Hirdetés

2019. július 23., kedd

Hozzászólások

(#1) Taranti


Taranti
(senior tag)

"Dobozos modellről lévén szó tartozék a hűtőborda, amely a 65 wattos TDP-t figyelembe véve akár elég is lehet a CPU hűvösen tartásához."

Most ne már, hogy dícséritek az Intel gyári CPU :( hűtőt....

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#2) Predatorr


Predatorr
(tag)

2600X-em van egy RTX2080 alatt, még nem dolgozott 40% fölött a legcpuigényesebb játék alatt sem (ált. 15-30%), miközben tökéletesen hozza a 9900K-val mért grafikus teljesítményt. Ehhez képest egy dupla annyiba kerülő cpu-t javasolni, „ha nem akarunk cpu-limitet”, elég durva félrevezetésnek tűnik, legalábbis, ha valaki nem fhd-re vesz csúcskártyát. Meg úgy általában túlárazott Intel processzorokat beépített biztonsági nagykapukkal, ellenőrizhetetlen, saját OS-szel. Persze értem, hogy üzlet, de én több generációnyi Intel után teljesen elégedett vagyok az AMD procival, és amíg az Intel ezt a technológiát/árpolitikát folytatja, nem egyhamar térek vissza.

Watchdog: ráadásul fölöslegesen ott egy „lehet” is. Egyébként volt ilyen kombóm, tényleg elég volt a gyári hűtő egy szellős házban, nem stresszelve, csak hát a zaj...

[ Szerkesztve ]

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#3) Watchdog válasza Taranti (#1) üzenetére


Watchdog
(tag)

Az a kijelentő mondat, amiben az "akár" szó előfordul, onnantól nem kijelentés, hanem vetítés... :DDD

(#4) TeeBee73


TeeBee73
(őstag)

Valaki magyarázza meg, hogy egy 2,5"-os 1TB-os HDD és egy 256GB-os SSD között mi az a 10e Ft difi?

"Szépnek, szép vagy." - mondta a Kisherceg. "Ringdingding-digingigerining" - mondta a róka.

(#5) Cythyel


Cythyel
(senior tag)

1. oldal: tiszta intel, túlárazva...
2. oldal: full asus monitor felhozatal, mintha más márka nem tudna jót, iiyama-t pl 1* sem láttam, pedig ver nagyon sok más márkát minőségben és még nincs is elszállva az árakkal... ja hogy nincs gamer monitorjuk ami feláras? oszt? nem kell mindenkinek 144hz...
3: oldal: asus notik... idejét sem tom mikor láttam mondjuk acer-t, amelyeknek ráadásul a hűtésük is jobb mint az asus-nak...

így erősen fizetett hirdetés szagú az egész ajánló

(#6) .Z. válasza Cythyel (#5) üzenetére


.Z.
(senior tag)

Mivel ez egy fizetett hirdetés.

(#7) Kendek válasza TeeBee73 (#4) üzenetére


Kendek
(PH! nagyúr)

Ha jobban megnézed nem is csak ennyi a különbség közöttük. A RAM órajele sem egyezik, és ez is növeli a bekerülési költséget.
De amúgy jogos, külön ezeket akár egy árban is meg lehet vásárolni. Viszont amíg a normál 2,5" vinyók kb. azonos árban vannak, addig az M.2 NVMe SSD-knél már jóval nagyobb a szórás. Vagyis a kapható SSD-k között is van 10 ezer Ft difi, és nem írja a pontos típust, hogy mi van a notiban.

<-ƘƘ->

(#8) Duracellm...


Duracellm...
(PH! kedvence)

50K, Ha nem lenne ennyire alacsony a TDP és emiatt ennyire messze az alapórajeltől a turbó, akár jó alap lenne játékra. Egy halk-hűvös 4Ghz all core órajellel népprocesszor lehetne.

82K, Ezekkel a képességekkel már a fix 4,5Ghz-et illene ostromolni, csak a + 32K mellett az előbbinél egy picivel több pénzt kell alaplapra, hűtésre költeni.

133K, Ezzel a 8 maggal már bármilyen órajelet el lehet érni +51K-ért, csak szerencse, alaplap és hűtés kérdése sikerül-e. Csak hát a HT hiánya miatt nem éppen jövőálló befektetés.

166K, 8 magra megkapjuk a HT-t, csudaszép műanyagdobozt, meg némi problémát a hőtermeléssel is, ha még az OC-hoz is ragaszkodunk, +33K-ért.

Ezek közül melyik megoldás lenne az, amelyiket Ár+rejtett költségek/Érték arányában kitűnik és nyugodt szívvel ajánlani lehet egy játékosoknak?

[ Szerkesztve ]

(#9) koko52


koko52
(PH! addikt)

Csúcsot döntögetni, pénzt kidobni jó az i9.
Gondolkodó, bestbuy-osoknak marad a Ryzen.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#10) general válasza koko52 (#9) üzenetére


general
(őstag)

mert a PC kizárólag játékra van, ahhaa......istenem... 14 éves szint :U

(#11) Freiherr válasza general (#10) üzenetére


Freiherr
(őstag)

Ezt mondta volna?

XXX

(#12) koko52 válasza general (#10) üzenetére


koko52
(PH! addikt)

Munkára threadripper, xeon nálam. 100 pc-ből 99-et játékra rakok össze.
Ismeretlenül oltogatni na az 14 éves szint.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#13) BMW001


BMW001
(PH! félisten)

Azzal a Tomahawk lappal nem igen fogod a 9700K es a 9900K -t sem huzni... Szvsz az a VRM nem ezekre a procikra lett odapattintva. Vagyis alapon okes, a 95W -os TDP -ig.

Predatorr: Ez szep es jo, de nezz majd ra a minimum FPS -ekre is, 4K -ban. :) Nem eri meg a 9700K es a 9900K sem, ez nem is kerdes, mert tularazottak, de teljesitmenyben meg boven a Ryzenek elott vannak. Remelem ez hamarosan valtozik, ahogy jon a 3. gen.
A 2080 sem eri am meg a felarat az 1080Ti -vel szemben, ahogy a 2080Ti ara is egy nyilvanos rablas a +20% -ert cserebe. Ilyen ez a PC piac.

[ Szerkesztve ]

Felület fűtés - Padló, fal, mennyezet fűtés és hűtés kiépítése! Víz,- és szennyvízrendszerek kiépítése, teljes kivitelezéssel!

(#14) koko52 válasza BMW001 (#13) üzenetére


koko52
(PH! addikt)

Igazad van. 1080p-ben láthatóan van előnye (mérhető, mert 105 vagy 120 fps szerintem tök mindegy). 1440p-ben már minimális. 4K esetén egyenlőek vagy hibahatáron belüli mérések vannak. És az ár 93 vs 160 ezer, itt már nincs kérdés. Persze ha veszek 2080ti-t félmilláért már mé' ne menjen mellé a csúcs :)
[link]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#15) BMW001 válasza koko52 (#14) üzenetére


BMW001
(PH! félisten)

Nem akarok en vitazni ezen, de merheto kulonbsegek vannak 4K -ban is, es itt csak 5 game volt behuzva. Alatta pedig meg annal is tobb. FHD -t ugyis kivesszuk, bar sokan azon BF -eznek a 144Hz -es monitorokon, tehat az sem evidens. Nekik pl. meg mindig nem jo valasztas az AMD. Remeljuk ez hamarosan valtozni fog.
Az arazas nem kerdes, pofatlan suttyu az Intel reszerol. De meg mindig abban a helyzetben vannak, hogy naluk a csucs, igy annyira lovik be, amit meg a potencialis Intel fanok kifizetnenek a termekukert. NV -re ez ugyan ugy igaz, mert mindket uj szerias csucs VGA -juk durvan tularazott, megis mindenki megveszi.

[ Szerkesztve ]

Felület fűtés - Padló, fal, mennyezet fűtés és hűtés kiépítése! Víz,- és szennyvízrendszerek kiépítése, teljes kivitelezéssel!

(#16) MrPetya19 válasza BMW001 (#15) üzenetére


MrPetya19
(PH! addikt)

Sajnos sok múlik játékon is.
Nekem ilyen gagyi 4690K van, és bizony van olyan 2018-as játék ahol 30% kihasználás sincs meg és van olyan régebbi, ahol végig alulról súrolja a 100%-ot sajnos.

De most én is inkább Ryzenre váltanék, bár a quick sync lehet hiányozna néha.

,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog

(#17) .Z. válasza BMW001 (#15) üzenetére


.Z.
(senior tag)

Itt az a kérdés, akarsz-e kompromisszumot kötni, vagy sem.
Ha nem akarsz, megveszed az i9-9900k -t meg az RTX2080Ti -t és kész. Aztán fut rajta a játék, ahogy fut.
Ha akarsz, kérdés, hogy hol. Én azt mondom, ha már kompromisszum, akkor az legyen az ésszerűség határán. Nálam ez FHD -nál Ryzen 2600 + GTX1660.

(#18) Aprósólyom válasza Duracellm... (#8) üzenetére


Aprósólyom
(őstag)

Attól függ ki az az egy játékos. Mivel játszik, mennyit, milyen VGA-hoz kell, mennyit szán rá.
Egyébként nem úgy van, hogy bizonyos lapok folyamatosan max turbón tudják járatni a nem K-s procikat? i5-9400-ra nem találtam infót, de i5-8400, az összes magon 3.8GHz. A tesztek tanúsága szerint pedig egy erős közép-felső közép kategóriás VGA-t kihajt elég jól.

(#19) icp1970


icp1970
(senior tag)

Köszi az össze foglalót.

(#20) Predatorr válasza BMW001 (#13) üzenetére


Predatorr
(tag)

Haha, már bocs. Metro Exodust 4K-ban full grafikával és maximális RT-gel végigtoltam átlag 45FPS-szel, néha leesett 33-ra durvább részeken, sok ellenféllel, jobbára szépen hasított 60-nal, freesync monitor meg tudja G-snycet. Nézd meg az 1080ti RT teljesítményét a 2080-nal szemben, akkora hasra esés, hogy a háta is éri a földet, eltévedtél te ártanilag. ;) 224-ért vettem a VGA-t februárban, nekem bőven megérte, hogy még 8K monitorig mindent vivő gépem legyen már most. És hát 65e-t spóroltam a procin pontosan ugyanannyi FPS-szel játszva, mint a legcombbosabb Intel procival tudnám, szerintem megérte VGA-ra költeni. Ha meg nem RT játékok csak 60FPS-szel futnak, spórolok a fogyasztáson. Az élmény ráadásul megfizethetetlen. :D Ellenben ős-intelesként is jót nevetek a játékos Intel hájpon, ha meg videót kódolok vagy tömörítek, édes mindegy, hány perc alatt végez, mert a legcsúcstuningoltabb Intelre is várni kell.

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#21) BMW001 válasza Predatorr (#20) üzenetére


BMW001
(PH! félisten)

8K kepes? 2080 viszi a Metrot RT on, 4k -ban atlag 45FPS -el, de kozben 60 FPS -el hasitott? LOL, en itt befejeztem.
Oszt honnan tudod, hogy az Intel -el hogy futna? Nem a VGA -rol akarok vitazni, kb. lesz@rom az RT -t addig, amig meg a csucs Ti is eppen csak elviszi HD -ban. Nem 4k -ban, mert Te azt irtad. Nezd meg ujra a beallitasaidat, mert vagy a felbontast nezted be, vagy a RT nem volt bekapcsolva....

Amit leirsz, azt meg egy Ti SLI sem tudna.

Sporoltal a procin, hurra. Van aki meg nem sporol egyiken sem, hanem megveszi a 9900K -t is, meg a Ti -t is. De az a marha is csak FHD -ban fog RT on Metrozni. 8% kulonbseg van a ket generacio kozott. Az tenyleg annyi, amit a CPU -val elbuksz, szoval ennek az egy iromanyodnak van alapja.

Ha nevetsz a hypon, ha nem, egyenlore ez a helyzet meg valtozatlan. Meg...

[ Szerkesztve ]

Felület fűtés - Padló, fal, mennyezet fűtés és hűtés kiépítése! Víz,- és szennyvízrendszerek kiépítése, teljes kivitelezéssel!

(#22) NightGT válasza Predatorr (#2) üzenetére


NightGT
(fanatikus tag)

8400at meg"lagg"oltattam egy 13 éves játékban. Oké, német szeró volt mennyi? 10k playerrel? Sokkal.

Mit mondjak. Első Crysis (na majd most, mint a roketta! Persze persze, másfél magon), éshát CS. Kezdek néha "egyszerre" lőni pár komolyabb AwP-ssel. Csak amelyiknek másodikra érne oda a killje, azt nem is számolja...pedig BF2-ben mindkettő lehalt olyankor :) Ezeknél sok szituban már nem is reakcióidő játszik, hanem kinek jobb az izommemóriája (és a gépe). Ja, ehhez kellhet a megvetett TN panel is már, 1-2ms frissítéssel (de monitorokban le vagyok maradva)

Szóval kinek mi. De EGÉSZ más.

Játssz egy első F.E.A.R -t, az menni fog fix 144+on, ill kéne. Gyakorold be a rúgásokat, párszor ugyanazon a szitun. Aztán játssz...mennyi? 45? Wuut? Tény, egyre kevesebb olyan játék van.

Próbáld ki. Mit mondjak? Ace Combat 7? Ahol olvastam, szidták...fix 144en meg...nem mondok semmit xd

Mert még a végén RGB is lesz :D

Speed is the only truly modern sensation

(#23) janeszgol


janeszgol
(PH! nagyúr)

Ertelmes notik is vannak? Nahat. Bar mar eldontottem, hogy pc-t epitek, de ezek a notik nem rosszak.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#24) TeeBee73 válasza Kendek (#7) üzenetére


TeeBee73
(őstag)

Jogos. A linkeket nem néztem, csak a "míg ugyanez, de HDD helyett 256 GB-os SSD-vel" részen csodálkoztam. Az SSD tényleg NVMe, így már érthető. (Viszont, pont abban a konfigban lassabb a RAM.)

[ Szerkesztve ]

"Szépnek, szép vagy." - mondta a Kisherceg. "Ringdingding-digingigerining" - mondta a róka.

(#25) AxBattler


AxBattler
(PH! félisten)

ASUS C624BQ nagyon szupi, főleg ennyiért!
Kár, hogy a HDMI-s változata nem kapható idehaza...

.............................. "Cable management is for the weak!" ................................

(#26) Chaser válasza Duracellm... (#8) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

amennyire jól tudom, a 9400f allcore 3,9 v 4ghz-et tud, kb az egyetlen intel cpu ettől az ársávtól felfelé, ami nem túlárazott - jelenleg kb azonos árszinten mozog a ryzen 2600-tal, szintén 6 mag/van viszont +6 szál/ és nincs igp -
intel előnye a magasabb ipc, hátránya a takonyolás a kupak alatt forrasztás helyett - illetve új gen már biztso nem megy bele -

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#27) BMW001 válasza Chaser (#26) üzenetére


BMW001
(PH! félisten)

Meg a sokkal magasabb IPC -t sem emlegetnem... Nem tudom pontosan mennyi az annyi, de valtozo, programfuggo. Az Intelnek igazabol mar csak egy elonye van(meg a memoria kezelesen tul), es az is elkeruli ezeket a CPU -kat, csak a K -s modellek hordozzak. Ez a joval magasabb elerheto orajel.

Felület fűtés - Padló, fal, mennyezet fűtés és hűtés kiépítése! Víz,- és szennyvízrendszerek kiépítése, teljes kivitelezéssel!

(#28) Chaser válasza BMW001 (#27) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

"intel előnye a magasabb ipc" a sokkal szócskát én nem látom ... ( :
az ipc mértéke pedig nem a sw-től függ, az adott érték, az előnye lehet változó
mindent összegezve 9400f vs 2600, mindkettő jó vétel jelenlegi áraikon

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#29) BMW001 válasza Chaser (#28) üzenetére


BMW001
(PH! félisten)

Persze, de ez a magasabb IPC mindig ki van hangsulyozva, kozben meg mar messze nem az a donto... Sokkal inkabb az, hogy a Coffee CPU -k jelentos resze tudja az 5GHz -t 24/7, emberi feszultsegeken, a jobbak meg siman mennek 5.2GHz -t is, akar allando hasznalatra. Itt ez a donto. Azonos orajelen alig van merheto kulonbseg.

Az IPC altal keletkezo elony mindenhol mas, es ennek merteke a software fuggo. Most szerintem ugyan azt irjuk, csak elbeszelunk egymas mellett.

Felület fűtés - Padló, fal, mennyezet fűtés és hűtés kiépítése! Víz,- és szennyvízrendszerek kiépítése, teljes kivitelezéssel!

(#30) Chaser válasza BMW001 (#29) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

egyelőre a 9400f-ről volt szó, nem általánosságban 9. genről, nem vagy vele kisegítve, ha a 9600k megy 5ghz-et

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#31) Chaser válasza BMW001 (#29) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

és még egy pro a 9400f mellett, illetve az egész 9. gennél, w7-et is támogatnak, a ryzen nem - láttam, h azért volt aki rá tudott szenvedni 7-est, de nem feltétlen jön össze -, sokaknak ez is fontos

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#32) NightGT


NightGT
(fanatikus tag)

Latency, meg az Infinity Fabric. Ezekkel szemben van előnyben az intel, az órajelen túl. De az már...2700(x)-ek is mennek 4.3, 4.35öt annyi erővel, mint egy-egy intel 5 gigát :)

Speed is the only truly modern sensation

(#33) .Z. válasza Chaser (#31) üzenetére


.Z.
(senior tag)

A W10 halogatása meg a 6/6 -os proci is kb széllel szembeni pisálás. MS úgy is átnyomja majd a W10 -et, aki meg 5-6-7 évre vesz procit, 8/16 alá ne adja.

(#34) MrPetya19 válasza NightGT (#32) üzenetére


MrPetya19
(PH! addikt)

Meg a quick sync video aki ilyesmivel foglalkozik.

,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog

(#35) csicso82 válasza Taranti (#1) üzenetére


csicso82
(PH! nagyúr)

A cikkíró szavait idézve és továbbgondolva: " az egyedi PC-t építők nagy részére " igaz az, hogy a gyári hűtőt kis sem veszi a dobozból mehet egyből a padlásra vagy a szekrény mélyére, és LEGALÁBB egy ilyet vesz a CPU-hoz: Cooler Master Hyper TX3 EVO 90x79x136mm (RR-TX3E-22PK-R1) 7k-ért.

De 10-15k-ért már igazi szörnyetegeket kapni: be quiet! Pure Rock 120x120x25mm 1500rpm 12k

(#36) sb válasza BMW001 (#29) üzenetére


sb
(PH! kedvence)

Alig magasabb már az az IPC, kb nullába közelít. És ahogy faragják a progikat úgy csökken, mivel valóban kódfüggő is nyilván...

Az egyetlen előny az 5GHz környéke. De az meg fogyasztásban, a szar trutyi miatt szerintem önkínzás. Szertinem már a korábbi geneknél a 4.5 is az volt.
És abban is +20% van benne nagyon max ha minden klappol. Egyéb esetben meg annyi se.

@MrPetya19
QS pontosan mire jó? Úgy értem, hogy valós felhasználásban, egyébként tuom mi az. Én próbáltam trascode-ra használni HTPC-ben de alig van támogatva, vacakolni kellett vele és nagyon gáz a minőség. Így hanyagoltam. Decode-ra jó, de oda meg felesleges DXVA helyett szerintem.

eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

(#37) BMW001 válasza sb (#36) üzenetére


BMW001
(PH! félisten)

A fogyasztast szerintem hagyjuk, nem ezen mulik, abban egyik oldal sem jeleskedik. A hutes mas teszta, de ha nem Prime es LinX -el szorakozol egesz nap, akkor game -ek alatt homersekletek is boven az elfogadhato hataron belul maradnak, csak ugy, mintha renderre, videokonvertalasra hasznalnad.
Igaz nalam komoly vizhutes van folotte, de lazan feltolom 5.2 -re a 9900K -t, amikor a 4K dronfelveteleket feldolgozom, es messze van attol, hogy a throttlingoljon. :)
2700X -el szemben ez realisan nezve +700Mhz. Az nagyon sok. Erre rajon meg a par szazalek IPC elony, aminek a vegen ahogy irod is, kijon a 20%, de az csak +500MHz -n, az altalanos 5GHz-s OC eseten. Szerintem az jelentos, pont egy generacio.(bar az Intel nem reg 3 generacion at sem tudott ekkora fejlodest elerni)

[ Szerkesztve ]

Felület fűtés - Padló, fal, mennyezet fűtés és hűtés kiépítése! Víz,- és szennyvízrendszerek kiépítése, teljes kivitelezéssel!

(#38) MrPetya19 válasza sb (#36) üzenetére


MrPetya19
(PH! addikt)

Media stream dologra még pont nem használtam, de a premiere már támogatja egy ideje és sokat tud segíteni az export időkön. Persze csak akkor ha minden használt effekt támogatja.

,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog

(#39) Chaser válasza .Z. (#33) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

5-6 évre én akkor vennék cpu-t, ha majd adnak 5-6 év garanciával alaplapot hozzá és ha bedöglik 100% h cserélik is ( :
egyébként amilyen fejlődés van, meg amennyit estek az árak, sztem értelme sincs 5-6 éves távlatban gondolkozni
nekem szimpatikus, h intelre lehet 7-est használni

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#40) .Z. válasza Chaser (#39) üzenetére


.Z.
(senior tag)

Ufónál veszel egy lapot 3 év garival + 6000 forintért veszel hozzá még 3-at. Meg is van a 6. Én mindig 6 éves távlatban gondolkodom, 3 évnél cserélem a VGA -t. A lehető legtöbb alkatrészre amit veszel, van legalább 5 év garancia, jobbakra 10 is. Amilyen fejlődés volt, most fogom a 3770k -t cserélni :DD

(#41) Chaser válasza .Z. (#40) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

nem egészen értetted meg mit mondtam, hiába adnak hozzá még 3 év gart, ha már cserélni nem tudják, max pénzt visszaadni, attól az adott cpu-dat már nem fogod tudni használni
az egy egészen másik dolog, h x éve stagnált cpu fronton a fejlődés, elmúlt években ugrottunk kb annyit, mint utóbbi 5 évben, mióta kijött a ryzen, hirtelen megszaporodtak a magok, és árak is csökkentek
sok éve nincs asztalim, ha veszek 3 évre tervezek, aztán ha még elég utána használom, amennyit elkaristol gar után ajándék, ha meg nem elég el kell adni és venni egy másikat, én ezzel így vagyok
nem vennék jelenleg 8 magos cpu-t, mert egyáltalán nem használom ki, talán 4 magot, ezért lenne 6-os, amd fronton elég egyszerűen lehetne is upgradelni, jó eséllyel még 1-2 év múlva megjelenő geneknél is mostani lapban

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#42) .Z. válasza Chaser (#41) üzenetére


.Z.
(senior tag)

Értem, de ez a foglalat dolog Intel betegség volt. AM3 socket 10 éves, mai napig kapható új alaplap. Én nem adom el, desktopot a környékemen már senki sem vásárol a cégeken kívül, használom amíg megy és kész. Igyekszem a lehető legtöbbet kihozni belőle.

(#43) sb válasza BMW001 (#37) üzenetére


sb
(PH! kedvence)

Kb. 120W vs rendesen meghúzva 180-250 a range. Ez minden, csak nem hűthető. Kényelmesen, halkan átlagusernek semmiképp. Erre már több 10k-t kell rádobni minimum, tápban, hűtésben ahhoz képest, hogy egy 65-95W-os cuccra rátesz az ember egy 5-10k-s hűtőt, letekeri 6-800rpm-re és elfelejti. És akkor ez a "kényelem" oldala, de ha benézek a Skylake topictól felfelé mindenki deliddel indít kb. aki 4.5-5 közé akar jutni és nem throttling mellett.

És mindezt a max 20%-ért, de inkább legyen átlag 10, vagy annyi se, mert létezik vegyes limit és más bottleneckek is.
De eleve a 20% sem jelentős különbség szerintem. 30 fps helyett 36, 40-50, 120-144... vagy ha munkánál tartunk akkor sem érzem, hogy ez megváltana valamit. Ami nélküle használhatatlan szar volt az +20%-kal hirtelen istenkirály lesz.

Persze árfüggő, mert ha ingyen adnak 20%-ot akkor jöhet. :) De itt igencsak drága a felára és nem csak pénzben, hanem a fenti küzdésben. Így meg pl. nekem eszembe sem jutna ennyiért váltogatni. Se generációnként se gyártók között. (Mondjuk nekem a 2600-ról sem az jutott eszembe, hogy húzok rajta szintén kemény 10-15%-ot +50% fogyasztással és nagyobb hűtővel, táppal, stb...)

eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

(#44) BMW001 válasza sb (#43) üzenetére


BMW001
(PH! félisten)

Pedig a 20% az nem keves. Mert a 120 vs. 144FPS egy 144HZ -es monitornal elegge nem mind1, csak egy pelda volt.
Ezt a 250 -et nem tudom, honnan vetted, olyat meg nem lattam az en rendszeremben. Megegyszer leirom, nem LinX -el jatszik az ember. Coding alatt sem nyal be a CPU annyit.
Valakinek adott mar a hutes, es meg passzivan is elkocog a 'szenne' huzott Coffee. Azert irtam mar korabban is, hogy ez a resze mellekes, mert munka es jatek alatt nincs olyan szintu melegedes. FMA3, AVX2 -nel szabadul el a pokol, foleg erre kihegyezett, stabilitast tesztelo programokban. 5GHz -n 180W a fogyasztas encoding alatt, gamek alatt joval kevesebb. Azert a teljesitmenyert nem tartom soknak, mert ez csak egy plusz kiaknazhato kepessege a CPU -nak.
Es a +20% az megvan, nem atlag 10... Sot, van az meg tobb is, ha egy kicsit meghajtom.

Ezen az orajelen dolgozom at a 4K -s dronfelveteleket. Ezt passzivan elviszi a hutesem, mert 200W az nem sok annak fenyeben, hogy a VGA 300W folott eszik.
Biztos lehetne ezt is delidelni, mert megcsinaltam az osszes elozo gen. -es Intel procimon, 30 perces melo, es meg a gari sem ugrik. Ezen mar nem fogom, mert sokkal jobb nem lesz. Itt nem 20 fok minuszrol beszelunk, mint anno a kiszaradt pasztas peldanyoknal, hanem inkabb 5-6...

Brutal hofokok es fogyasztas egyebkent a 4.2GHz es a folott jaratott Ryzeneknel is normalis.

[ Szerkesztve ]

Felület fűtés - Padló, fal, mennyezet fűtés és hűtés kiépítése! Víz,- és szennyvízrendszerek kiépítése, teljes kivitelezéssel!

(#45) envagyok válasza .Z. (#40) üzenetére


envagyok
(PH! addikt)

Mi az az ufo?

Az error 90%-ban user error

(#46) TeeBee73 válasza envagyok (#45) üzenetére


TeeBee73
(őstag)

UtánFUtó.

"Szépnek, szép vagy." - mondta a Kisherceg. "Ringdingding-digingigerining" - mondta a róka.

(#47) Chaser válasza .Z. (#42) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

valóban, csak értékelhető cpu maradt ki
notebookommal vagyok ífy, azt upgradeltem, a "sallangok" már többe kerülnek bele mint maga a gép, de nem egy asztali gép teljesítményével vetekszik ha szükség lenne rá, ebből a gépből sokat szervizeltem, van benne némi bizodalmam, desktop alaplap és vga fronton nincs

sb
eseted a maximalzmusra törekvés példája
kapsz 20% többletet, de mennyiért cserébe?
pl 9400f vs 9600k, 50 vs 80+ e, legyen 30e difi, utóbbi tudjon értelmes feszen 5ghz all core-t, hozzá való alaplap legalább 10e+ a másik cpu-nál igényelthez képest
eddig 80% felárért kaptunk 20% teljesítmény többletet, illetve kapnánk, ha nem kellene egy jóval drágább hűtő a 9600k-ra, 9400f-et gyári is lehűti, 10-15e ft legalább, ott is vagyunk, h 100%-kal drágábban kaptunk 20% növekedést erőben
és akkor ott a fogyasztás, legalább 50%-kal az is megnőtt 20%-ért cserébe, 100%-kal több pénzért, drágább cpu-nál még rosszabbak a mutatók, nekem ez nagyon nem deal
pasztázást h érted? 9-es szériát már nem taknyolják, hanem forrasztják?

envagyok
alza.huuuuuuuuuuuuuuuuu
( :

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#48) BMW001 válasza Chaser (#47) üzenetére


BMW001
(PH! félisten)

Azt el kell fogadni, hogy a top end dolgokert mindig tobbet fizetsz. 2080Ti arabol veszel 2db 1080Ti -t, de van kozottuk 20%. Penztarca kerdese. Az biztos, hogy ha szukos a keret, akkor a CPU helyett VGA -ra kell kolteni, mert tobbet hoz. Es akkor mar nem Intelt vennek, hanem Ryzen -t.

[ Szerkesztve ]

Felület fűtés - Padló, fal, mennyezet fűtés és hűtés kiépítése! Víz,- és szennyvízrendszerek kiépítése, teljes kivitelezéssel!

(#49) Chaser válasza BMW001 (#48) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

így van, de ez irreális, ahogy a 2080ti ára is
ezeket egy módon lehet lentebb tolni, senki nem veszi meg, akkor csökkentenének árat, amíg rárepülnek a vevők, addig nem fogják csökkenteni, ha megveszi a pH@raszt vegye
tehát én személy szerint nem fogadom el, h hülyének próbálnak nézni:) megértem aki valamit ki akar maxolni, vagy még ringatja magát a tuningban, de az a korszak rég elmúlt, amikor 50-100%-ot is rántott akár az ember egy-egy cpu-n, apró pénzért vett alkatrészekkel az tuning volt, mikor 20%-ot ránt vért izzadva 100% befektetéssel, az nálam már rég vicc kategória
9400f ára az viszont rendben van, remélem a ryzen3 odapirít, intel "felső házban" is lehetne rend árazás terén
no de, ezeket már forrasztják v még mindig taknyolás van a kupak alatt?

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#50) BMW001 válasza Chaser (#49) üzenetére


BMW001
(PH! félisten)

Forrasztjak, de nem mindig jol. Neha a die pupos, neha az IHS. Ezt is szokas delidelni, de nem nyersz mar vele annyit, hogy megerje, mert joval kockazatosabb is a muvelet.

Felület fűtés - Padló, fal, mennyezet fűtés és hűtés kiépítése! Víz,- és szennyvízrendszerek kiépítése, teljes kivitelezéssel!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.