Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • 04ahgy

  nagyúr

  A cikk elég jól leírja a dolgokat! Az egy szó, mint száz kifejezést azért illene kiírni betűvel.

  twollah: a HD202 nekem is nagyon nyomja a fülem. Elég erős a pántja, a párnázás meg alacsony, és a külső porcra rányomja a bőrt, egy idő után nagyon zavaró.

  A fejhallgató összességében elég jó, azt kell mondanom, karácsonyra ezt vettem magamnak. Sajnos azt látom, amit minden esetben látni újabban, a ma fej/fülhallgatóinak tervezésekor. Baromi magas érzékenység, hogy a hordozható eszközök maxra kihajthassák, és a metro/villamos/busz utazóközönsége, esetleg az utcai járókelők, vagy a vonaton szundítani szándékozó utazók minél messzebbről is hallhassák a basszust, vagy akár 3-4 méterről kivehessék a szám pontos szövegét. Ma a fejhallgatókatfülhallgatókat az irdatlan basszusra, tömörített mp3-ak zéró hangzására, torzított mivoltára tervezik, sajna. És sajnos a Sennheiser is, mivel el akarja adni a termékét.
  Ez a füles is nagyon érzékeny (ez jó pont), mikor a Philips SBS HP 195 után bedugtam, fülön csapott a hangerő, ahhoz képest.
  Viszont nagyon igaz, amit már többen mondtak előttem, köztük a cikkíró is: klasszikus zenére pocsék. A magasak fojtottak. Hiába van szép grafikon a dobozon, nem lineáris a frekvenciamenete ennek a 6 ezer forintos "csodának". A kétezer forintos Philips frekvenciamenete nem hagy maga utánele ennyi kívánnivalót. Emeli a basszust. Emeli a szinte csak basszusból álló MP3-ak javára. A zene kárára. A magasakat kissé mossa, gyengén, de észrevehetően. Miért is? Hogy az MP3-ak mintavételezéséből magas hangon bekövetkező nagyobb veszteségeket kompenzálja. Ezáltal a paramétereiben korrekt fejhallgatónál MP3 alatt korrekt hangot ad. Ezt egy ekkora nevű gyártó megteheti?

  Mondom, hogy teszteltem. Természetesen nem MP3 szólt belőle. CD-DA.
  Nézzünk egy művet, amibe a fent említettek ismeretében belerokkan. Sztravinszkij Tavaszi Áldozat c. művére esett a választásom. Miért?
  Mert annyira vadul hangszerelt mű. Miközben már őrülten veri, szó szerint püföli az üstdobokat a két ütőszekciós (mély hangok ugyebár, mégis majdnem szinuszos), azalatt vonós unisono a közép frekvenciatartományban, míg a fuvola és a piccolo eszméletlen magasságokban sikolt! Vadítsuk meg az egészet egy kevés, széles spektrumot átfogó, fémes hangszínű trombitával, és meg is volnánk.
  És tényleg. A magas részeken egy harmad árú fejhallgató elveri. Mit elveri?! Kenterbe veri!! A nagy nevű SENNHEISER-t! Persze a basszus a HD202-n is olyan, de olyan telten, erősen szól, hogy azt nem lehet kifejezni.

  Értékelem a helyzetet.
  Basszus: 18Hz...300Hz. Itt kimagaslóan teljesít a HD202.
  Közép: 300Hz...2kHz. Már jócskán hagy kívánnivalót maga után.
  Magas: 2kHz..18kHz. Katasztrofális.
  Akárhogy nézzük, két dekádon elvérzik az üdvöske, egy nyerő dekáddal szemben. Ha azt is hozzá vesszük az értékeléshez, hogy mire érzékenyebb az emberi fül? A közép és magas hangokra. Hol gyengélkedik a HD202? A közép és magas hangokban...
  Vonja le mindenki maga az értékelést.
  Megtartom, mert COD2-re, néha könnyűzenére elkél. meg addig sem a már agyon használt, médiamárktos, gagyi Philips használódik... :DDD

  Én vonatra, buszra ajánlanám, mert teljes fület betakaró, mégis viszonylag kicsi. A jármű zaja meg elnyomja a magasakat. ;]
  Továbbá inkább annak aki nem igényes zenehallgató. (Aki megelégszik rádióhallgatással, kaptafára készülő popzenével, vagy bármi más, mp3 tömörítésű hanganyaggal.)
  Aki csak néha is hallgat klasszikus zenét, az ne ilyet vegyen.

  HGyu

  [ Szerkesztve ]

  7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior! \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

Hozzászólok Aktív témák