Hirdetés

2017. október 20., péntek

Hozzászólások

(#2051) sir fg válasza Fehércápa (#2050) üzenetére


sir fg
(senior tag)

Hát, nem lesz könnyű ilyet találni, főleg a fizikai billentyűzet szűkíti le a lehetőségeket. Kíváncsi vagyok, mire cseréled le végül. Mindenesetre sok sikert!

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#2052) tomy86 válasza sir fg (#2049) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Akkor ezek szerint nálam sem az elixir okozta a problémát. De végülis mindegy, mert egyébként sem jött be. Csak egy tipp volt. Viszont akkor Fehércápánál sem az kavar be.

(#2053) Fehércápa válasza tomy86 (#2052) üzenetére


Fehércápa
(fanatikus tag)

2050 alapján nem tudnál valami készüléket ajánlani? :)

(#2054) krisi047


krisi047
(senior tag)

Ha valaki rootolta már a telót .62-es szoftverrel, dobjon már rám egy privátot, köszi! :)

(#2055) tomy86 válasza Fehércápa (#2053) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Szerintem ez ügyben inkább ebben a topicban érdeklődj. Ott sokan vannak, akiknek van tapasztalatuk több telefonnal és különböző op. rendszerekkel kapcsolatban. Nagyobb eséllyel ajánlanak valami neked inkább megfelelő telefont a Ray/android helyett.

[ Szerkesztve ]

(#2056) trita


trita
(tag)

Sziasztok,lenne egy kérdésem.Tegnap vettem egy ilyen telót,nagyon tetszik,egy problémám van.este ráraktam a töltöre éjjel kb 9 órát töltődött (a boltban az eladó tanácsára tettem igy ,mivel eltérő véleményeket lehet hallani arrol mennyit töltsük először) erre reggel szoftvert frissitettem,pár percet nyomkodtam,és legnagyobb meglepetésemre már csa 86% on volt az aksi.sztetek vmit elrontottam, ? :(((

Rita

(#2057) adam3 válasza trita (#2056) üzenetére


adam3
(fanatikus tag)

A szoftver frissítés eléggé megterhelő egy dolog a telefonnak... Nem rontottál el semmit sem :)

(#2058) trita válasza adam3 (#2057) üzenetére


trita
(tag)

Köszi,akkor megnyugodtam.most már csak 62 % -on van.Szted ezután elég majd már csak addig tölteni amig teljesen feltöltődik ,és kész,vagy még 2szer egész éjszaka? :R

Rita

(#2059) sir fg válasza trita (#2058) üzenetére


sir fg
(senior tag)

Teljesen felesleges tovább töltőn hagyni. Egyszerűen azért, mert ha teljesen feltöltött, akkor lekapcsolódik a töltés. Ezek már így működnek. Tehát ha tovább bedugva hagyod, az nem baj, de nem is történik semmi ilyenkor.
Amúgy akkor töltött föl rendesen, amikor a kis villámjel eltűnik az akksijelzés ikonjáról. Azt érdemes nézni, más erre vonatkozó jelzés nincs.
Amit viszont érdemes lehet megcsinálni, hogy most így az elején hagyod teljesen lemerülni, majd teljesen feltöltöd. Így a későbbiekben esélyesebb, hogy helyesen jelzi a szintet. De rendszeresen nem kell ezt csinálni, úgy nem is ajánlott.

Az a dolog, hogy új akksit először 9-10 óráig kell tölteni, még a régi NiMH akkumulátoroknál volt. Ilyen akkumulátor a telefonokban már legalább 7-8 éve nincs.

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#2060) trita válasza sir fg (#2059) üzenetére


trita
(tag)

Köszi.Felvilágosithatnák a t-pntokban,és egyéb helyen dolgozó eladókat is erről,hogy ne beszéljenek hülyeségeket a vásárlóknak. :R

Rita

(#2061) Sztif


Sztif
(fanatikus tag)

Nah, végre. Lett egy kis szabadidőm. Adósotok vagyok egy videóval - amit megígértem - hát íme, van benne egy szép nagy akadás. 10másodperc kellett neki míg betöltötte a főoldalt a böngészőből kilépve.

...A "szkájpi"-nak története van, nem kiejtési hiba... :C

Mint mindenki, így én is azért választottam ezt a készüléket mert ár-értékarányban a legjobb. Szép külső, jó anyaghasználat. Szeretem. Illetve nagyon szeretném ha nem akadozgatna... :O

- Kérsz egy rágót? - Milyen ízű? - Formalinos. - Utálom a formalint.

(#2062) tomy86 válasza trita (#2060) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Miért, szerinted érdemes lenne? :) Nekem az a tapasztalatom, hogy az eladókat bármilyen cégnél teljesen felesleges megkérdezni bármiről is. Két okból. Vagy lövésük sincs arról, amit kérdezel (vagy hibás ill. félinformációkkal rendelkeznek) vagy (ha valamelyik termékről kérdezed) nem azt ajánlja, ami neked jó, hanem ami a cégének (drága vagy ezer éve a raktárban porosodik, mert a kutyának nem kell). Tisztelet a kivételnek, de azok nem a multiknál dolgoznak.

(#2063) trita válasza tomy86 (#2062) üzenetére


trita
(tag)

Bizony sajnos én is ezt tapasztalom mindenhol. Szánalmas.Én is kereskedő vok,de remélem a jobbik fajtából,mert én szeretem is amit csinálok,és igyekszem hasznos lenni a vásárlóknak. :))

Rita

(#2064) mrlujoak válasza Sztif (#2061) üzenetére


mrlujoak
(PH! nagyúr)

"...a szkájpit, az tuti belassíccsa..." :U

...hmm, nem tudom. Azért egy kicsit bővebb ismertetése a mobil tartalmának nem ártott volna, de mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#2065) tomy86 válasza Sztif (#2061) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Igazad van, nagyon sokáig tart, amíg visszalép a főképernyőre. Minek a widgetje van ott a zenelejátszó fölött? Illetve, ahogy láttam az alkalmazás képernyőn levő mappákat tölti be nagyon lassan. Nálam ilyen (sőt hasonló) akadások nincsenek, pedig több widget van nálam is, bár a dockon nincs mappa, csak parancsikonok (bár ez nem okozhatna gondot szerintem).

(#2063) trita: jó lenne, ha többen gondolnák így.

[ Szerkesztve ]

(#2066) krisi047


krisi047
(senior tag)

Sziasztok! Valaki próbált már olyan headsetet, ami nem gyári? Esetleg olyat, amit eredetileg iPhone-hoz ajánlanak? Kíváncsi lennék, hogy az azon található gomb(ok), illetve a mikrofon működik-e. Gondolok itt pl. Jays, Beats, Brainwavz, Sennheiser satöbbi headsetekre.

[ Szerkesztve ]

(#2067) krisi047 válasza Sztif (#2061) üzenetére


krisi047
(senior tag)

Én is ezt tapasztalom. Bízom benne, hogy a root és a felesleges rendszerprogik kiírtása segít majd.

(#2068) Rossi válasza sir fg (#2059) üzenetére


Rossi
(PH! addikt)

Nem lehet lemeríteni teljesen, mert már előtte kikapcsol a telefon. Maximum ha napokig hagyod töltés nélkül, de az meg tönkreteheti az akksit. Rajtahagyni a töltőn azért van értelme időközönként, mert a telefon "elfelejti" mennyi volt az akksi teljes kapacitása, és már az előtt leállítja a töltést. Azonban ha rajtahagyod pár óráz akkor csepptöltéssel feltornássza lassan, és egy ideig jól fogja érzékelni a 100% töltöttséget.

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#2069) sir fg válasza Rossi (#2068) üzenetére


sir fg
(senior tag)

Lemeríteni teljesen: felhasználói szemszögből értettem. Azaz lemeríteni addig, amíg kikapcsol, vagy közel addig, 1-3%-ig. Amire te gondolsz, az tényleg káros, de nem úgy értettem. (Nem is lehet úgy, mint írtad.)
Csepptöltés? Ha már 100 %-kot ír a telefon, de még ott a villámjel, akkor valóban tölt még, ezt is mondtam írtam. Kis mértékben (egyre csökkenő árammal)*, de még tölt. Ha viszont nincs ott a villámjel, akkor nem tölt egy elektronnyit se. Ilyenkor ha visszaesik a töltöttség (ha nincs használva, 1-2 óra, ha használva van, hamarabb) egy kicsit, akkor újra bekapcsolja.
Amire te gondolsz (mert a telefon "elfelejti" mennyi volt az akksi teljes kapacitása, és már az előtt leállítja a töltést.), az szerintem úgy valósítható meg (mások tippje szerint), hogy amikor teljesen feltöltött, ki kell kapcsolni a telefont, majd kivenni pár percre az akksit. Visszatenni, és kikapcsolt állapotban tölteni. Nem tudom, hogy ez minden telefonnál beválik-e, másik topikban javasolták).

* Li-Ion akksik töltése:
1. Először a lehetséges legnagyobb árammal (ennél a telefonnál ~830 mA-rel) tölt, míg egy adott szintet el nem ér az akksi feszültsége, ...
2. ...majd a töltőáramot szabályozza oly módon, hogy a feszültség fix maradjon. Így a töltőáram folyamatosan csökken.
Amikor a töltőáram lényegében 0-ra csökkent, akkor ér véget a töltés.

[ Szerkesztve ]

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#2070) sir fg válasza Sztif (#2061) üzenetére


sir fg
(senior tag)

Lejárt a szerkesztési időlimit, míg megnéztem a videót...

Tényleg volt 1-2 akadás, azért összességében talán nem vészes. Főleg a főképernyőre kilépésnél kell várni néha. Ha nagyon zavar az időnkénti belassulás, akkor nekem ezek az ötleteim vannak:
- Használj másik launcher programot a gyári helyett. Például Go Launcher EX vagy Launcher Pro. Azokat is alaposan testre lehet szabni, némi állítgatás után biztos megfelelne az ízlésednek. És talán gyorsabbak lennének.
- Használj kevesebb widgetet :). Tudom, ez a leghülyébb hülye tanács. Csak ha tényleg van olyan, amit nélkülöznél. Nekem a videón a TimeSpace (vagy mi a neve..) tűnt kissé döccenősebbnek.
- Talán a legfontosabb, és leginkább betartható: Ha kilépsz egy programból, és nem csak ideiglenesen teszed azt, akkor a vissza gombot használd a Home gomb helyett, mivel ekkor be is zárul az adott alkalmazás, és RAM szabadul fel. Például a kameránál, névjegyzéknél is. Böngészőknél pedig (gyári böngésző, opera mini, ...) menü --> lap/ablak bezárása, majd ezután már kilép a vissza gombra. Ha így használod a telefont, talán hatékonyabb a RAM használat, és nem lassul be ennyire.

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#2071) Kicsikatona7


Kicsikatona7
(tag)

Nekem az lenne a problémám, hogyha a zenelejátszó és a fényképek és videók widgetet hozzá akarom adni a főképernyőre akkor azt írja ki, hogy "Alkalmazásfelület már hozzáadva" pedig az 5 képernyő közül egyiken sincs kint.
Ilyenkor mit tudok tenni, hogy újra ki tudjam rakni a képernyőre?

(#2072) sdd2 válasza Kicsikatona7 (#2071) üzenetére


sdd2
(PH! kedvence)

Restart volt?

Jó térerőt mindenkinek. Galaxy S8

(#2073) bylow


bylow
(senior tag)

Hali!
Kérdés 1 :

Ingyenes játékok telepítése után, (de lehet máskor is) játék közben "ilyen reklám linkek" vagy nem tom minek nevezzem ezeket, - jelennek meg valamelyik sarokban.
Ezt valahogy ki lehet kapcsolni, vagy ez az ára hogy ingyenes játék, és ezt el kell viselni?

Kérdés 2 :

navigációnak kell valami frissítést adni, pl: térképet rá tölteni? Egyáltalán jól működik a gyári navi benne?
( Jelzem, adat forgalom nélkül, csak szigorúan GPS antennával próbálkozom)
Vagy az Igo az sokkal jobb? Azt fel tudom könnyen rakni, vagy macerás?
Ha nem muszáj akkor nem raknám fel, mert 4 G-ás kártyának gondolom már majdnem felét elfoglalná az Igo.

bylow # Asus ROG G751JY # Iphone 6S 128G #

(#2074) sdd2 válasza bylow (#2073) üzenetére


sdd2
(PH! kedvence)

1 kérdés

Adfree-vel meg lehet oldani de ahhoz root jog kell.

2 kérdés

iGO az hivatalosan nincs androidra ezért warez. Sygic-et tudom ajánlani.

Jó térerőt mindenkinek. Galaxy S8

(#2075) lmno válasza bylow (#2073) üzenetére


lmno
(senior tag)

A gyári navihoz folyamatos netkapcsolat kell, az offline navik (pl. Sygic) viszont fizetősek (és nem is olcsók - attól függ, milyen térképet veszel rá).

[ Szerkesztve ]

(#2076) bylow válasza sdd2 (#2074) üzenetére


bylow
(senior tag)

1.
Szóval akkor el kell fogadni hogy az INGYENES dolognak ez a pici hátul ütője.
mert gondolom nekem nincs root jogom ( bár nem tom mit jelent az).

2.a " Sygic" ez is navigációs progi? nem hallottam még, nekem jó a gyári is ami benne van a telóba, csak kérdés hogy előre kell még most telepítenem térképet, vagy hogy fog ez nekem rendesen működnik?

bylow # Asus ROG G751JY # Iphone 6S 128G #

(#2077) Fehércápa válasza bylow (#2073) üzenetére


Fehércápa
(fanatikus tag)

A reklámokat meg kell szokni. Navigációk közül szerint az Igo a legjobb, azonban jelenleg androidos formában csak alternatív úton elérhető, MÉGSEM WAREZ ,ugyanis android topicban írták,hogy valaki levelezett velük és azt a választ kapta,hogy tavaszra várható az igo primo android marketes megjelenése! Egyébként próbáltam már az összes navit. A google nekem bejött,de az online. Navigon is jó, sygicet nem ajánlom ,nekem nagyon pontatlan volt és sok helyen írják,hogy kelet Európában pontatlanok a térképei. Az az egy,amit le is szedtem,akkora ökörségeket írt és mondott...

(#2078) sdd2 válasza Fehércápa (#2077) üzenetére


sdd2
(PH! kedvence)

Ezt nem hallottam hogy megjelenik, örvendetes. :C

Jó térerőt mindenkinek. Galaxy S8

(#2079) tomy86 válasza bylow (#2076) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

1, Nincs root jogod alapból. Ez azt jelenti, hogy nem férsz hozzá a rendszerfájlokhoz.
2, A gyári navihoz nem kell térképet telepíteni, mivel online navi (googlemaps). Ez azt jelenti, hogy a térképeket az internetről szedi (ezért online), tehát internet kapcsolat nélkül nem is működik. Tehát a gyári navinál az összes teendőd, hogy beírod a címet, ahova menni akarsz és onnantól teszi a dolgát. Térképfrissítések az offline navikhoz kellenek, mivel ott az sd kártyán vannak a térképek és nem a neten.

Reklámokhoz annyit, hogy ha az ingyenes program elindítása előtt kikapcsolod az adatforgalmat (jáátékoknál szoktam alkalmazni, mert ott néha zavaró), akkor nem lesznek reklámok. Root nélkül csak ez a megoldás van.

[ Szerkesztve ]

(#2080) tomy86 válasza sdd2 (#2078) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

A hír és rögtön a cáfolat is. link

(#2081) Fehércápa válasza tomy86 (#2080) üzenetére


Fehércápa
(fanatikus tag)

Akkor nem szóltam :D

(#2082) sdd2 válasza tomy86 (#2080) üzenetére


sdd2
(PH! kedvence)

Akkor ezért nem volt róla itt hír :))

Fehércápa

Legközelebb akkor figyelj mit írsz mert elterjed és tele lesz vele az összes topik. :(((

[ Szerkesztve ]

Jó térerőt mindenkinek. Galaxy S8

(#2083) Fehércápa válasza sdd2 (#2082) üzenetére


Fehércápa
(fanatikus tag)

Most sìr fehércápa, mert becsapták... :O Meg azért is,mert teljes lemerítés után egész éjszaka töltötte a rayt és 1,5 óra alatt 66%-ra esett az aksi :O

[ Szerkesztve ]

(#2084) sdd2 válasza Fehércápa (#2083) üzenetére


sdd2
(PH! kedvence)

Megesik

Jó térerőt mindenkinek. Galaxy S8

(#2085) lovas93


lovas93
(lelkes újonc)

Valaki játszik fifa 12-vel? Mert nekem van egy olyan problémám hogy megy rendesen a játék de a lövés gomb nagyon ritkán reagál, és a sprint gomb pedig gyakran beakad, már nem is érek hozzá mégis vilagít. Mi lehet a gond,mert csak ennél a jateknal csinálja.

(#2086) Sztif


Sztif
(fanatikus tag)

Készítettem egypár képet a telefonról hogy milyen programokat tartalmaz, illetve milyen widgetek, parancsikon képezik a főkérnyőket. Plusz arról is csináltam hogy mennyi memória áll a rendelkezésre és hány mega RAM használható fel. Szerintem itt lehet a bibi (kb 80MB szabad), de vki segítsen, hogy mit lehet innen kilőni... :F

Képek

- Kérsz egy rágót? - Milyen ízű? - Formalinos. - Utálom a formalint.

(#2087) mrlujoak válasza Fehércápa (#2083) üzenetére


mrlujoak
(PH! nagyúr)

"Meg azért is,mert teljes lemerítés után egész éjszaka töltötte a rayt és 1,5 óra alatt 66%-ra esett az aksi "

hmm, Fehércápa bizony nem töltötte azt a ray-t egész éjszaka...
...csak az éjszaka első másfél órájában töltötte, majd a ray nem vett fel több áramot, és szépen lassacskán merült reggelig, majd miután a kábelt kihúzták belőle, tovább merült...

Egyébként valami olyan alkalmazásod fut alattomosan a háttérben, ami rettenetesen eszi az akkud - és akár akasztja is a ray-ed...

(#2088) Fehércápa válasza mrlujoak (#2087) üzenetére


Fehércápa
(fanatikus tag)

Most újratettem,de valamiért csak korlátozott kapcsolat van a wifivel, nem jön be.semmi. Ötlet? :O

(#2089) tomy86 válasza Sztif (#2086) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Én hirtelen nem láttam semmi olyan progit, amiről azt mondanám, hogy az a ludas. A szabad RAM nálam most éppen 54MB. Szabad ROM nálad 201MB, nálam 150. Úgyhogy nem a szabad memóriával van probléma. :F

(#2090) Fehércápa válasza mrlujoak (#2087) üzenetére


Fehércápa
(fanatikus tag)

Megoldòdott!

(#2091) Fehércápa válasza mrlujoak (#2087) üzenetére


Fehércápa
(fanatikus tag)

Hát teljes lemerülés után feltettem tölteni. Konnektorrol,nem gepről. Reggel levettem, telefonáltám két rövidet és 66%-on állt az aksi,akárhogy nézem ez nem jó! De tegnap pl észre vettem,hogy magátol melegszik a zsebemben,mintha futna valami ... Beállításoknál semmi különös nem látszott, a gyári profik futottak és akkumulátor használatnal azt írta a megjelenites használt 50%-ot az aksibol, pedig a zsebemben volt, sötét képernyővel. Na ma újra tettem,kíváncsi leszek...

[ Szerkesztve ]

(#2092) tomy86 válasza Fehércápa (#2091) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Én az akku, memória és CPU használatot az Android Assistanttal szoktam megnézni. Nem tudom, te milyen programot használsz, de ezt tudom ajánlani Sztifnek is (a gyári helyett mindenképpen).
Közben láttam, hogy magyarul is elérhető.

[ Szerkesztve ]

(#2093) Fehércápa válasza tomy86 (#2092) üzenetére


Fehércápa
(fanatikus tag)

Ezeket gyári alkalmazásokkal néztem.

(#2094) Kicsikatona7 válasza sdd2 (#2072) üzenetére


Kicsikatona7
(tag)

Igen már próbálkoztam újraindítással többször is.

(#2095) Rossi válasza mrlujoak (#2087) üzenetére


Rossi
(PH! addikt)

Ez nem így van. Ha a töltőn van a telefon, 100%-nál valóban leállítja a töltést, de amint csökken a töltöttség megint engedi.

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#2096) mrlujoak válasza Rossi (#2095) üzenetére


mrlujoak
(PH! nagyúr)

90%-ig (amikor eleve zöldre vált) engedi visszacsökkenteni.

Egyébként tudtam, hogy beleköt valaki, pont ezért írtam úgy, hogy nem zártam ki a vissza-vissza töltést, attól függően, hogy hányszor merül le az éjszaka folyamán 90% alá...

(#2097) nothingface válasza mrlujoak (#2096) üzenetére


nothingface
(lelkes újonc)

Ez a 90% tapasztalat? Mert nálam sosem megy lejjebb, még 99%-ra se, akárhány óráig hagyom a töltőn. Időnként megjelenik a villám az aksi ikonban egy ideig, amikor visszatölt egy picit, majd újra eltűnik, és ennyi. De a töltöttség végig 100%.

(#2098) mrlujoak válasza nothingface (#2097) üzenetére


mrlujoak
(PH! nagyúr)

Ez típustól, verziótól függ.
Valamennyit mindig visszaenged, majd rátölt. Egyébiránt az nem normális jelenség, hogy éjszaka, terheletlenül 90% alá esik...

(#2099) sir fg válasza nothingface (#2097) üzenetére


sir fg
(senior tag)

+1, így van nálam is. (Meg szerintem mindenkinél...)

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#2100) mrlujoak válasza sir fg (#2099) üzenetére


mrlujoak
(PH! nagyúr)

"(Meg szerintem mindenkinél...)"

Mint írtam, ez típustól és verziótól függ... De biztosan hazudok ugyebár...

Egyszerűen élmény itt társalogni. :(((

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.