Hirdetés
- Okosságok az akkumulátor maximális életútjához...
- Apple notebookok
- Androidos tablet topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Garmin Edge 840: mindent bele!
- Gaming notebook topik
- Canon EOS DSLR topic
- Fujifilm X
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
Új hozzászólás Aktív témák
-
atike
nagyúr
Olyan semmilyen...
Azaz megvan mindene, de semmi extra. Nem tűnik jóárasnak...
Itt megy elírás ha jól sejtem: "hogy az órástelefonok korában"
-
MikeWazowski
addikt
Teljesen jó ez Xbox Game Pass Ultimate-ezni.
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
Quqesz
nagyúr
Ha a meglévó A6-ból indulok ki(3 éves lesz!), akkor ajánlott gép. Lehet nem a leggyorsabb, lehet nem a legszebb, lehet nem van agyonrakva ram-mal, DE ennyi idő után is teszi a dolgát! Nem merül le rövid idő alatt, nem fagy halálra, nem gyors/de nem is lassú ebben a szegmensben. Ha ezt tudja, akkor jó lesz az A7, márpedig sztem tudja.
Volt itthon több tablet is és eddig az A6 volt a legjobb(pár: asus, lenovo, huawei, tescos, alap samung), mert a többi akku terén 1 év után gatya lett, szarrá akadoztak/lefagytak.
Egyedül az ára lehetne 60-70 körül.[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Hát igen. Ezt a tabot csak az menti meg, hogy alig akad normális kínálat. Illetve a remény. hogy a Samsung legalább foglalkozni fog a szoftverrel.
-
+1. Ha lehetne a kínai tucattabokra fullos tiszta+megbízható oprendszert tenni, akkor ennek a múzeumszökevénynek esélye se lenne. 3/32GB szimplán kriminális így 2021re készülve, amikor középtelók jönnek ki 6/128gigával.
Durva, hogy a 2016-os Tab A-mat (2/32GB, LTE, 190EUR-ért vettem) nem tudom semmi értelmesre cserélni abban az árkategóriában. Lehet 1-2éven belül veszek egy 7" feletti telót oszt kész, már van pár ekkora tepsi.
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
bollokcs80
Korrektor
Én szívesen vennék egy ilyesmi tabletet (mondjuk S7 lite néven), csak mondjuk valami értelmesebb Snapi 7xx SoC-vel és 4/64 GB belsővel. Egyszerűen 100k körül nincs értelmes tablet a piacon. (A Huawei MatePad 10.4 jó lenne, csak hát ugye a GMS....)
Az Ipad nekem a szoftver miatt nem jön be, a dzsunka kínai gyártókban meg nem bízom.[ Szerkesztve ]
B.Cs.
-
erahurka
nagyúr
Drága, és nem túl erős PPI-ben sem. Továbbra sem bántam meg, hogy kevesebb mint ennek a harmadáért vettem egy Nexus 9-et. Képregény olvasásra és időnként filmet/sorozatot nézegetni teljesen jó, más meg nem érdekel egy tablettől.
https://www.instagram.com/mozinaplo/
-
válasz
bollokcs80 #7 üzenetére
Igen, elég gáz, éppen feljött a hüvely normális színvonalra, megdurrantották a szoftveres oldalt
.
#5: legalább biztonsági van, a chinataboknál ugye még az se (+örülj, ha nincs benne eredetileg spyware). Főverziót illetőleg az öreg Tab A-m azért kapott egy oreo-t, bár sok értelme nem volt.
Az ára mindenesetre nevetséges, tudom, hogy forintárfolyam, de EUR-ba visszaszámolva is olcsóbban vettem ennél a 2016-os modellt. Ár/teljesítmény arányban effektíve ROMLIK a helyzet, lévén a "modernebb" appok, még jobban telef.sott webtartalom alapfelhasználásra is combosabb vasat kérnek.
[ Szerkesztve ]
-
kbyte1024
addikt
válasz
bollokcs80 #7 üzenetére
nem kell félni a kínaitól. Nekem kb 8hónapja van egy TeclastT30 és egyszer se fagyott le. Gyors,hibátlan.A gáz hogy az életbe nem kap frissítést,de 55ropiért ez van.
Poco X4 GT
-
-
atos30
aktív tag
Úgy érzem, utálattal lett a cikk megírva. Bone123 szerintem egyáltalán nem használ tabletet.
Az egyik legjobb szoftveres támogatást pont a Samsung adja. Persze, van jobb gép is androidos vonalon, úgy hívják Samsung Tab S7+. A hardver sem rossz. Ennyi pénzért ez van. Több pénzért van jobb. Lesz rá android 11. Ennél sem fog akadozni a OneUI az első nagyobb frissítés után. A kijelzője a kategóriáján belül lcd vonalon az egyik legjobb. Fényereje is a jobbak közt van.
"Ami viszont nincs, az a magas fokú biometrikus védelem: nem akartak ujjlenyomat-olvasóval az előlapba esztétikájába rondítani, oldalt pedig a Tab A7 vélhetőleg túl vékony lett, hogy odaférjen."
Ezt a mondatot nem is értem. Az S5e vékonyabb és abba belerakták oldalra. A képernyő mögé rakják a csúcsgépeknél, de ez nem az.Kb ugyanannyiról nyit , mint a tavalyi Tab A 2019, viszont jóval többet ad annál. Karácsony előtt beakciózva bestbuy lesz!
A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
Háát, nekem is gyűrkőzni kellett volna, ha "szeretettel" akartam volna cikket írni egy olyan termékről, amire valszleg extrán költöttek hogy gagyibb vas legyen benne mint az átlagtelókban.
A szoftveres oldal viszont várhatóan tényleg normális lesz, legalábbis a chinatabokhoz képest.
Ez így max 200EUR-t ér LTE kivitelben.
[ Szerkesztve ]
-
atos30
aktív tag
válasz
t72killer #14 üzenetére
Itt van a kutya elásva. Bone123 szerintem a telefonokkal veszi egy kalap alá, annyit tesztelt ,hogy a telefonok a viszonyítási alap. A tablet viszont inkább céleszköz.
A tabletek mindig is drágábbak voltak a régi vasakkal szerelve, mint egy azonos vagy jobb hardveres telefon.A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
Miért lenne más az alap? Ugyanonnan kapja az appokat, ugyanaz a rendszer fut rajta - sőt, nagyobb képernyőn a nagyobb igénybevételnek is több értelme van. Pl telón szvsz fárasztó 20-30tabon böngészni, egy 10"-os tableten ez sokkal valószerűbb. És akkor játékokról nem is beszéltem.
A készülék árának nagyrészét az SoC/elektronika adja - ez ugyanaz, mint a telóknál. Egy 5 helyett 7Ah-s akksi nem lesz sokkal drágább, ahogy a spórolós minőségű kijelző se feltétlen kerül a samoled telókijelzőkhöz képest duplaannyiba.
#16: ha új korában akadozik valami, az ultragáz - 99%, hogy csak tovább fog romlani, pláne ha olyan alapvető dolgok limitálják, mint a RAM mennyisége. Már tavaly se néztem semmiféle 4GB alatti eszközt, ismerve a droidos cuccok memóriaéhségét - mivel 4-5évente cserélem a cuccaimat, 3giga teljesen esélytelen, hogy kiszolgáljon tartósan.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
Ugyan sajnos nem droid, de 300 EUR körül már van iPad Mini, meg az újabb sima, nem olyan óriási árkülömbség, és teljesen használható, mondjuk nincs LTE ennyiért ha az fontos akkor persze nem játszik.
[ Szerkesztve ]
Majd akkor lesz instám, ha felkel a nap a hold sötét oldalán :D
-
Mercel
senior tag
Hacsak nem arról volna szó, hogy minél olcsóbban új tabletet vegyek (és a kínai dzsunkák kizárva) akkor kizárt, hogy ezért pénzt adnék.
Túl sok kompromisszum ahhoz képest drágán.Marcel
-
válasz
vakablak93 #18 üzenetére
Nem vennék LTE nélkülit, sokszor a tablet az utazós szgép, amibe a net egy helyi GSM-ben vett turista SIM-ről jön minden egyéb kütyü nélkül. Többek között ezért is tartom még az őskövület 2016os tab A-t: akad, szenved, de türelemmel megcsinál mindent, amire kéred - anélkül, hogy kukába dobva kidobnál 270EUR-t egy olyan cuccra, ami újként meg-megakad és azon sincs több hely appoknak. komolyan, a 32gigás háttértárért is büntetni kéne már, főleg, hogy hiába teszel bele microSD-t, appokat arra nem telepíthetsz és van pár cucc, ami kizárólag a belső memóriára hajlandó pl online tananyagokat, egyebet raktározni.
[ Szerkesztve ]
-
3 GB RAM egy új eszköznél, 2020 végén, 80 ezerért. A kaktusz simogassa a kloákájukat. Erre nem tetszik plecsni járt volna, hanem egy ordas nagy saller a marketingesnek, aki árazott. Galaxy Tab A 2 GB RAM társáságában jelent meg. Laza 4 éve, 2016-ban. Huwaei Mediapad M5 10.8 már 2018-as modell, 4 GB memóriával, ráadásul ahol még lehet kapni, alig drágább ennél, még GMS is van a fedélzeten. Kérdezem én, ezek mire gondoltak mindennek tükrében, amikor piacra dobták ezt a szemetet, ennyiért?!
OnePlus csinálhatna már végre egy tabletet.
[ Szerkesztve ]
Tavaly kissé zavart a bunkóságom, de 2023-ban végre változtattam a dolgokon. Már nem zavar.
-
jUUh
addikt
224 PPI, 3/32GB, SD 662, ujjlenyomatolvasó hiánya.... Értékelhetetlen sz.r ez, már nem azért.
Google Pixel 7
-
janeszgol
félisten
-
Nem csak a marketingesnek, hanem a tervezőcsapatnak és a managementnek is, akik instant eldobható e-hulladékkal járulnak hozzá az amúgy sem kicsi környezetszennyezéshez. A 32gb tárhely is kriminális, lévén samunál tiltva van az adoptable storage.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
őstag
Az Amazon Fire HD 10 nem jó alternatívának? Az se egy erőgép, viszont jelenleg éppen 90€, és tartalomfogyasztásra megfelel.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Legyünk őszinték a Snapi 66x felett már eljárt az idő.
Vélhetően már sokkal nagyobb feladat optimalizálás is.
-
Ixion77
őstag
válasz
bollokcs80 #28 üzenetére
Nem egy desktop replacement az se, de az Amazon Prime videók jól futnak rajta, a böngészéssel sincs gond, az FHD kijelző is jó az árkategóriához képest, és akkuidő is rendben van.
De legfőképpen két és felet adnak belőle ennek az áráért.Amúgy droid, az Amazon UI-jával.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
jUUh
addikt
Eskü inkább ezt venném...
Google Pixel 7
-
Doki42
őstag
Nekem s6 lite van, megnyugodtam...
Messze van tőle. 😎Iphone 13- samsung galaxy tab s6 lite - Vétkezni emberi dolog, de isteni érzés
-
mbotnd
tag
Ilyet ki venne és minek?
-
Quqesz
nagyúr
Szlovákiában 200 júró most... [link]
-
-
_flamer
aktív tag
Még legalább plusz 1 GB ramot pakolhattak volna bele és korrektebb ajánlat lett volna ennyi pénzért.
“Innovation distinguishes between a leader and a follower”
-
vlevi
nagyúr
Nekem Galaxy Tab T590-em van, arra már megérkezett a 10-es droid.
Úgy veszem észre, hogy az atlag tabletek nem fejlodnek évek óta.
Amikor elfogy a legyártott mennyiség, akkor előveszik az éppen aktuális SOC-ot, és kész az új típus.
Így, amíg szét nem hullik a T590-es, addig nincs értelme cserélni. -
plusz RAM/háttértár lenne érdekes, de azt csillagászati árakon adják. A SoC részéről engem a videolejátszáson (hevc, 4k, stb) kívül más nem annyira érdekel - ezt meg bármelyik modern alapszintű jól viszi.
[ Szerkesztve ]
-
Grid001
csendes tag
Én 4 napja vettem egy ilyet úgy, hogy előtte volt szerencsém próbálgatni. YouTube, illetve böngészésre lett vásárolva(nem én fogom használni). Őszintén szólva én nem érzek akadozást, fürge a tablet. A ram engem is aggsztott de hiába pl. a 4 giga ha nincs jól optimalizálva hozzá a rendszer. Több modell is szóba jött de végül erre esett a választás. Kijelző szép, hangja jó, akksi nagyon bírja, egyelőre jónak tűnik. Volt már pár tab a kezemben, valamennyire van összehasonlítási alapom.
-
asdf_
veterán
Elég régóta olvasok tabletteszteket, hogy mostanában már csak úgy kezdjem, hogy megnézem, mennyi ram van benne, van-e ujjlenyomat-olvasója, meg végszónál az árat és csak annyit mondjak, mint már sokan előttem, hogy LOL 3 GB RAM 2020. végén, LOL no FP reader és LOL 80k huf és a cikket már el sem olvasom, mert minek (bocs, cikkíró), ez egy szemét 4 évvel ezelőtti tudással.
mondjuk az AMOLED panellel villogó Tab S5e
Mint OLED hater, i see what you did there
(bár biztos nem úgy értetted, ahogy én automatikusan
)
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
A "mennyi RAM" -on buktam el én is.
Néja jól jönne egy 8"-s tablet, lehetőleg 4:3-as képarányban.
árukeresőt megnézem, és mindegyik 16:9-es, 2Giga RAM-al
Kivéve persze az iPad mini, és a Galaxy Tab-ok, de annyi pénzt nem akarok adni egy viszonylag ritkán használt tabletért.Az a vicc, hogy 10"-osból van többféle is, ami megfelelne.
[ Szerkesztve ]
-
GSP
aktív tag
A kijelző méretét kicsit növelhették volna.
~~~ Ha szereted az életet, ne vesztegesd az időt, mert az idő maga az élet. ~~~
-
Mr.Silkó
veterán
Ez az eszköz a hivatalos árért, akadozó és tablet formátumra inkompatibilis felülettel abszolút nem érdemel plecsnit.
-
vlevi
nagyúr
Sőt, csökkentették, legalábbis az én T590-esem 10,5" méretű, ez pedig a cikk szerint 10.4
A felület az sajnos tényleg olyan, amilyen, kár, hogy ezek az egyszerűbb TAB-ok nem kapják meg a felsőkategóriás felületet. Így tényleg csak egy nagyranőtt telefon.
Annyira, hogy amikor a 10-es droid érkezésekor csináltam egy restetet a T590-en, egy jó ideig minden alkalmazás telefonként igazította a képernyőt, marha vacak volt úgy használni.
De egy idő után helyre rázódott, és már tabletként működik a hírolvasó, a face, chrome, satöbbi. -
Quqesz
nagyúr
Na asszonynak vettem egyet karácsonyra(ezüst), az edigi bf alatt 73e adja. Kíváncsi leszek rá, neki yt és böngészés, stb apookhoz kell. A Huawei T5 tabot váltja, ami jó, csak az akkuja elhalt(2 éves). Nekem a 3 éves samu tab A6 jobban bírja....na meglátjuk milyen lesz.
Remélem nem lesz jobban leárazva....
-
LTE-verzió érdekelne, 64GB tárral - egyelőre úgy 100tajróval van túlárazva a reális értékéhez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nem problémás, de nem is különösebben emlékezetes a Samsung új táblagépe.
- Venue 8 Pro 5855 tablet 27% 8" FHD+ IPS érintő x5-Z8550, 4GB RAM, 60GB eMMC, 388g gar
- Microsoft Surface Go Rugged Tok - Kensington BlackBelt - K97454 / K97651
- Apple iPad 10.9 2022 64GB WIFI MPQ23FD/A Yellow
- Eladó 6. generációs iPad mini (WiFi, 256 GB) + 2. generációs Apple Pencil + Apple Smart Folio tok
- Apple iPad Air 1 WiFi 128GB Silver 9.7" szép állapotú-1 hónap garancia, számla-S379
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest
Cég: KIFÜ
Város: Budapest