Hirdetés
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Akciókamerák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi haladó szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
Új hozzászólás Aktív témák
-
atike
nagyúr
Tetszik. Csak hát az ára... A 26mm is szimpatikus. Jó teszt!
-
A digitális bemozdulásgátló tapasztalataink szerint nem az ISO értéket emeli, hanem más trükkökhöz folyamodik, így nyugodtan használhatjuk, nem kell zajosodástól tartani.
Milyen más trükk van még?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
nkmedve
őstag
"Ha a DNG fájlmentés mellett döntünk, akkor számolnunk kell azzal, hogy ez csak akkor lehetséges, ha ISO 400 alatt hagyjuk az érzékenységet. Ez a megkötés él akkor is, ha csak kizárólag DNG formátumot, illetve párosítva, DNG+JPEG formátumokat választunk. Kissé érthetetlen a korlátozás, hiszen pont raw híváskor lehet szépen zajt szűrni a képfeldolgozó szoftverekkel."
Szerintem érthető a dolog, a szenzor valószinűleg csak ISO400at tud, igy RAWban az a maximális érték. Ha JPEG-ben fotózol akkor a gép a maximális érzékenységű (ISO400as) RAW adatot feldolgozza, utólagosan emeli az "érzékenységet".
Ugyan ezt csinálja az én Powershot A720am is, ott viszont ISO800 a maximum érték RAWban (chdk-val), mig hivatalosan 1600at tud a gép. Tehát RAWban ISO800 és 1600 között semmi különbség, mig JPEGben az ISO 1600 egy stoppal világosabb.Persze lehet más magyarázat is a Samsung esetében, de szerintem ez elég logikus. A képminőséget elnézve érthető, hogy ISO400-nál nem akarták tovább eröltetni a szenzort és inkább utólag dolgozzák fel a képet.
[ Szerkesztve ]
-
tag
Csini kis gép, lehet le kéne cserélnem a gépem erre...
-
forgonati
őstag
Tetszenek a Samsung gépei, a dizájn, az összeszerelés minősége példás, a bridge gépeknél is, de az ultrakompakt kategóriában is.
Sajna a képminőség terén lenne még hova fejlődniük, és engem még most is ez tart vissza attól hogy Samsungot vegyek. Bár a masinái szépek, és húz a szívem feléjük, de minden gépüknél lerontja az összképet a gyengécske képminőség.
Például itt is, az ISO 400-as képek számomra már nem akceptálhatóak, ISO 800-nál meg egyszerűen használhatatlanok a képei. Mikor megláttam a "DR1 mód emelt ISO értékkel " képet, majd elsírtam magam...
A 12.5 megapixel meg vicc, egy akkora érzékelőre mint a körmöm alatt a piszok. De hát kell a vakítás is...Keelah Se'lai!
-
kukorizz
csendes tag
Jók kis bridge gépecske ez de maradok a tükörreflexesnél
Hogy kerülnek a "fűre lépni tilos" táblák a gyep közepére?
-
forgonati
őstag
Talán. Annak az egynek. Viszont én nem nagyon akarok 80 rugót kiadni érte, nem hiányoznak az olyan "ficsörök" mint a második kijelző, vagy a táccsskrin... Első szempont hogy jó képet csináljon. És mondjuk Canonból már olcsóbban is lehet kapni olyan modellt, ami legalább olyan jó képet csinál (ha nem jobbat) mint az ST500.
Asszem még várok, hátha kijön valami jó gép tőlük, vagy esetleg megvárom amig lemegy az ST500 ára.[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
stol
addikt
Hát nem is tudom...
Mit írjak... Sírjak vagy nevessek?
Nem is tudom mi jut eszembe a gépről... Megvan! Karikatúra!A képe nekem se tetszik.
12 "faroknövelő" pixel. És?A most 3 éves S5600-am mintaképe _beltérben_.
Macro ~3,5m-ről teljesen bezoomolva.[link]Ugyan, már D60-al dolgozom, de néha nosztalgiázok még az öregecske S5600-al.
Nagyon az a véleményem, hogy a pixelszám ugyan nő(?), de a valós adattartalom egyre romló tendenciát mutat.
Ugyanabban a méretben kinyomtatva a régebbi 4-5 megás CCD-k szebb, zajmentesebb képeket produkálnak.szerintem inkább egy felső kategóriás 2,5-3éves bridge, vagy félidőnél tartó DSLR akár egy olcsóbb obival, mint ez a címbéli gép. Tudom, használt, levetett megölt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Tesla topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- ASUS routerek
- Külpolitika
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest