2019. augusztus 17., szombat

Hozzászólások

(#1) Devid_81


Devid_81
(veterán)

Hjajj, nagyon vártuk már!Albacomp merre vagy? ;]

RoboKaland, Természettudományos Robotika szakkör és tábor -- https://robokaland.eu/ --

(#2) Sandormaster válasza Devid_81 (#1) üzenetére


Sandormaster
(aktív tag)

Szerintem lassan Dunát lehetne rekeszteni ezzel a sok netbookkal, mindenki szeretne egy kis szeletet a piacból, de senki nem mer egy kis kreatívságot belevinni a dologba. Ezt az atomot is unom már, már a hír címe elég volt ahhoz hogy tudjam az van benne :D
Jó lenne ha AMD barátom kitalálna vmi erős cpu-t hogy ne mindig az "atom rulezzz"-t kelljen hallgatni :P

[ Szerkesztve ]

(#3) Mercutio_


Mercutio_
(nagyúr)

Már most is elavult az egymagos atom, hát még karácsonyra, amikor tele lesz a piac kétmagossal...

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr Streacom ST-F7C alapú mITX PC, BASS-hangsúlyos fejhallgató, FD Node 202 ITX ház, Kolink 350W SFX táp, elegáns japán Orient Chronograph karóra, Panasonic 20/1.7 II, M.Zuiko 30/3.5 macro m4/3 obik

(#4) cigam


cigam
(félisten)

Ez szép és jó, csak 2 bajom van vele
- A mai napig nemtudtam rájönni mire jók a "netbook"-ok
- A Samsung hivatalosan nem forgalmazza a laptopjait, és 1ik kereskedőnél se láttam ezt a márkát.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#5) venember83 válasza Sandormaster (#2) üzenetére


venember83
(nagyúr)

Normális chipsetet is nyomhatnának a netbookokba, vicc, hogy a chipset többet zabál, mint a proci. :DDD

(#6) cigam válasza venember83 (#5) üzenetére


cigam
(félisten)

Nem az a vicc, hanem a proci teljesítménye ;]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#7) kavicssli


kavicssli
(addikt)

Erről a samungról nem nagyon találtam sehol érdemleges infokat! :F

"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"

(#8) Tuco Ramirez válasza cigam (#6) üzenetére


Tuco Ramirez
(őstag)

Miért mire kell neked extrém teljesítmény egy ilyen gépnél? Amire a netbookokat használják, arra tökéletesen megfelel az Atom proci. Nem egy sebességbajnok, de keveset fogyaszt (ami hosszabb akkuidőt is jelent, ez pedig nem utolsó szempont egy mobil cuccnál) és alig melegszik (nincs szükség zajos hűtésre, csendben van a gép). Egy netbookba pont ilyen proci való.

#5 venember83: Ebben tökéletesen egyetértünk. :K

[ Szerkesztve ]

WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714

(#9) .mf válasza cigam (#4) üzenetére


.mf
(veterán)

Apa kezdő-- izé folytatódik! :U
Minden netbookos topikba kell egy ilyen...

Képzeld, vannak, akiknek nem kell mobil négymagos 17"-es gépben, hanem jobban örülnek kicsi, könnyű és hosszú akku-idejű gépnek. Nekem most is 12.1"-es szubnotim van, ami munkát végzek rajta, azt az Atom proci is bírná, és jobban örülnék a 8+ óra akku-időnek, mint a jelenlegi 5+-nak.
A Samu szerintem egész jól néz ki kékben: [link]
A Toshiba "négy órás" akkuja miatt megint kiesik.
Hogyha az Asus gyártana végre valami normálisan kinéző 901-est vagy 1000-est, a gagyi Eee logó nélkül és végre egy darabban lévő legalább 16GB SSD-vel, akkor vennék egyet cipelős másodnotinak; de jelenleg mindegyikben van valami olyan, ami nem tetszik, nem az igazi.

(#10) ^Clown


^Clown
(veterán)

Ez a samu nem lesz rossz...

Én egyvalaminek drukkolok: az árversenynek!

Amúgy meg ne várjátok a dupla-magos atomot netbookba, mert nem lesz. Csak nettopokban...

(#11) Gabesz84 válasza .mf (#9) üzenetére


Gabesz84
(őstag)

Minden netbookos topikba kell egy ilyen... ;]

(#12) lumber_hw válasza cigam (#4) üzenetére


lumber_hw
(csendes tag)

Lehet hogy Te nem jöttél rá mire jók a netbookok, de a gyártók igen; ezért is jön ki mindegyik sorra a maga megoldásával. ;)

Talán csak viszonylag megfizethető áron kínálnak mobilitást. Bár e kettő együtt a teljesítmény és a minőség rovására megy, azért a legtöbb általános feladat ellátására még jók ezek a gépek.
Nem az asztali PC-t helyettesítik, csak kiegészítik azt, vagy inkább lehetővé teszik, hogy az otthoni gép "egy részét" bárhová magaddal vidd. Persze lehet venni olyan noteszgépet is, amely tökéletesen kiváltaná az otthoni gamer konfigot, csak valahol fájóbb 2-3 évente 6-800 rongyot kidobni az új masinára.
Mindenesetre ha havonta milliókat keresnék, akkor magam sem érteném, mire jó egy netbook. :U

Nagy UP az új jövevényeknek! :C

(#13) DarkByte válasza Mercutio_ (#3) üzenetére


DarkByte
(addikt)

Két magos Atom nem lesz netbook -ba mert több mint 3x -os a hőleadása és az Intel nem is engedi az OEM gyártóknak hogy ilyen modellt építsenek. [link] :(

[ Szerkesztve ]

DIGI Mobil | 📱 OnePlus 6T 📍 Szeged

(#14) Aprósólyom válasza Tuco Ramirez (#8) üzenetére


Aprósólyom
(őstag)

Az alapvető kérdés marad. Mire jó ez ilyen betbook? Csak egy új hóbort, amire ekölti az ember a nehezen vagy könnyen megszerzett pénzét. sztem. Aki mobil számítógépet vesz az azért veszi mert szüksége van arra hogy mobil lehessen dolgozni. Egy elyen kis csöpséggel aliha nevezhető élvezetesnek az amúgy sem sokszor élvezetes munka. Ha meg szórakozásból venné valaki, jól melé fog egy ilyennel, mert azt mindnyájan tudjuk, hogy ár/teljesítmény arányában jobb szolgáltatásoka nyújthat egy hagományos notebook. Ez is inkább a vagizásra hajt véleményem szerint, min pl. az Apple márka.

(#15) Thrawn válasza DarkByte (#13) üzenetére


Thrawn
(félisten)

...több mint 3x -os a hőleadása... :F

Az egymagos 4 W-ot eszik a kétmagos 8-at. Nekem ez pont kétszeresre jött ki.

Different songs for different moods. Diablo 3: Thrawn#2856 łłł Demon Hunter's Club: http://tinyurl.hu/xWu6/ łłł Look! More hidden footprints!

(#16) Aprósólyom válasza lumber_hw (#12) üzenetére


Aprósólyom
(őstag)

Szerintem a vevőnek kellene rájönnie. A gyártók meg csinálják, mert megveszi a vallalami újra vágyó vásárló, aki azt sem tudja mit akar, csak vesz, mert diktálja a fogyasztói társadalom. Emlékezzünk csak vissza milyen lassan indult be ez az egész. Egedül az Asus kezdett el ilyet gyátani, ő is csak félve, hogy vajon milye foadtatása lesz a fogyasztók részéről. A marketing, meg az egymást hajszoló nép ("Anya, nekem is kell ilyen!") termeli az eladásokat, mostmár minden notigyártó készít najd ilye izét. :(((

(#17) DarkByte válasza Thrawn (#15) üzenetére


DarkByte
(addikt)

A linkelt cikk 2.5W -ot állít szembe 8W -al. "For comparison, the Atom CPUs that we are used to seeing in netbooks, have a TDP of 2.5w, while the dual core version has an 8w TDP." Ha ez hazudik, én is (bevallom nem kezdtem neki kutakodni a TDP -nek) Nem lehet hogy az asztali egymagos és a netbook -ba való egymagos TDP -je különbözik?

[ Szerkesztve ]

DIGI Mobil | 📱 OnePlus 6T 📍 Szeged

(#18) .mf válasza Gabesz84 (#11) üzenetére


.mf
(veterán)

Éppen ez az, egy kell, de már két ilyen nehéz felfogású van ;]

Kedves Maestro, légy oly kedves olvasd el, amit pár posttal feljebb írtam, emészd meg alaposan. Lehet nehéz felfogni, de vannak olyanok is, akik eddig is vártak kicsi, könnyű, hosszú akkuidős gépeket a szubnotik 2-300k+-os áránál alacsonyabb áron. Mire kell akkora egetverő teljesítmény office alkalmazásokhoz, webhez? Nem a gyártók találták ki, erre eddig is volt igény. Köszönjük Emese.

(#19) Hun'reeth


Hun'reeth
(őstag)

A Samu egész szimpatikusnak tűnik. Árban és felszereltségben egyaránt. Majd ha 60 körülre esik az ára lehet beruházok egybe.

Mondjuk egy normálisabb chipset nem ártana.

[ Szerkesztve ]

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#20) negyedes válasza .mf (#18) üzenetére


negyedes
(addikt)

Az ismeroseim kozul szinte mindegyik azert venne mert vagany sexy meg trendi....egyetemen jegyzetelesre meg hasonlokrar jo, de megneznem, hogy hogy boldogul pl egy Autocad 2008-al ;] merhat nalunk az is kell....
Egy szo mint szaz hasznos annak aki csak netezik meg irogat(bar a kenyelem...), akinek komolyabb munkara kell az subnotit vesz :K

Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor

(#21) Hun'reeth válasza negyedes (#20) üzenetére


Hun'reeth
(őstag)

Annó csóró egyetemista koromban eszembe se jutott többszázezerért subnotit venni. Nem is tudom miért. ;]

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#22) DarkByte válasza Hun'reeth (#19) üzenetére


DarkByte
(addikt)

A tendenciákat látva ez majd maximum akkor lesz 60k ha bejön az Atom integrált utódja, bár szerintem akkor is hamarabb vonják ki a forgalomból őket mint esne ennyit az áruk. :( Használtan persze van esély. Nekem is ez a bajom hogy nagyjából ennyit lennék hajlandó áldozni netbook -ra, csak mire oda jutok hogy egy Wind kategóriájú modell ilyen árban lesz addigra már nem leszek hallgató az egytemen (remélhetőleg) így nem is lesz rá szükségem.

A Samsung egyébként tetszik, olyasmi lesz mint a Wind (úgy látom árban is) csak gyárilag nagyobb akkuval.

[ Szerkesztve ]

DIGI Mobil | 📱 OnePlus 6T 📍 Szeged

(#23) .mf válasza DarkByte (#22) üzenetére


.mf
(veterán)

Már én sem vagyok egyetemista, de akkor is örülnék egy ilyennek: most is előfordul, hogy két iroda között ingázok, külső céghez megyek megbeszélésre, tárgyalásra; és egy ilyennel nyugodtabban bringázhatnék munkába, mint a lifebookommal (ezt könnyebb pótolni, viszont wacom digitizeres, nem-tn-es kijelzőjű tablet-subnotit már nem olyan egyszerű...)

(#24) DarkByte válasza .mf (#23) üzenetére


DarkByte
(addikt)

Árban is van kissebb differencia a kétfajta notebook között :U Egyébként nem tudhatom még hogy a jövőben milyen igényeim lesznek, de most max. az egyetem végett látnám csak hasznát egy netbook -nak :) Azt sem tudhatom hogy a netbook vagy akár a UMPC árak milyen fordulatot vesznek majd. Egyenlőre csak az Atom van ilyen kis eszközökbe mint erősebb platform, de ezután még jön majd a VIA, AMD és nVidia megoldása. Talán a több platform jobban beindítja az árversenyt mintha 20 gyártó termeli ugyanazt csak a saját logójával.

[ Szerkesztve ]

DIGI Mobil | 📱 OnePlus 6T 📍 Szeged

(#25) Tuco Ramirez válasza negyedes (#20) üzenetére


Tuco Ramirez
(őstag)

"akinek komolyabb munkara kell az subnotit vesz"

Ja, úgy kétszer annyiért... Emlékszem, anno a 200k-ért vett, 15,4"-os P4-es Dell notim ára az új Turion X2-es, Core Duo, Core 2 Duo procis notik elterjedésével egy év alatt a felére zuhant. 100k-t az Eee PC-men tuti nem fogok bukni, pláne ennyi idő alatt... azért ez sem utolsó szempont. :U

WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714

(#26) lszb19


lszb19
(csendes tag)

Olvastátok hogy a Samsung NC10 billentyűzetét mérgező? nano-silver anyaggal vonták be?
[link]

(#27) Mindless


Mindless
(tag)

[link]

Akkor most ez is mérgező?:)

[ Szerkesztve ]

(#28) sammie10 válasza Mindless (#27) üzenetére


sammie10
(csendes tag)

már lehet kapni Vaterán!

http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=116991688

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.