- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Számításokat is végző HBM memóriára szavazna a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
leonel
aktív tag
wowww köszi a tesztet!!
www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
imibogyo
veterán
Köszönjük a tesztet! Pont jókor jött.
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
na ez már nagyon kellett.komoly kari.
-
fatallerror
addikt
jó lett, én a felvételek alapján nem éreztem hangosnak v süvítőnek az alapzaját, és ahogy nézem tényleg 125-130 ezer körül vannak a ghz-es 7970esek szóval tényleg nem brutál drágák (a simához képest).
az mondjuk fura h a gtx 680as csak így szerepeltna meg a dirt showdown is durva h milyen gépigényes lett, remélem az f1 2012 nem lesz ennyire az
[ Szerkesztve ]
don't tell me what i can't do!
-
tzsolesz
nagyúr
Nem kicsit brutális a kari. Köszi szépen a részletes, és igényes tesztet.
Még elolvasom a legelejét. -
Psychopeti
senior tag
Szerintem a tesztbe még a S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky is belefért volna hiszen még a 2DB GTX580-mat is képes megfogni Pedig az csak DX10-et használ
Jó kis teszt lett köszönjük
[ Szerkesztve ]
Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
Oliverda
félisten
válasz Psychopeti #6 üzenetére
Az sajna már végleg kikerült a csomagból néhány hónapja.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
mghltm
addikt
ha valakinek keves lenne a kartya, vasaroljon Sapphire HD 7970 Toxic 6 GB-ot. erdemes bekesziteni meg par tizezrest, mert durva felara van: 470$ vs 700$
akinek hianyerzete lenne, a kulfoldi tesztekben akadnak masfele jatekok is
Sapphire 7970 Vapor-X @ pureoverclock
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
pronyo
tag
Azért elég durva, hogy a GTX680 és a AMD 7970 ára között kb. 20eFt (kb. 15%) a difi és ráadásul a tesztet nézve a drágább kártya a lassabb kb. 10%-al. A legviccesebb az lett volna ha ár/teljesítmény grafikon is felkerült volna! Akkor az a GTX 680 még rosszabb lett volna. Eddig nVidia karim volt, de ha cserélem az 560Ti OC-mat akkor jelenleg eszembe se jutna nVidia-t venni.
Nekem ennyi elég - i5 2400, 8GB, EVGA GeForce GTX 560 Ti Maximum Graphics Edition, iPad Air, iPhone 4S, Olympus OM-D EM-5
-
Sotho
őstag
1 Tflops DP pont tízszer annyi mint amit az előző karim tudott 4x -es energiahatékonyság mellett fincsi , akármi@home ,bitcoin-ra ez a best jelenleg.
nem válasz akart lenni
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Kell egy fogyi mérő!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Angel1981
veterán
Jó kis egyedi Sapphire kártya - ismét!
-
csucsbicep
nagyúr
Kíváncsi lennék, ha kivettétek volna a Metronál a DOF-t és a Showdown-nál a AL-t és GI-t, akkor mennyiben lett volna más a végeredmény.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz csucsbicep #14 üzenetére
Nyilván a compute terhelést a Kepler messze nem bírja annyira, mint a GCN, így kisebb lenne az olló. DiRT Showdownban annyit menne, amennyit a HD 7970 advanced lighting és GI nélkül. Az advanced lightng teljesen megeszi, mert amíg a HD 7970-nek 4 fps-be kerül, addig a GTX 680 20-at veszít vele. A GI-jal százalékosan hasonló teljesítményt vesztenek.
A Metro DDoF effektje is jobban fekszik a GCN-nek. Tulajdonképpen minden olyan, ami erős compute az a GNC-nek kedvez.
A játékok ebbe az irányba mennek, most a compute korszakot éljük, és ezen a DX11.1 majd lök egy nagyot, hiszen a fejlesztők is képesek lesznek olyan bonyolultságú compute shadereket írni, amiket jelenleg csak a gyártók tudnak adni.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Whysperer
addikt
én azon gondolkodtam ,ha egy 670 tunningggal hozza a 680-et akkor egy 7950 tunninggal hozza a 7970-et?
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
A Sapphire megint odatette magát
brutális szerkezet"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
aram01
nagyúr
parádés ez a kártya
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
csaabz
őstag
Kicsit drága, kicsit hangos, de legalább gyors...
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
MPowerPH
félisten
Durva, hogy az AMD csupán driverből mennyit kipasszírozott a GCN-ből fél év alatt. GTX680 már sehol nincs, mégis egy vagyon.
És ahogy Abu is írja, a jövőben a fejlesztési irányt nézve az NV még nagyobb gondban lesz.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
SzlobiG
félisten
Nem gondoltam volna, pont amikor eladtam a 7970-et, akkor a 680 még jobb volt nála. Bár mondjuk nem is a teljesítménye miatt adtam el..mindenesetre szép munkát végeztek szoftveresen. Bár azért hozzá tartozik, hogy a tesztben szereplő játékok zöme az AMD-nek kedvez megnézünk más oldalak méréseit már közel sincs ekkora difi.
-
Brutális eb
addikt
Hmm nem tudom.
Nekem még mindig megér annyit,hogy driver terén összeszedetteb az Nvidia.(Lehet vitatkozni persze ez csak saját tapasztalatom)130 feletti ár és ajánlott?Na ne már.....
A cucc viszont ennek ellenére überbrutál.[ Szerkesztve ]
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
Oliverda
félisten
válasz Brutális eb #25 üzenetére
De már.
Jó páran vannak akik ebben az árkategóriában vásárolnak. Itt pedig ez most egy ajánlott cucc.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
MPowerPH
félisten
válasz Brutális eb #25 üzenetére
GTX680 mennyinél is kezdődik most? 138k? Ez ugye gyorsabb nem is kicsivel, és valszeg az árazása pont ide lesz pozicionálva. Ezért lett ajánlott.
Don't Tread On Me
-
dahneey
tag
még anno néztem külföldi teszteknél hogy a sima 7970 a GHz Editionnel ~egyező órajelen kevesebbet fogyaszt mint a GHz Edition. szerintem megoldhatták volna ezt is egy sima BIOS frissítéssel.
-
fanti
addikt
Clear Sky?
Az nagyon szép játék, nekem a STALKER-ek a legkedvesebb játékaim, mindhárom epizód!
Milyen felbontásban tolod? Nature pack? Valami grafikus addon?
-
Dragbajnok
tag
Megkérdezhetem hogy a teszt mérései mikor zajlottak le?
-
Integra
titán
talán 2.5 éve vehettem az 5870 vapor-x kártyám ennél valamivel olcsóbban.. és hol van az most ehhez képest? sehol.. azért a pc kegyetlen fejlődik továbbra is..
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Oliverda
félisten
válasz Dragbajnok #30 üzenetére
Az elmúlt bő 2 hétben.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A driverrel sokat nem csináltak, persze javulnak, de nem ennyit. Inkább specifikusan van változás, mint a Batman esetében. A GCN előnye onnan jön, hogy jönnek a compute igényes játékok. Számolható is, hogy a Kepler startja óta megjelent 6 DX11-es játék és abból 4 compute igényes. Ez tehát egy trend, amire az AMD kigyúrta az architektúrát, míg az NV a Keplerrel a trend ellen megy, így a Fermihez képest visszavették a compute hatékonyságot. Ez egy nagyon érdekes helyzetet eredményez. Minden ami régi játék, vagy kevésbé érzékeny a compute-ra, az a Keplernek fekszik. Míg az új, compute heavy DX11-es játékokban a GCN nagyon erős.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
atok666
őstag
Ha nem olvasnek PH! teszteket, akkor azt gondolnam hogy a 680as a jobb kartya.
pl.
"...In terms of performance, the 7970 Vapor-X is impressive and can easily handly just about any modern game title, but it can’t beat the GTX 680, which reigns as the fastest card on the market. In fact, this Sapphire card trades blows with the GTX 670, gaining in a couple game titles, but falling off the pace in a few others..."Atok
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Van ahol jobb. Nagyon nehéz a teszteket frissíteni, ha van egy kialakult játékfelhozatal. Ha nem tudod újramérni a régi termékeket, akkor muszáj ragaszkodni a 2009/2010-es címekhez is, ahogy sokan teszik. Ott erősebb a Kepler, mert kevés az általános számítás. Mi szerencsésebb helyzetben vagyunk, mert itt maradnak a tesztkártyák, vagyis bármikor újramérhetjük az egészet a legfrissebb driverekkel, illetve követhetjük a trendet a újabb játékok bepakolásával. Persze ez is szakaszos, de féléves frissítéssel elég jól állunk. Sokan másfél évig nem frissítenek.
[ Szerkesztve ]
-
daneeeeee
aktív tag
Kiütéses győzelem (ilyen is régen volt már)
Köszönöm a tesztet!
-
Dragbajnok
tag
Köszi.Csak azért kérdeztem mert már az nvidiánál is van új beta driver augusztus 27-óta (306.02)És azért itt is történtek javítások, gyorsulások idézet a leírásból:
Up to 18% in Batman: Arkham City
Up to 15% in Dragon Age II
Up to 10% in S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
Up to 60% in Total War: Shogun 2 (fixes performance issue with latest game patch) -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Dragbajnok #37 üzenetére
A 305.37 ugyanazt a D3D drivert használja, mint a 306.02. Szóval ezek a gyorsulások ott vannak a tesztben. A 306.02 lényegében az általunk tesztelt driver publikus béta verziója. A 305.37 béta azért nem jelent meg, mert nem volt elég stabil pár funkciója, de tesztre jó.
Egyedül a Shogun 2, ami esetleg extra lehet, mert azt folyamatos probléma okozza. A játék frissítése folyamatosan befelezi a Kepler sebességét valamiért. Ez már március óta háromszor megtörtént, és mindig az NV-nek kellett rá reagálni. Szólni kellene a fejlesztőknek, hogy ne változtassák a Kepler optimalizálását, mert mire elkészül a driverprofil rá, addigra az új patch elrontja. Valszeg egy kommunikációs probléma az egész.[ Szerkesztve ]
-
Löncsi
őstag
a jövő nem a Showdown-hoz hasonló f*spermet játékokat jelent majd.
Hatalmas +1.
Technikailag jó amúgy (töltési időket leszámítva), szóval emiatt meg lehet említeni.
[ Szerkesztve ]
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
DNS_65
senior tag
Ez tényleg így van, van olyan oldal ahol ritkán frissítenek játékokat. Más kérdés, hogy így viszont aki az adott régebbi játékkal játszik még ma is annak ez nagyobb segítség, és hogy ott alapból benne vannak a régebbi VGA-k is, ezért sokkal könnyebben be tudja lőni, hogy a sajátjához képest milyen gyorsulásra számíthat egy esetleges cserével.
Én például azért nézegetem a Guru3D tesztjeit, mert ott még mindig benne van a Bad Company 2 és a BF3 is.
Ezért nem mindig rossz ez a "változatlanság". Persze tudom hogy haladni kell a korral, szoval van igazság itt is-ott is. -
csapee
őstag
Jah meg persze tesztelhetnetek 800x600ba a Q3-at .
Uj kartyakhoz uj jatekokat, mert ugye legtobben ahoz veszik nem a Mariora.Csapee
-
Whysperer
addikt
-
mghltm
addikt
válasz Whysperer #47 üzenetére
kerlek ezzel a kerdeseddel fordulj a profikhoz itt
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz fatallerror #49 üzenetére
Forward+ lighting és VPL-GI. Ezek a compute effektek eszik a teljesítményt. De ez még így is jó, mert soha semelyik játék nem kezelt ennyi pontfonyforrást forward render mellett, még a közelében sem jártak. A Codemasters megmutatta, hogy nem csak deferred render mellett lehetséges nagy számú pontfényforrással dolgozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest