Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr K

őstag

Tegnapi mérettel kapcsolatos fejtegetésemből kimaradt az "egérmozi" kérdésköre: tehát puszta matek alapján a 40 centire tartott 5 colos eszköz kb. ugyanakkora szög alatt látszik, mint egy 32 colos 2.5 méterről, vagy egy 40 colos 3.5 méterről. Valószínűleg ennek ellenére nem ugyanaz az élmény, mint egy HD plazmatévé :), de nyilván nem is az a cél. (Hasonlóképpen játszani nyilván jobb konzolon, überbrutál PC-n vagy PSP-n, a DSLR jobb képeket csinál és jobban kézreáll, egy navigációs kütyű sokkal praktikusabb az autóban, a Csendes Don-t inkább papíron vagy ebook readeren kellene elolvasni, stb.).

"Nem lehet zsebrevágni". Hát, aki mindenáron zsebben akarja hordani, az nyilván nem vesz ilyet. De egy női táskába pl. belefér, a laptoptáska zsebébe is, egy aktatáskába, iskolatáskába vagy hátizsákba meg pláne. BTW, egy PSP-t se lehet zsebrevágni...

"Kényelmesen 1 kézben?" Nem azt állítottam (vagy legalábbis nem azt akartam), hogy egy kézzel kezelni kényelmes, hanem hogy tartani. Azt remélem, hogy pl. ebook olvasóként akkor is használható, ha az ember fél kézzel kapaszkodik a buszon. Vagy nem?

"Ki vesz ilyet?" Pl.
    * aki reggel szeretné megnézni, hogy milyen lesz az idő, vagy átfutni a híreket,
    * aki napközben néha megnézne valamit a wikipédián,
    * aki a buszon elolvasna pár internetről letöltött doksit/cikket,
    * akinek nyaraláskor vagy hétvégi városnéző túrához jól jönne egy GPS,
    * aki gyakran használ (pl. angol) szótárt,
    * aki a munkahelyen hallgatna néha egy kis zenét,
    * aki miközben vonatozik, megnézne egy kihagyott sorozat epizódot,
    * aki néha elütné az időt valami egyszerűbb játékkal,
    * stb.
    Fenti célokra remélhetőleg ez az eszköz alkalmas, és mint egy másik thread-ben már írtam, a nagyobb kijelző és a nagyobb aksi miatt akár alkalmasabb is, mint egy okostelefon, nem beszélve arról, hogy fele vagy harmadannyiba kerül (l. Galaxy telefonok). És így nem kell kidobni a régi telefont sem, ami ugyan buta, mint a föld, de megbízható, kicsi, a hangminőségével semmi baj, és több napig bírja töltés nélkül.

A végére azért én is írok pár negatívumot (hogy szó ne érje a ház elejét), szerintem nagy kár, hogy az automatikus fényerőszabályzást kispórolták, a tükröződő kijelző tényleg elég szerencsétlen, a fejhallgató kimenetet a hordszíj mellé kellett volna rakni (hogy lehet így tokba tenni?), az akkumlátora nem cserélhető(?), és a csillogó műanyagok meg a króm díszlécek nekem általában nem nagyon jönnek be. :(

Mymelody: Kösz, igyekszem. :)

Új hozzászólás Aktív témák