Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Riasztó topik
- OLED monitor topic
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
fatikajoker
csendes tag
Brutál milyen gyors
Most rakódik éppen össze az új gépem, szép óvatosan, természetesen ebben már m2.-es lesz -
nexplo
őstag
válasz
Vikitorony #71 üzenetére
Szinte ingyen van de igen
A hűtés és a hosszabbító árából kijönne egy kisebb M.2 SSD már -
TeeJay
félisten
azt is vedd figyelembe hogy a SATA3 SSD már a SATA miatt limitálva van tehát a vezérlő sem fog annyira melegedni mert csak 500-550MB sebességet kell tolni nem 2-3000MB-ot
meg ugye a hővezető párnával hozzáér a külső 2,5" házhoz ami alul felül elég szép méretű "borda"
m.2 SSD-nél meg kis picurka nyomtatott áramkör egyik fele az alaplap felé nuku szellőzéssel
másik felén meg vezérlő+ram+nand amin van még egy matrica is
nem értem amúgy miért nem tudják az alaplap felé eső oldalra tenni a matricát és a vezérlőramnand oldalra mehetne egy slim alu borda gyárilag is mint RAM-ok esetében -
nexplo
őstag
Teljesen megértem az álláspontodat de:
- gyártás és teszt során pontosan tudják hogy terhelés alatt hány fokos lesz a termék. Itt bele vehetjük az extrém tesztet is. Ugye nem mindegy hogy egy 10 vagy egy 35 fokos szobában tesztelik. Itt kiderül hogy a borda ajánlott e vagy sem.
- amennyiben úgy ítélik meg hogy ajánlott lehet, akkor illene belekalkulálni az árba. Tekintve hogy kínából is fillérekért kapom ide, ők ott helyben szinte ingyen kaphatják kb.
- eldönthetem hogy ráteszem e vagy sem, a példád tökéletesen megértem csak épp itt nem dönthetem el mert nincs rajta. Ebből nincs tálcás- nem tálcás opció. Kezedbe nyomják a kis lapkát és "keziccsókolom"
- még azt is megérteném ha bizonyos típus vagy méret alapján lenne olyan ami esetleg gyárilag bordás. Sajnos jelen pillanatban alig van ilyen. -
mepet
addikt
Kis türelemmel (és aliexpressszel) sokkal olcsóbban is lehet bordát venni. Én támogatom ezt, hogy ne adjanak hozzá hűtést. Valakinek nem kell hűtés (pl. nekem sem kellett évekig az állítólag extrán melegedő típusú nvme m.2 PM951 ssd-mhez), a többiek pedig pénztárcájuk, türelmük és ízlésük alapján választhatnak maguknak hűtőt.
Pl. én prociból is mindig OEM-et veszek, pedig ugye van dobozos is hűtőstül. Nekem pl. nem felel meg a gyári hűtő, annak legyártásával csak a környezetet és az én pénztárcámat károsítanák amennyiben elkerülhetetlen lenne a megvásárlása. Nekem a jelenlegi megoldás, hogy én vásárló döntöm el veszek-e hűtőt és milyet, sokkal jobban tetszik.
-
nexplo
őstag
Akkor lehet hogy ezért oszlik el a hő nagy része. A kis M2 esetén nincs hova menjen a keletkezett hő. De már megoldottam egy hűtőbordával. Csak bosszantó hogy 30-ért megvesz az ember egy 512GB-os szuper darabot és nem jár hozzá ház, majd 5k-ért vehetek rá hűtést és szerelhetem..
-
törölt tag
válasz
- = Zk = - #63 üzenetére
Szerintem váltani 250GB nem éri meg. PL: 970EVO Plus 1TB és mellette csak a HDD maradjon?[link] Van pééénz nem gec..zünk.
-
mepet
addikt
válasz
- = Zk = - #60 üzenetére
"128-ból a fele üres bakker"
Hmm. Ügyes vagy akkor, nekem nem volt elég az 1TB sem, mondjuk én játékokat is rakok az SSD-re.Egyszerű userként a különbséget csak a crystaldiskmark által kiírt számokban fogsz látni. Én játék betöltésben sem vettem észre a különbséget a PM951-PM981 között, pedig itt nagyobb a különbség, mint az SM951-970EVOPlus között. Nálam az többet gyorsított mindenen, hogy újraraktam a windowst.
-
- = Zk = -
félisten
jelenleg egy SM951 128GB van a gépben, simán elvagyok vele... oprendszernek van csak
terveztem, hogy 970 Evo/Plus 250GB-re váltok... de kaptam sugallatot az 500GB-ra, mondván 3500/3200 mégiscsak... oké. ez igaz
de én, mint egyszerű júzer, miben látnám a diffit a két sebesség között?! tehát a 250GB vs 500GB verziók között?!... mert méretre nekem nem indokolt az 500GB... a 250 is sok...a 128-ból a fele üres bakker
szerk.
jah, oké... a lényeg
most ugye egy Maximus VIII Hero-ban van az SM951, de megvan már a Maximus XI Hero, szóval a 970 már abban menne -
Breaker
tag
Az aláírásomban lévő alaplapban használom az 500GB-os verziot. Egy nagy L alaku hutoborda (elore thermalpadozva) alá van téve. Kifejezetten a benchmark alatt mértem hőmérővel, és 35 fokig ment fol a borda maga. szerintem ez nem olyan sok, ha van rendes hutese akkor nincs problema. Szokatlanul pici maga az eszköz amúgy.
-
Többedjére is elolvastam az összefoglalót és 2 gondom van vele:
Tesztünk tárgya az ADATA XPG SX8200-zal szemben kicsit vegyesebben teljesített, de ennek oka főleg az SLC cache implementációjában keresendő: míg az SX majdhogynem az egész lemezterületet cache-sé tudja változtatni, addig az EVO Plus meglehetősen konzervatív megközelítést alkalmaz a korlátozásaival. Ennek megvannak az előnyei és hátrányai. Hátrány, hogy ideális körülmények között az ADATA megoldása egyértelműen győz, viszont előny, hogy az ADATA-val ellentétben nem romlik olyan drasztikusan a sebesség, ha elfogy a cache
Erre kérek szépen konkrét példát, mert nem értem.
Összességében elmondható, hogy korrekt teljesítményt kapunk pénzünkért cserébe
Én nem tudom, mire gondolt a szerző, de 512GB adata ~31K Samsung 40K...
Mitől lesz korrekt a fentiek fényében a teljesítményt
-
törölt tag
-
M107
addikt
válasz
#72042496 #49 üzenetére
S akkor az ITX gépekről ne is beszéljünk, a kis 840 evo-m a sandwich 12cm vízhűtő radi mögött van mikor nyomja rá a meleg levegőt játék közben, akkor a 35 fok-ról lesz gyorsan 57-60 fok.
Persze miért nem veszek nagy házat...... épp ezt akartam kicsi de kompakt legyen, persze a hátrányaival számoltam.
-
-
törölt tag
860 EVO-ból van 2,5"-os, mSATA és M.2 csatlakozós is, mindegyik SATA.
"m.2 SSD-t az fog venni akinek kell a sebesség"
Lehet venni SATA-s M.2 SSD-t is, nagyjából annyiba fog kerülni, mint a hasonló 2,5"-os változat.
Köztes megoldásként kapható pl. a már említett Kingston A1000 is.
"főleg hogy a SATA SSD-t tolhatod folyamatosan maxon nem fog melegedni"
Dehogynem, csak gyakorlatilag senki sem tolja folyamatosan. Borítékolom, hogy otthoni gépekben ez a PCIe x4-re is igaz amúgy, csak most a melegedéstől van beszarva a fórum.
A SATA SSD persze, kevésbé melegszik, de nálam a 850 EVO olvasáskor így is felment konstans 65 fokra. (Majdnem egy terányi adatot másoltam át róla a 960 PRO-ra, így a SATA busz volt a szűk keresztmetszet.)
-
VIC20
őstag
,,méltó-e felmenőire"
Beszélni nehéz magyar?
-
TeeJay
félisten
860EVO 45ezertől indul
970EVO Plus 70ezertől indul
m.2 SSD-t az fog venni akinek kell a sebesség
játékban nem lesz akkora előnye és közel 30ezerrel drágább
főleg hogy a SATA SSD-t tolhatod folyamatosan maxon nem fog melegedni az m.2 meg fékezni fog ha túlmelegedne így meg főleg nem lesz akkora nagy előnye hosszú üzem alattsajnos még nagyon túl van árazva az m.2 pedig elvileg olcsóbb lenne gyártani mivel egy kis pár grammos nyomtatott áramkörről beszélünk
ha max 5 ezer eltérés lesz árban a kettő között na akkor lehet majd az SATA-t elfelejteni -
BiP
nagyúr
Akinek kell az 1TB, annak nem _csak_ oprendszer szinten kell, hanem jó eséllyel játék, program stb. töltésre is. Ott nem baj, ha SATA feletti sebességet is tud a cucc.
De persze az is igaz, hogy egy jobbfajta SATA ssd is bőven elég, hogy ne az fogja vissza a rendszert, mint egy HDD.
-
-
TeeJay
félisten
Azt ne felejtsd el hogy 1TB 860EVO még mindig sokkal olcsóbb mint 1TB m.2 970EVO vagy 970EVO Plus
És biza sima oprendszer szinten semmi különbséget nem fogsz észrevenni a SATA3 vs. M.2 között ráadásul a SATA3 SSD-k nem melegszenek
Szóval nagyon is jó még az ha van SATA is, én azt várom mikor jövőre jön a 128 layer TLC és lehet majd venni 1-2TB SATA SSD-t torrentezni akkor végleg off a HDD korszaknakMost 2 darab SSD van a gépemben (850Pro 128GB rendszernek és 850EVO 500GB torrentre) meg 4x1TB WD10EZEX HDD szintén torrentre és sajnos van hangja a 4 merevlemeznek
-
mepet
addikt
válasz
Synthwave #19 üzenetére
Nem hülyék samsungék, kihasználták a pocsék elnevezés által tálcán kínált lehetőséget, miszerint, bizony, a QLC is MLC! Szerintem egész jófejek voltak két okból is:
1. csak a TLC-t tituálták MLC-nek, nem a QLC-t.
2. feltütették, hogy hány bites, amiből legalább mi értjük, ha a vásárlók zöme nem is... -
spyboy88
csendes tag
Köszi a tesztet jó volt!
A hűtésüket is lehetne egyszer tesztelni! -
MrTwister
őstag
válasz
Ranagol_5 #26 üzenetére
Matricát ne vakard le mert akkor ugrott a gari! Elvileg matrica is fém alapú, így elméletileg jól kellene, hogy átadja a hőt...gyakorlatilag csak egy teszt bizonyíthatná mit tud egy ilyen borda matrica nélkül. Most az van nálam projectben, hogy kap oldalról a videókártya alá/mellé egy plusz kis méretű, de halk, jó minőségű ventit ami félig-meddig átfujja az SSD hűtőbordát, kiváncsi leszek ez javít e majd a hőmérsékleteken érdemben.
-
icp1970
senior tag
Köszi a tesztet.Ez lesz hamarosan a következő SSD-m.
-
BiP
nagyúr
Notiban szerintem már teljesen felesleges a sata ssd, de már asztali gépben is talán.
Már 512-1TB méretben is egyszerűbb 1db m2-es. Az alaplapokon már azért szokott lenni m2 csatlakozó. Nem kell külön táp, külön kábel, külön hely. Asztaliból is kisebb gép építhető.
Nekem már nincs is az m2-n kívül semmi a gépben, a háttértár meg bent a NAS-ban, ott elérem, ami kell. -
BiP
nagyúr
Most 1TB-os Toshiba XG3-am van, időnként elgondolkodom a váltáson, és bár a sima Evo nem győzött meg, ez nem rossz.
-
DEJVID
őstag
Ilyen áron mennek ezek az SSD-k? Ha 1-2 év múlva építek egy asztali gépet, nem hogy HDD-t, de 2,5"-os SSD-t se veszek már bele.
-
arn
félisten
epp majd cserelnem az egy eve vasarolt 970prot - sok ertelme mar nincs, hacsak nem irja gyakran az ember tele, de a 42gb tobb mint eleg a cachere
jo lesz a tbos evo pro. raadasul a tbos kerul annyiba, mint egy eve az 512es.
-
sutyesz96
őstag
1400 Mbps vagy 1400 MB/s?
-
Ha jól látom, akkor érdemesebb most Adatát venni (átlagos felhasználásra).
Köszönjük a tesztet.
-
haky
senior tag
Már 1 hete használom az 500Gb-os verziót. Egyébként normál használatnál (nem teszt) egyáltalán nem tapasztalható a tesztben lévő melegedés. Azért ez elég extrém felhasználás.
Boltokról: hardverker-ben vettem. -
-
Hando
tag
A cikkben mindenhol TLC-nek irják, de a gyártó oldala szerint Samsung V-NAND 3-bit MLC, most akkor ez hogy is van mert pont egy ilyennel szemezgetek!
-
válasz
Vikitorony #16 üzenetére
Notiba én inkább pölö egy Kingston A1000-est vennék. Igaz, hogy csak PCI-E x2, viszont a SATA-hoz képest így is nagy előrelépés (főleg olvasásban), és eddig talán az volt a leghűvösebb.
-
Vikitorony
tag
Notebookba mennyire rakható bele ilyen melegedéssel? A napokban néztem rá, egy fehér ragadós cucc van jelenleg a PM871a (MZ-NLN256A) alatt, aminek nem jöttem rá a funkciójára. kép
Kétlem, hogy lenne hely bármilyen passzív hűtés felhelyezésére, max. pár mm-nyi hely lehet az SSD és a burkolat között - cserébe van a közelében szellőzőnyílás. -
nexplo
őstag
válasz
MrTwister #10 üzenetére
Nekem jó kis Hynix-em van 3000/1500-ös sebességgel de amit icipicit ment a gép (pl játék) olyan meleg volt hogy alig tudtam rátenni a kezem. Nem néztem pontos hőfokot, mert én "kézrátéttel" tesztelek de ezeket nem lehet hűtés nélkül használni. Nem is értem hogy miért nem kap hűtést gyárilag mindegyik. Ennyi pénzért beleférhetne ...
-
TeeJay
félisten
96layer 3D VNAND TLC
jó lesz ez úgy látom
jövőre elvileg meg jön a Samsung 128layer TLC NAND akkor lesz az 1TB-os SSD végre jó áron és szerintem abból már nem lesz 500gigás mert 1tokban 1TB el fog férni
illetve jönnek majd a 4TB-os m.2 SSD-k -
-
A filléres hűtőborda mennyivel vinné le a hőfokokat?
-
MrTwister
őstag
Nekem az 1 Terrás van kb. 1 hónapja, hát tényleg forrófejű, az elején ráengedtem egy (NEM gyors)formázást és a 23 fokos szobában 79 celsius fokig tornázta fel a T-t a kicsike, úgy, hogy van rajta egy EK hűtő(EKWB EK-M.2 NVMe Heatsink) is, igaz egy videókártya alatt kuksol szegényke, mivel hülye Gigabyte mérnökök az M2 foglalatot betervezték erre a rosszul szellőző helyre.
Olvasásnál 5x pár fokig megy fel "csak", alapból egy idő után beáll olyan 41-43 fokra.
-
Lacc
aktív tag
Tessék, német boltból alias már a kontinensen is elérhető 2019. január 25 óta!
Sőt, szlovák szomszéduknál is elérhető február eleje óta (ezzel cáfoltam a "csak a nyugaton van jelen" sötét gondolatokat). -
snecy20
nagyúr
A 2TB-osról van már valami hír? Elvileg már ki kellett volna jöjjön.
-
Viktor77
titán
Érdekes. Én WoW-ba durván 50sec alatt bejutok (Boralus (tömeg), több mint 20 addon), egy régi Intel520-assal.
Hogy történik a pontos mérés? A Play gomb megnyomásától amíg bent tudsz mozogni? (Én így mértem).
-
Petykemano
veterán
Szerintem ezekkel a PCIe csatolókkal rendelkező SSD-kel (1-3GB/s) kimaxoltuk amit sávszélességben érdemes volt. Elő lehet venni újra a késleltetést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kiderítettük, hogy mire képes a 970 EVO-t váltó újdonság, méltó-e felmenőire.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Interactive Brokers társalgó
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tesla topik
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ASUS ROG Zephyrus G14 GA403UI-QS033W Notebook - Kamatmentes részletfizetés
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest