Hirdetés

2019. augusztus 26., hétfő

Hozzászólások

(#1) Depression


Depression
(veterán)
LOGOUT blog

Olyan aranyosak, de annyira drágák is. Ennyi pénzért komplett gépet kapni.
Ez van, a kicsit meg kell fizetni...

"Soha semmilyen virusirtot vagy extra tuzfalat nem hasznalok, es mukodik a gepem. Csak ismerni kell a normalis, megbizhato pornooldalakat, ennyi a titok :D" by kemotox

(#2) Ste válasza Depression (#1) üzenetére


Ste
(addikt)

soha nem voltak olcsóak
egyedi gyártású alaplapok, egyedi hűtőrendszer és jó teljesítmény kis helyen :)

(#3) Lidi


Lidi
(aktív tag)

Az ilyen teljesítményre kihegyezett gépeknél elfelejthenék már a lemezlyuggatós ventillátor helyeket. Egy nagy kerek lyuk kéne, és max 1 huzalbol készült vékony rács, nem ez a tésztaszűrő, amin alig tud kijönni a levegő. Dehát biztos nem fér bele az árba 3x120 Ft-os rács.

[ Szerkesztve ]

(#4) gardener válasza Lidi (#3) üzenetére


gardener
(senior tag)

Teljesen igazad van.
Főképp összezsúfolva arra a ki helyre minden. Fontos lenne a hűtés,a szabadabb levegő áramlás.

(#5) ígyvanferi


ígyvanferi
(addikt)

Ebben a csomagban akkor mi is van 485 euróért?

(#6) xuldar válasza ígyvanferi (#5) üzenetére


xuldar
(őstag)

Ház, táp, alaplap.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#7) Stiky


Stiky
(senior tag)

Nem éppen mai csirke. De jó darab.

Pár hónapja ez a cucc világított rá arra, hogy helytakarékosan is lehet erőgépet alkalmazni. :B

Csak az a baj, hogy egy üres rendszer (gépház + alaplap + táp) is közel 90k -ba kerül... :(((

[ Szerkesztve ]

~ http://pancakespeedy.tumblr.com/ ~

(#8) blackrulz


blackrulz
(veterán)

nah ez is csodálatos házikó lett :DD hirtelen felcsillant a szemem amikor a hátulján megláttam a 4 pines csatlakot, de aztán rájöttem hogy mégsem, és belső tápja van a megszokott 2k rpm-es alap 40-esekkel tűzdelve. juhhé :(((

stiky: ezt a hivatalos közlemény szerint mától lehet kapni, és most derült ki minden részlet róla, gondolom ezért csak most került fel.

off: egyébként meg tetszik érteni shuttlét nevegyé'meg!

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#9) Brumi


Brumi
(senior tag)

Jaja! Ez is jó kis zajos gép lehet... Bár gondolom ez olyanoknak kell, akik lanpartira járnak, és fontos a könnyű cipelhetőség. Azok meg úgyis állandóan fülest vesznek fel, tökmindegy, hogy egy vadászgép erejével süvít a táp ventije. Na nem mintha a procihűtő olyan csendes lenne. Gondolom ha valaki alaposan megpakolja a gépet, akkor el is lehet felejteni a 800-1000 körüli rpm-en forgó ventit, a stabil 1300-1600 már igencsak zavaró.

Milyen egyszerű lenne, ha a tápot egy külön dobozba tennék akár 1 vagy 2 12-es ventivel, amit el lehet rejteni valahova, és maga a gép, meg "díszíthetné" az asztalt.

Komoly fejlődés, hogy van rajta főkapcsoló... az enyémről az még lemaradt.

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/brumi/

(#10) blackrulz válasza Brumi (#9) üzenetére


blackrulz
(veterán)

hehe tényleg megnézném mit tud a gép mondjuk egy 4870 cf el, meg egy ehez dukáló procival ;]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#11) Brumi válasza blackrulz (#10) üzenetére


Brumi
(senior tag)

Azért ha a szívünkre tesszük a kezünket, szép dolog ilyen kis térfogatba belezsúfolni egy csúcsgépet, és természetes, hogy kellenek a kompromisszumok. Ha ennek a kazánnak levesszük a tetejét, még akkor is forró, képtelenség ennek halk hűtést csinálni. A probléma igazán csak azzal van, hogy minden második szava a Shuttle-nak a silent, meg hasonlók, miközben messze nem nevezhető csendesnek egyik gép sem. Ha a HTPC-k piacára be akarnak törni, akkor csináljanak halk gépeket. Ha meg erőgépet gyártanak, akkor vallják be, hogy hangos, mert másképp nem tudják megoldani.
Mondják azt, hogy csináltunk egy erős gépet, ami izzad mint k...va a templomban és hangos, de a hangsúly a méret csökkentésén volt. Ez korrekt lenne.

http://www.flickr.com/photos/brumi/

(#12) .mf válasza blackrulz (#10) üzenetére


.mf
(veterán)

Semmit, mert ebbe legfeljebb 4850 CF férne csak el az összesen két slot miatt.
Éppen ezért nem értem, hogy miért a felsőkategóriás X48-at tették bele, például a P45 helyett: olcsóbb alaplap, 4850CF-t a 2 db x8 2.0-s PCI-e kevésbé korlátozza, mint a nála nagyobb, kétslotos hűtős kártyákat (4870 és GTX-ek).
Aztán a hőfokok még egy érdekes kérdés. 4850 alapból forró, egy ilyen kis térbe bezsúfolni még egy procit (1600-as négymagos extrém-procit vagy FSB-tuning?), három winyót, chipsetet, tápot -- viszont csak kicsi ventiket... Ugh...
Na mindegy, úgyse nekem valók az ilyenek...

(#13) TESCO-Zsömle válasza .mf (#12) üzenetére


TESCO-Zsömle
(félisten)

Belemegy 4870CF is 1-1 laposabb vizesblokk társaságában... ;)

(#14) foregister


foregister
(tag)

volt shuttle házam és abszolút nem volt hangos, sőt eddig a legcsendesebb pc-m egyike volt. Imádtam csak amikor szét kellett szedni akkor anyáztam rendesen, mert tényleg minden centi ki van ott használva. Procinak külön hűtőcsatorna (balról jobbra) és magában a házban is remek volt a szellőzés (előről hátra) mindez úgy, h 3 winyó volt benne (abból az egyik egy raptor).

2 évig szolgált nálam (AMD-s régi foglalatos, pont vitte az első generációs X2-eseket), viszont 2 év múlva kezdte megadni magát a táp és találni hozzá egy másikat lehetetlen volt vagy ha lehetett is akkor is piszok drága volt (valahol 20e Ft környékén). A másik ellenér a bővíthetősége mivel abban is csak két pcie kártyafoglalat volt és abból az egyik egy pci-e 1x amit kb semmire nem tudtam használni. Így maradt a VGA kari mint extra opció, mert az alaplapi nem éppen a legjobb volt. A vicc, hogy még itt pihen az íróasztal egyik polcán tökéletesen befért oda és nem zavar semmit. Működni működik, csak kiszámíthatatlan, hogy mikor akar pihenni a táp csak úgy.

Most egy Thermaltake Lanboxom van ami másfélszer nagyobb és akárhogy tuningolom nem bírom olyan csendre bírni mint a kis shuttle-t. Anno az volt 100e Ft környékén és lehet, hogy drága volt, de két évig nagyon meg voltam elégedve és most is az lennék ha a táp nem adta volna meg magát és nem kellett volna upgradelnem 4 magra :)

[ Szerkesztve ]

Az igen az nem nem

(#15) blackrulz válasza foregister (#14) üzenetére


blackrulz
(veterán)

ha szabad kérdeznem melyik ház volt az? mert nekem _most_ is az van, és ennél csak halkabb gépem volt. semmiképp nem emlegetném a halkat és a 40mm-es tápventiket egy mondatban, brumi pont ezért cserélte le passzív tápra egy valag zsetonért, én meg ezért vágtam meg és dobtam el a garit. régebben lehet hogy jó volt, de a _mostani_ hosszúkás tápok kritikán alul szerepelnek + nincs elöl venti. tény hogy ennek oldallapon van, és a deluxokban van olyan aminek szintén akad, de pl az enyém is 100k körül mozgott amikor megvettem és nem egy teszt szerint hangos. gyakorlatilag a bekapcsolás után csak néztem nagyot hogy ezt komolyan gondolták :F és ezt nevezik silentx-nek... a passzív táp meg itthon ha jó helyről szerzed akkor is 27k...

100ba belefér egy nzxt rouge 5darab 120-as noctua egy normális passzív ATX-es táp és egy matx lap is... sajnos már késő ilyeneken gondolkoznom, de amíg 40mm-es venti van ezekben a házakban addig felejtsük el hogy halk mert nem az :B

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#16) Gergő_ válasza foregister (#14) üzenetére


Gergő_
(őstag)

Ha a tápjaid tönkremennek nem lehet hogy szűrnöd kellene a hálózatot,vagy szűrőd és peches vagy?

(#17) Integra válasza Lidi (#3) üzenetére


Integra
(titán)

pont ez jutott nekem is eszembe
vicc, hogy kezdésnek egy ilyen méregdrága gépnél előkell venni a dremelt máris...

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#18) F e Z o


F e Z o
(veterán)

nagyon baba gép, de azért lehetne kicsit olcsóbb....

Powered by ASRock łł Ramsünik --> https://tinyurl.com/yypvn5ws

(#19) ^Clown


^Clown
(veterán)

A HC-gémerek sem szeretik, ha megsül a vas. Ilyen kicsi házba ilyen kicsi ventiket, hát nem is tudom...

(#20) foregister válasza blackrulz (#15) üzenetére


foregister
(tag)

SN25P, AMD procival.
Mikor indítottam akkor zúgott fel a venti nagyon hangosan, de utána meg maradt csöndben. Legalábbis az eddigi gépeimhez képest. Az első ventit pici csalással értem el: miniventiket tettem az optikai lemez alá és kinyitottam az "ajtót".

Az igen az nem nem

(#21) foregister válasza Gergő_ (#16) üzenetére


foregister
(tag)

miért beszélsz többesszámban? Egy táp ment tönkre és nem akartam drágán újat venni az amúgy is korszerűtlen gépbe, inkább összedobtam egy új rendszert. :)

Az igen az nem nem

(#22) Brumi válasza foregister (#20) üzenetére


Brumi
(senior tag)

A linkben szereplő teszt alapján 50dB körüli zajt csinál a rendszer, de távolabbról mérve is 45 körül alakul. Hát nem tudom, de nekem az nem tűnik túl halknak (az is lehet, hogy nem értek hozzá).

A lényeg az, hogy Te halknak érezted.

Az enyémben 1db 13dB körüli rendszerventi pörög, plusz a vinyó motorja ad ki hangot. Na ez már halknak mondható, bár blackrulz fórumtárs elültette a bogarat a fülemben, hogy még ezen is lehet javítani egy QuietDrive-ba csomagolt 7200-es notivinyóval...

http://www.flickr.com/photos/brumi/

(#23) Tif


Tif
(tag)

Sziasztok
Nem tudtok olyan boltot, ahol meglehet nézni, hallgatni, tapogatni ilyen Shuttle gépeket?

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.