Hirdetés
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- DDR5-ös Ryzenekhez való, fapados deszka tűnt fel a Colorful portfóliójában
- 1440p-s irodai EIZO monitor USB Type-C csatlakozóval
- Prezentálta az új Snapdragon G rendszerchipeket a Qualcomm
- Befutott az Intel-féle XeSS 2 fejlesztőkörnyezete
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
válasz
GeryFlash #60 üzenetére
En Netlix+Amazon-ra tettem le a voksom hosszu tavra, mert Amazon Prime-hoz amugy is jar, illetve ennel a kettonel latom hogy ontik a milliardokat uj contentbe.
Minden masra meg ott az internet. Nem a semmiert langolt fel a torrentezes, ami egy ideig csokkenoben volt a Netflix miatt.
Csak aztan szepen jottek masok is, de 1-1 jo sorozatert (konkretan a Mandalorianon kivul Disneynek nincs mas huzocime) nem eri meg 3-4 szolgaltatast fizetni. -
GeryFlash
veterán
válasz
janeszgol #59 üzenetére
,,De egy Netflix + HBO GO kombóval lefedhető az élvezet."
Hát 70%-ban lehet. De én azért csak megnézek egy Mandaloriant ami a Disney+-nál van, egy Man in the High Castle-t Amazon Prime-tól és úgy hallottam hogy az Apple TV Plus-os Morning show is nagyon jó. Itt vagy megy a szerencsétlenkedés hogy 1-1-1 hónapokra elfőizetsz csak ne felejtsd el lemondani, vagy torrent. És akkor még ott vannak a Hulu-s sorozatok is.
-
janeszgol
félisten
válasz
GeryFlash #58 üzenetére
Igen, ennek a lehetősége nagy. A könyveknél már megoldott ez, a filmeknél megoldódni látszik. (7 vagy 8 szolgáltató van, ebben több kicsi is van, leginkább ami bajos ezekben, az a TV soroztok. Pl Jóbarátok stb, amik az éppen aktuális érvényben lévő licensz miatt néha itt van, néha ott. De egy Netflix + HBO GO kombóval lefedhető az élvezet.)
A játékszolgáltatás viszont még mindig sehol sincs érdemben. Már 2013-ban is volt rá próbálkozás, az is, és azóta is az összes kudarcba fulladt. Most itt a Google Stadia, ezt még nem tudni, mennyire lesz sikeres, illetve a Now.
Ma már elindítani (csak elindítani!) egyszerűbb egy ilyet, köszönhetően a különböző IaaS, PaaS, SaaS szolgáltatások kiterjedt halmazának. Szóval lehet közel egyszerre fog leindulni 8-10 ilyen szolgáltatás is, és akkor az megpecsételheti ennek a szolgáltatásnak a jövőjét, vagy inkább a közel-jelenét. -
GeryFlash
veterán
válasz
janeszgol #57 üzenetére
A szubjektív része hogy én szeretem birtkololni a dolgaimat, mindig az egyszer vedd meg és az tiéd híve voltam, őszinte leszek F2P játék üzletmodellt se szeretem még ha adott esetben tényleg korrekt (pl.: Path of Exile). De ez az én hülyeségem. Netemmel nincs probléma, én egyébként Magyarországon lassan nem is tudok olyan helyet elképzelni, ami rendesen lakott lenne és ne lehetne legrosszabb esetben 10 ezer Ft körüli korlátlan mobilnettel megoldani. Oké a 4G latencyje talán nem a legjobb, de az 5-20MBit-es horrorkörzeteknéknél biztos jobb megoldás mint az ottani szutyok kartelles vezetékes internet. 5G-vel meg aztán tényleg ki lesznek váltva.
Az objektív problémám amit te is írtál, hogy ha minden kiadó lesz, márpedig úgy tűnik ez a cél mert semennyi pénz nem elég, és a 12-30%-os disztribúciós díjat szeretnék még megtartani (ez mondjuk valahol oké), akkor tényleg az rajzolódik ki, hogy a video streaming szolgáltatás szintű katasztrófára van kilátás. Kiknek lenne biztosan? Activision-Blizzard, EA, Ubisoft, Rockstar. Aztán idővel kiderülne hogy egy Square Enix, Bethesda, Take Two, THQ Nordic méretű kiadóknak is megérné-e. És akkor választhatsz, melyik hónapban melyik egy vagy 2 szolgáltatásra szeretnél előfizetni.
A másik megoldás hogy nem lesz fregmentált, csak lesz 1-2 nagy, akik viszont lepacsiznak és miután sikeresen ki lett írva a kliens oldali erős hardver (vagyis hogy te egy összegben megveszed a konzolt vagy PC-t), hogy szép lassan árat emeljenek, és ami most 10 dollár az 1 év múlva 13, aztán 17, 20... És az egyszeri vásráló még mindig úgy érzi hogy fuhh milyen jó hogy nem kell egybe kifizetnem 400-500 eurót. Igen csak az 500 eurót konzolok esetében 7 évente fizette ki.
Én személy szerint nem vagyok mindenhol ellensége az on-demandnek, Spotify-t 4-5 éve használom premium előfizuval, Netflixre is elsőként fizettem elő az országban (az most azért van lemondva mert nicns időm sorozatozni, de amint lesz előfizetek). De a játékoknál én nagyon visszásnak látom a jövőjét ennek, vagy fregmentált lesz vagy az árak szabadulnak el mert nem lesz alternatíva.
-
janeszgol
félisten
válasz
GeryFlash #56 üzenetére
+ Dr. Akula
Miért lenne rossz a játékszolgáltatás modell? Természetesen ha az internetetek miatt próbáltok távol maradni tőle (pl csak mobilnet van arra, vagy túl lassú, megbízhatatlan a kábelesetek), az érthető. Akkor több a kellemetlenség ezzel, mint az öröm.
De ezeket kivéve ez egy szenzációs platform, én már várom, amikor teljesen elterjedtek lesznek ezek. (Csak ne 20 féle formában, mert az megöli az egészet.)
-
kushwavez
senior tag
Amikor még closed beta volt annyira vágytam rá, hogy legyen, most, hogy meg van elég nagy csalódás ért, hogy egyik játékom sem megy amihez "gép" is kell. De még egy csomó kis játék sem megy rajta.:\ Ami meg megy, az meg amúgyis elfut egy krumplin is. Koliba aranyat ért volna pedig, de pont amik kellettek volna azok nincsenek támogatva.
-
Alogonomus
őstag
- Először is - ahogy sokszor leírták már - a béta idejére volt szerződés az Nvidia és a többi fél között.
- Másodsorban pedig a béta fázisban hányan tesztelték, most hányan használják? Néhány ezer játékos miatt meg sem mozdul egy nagy kiadó jogi részlege. Néhány millió? játékos viszont már egészen más tészta. -
Predatorr
őstag
Én még soha nem fizettem egyetlen szoftvergyártónak sem a hardverért, amelyet megvettem. Ennyire nem világos a szövegösszefüggés?
MÁS: Amúgy arra emlékszik bárki, hogy a Steam-et és társait bevezetésükkor minden védelmi program kémszoftverként azonosította? (+W10) Ezen az sem változtat, ha fizetnek utóbbiak gyártóinak, hogy ne tegye. Nem hiszem, hogy fizetnem kéne egy szolgáltatónak azért, hogy pénzt keressen az adataimból, és évtizedes gyakorlattal, élek a gyanúperrel, hogy ha valamit beengedek a gépemre, az nem csak azt viszi el, amit nekem mond.
-
válasz
Alogonomus #49 üzenetére
Feltételezés a részedről úgy hogy elmész tények mellett és nem látok benne logikát, ugyanis
Józan paraszti ésszel ha belegondolsz közel két évig ingyenes béta fázisban elérhető volt a a fent említett játékok zöme. Akkor nem hiányoztak ezek az adatok?
Miután Nv kijott a fizetős opcióval, levették a játékaikat... Innentől nem kell sok logika hozzá összerakni mi miért történt. -
Alogonomus
őstag
Te próbáld megérteni, hogy a Steam a kiadókkal kötött szerződésben számolt a kiadók játékosaitól begyűjtött adatok értékével is. GFN használatával viszont erre már nincs annyi lehetősége a Steam-nek, ezért a kiadóknak vagy lehetővé kell tenniük az adatgyűjtést megint (GFN tiltása), vagy kárpótolniuk kell a Steam-et a kiesett bevétek miatt. A kiadók mérlegelnek, és az alapján tiltanak vagy kárpótolnak.
-
Alogonomus
őstag
Azért a jövőben ugye majd egyszer veszed a fáradtságot, hogy utánajárj egy témának, mielőtt reagálsz rá?
5. Your consent to the use by us of certain Data
Without prejudice to paragraph 4 above, We may from time to time during your gameplay collect anonymous, non-personally identifiable information (i.e. information which neither identifies you nor is linked to, associated with or capable of being used to identify, you) about your hardware system including how you are using the Software Product (including information about your successful installation and removal of the Software Product). This information may also include your internet protocol (I.P.) address (a numeric number assigned by your internet service provider to identify your PC). This information may be used not only to help you play the game on the Software Product over the Internet (where the Software Product contains Online Features) but also to help us better understand how our customers are using the Software Product, their behaviour and preferences, so that we can improve our computer games and services in the future. This information will not, however, be used to personally identify you without you being aware of it and without your separate consent. This information and any other data which may be provided by you to us or which may be collected by us in connection with your installation and use of the Software Product or any Online Features will be collected, stored, retrieved, used and distributed in accordance with SEL's latest Privacy Policy and Cookies Policy applicable to your region, which are located at http://eu.square-enix.com/en/documents/privacy and http://eu.square-enix.com/en/documents/cookies respectively. By clicking the Accept button you unconditionally and irrevocably agree to the terms of the Privacy Policy and Cookies Policy as varied and/or amended from time to time
During gameplay, szóval nem a felugró ablakos survey a téma.
-
válasz
BusinessGuy #44 üzenetére
Egyetértek, de az a gyanúm hogy júniusban az éles fizetős startkor nem 5 Euro/hó lesz az ár. A kiadók megkapják a jussukat tőlünk.
-
-
válasz
BusinessGuy #42 üzenetére
Nem mintha amúgy nem járnának jól azzal a több tízmillió felhasználóval MAC, meg laptop IGP-n telefonon stb akik ezen a szolgáltatáson át potenciális játék vevővé léptek elő. Akár még azt is mondhatnám, hogy nekik kellene fizetniük Nvidiának cserébe, mert nem két forint egy ilyen hardveres infrastruktúrát biztosítani és fenntartani...
-
BusinessGuy
őstag
Eleve nevetséges a steamet iderángatni miközben ők pont lefosták az egész gnowt, és hagyták..Innentől meg eleve meddő vita az hogy a kiadók miért szarakodnak vele. Ahogy írtamsemmi más csak a hiénákat zavarja hogy nem lehet mégegy rókabőrt lehúzni az emberekről mint a stadia esetében.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Predatorr #30 üzenetére
Azt viszont, amióta ez hír, nem értem, hogy ha valaki megvett egy játékot, miért kellene még egyszer fizetnie a hardverért is, amelyen játssza?
Nincs ingyen hardver, sem otthon, sem a felhőben.
A hardverért fizetni kell. Vagy elmész a boltba és megveszed, aztán ha elavult, akkor megveszed a jobbat megint. Vagy havidíjat fizetsz érte a virtuális hardver szolgáltatónak (pl. GFN), amiért ő olyan szinten tartja a hardvert, hogy x felbontás és fps mellett fussanak a játékok. -
válasz
Alogonomus #38 üzenetére
nem, az EULA-nak a hardveres felmérés nem a része, azt mindegy egyes alkalommal, amikor felkínálja a Steam és akkor el kell döntened hogy hajlandó vagy e hozzájárulni, hogy akkor megcsinálhassa a felmérést és ahhoz nyújt egy külön Privacy Policyt...Egyébként tavaly lecsökkentették az ebben a résztvevők számát drasztikusan.
Minden más adat pl játékidő, teljesítmény, felhasználói szokás stb stb a steam profilodhoz adódik a GF now játék alkalmával, mintha a saját gépeden játszanál...Még egyszer annyit leírok, hogy nem a Steam vette le a játékait hanem a kiadók... próbáld megérteni a különbséget...
-
Polllen
nagyúr
válasz
Alogonomus #38 üzenetére
Van steam profilod?
Láttál-e már ilyet?
És falon pókot? -
Alogonomus
őstag
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #35 üzenetére
Most mar csak bizonyitani kellene ezeket.
Ez egy jo cikk a temaban.
A Privacy Policyt olvasva pedig amit mondasz nem lehetseges, foleg a GDPR utan.
Marmint nem az olyan alap dolgokra ertem, mint a hardver es hogy milyen jatekkal jatszol, ez a Steamnek is erdeke, hogy jobban promotalja neked az szemelyre szabott jatekokat, amiket valoszinuleg nagyobb esellyel veszel meg.A Steam az eladasokbol kapja a love nagy reszet, nem fog ezekkel az adat eladasi botranyokba belemenni, egyszeruen nincs raszorulva.
Mar a (b) pont kukazza az elmeleted:
(b) transfer the Software Product from one hard drive to another PROVIDED it is used on only one (1) hard drive at any one time and any hard drive on which it is used is under your custody and control at the time of use;Ez pedig fenn all a GF Now eseteben, mert akinek nincs gepe, egy HDD-na hasznalod, illetve ha van, akkor egyidoben csak 1 helyen (egy HDD-n) fut a jatek.
A custody szurke zona, de a control meg a tied amig bereled, mert azt telepitesz ra amit akarsz es azt torolsz amit akarsz. -
válasz
Alogonomus #35 üzenetére
A hardver adataiddal akkor kezdhet bármit is Steam , ha ehhez hozzájárulsz, amúgy nem...
A most fent lévő játékok közül elég sok Steamen érhető el mégis, azért mert a steam egy digitális áruház, a játékokat pedig a kiadók vették le...
Szerinted mi értékesebb , az adatok a gépedről amit vagy engedsz vagy nem vagy pedig az a potenciális plusz 1- 10-100 millió user akinek nem lenne alkalmas a gépe / laptopja/ Ipadje/ tablettje mondjuk egy FarCry 5 futtatásához..
A GF now pedig nem csak a Steam játékok futtatására épült, hanem EPIC, Battlenet stb... -
Alogonomus
őstag
válasz
Busterftw #33 üzenetére
Látom többek nem tudják dekódolni, amit írtam.
Szóval nekik egyszerűbben megfogalmazva:- Egy Steam-es programért nem csak a megszerzésekor fizetsz, hanem a használata során is profitál belőle a Steam, amikor a Steam gépeden futó alkalmazása különböző adatokat visszaküld a Steam felé. Ezek lehetnek adatok a géped hardveréről; lehetnek adatok az adott játékban bejárt útvonaladról; lehetnek adatok arról, hogy mennyi processzor/memória/merevlemez kellett a játéknak; mennyi késleltetésed volt; milyen más program fut a gépeden; és még sok egyéb adat. Ezeket az adatokat elméletileg a Steam név nélkül gyűjti, tehát te nem vagy beazonosítható belőlük, de a szoftverek készítőinek nagyon hasznos információkat biztosítanak a játékosbázis egészéről.
Ugyanezt csinálja a Google, a Facebook, a Battle.net kliens, a Wargaming.net kliens és szinte minden az interneten.- A Steam is úgy fogad be egy játékot a rendszerébe, hogy beleszámolja a játékosoktól beérkező adatok értékét. Egy szoftver a Steam-nek nem csak az eladásakor jelent bevételt, hanem a futtatásakor is, mert adatokat szolgáltat, amiket utána a Steam pénzzé tehet.
- Na a GFN pont ezt az adatszolgáltatást lehetetleníti el, mert a Steam nem a te saját gépeddel kapcsolatban kap adatokat, hanem az Nvidia szerverén futó egyik virtuális gép adatait kapja meg.
- Amikor a haverod gépére teszed föl a te játékodat, akkor a Steam kliens a haverod fizikailag létező gépén fut, tehát valós gép valós adatait küldi a Steam felé. Ezzel semmi gond nincs, csak nem a te gépedről származó adatokkal fizetsz ilyenkor a játék futásakor, hanem a haverod gépéről származó adatokkal.
A GFN virtuális gépéről viszont megtévesztő adatok érkeznek a Steam felé, mert a szobányi szerveren futó millió virtuális gép máshogy működik, mint egy fizikai számítógép.A GFN egyébként már ott elvérzik, hogy a Steam EULA szerint:
"2. Grant of Limited Non-Exclusive Licence
For so long as you are in compliance with the provisions of this EULA, SEL grants you the non-exclusive limited right and licence to:(a) install one (1) copy of the Software Product into and use it on a single hard drive which is under your custody and control and which meets the specifications referred to in the manual for your own private and domestic use only;"
A GFN virtuális gépének "merevlemeze" mikor is volt a te birtokodban és felügyeleted alatt?
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #31 üzenetére
Tehat a haverod is fizessen a kiadonak, mert az o gepen felraktad a Steamet es az o gepen jatszottal.
Ennyi erovel a Steamlink utan is pluszba fizethetnel, mert amikor a telora/tabletre streameled a gameplayt, azok utan te nem fizetsz semmit. -
BusinessGuy
őstag
válasz
Alogonomus #31 üzenetére
Okkal írom le mert így van, a többi csak mellébeszéd. Semmi másról nem szól az egész csak a kiadók oktalan hiénáskodásáról amiért nem tudnak még egy bőrt lehúzni a cégekről/emberekről. Semmilyen kár nem éri kiadókat, szimplán nem tetszik nekik hogy míg a stadiánál külön lehúzzák az embert és aki akar játszani újra és újra meg kell venni külön platformon a játékaikat, addig a gnow-nál nem.
Egy a stadiánál jóval életképesebb jobb megoldást akarnak a földbe döngölni pusztán a hiéna hozzáállásukból fakadóan, miközben a gnow továbbra sem több egy virtuális hw bérlésnél amin az addig megvett játékaid tudod tolni.
Pont. -
Alogonomus
őstag
válasz
BusinessGuy #25 üzenetére
Az a baj, hogy csak azt tudod ismételni, hogy "de a játékot úgyis meg kellett venni hivatalosan". Ráadásul a válaszod alapján el sem olvastad - vagy nem fogtad föl - a teljes hozzászólásomat, mert nem is a hozzászólásomra reagáltál a válaszoddal, csak a sztenderd védekezést írtad le sokadszorra is.
-
Predatorr
őstag
Mázli, hogy nem játszom kémprogramokkal, mert ugye mi másért mászna hálózatra bármiféle játék, amely nem multi?
Azt viszont, amióta ez hír, nem értem, hogy ha valaki megvett egy játékot, miért kellene még egyszer fizetnie a hardverért is, amelyen játssza?
Ez olyan, mintha vennék egyet a polcra, meg egyet telepítésre. Ilyet még a MS sem csinál, pedig azok le tudják húzni a népet rendesen. Ismereteim szerint nem is a játékot veszem meg, hanem a felhasználás jogát (jobbára 1 évre), tehát 1db bármin játszhatom. Főleg, amilyen szarokat mostanában "játék" címén kiadnak.
Csendben megjegyzem, hogy akkor a szoftvergyártók követelhetnék a "jussukat" az áram- és az internet-szolgáltatómtól is, hiszen ők is adják a magukét a játékomhoz, a boltokról nem is beszélve, amelyek eladják a hardvert hozzá. (Mondjuk az adathordozókból az artisjus már eddig is lopott, még egy szaros kártyaolvasóra is jogdíjat fizettetnek, de ez Magyarország.)
Persze lehet, csak nekem nonszensz ez az egész. -
BusinessGuy
őstag
De a stadia egy külön felület külön bolttal és a játékaid csak ott tudod játszani. Külön bevétel.
A gfnow egy szimpla hardver bérlés virtuálisan és a másfelületen megvett játékaidat tudod rajta játszani. Szimplán nem tetszik a kiadóknak hogy nincs belöle külön bevétel mint a stadia esetében,ennyi a történet mint írtam, hiénák ezek nem többek. Nem tetszik hogy nincs külön bevétel egy újabb külön platformon miközben ez nem is újabb platform csak egy virtuális hardver bérlés.... Ezzel az erővel megadóztathatják a hardvergyártókat is, ugyan itt tartanánk...... Nem sokban tér el ez attól mintha mondjuk az EA hozna egy döntést miszerint az AMD vagy az Nvidia nem fizet akkor az ő hardverükön nuku játék... -
-
strogov
senior tag
válasz
Mivel a stadia-val valószínű van egy megállapodásuk mint stream szolgáltatóval, és ezért a google (alphabet) fizet, így nyilván elvárja, hogy más streaming szolgáltató ne kapjon ingyen jogot a játék futtatására. Az egy más kérdés, hogy a stadia saját boltot üzemeltet, így mondhatnánk, hogy nem a streaming felhasználásért hanem a boltért fizetnek, de ez messze nem így van.
Hasonló ahhoz a helyzethez amikor az apple morcos ha az alkalmazást ingyen adják náluk, mert nem akarnak 30%-ot fizetni, majd az alkalmazás egy web-es felületet feldob, hogy akkor itt lehet fizetni nekünk, ezzel kikerülik az in-app purchase-t (már nem lehet ilyet ennyire egyszerűen). Sok-sok vitájuk van a netflix-szel, spotify-val, és csak azért nem dobták ki még a boltjukból (utóbbival időnként megteszik), mert elég nagy balhé lenne belőle.
-
válasz
Ennyi.
-
BusinessGuy
őstag
válasz
Alogonomus #17 üzenetére
Ez egy marhaság. A játékot ugyan úgy meg kell venned a hivatalos forrásból. Csak a hardver ezúttal nem a sajátod hanem béreled hozzá. Ennyi történik. Az nvidia ezzel az erővel a videókártyáival is harmadik szereplő és mint írtam akkor fejjék meg az intelt az amd-t az nvidiát is a játékkiadók...Ugyan ott tartanánk... Semmi másról nem szól az egész, csak a kiadók hiénáskodásáról.
A Gfnow az egyetlen értelmes stream szolgáltatás (volt), messze a stadia fölött minden téren, de el kell lehetetleníteni mert nem hoz külön pénzt (akárcsak az ahogy te otthon játszol a saját gépeden). Ennyi a történet. -
Alogonomus
őstag
Ahhoz, hogy a GFN ne zavarjon bele az adatbázisokba, a játékplatformoknak egy egyedileg átalakított klienst kellene legyártaniuk és karbantartaniuk, ami nem küld vissza adatokat. Ezt "jófejségből" nyilván nem csinálnák meg, tehát a Nvidia kénytelen lenne azt megfinanszírozni. Ehhez viszont hivatalos kapcsolatfelvétel és szerződések kellenének, amihez viszont az Nvidia-nak nem fűlik a foga, mert "ingyen" szeretne felhasználókat szerezni.
Ráadásul még ha meg is oldanák a kamu adatok problémáját, akkor is a játékplatformok elveszítenék azokat olyan adatokat, amiket eddig a játékos saját gépétől megkaptak, de a játékot GFN-en keresztül futtatva már nem kapnak meg. -
Egon
nagyúr
válasz
Alogonomus #17 üzenetére
A játékplatformokat nem csak nem érdekli, hogy a GFN éppen milyen paraméterekkel üzemelteti a virtuális gépeket, de még az adatbázisaik használhatósága is csökken, ha megjelenik benne jelentős mennyiségű GFN kamugép, amiről random - futtatott játékhoz igazított - paramétereket küld vissza a launcher a játékplatform adatbázisába.
Fölöttébb valószínűtlen, hogy erre ne lenne egyszerű megoldás, hogy szűrjék a GFN-t.
-
Robitrix
senior tag
válasz
Alogonomus #17 üzenetére
azért ezek a begyűjtött adatok a felcsatlakozó gépekről igen fontos információ a szoftver fejlesztőknek. Hiszen ebből tudják hogy állnak gépek tekintetében a potenciális vásárlók. Elvégre lehetne olyan programot fejleszteni, ami csak 16 magon és RTX 2080 TI-on fut megfelelően csak akkor lekorlátoznák a potenciális veőket pár tized %-ra. Már pedig a játék fejlesztők bevételét az adja, hogy a világban John Smith-ek és Kovács Bélák milliói képesek megvenni és játszani a progarmukkal. A fejlesztöt nem a 1-2 millós gammer gépekkel rendelkezők vásárlása tartja el, hanem a sok millió átlag játékos. Így pontos képpel kell rendelkezni az átlagos hardverekről, hogy arra pozicionálják a friss termékeket.
-
secretgarden
aktív tag
gog,com forever :-)
-
Ha tudnád mi az a GF now és hogy működik, akkor lehet nem írtad volna meg a kommentet.
A futtatott játékokat nem tudod meg enni a GF nowon keresztül, nincs árusítás... nem szoftver áruház.. ezért nincs osztalék.Ha a tulajdonban van, megvetted steamen vagy bármelyik áruházban és a játék i dításakor bejelenkezel az adott store felületén a GF nowban akkor jogosult vagy használni a virtuális gépet amit ad ehhez Nv. Ennyi. -
Robitrix
senior tag
válasz
Alogonomus #14 üzenetére
szürke zónában nem hiszek, mert ha engedély nélkül árulna, azzal egyértelműen szerzői jogot sértene és akkor simán beperelnék sok száz millióra(nem forintban) és meg is nyernék a pert egy amerikai bíróságon, ami meglehetősen érzékeny a szerzői jogi kérdésekre. a vita tárgya is a szoftver fejlesztő cégeknek kifizetett bevétel arány lehet. szerintem xarrágó az Nvidia.....
-
Robitrix
senior tag
úgy tudom alapvetően anyagi vita áll a háttérben. Amikor veszünk valami letöltő felületen egy játékot, akkor az általunk befizetett pénzen valamilyen arányban osztozik a a szolgáltató és a szoftver fejlesztő cég. Mivel több cég tiltotta le és hagyta ott az nvidia szolgáltatását visszavonva a szoftvereit úgy vélem nem a cégek a mohok, hanem az nvidia a xarrágó és ő akarja a fejlesztők szemét kiszúrni valami kicsi résszel. valójában persze mind a két fél érdekelt az együtt müködésben, mert az Nvidia akkor tud sok vásárlót magához vonzani, ha nagy a kinálat nála a szoftver gyártó meg érdekelt benne, hogy minnél több fele minnél többet adjanak el a programjaiból, mert akkor az ő bevétele is nővekszik. szóval ha szerintem az nvidia enged talán visszatérnek hozzá az érdekelt szoftver cégek, mert mindenki érdeke az együttmüködés. Persze az Nvidia egy nagy más tevékenységből megélő cég neki ez a stream csak egy kis kiegészítő üzlet nem létkérdés. Szóval majd meglátjuk..... esély van rá a visszatérésre.
-
Alogonomus
őstag
Például azért, mert a Steam-mel kötött szerződésben nem szerepel GFN-típusú közbeékelődő harmadik szereplő.
A launcheren keresztül a játékplatformok például anonim adatokat is gyűjtenek a gépedről, amivel szintén kereskednek, mert a játékkészítőknek aranyat ér, ha tudják melyik hardver mennyire elterjedt valójában, mik a trendek. Neked nem fáj az anonim adat begyűjtése, nekik haszon. Ezt is figyelembe veszik, amikor egy kiadóval szerződést kötnek. Nagy kiadó -> népszerű játékok -> sok millió újabb számítógép, amiről pontos, naprakész és kereshető adatbázissal rendelkeznek majd -> olcsón beveszik/jól megfizetik a kiadót.
A játékplatformokat nem csak nem érdekli, hogy a GFN éppen milyen paraméterekkel üzemelteti a virtuális gépeket, de még az adatbázisaik használhatósága is csökken, ha megjelenik benne jelentős mennyiségű GFN kamugép, amiről random - futtatott játékhoz igazított - paramétereket küld vissza a launcher a játékplatform adatbázisába. -
Egon
nagyúr
válasz
Alogonomus #14 üzenetére
A példád többé-kevésbé áll, csak azt nem értem, miért kockáztatná bármely kiadó is pl. a Steam-mel megkötött szerződését, amikor a GFN felhasználóknak ugyanúgy meg kell venniük az adott programot, pl. Steam-en...
A hírhez: csak magamat tudom ismételni. Az összes kilépő kiadó forduljon fel, remélem visszaesik a forgalmuk, a magam részéről erősen meggondolom, hogy veszek-e náluk bármit is a jövőben.
-
Alogonomus
őstag
Amit a Nvidia nyújt ezzel a lehetőséggel, az erősen a szürke zónában mozog, és a kiadók valószínűleg nem szeretnék kockáztatni a tényleges játékplatformokkal (Steam, Epic, egyéb) kötött szerződésüket azzal, hogy hallgatólagosan együttműködnek ezzel a "közbeékelődő" platformmal.
Amit a GeForce Now nyújt, az nagyjából az a helyzet, mint amikor egy hatósági ügyintéző a hatósági ügyekben nem járatos "Marika nénitől" elkéri annak személyes adatait, és a hatósági folyamatban "Marika nénit" megszemélyesítve elintézi "Marika néni" hivatalos ügyét, cserébe pedig némi anyagi ellenszolgáltatást kaphat "Marika nénitől".
Elméletileg nem ért kár senkit, hiszen:
-"Marika néni" jogosult volt arra, amit elért neki az ügyintéző,
-"Marika néni" az ügyintéző nélkül nehezen vagy talán sehogy sem tudta volna elintézni az ügyet,
viszont nem ez a módszer a szabályos út. -
Prof
addikt
Mindenki csak talalgat, de valoszinu nem akarjak kiteregetni a szennyest, mert tovabbra is Nvidia tamogatja a legtobb jatekfejlesztot hardverrel, szoftverrel stb.
Szerintem jatekkiado, fejlesztokent ez egy plusz hibaforras, plusz ronthatja a jatekom /studiom hirnevet mert valaki szar neten jatszik es fagy, akadozik szar minosegu a jateka emiatt.
Valamint az EGY felhasznalos licensz nem egyenlo a mindenfele szerverre egy 3rd party ceg (nvidia) letolti a jatekot, aztan penzt ker a szolgaltatasert, hogy elerjek/jatszhassanak vele. Az is kerdes hogy lesz instant telepitve egy 100GB-os jatek, ha adott belogolo usernek van meg a jatek hivatalosan. nvidia elkalozkodja az installereket a szerverreire, vagy megvette minden jatekot ???
Van aki ugy van vele nem erdekli, hogy megy a jatek. Megvettek csak legyen minel tobb ember aki jatszik vele (ilyen aki ubisoft es nagyon kell nekik az online ember mert sok online jatekuk nem igazan sikeres)
ezel a kiadok altalaban a lootboxokra fokuszalnak, nem az eladott jatek ara a penz nekik. -
Jonesy84
tag
Saját storet akarnak, vagy legalábbis olyat amiből kapnak extra profitot. Itt az Nvidia-tól nem kaptak semmit (szerintem jogosan) és ez nem tetszett a pénztárcának, attól függetlenül, hogy még így is növelhették a bevételeket, mert olyanok is megvették a játékot akiknek nem volt megfelelő hardverük eddig. Mondjuk az is szép dolog, hogy aki pont ezért vette meg, mert itt tudott vele játszani, most már nem....
-
SATA_III
csendes tag
Tudja valaki egyébként a valós okokat, hogy miért lépnek le a kiadók?
-
janeszgol
félisten
A Now lehetett volna igazán sikeres. Akkor ez a szoftverszolgáltatási forma a játékok szempontjából marad még nullán pár évig. Egy platformra előfizet az ember, és talán még üres hónapban sem mondja le, mivel úgy is lesz olyan cm, amire kell. Most lesz majd helyette 10 másik. Folyamatosan lehet váltogatni majd az előfizetéseket. Az ember élete nem fog másból állni, mint a igénylem, lemondom, igénylem, lemondom.
Szóval én egyszerűen csak lemondom. Az egészet. -
Dr. Akula
félisten
Minél előbb csődbe mennek az ilyen felhős próbálkozások , annál jobb, ne húzzák sokáig a szenvedést, még a végén több kiadó is ilyesmire adja a fejét, és nem lesz offline játék.
-
BusinessGuy
őstag
Undorító amit a sok hiéna leművel az egyetlen értelmes streaming szolgáltatással aminek az üzleti modellje sem olyan gusztustalan felépítésű mint a szenny Stadia.... Ennyi erővel verjék azasztalt és mind szedjenek külön adót a hardver gyártóktól....
-
Sajnos pár indie cím is eltávozott.
-
Látom ez a hír prioritást élvezett a sok másikkal szemben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Számos kiadó és stúdió a kilépés mellett döntött, viszont végre megérkeztek az Ubisoft nagyobb címei.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen egeret válasszak?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Garmin Tactix 8 AMOLED - bevetésre kész
- Linux haladóknak
- Mobil flották
- PlayStation 5
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Asus Zenbook 14 - 14" 2.8K OLED 90Hz / i7-1260P / 16Gb DDR5 / 512Gb / 1.4 kg / 75Wh / HUN / GARANCIA
- 2 db ddr3 4gb ram
- Samsung Galaxy Book4 360 notebook, 15,6" FHD Touch AMOLED, Intel Core 5 120U, 16GB RAM, 512GB SSD
- Tcl 55c655
- ASUS ROG Strix G17 I Ryzen 7 6800H I 32GB DDR5 I RTX 3060 I 1TB NVMe I FHD 360Hz
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! HP Elite Dragonfly - i5-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FHD - i5-1335U - 8GB - 512GB SSD - Win 11 - 3év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest