Új hozzászólás Aktív témák
-
callmeakos
veterán
Atom vagy sem, elég meredek egy ár ez a 200+.
Mennyi lehet akkor a PRO változat a Core i procival... ~300k?All→M8
-
nagyúr
Ez komolytalan ezen az áron. A Windows ki fog halni a mobileszközökről így.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Dominó85
addikt
-
gianni85
veterán
Kíváncsi vagyok, hogy az Intel vajon kényszeríti a gyártókat, vagy csak kedvezményezi őket, hogy hulladék Atom-ot használjanak pl egy Brazos helyett
-
satz18
őstag
Az Y szériás 10 wattos pentium úgy kéne ide, mint egy falat kenyér.
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
tjb007
nagyúr
válasz callmeakos #1 üzenetére
"Mennyi lehet akkor a PRO változat a Core i procival... ~300k?"
Kevés lesz az, 350e forint körül van a billentyűzetes dokkoló nélkül, dokkolóval meg alulról nyaldossa a 400e forintot.
A Windows -os tablet PC meg sosem volt olcsó, mindig elég szépen megkérték az árát (amiben persze közrejátszott a gyártók tenyérdörzsölése is, na meg mi magyarok a 27% -os Áfánkkal sem vagyunk a legjobb helyzetben).
[ Szerkesztve ]
-
ZGO
tag
Hát, ilyen áron marad az Acer W700...
Ekkora árat nem gondoltam volna, hogy elkérnek Samuék... Szó szerint leesett az állam. -
tjb007
nagyúr
Az Androiddal egyszerűn nem lehet versenyezni akárki akármit is mond.
Egy Androidos tabletet gyakorlatilag fillérekből össze lehet rakni mivel semmiféle kötöttség nincs, sokszereplős az ARM félvezetőgyártó piac is így van bőven miből válogatni. A Windows -nál meg gyakorlatilag csak az Intel van aki ha azt mondja, hogy holnaptól 200 dollár/darab áron fogja adni a Z2760 -at akkor a készülékgyártók kénytelenek lesznek kiperkálni érte ez az összeget. -
nagyúr
Arról nem is beszélve, hogy az Android legfrissebb verziója is egy 30e Ft-os (jó, legyen brand, akkor 65-70e) vason is gördülékeny, ugyan Windows-zal csak 350k-ért, valamint plusz ventilátorral/súllyal megy.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Graphics
Jómunkásember
Azért lett ATIV akkor, mert ha esetleg mögötted jön, akkor lásd, hogy VITA ,mint a tűzoltókocsiknál a tűzoltóság?
Majd harap ezért a Sony
És most komolyra fordítva. az ARM-mal tényleg nem lehet versenyezni, az intel ha megszakad se tud nagyon olyan procit letenni, ami nem karmolja ki a cellákból az áramot oly hevesen
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
smkb
őstag
Ugye azt sem szabad elfelejteni, hogy az ár alapból egy Win8 licenszdíjjal indul, ami az Andoridos tableteknél nincs... csak a Win8 licneszből már kijön egy egyszerűbb Drodi tab, mégha olem licensz is.
[ Szerkesztve ]
-
ViiiiktorOC
senior tag
Dokkolója tetszik!
Nem tudom milyen emberkének árazták ezt be!LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
TheCif
tag
A spec. táblázatban hibásan 1 év garancia szerepel (a szövegben már jó).
Az i5-ös 370.000 Ft körül lesz (fullhd,128ssd,3g,win8pro) ami tényleg nem kevés pénz. -
zotyesz66
őstag
Sajnos. Tényleg elárasztottak mindent. De meglesz ennek a böjtje. Pont ez a baj, hogy (a gyártók számára) alig van megkötöttség. Minimum hardverkövetelménnyel sokkal jobb lehetne, de a kugli szarik rá és nem is érdeke, fusson csak mindenen az ő szara. Nem értem az MS-t, nem akar terjeszkedni?
-
DopeBob
addikt
A Microsoft a saját sírját ássa... mintha nem lenne épp elég baj nekik, hogy a világ elszáguldott mellettük, még ez is... biztos nem fogják elkapkodni ezt sem
MZ/X
-
flamich76
tag
Nem biztos, hogy a windows 8-cas "tablet"???-eket kellene az android, ipad tabletekhez hasonlítani. Ezok inkább a subnotebook kategóriák, azzal kell összenézni. Az android/ipad-ot a windows RT-vel kell hasonlítani leginkább, de ott is egyelőre csak a felsőbb kategóriás androidok hasonlóak ahhoz. Az alsó kategórás androidoknak egyelőre nincs vetélytársa és lehet, hogy nem is lesz egyhamar. Annyira gyenge vásárlói réteg (a nagy tömeg ellenére), hogy egyelőre sem az apple sem az ms nem mozdult el arrafelé, vagy csak óvatosan.
-
Fritz Teufel
addikt
Csak egy teljes értékű irodai szoftvercsomag kell az androidra és a Windowst kiterítik a magánfelhasználók körében. A céges felhasználók meg úgysem érzékenyek erre az árkülönbségre. Nem is baj, ha a Windows kiszorul a házi környezetből, már a születése után pár pillanattal meg kellett volna történnie.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
BatchMan
senior tag
válasz Fritz Teufel #22 üzenetére
Win jelenleg két lábon áll:
Office - szemmel láthatóan senki nem mer kiadni használhatót androidra, pedig nem csak nekem kéne...
Game - ezek lassan konzolokra másznak átHa e kettő elbukik, senki nem vesz majd wint 40 eFt-ért.
-
this is life
Ármester
válasz Fritz Teufel #22 üzenetére
Osztom a velemenyed,meg sap megirva ra es egy ket uzleti aprosag ,hogy a cegek is hasznalhassak alap irodai es ahoz kapcsolodo munkakhoz,a pc meg lemenne ahova valo,ahol kell a vas a munkahoz,de ez meg odebb van. De ez es tobbi win 8 tabletnek nevezett dolog hmmm,kuriozumnak jo lesz ,de nem kell felni a gyartoknak hogy kulon uzemcsarnok kell majd a gyartasukhoz, ezekhez kepest meg az alma is olcso janos ...de ha win rt-ket nezzuk azok se barati aron epitkeznek,pedig az arm megoldason nyugszik...rip wp 8 tablet ....
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
törölt tag
Fut rajta az Fb?
igen
Akkor reális az ára... -
Ati1979
veterán
+100 ezer egy androidos tegra3 -as géphez képest intel atommal.
Gratula!
Már csak kell találni valakit aki megveszi. Kicsit többért már i5-s táblát lehet kapni.
-
Osibaa
senior tag
Ennyi pénzért inkább egy Lenovo X230i-t veszek.
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
-
MZperX75
addikt
250ezerért ,akkor is egy atomot kapunk hiába minőségi gyémánt szórásnak...
FHD videóval nem 100-as 40-50ezer Ft-os androidok elviszik rendesen,bár azokon néhány jó games elfut? Bakker ennyiért retina kijelzős szifon padot kapok ,1000 játékkal,dolgozni atomon? atomot nekik!
AMD vonalhoz mikor nyúlnak,azon legalább néhány játék is elfut...
-
RaveForce
veterán
remekül ellensúlyoz a két év garancia és az S Pen megléte.
a táblázatban pedig 1év van. So?
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
OgKush
senior tag
Szerintem a google drive-al ami irodai szett jár, simán jó, ingyenes és az irodai munkákra tökéletes, ( adatvesztés sem áll fent, automatikus mentés meg hasonlók) Én ezért se használok office-t mióta van google drive.
Játszani konzol, és tablett ami maradni fog... akármennyire nagy gamer az ember, befogják látni, hogy konzolon is lehet bill+egér kombóval játszani ( mondjuk a játékok, nem tudom mennyire támogatják, de ez részlet kérdése)
Átlag usernek 100%ig elég lenne egy android, netezésre, filmezésre, zenélésre, képnézegetés, néhány dokumentum szerkesztése, játszani... És ha belegondol az ember, 3-4 éve még azon ment mindig az ugatás, hogy minek bika gép egy átlag usernek, hát nem kell, és mostmár egy tabletet olcsóbban megkapunk mint egy használható pc-t..
Persze nem fog az ember a tabletten terrákat másolgatni, főleg, hogy terjed a felhő, és pl a google drive , meg a google play nekem ezért is tetszik, hogy ha van net, elérem az összes fileomat, ha meg valamit a tablettemen szeretnék tárolni, benyomom, hogy offline is elérhető legyen, letölti, és kész.
Specifikus feladatokra ugyanúgy megmarad a pc, videó szerkesztés, programozás, ps, meg egyébb komolyabb dolgokhoz,
Mindenesetre, elég jó irányba halad ez az egész ipar, kezdenek a dolgok helyükre állni, hogy úgy mondjam..
Csak felejtenék el azt, hogy pc-t akarnak csinálni egy tabletből..
Vagy akkor ha már ennyire ezt nyomják akkor vegyenek példát ubuntuékról, és egy olyasmi megoldást csináljanak.. -
flamich76
tag
válasz this is life #25 üzenetére
Az a baj, hogy ilyen világ működését feltételező kijelentéseket nem szabad egy ilyen nagyon eltorzult piac alapján meghozni, mint amilyen a mi kis hazai környezetünk.
Ha nagyon össze akarod hasonlítani az olcsó jános almát és a nem túl baráti áron árult win rt-ket, akkor érdemesebb egy a világot jobban meghatározó piacon tenni azt. Persze ez nem fog senkit boldogabbá tenni itthon, mert ettől még nem lesz itt jobb, de talán több információval fogunk rendelkezni a jövőbelátáshoz.
Szóval, az olcsó jános alma ipad 64Gb WIFI az pont $699. (US store ár)
Surface RT 64Gb + touch cover az szintén pont $699. (MS Store)
Google Nexus 10 (Wi-Fi only, 32 GB) $575. (Amazon)Szóval az ár épp véletlenül pont egyezik.
Csak az RT-hez kapsz pluszban egy "dokkoló"-t vagy minek hívjam billentyűt és egy Office 2013 RT változatot.
(Nexusból, nemtudom van-e 64Gb?)Persze hardverben még lehet hasonlítgatni (felbontás, memória, sebesség, mitököm), de alapvetően mindegyik tökéletesen megfelel arra a célra, amire készült.
Ami döntő lehet, ha nem vagyunk fanboyok, az az, hogy a mögötte álló három szolgáltató mit tud felmutatni. És itt ilyenekre gondolok, mint:
* felhős szolgáltatások (tárhely, szinkronizáció, irodai csomag)
* integrációs lehetőségek (az adott cég saját világában az adott termék miként bír a többi eszközzel kommunikálni)
* multimédiás szolgáltatások (zene, kép, könyv, ilyesmik)
* térkép
* kommunikáció (email, naptár, kép, akármi)
* store
stb...A store mondjuk sztem eléggé marginális. A jobb alkalmazásokat mindegyik szolgáltató alap szolgáltatássá fogja alakítani, a többi meg hááát, kinek mi az ízlése.
Kivéve a játékokat, ami ugye még érdekes lehet a többségnek.Nnnna. Szóval ez az én meglátásom, szerintem ebből kellene a világ jövőjét meglátni.
És nem abból, hogy itthon a fostos win 8 phone rt atom az 100e-rel több, mint a szipad) -
flamich76
tag
Sztem használható PC-t olcsóbban raksz össze, mint egy ugyanarra a célra használható androidos tabletet.
(Ugye a monitor és a bill -szerintem- szükséges kelléke a használható fogalmának)
Anélkül meg max. 40 egy használható PC."Csak felejtenék el azt, hogy pc-t akarnak csinálni egy tabletből.."
Ebben egyetértünk, de te is pont ezt hozod példának.
[ Szerkesztve ]
-
Hisztogram
tag
válasz zotyesz66 #37 üzenetére
pedig elég sokan teszik, persze itt már nem az ingyenes változatról van szó
////////////////////////////////////////////////////// HP //////////////////////////////////////////////////////
-
bszunyoghy
csendes tag
Szerintem ez a dolog marketing szempontból zseniális! Anno az Asus létrehozta a kicsi-olcsó és aránylag mobil Netbook kategóriát(persze az Atom kinyírta). Azt jött a gondolat: gyerekek vágjuk le a billentyűzetet róla és lesz belőle Tablet. Levágták. Vincent örülünk? Nem annyira mert a fizikai gombokkal mégiscsak egy csöppnyit hatékonyabban lehet "dolgozni". Marketinges: Adjuk vissza de most pénzért! Nembaj hogy nyeklik- nyaklik. Ha akarod nyomkodod, ha akarod még "gépelni" is tudsz. Marketinges: Na és mi legyen az ára? kb. negyedmillió!!!! jó lesz? Mire a másik: Ja, kb.....Ez egyszerűen zseniális!!!! (bár az Atom ezt is megöli majd).
-
csibe1
addikt
"Játszani konzol, és tablett ami maradni fog... akármennyire nagy gamer az ember, befogják látni, hogy konzolon is lehet bill+egér kombóval játszani ( mondjuk a játékok, nem tudom mennyire támogatják, de ez részlet kérdése)"
Ezt már néhányan megjósólták,nem is egyszer.
Valamiért nem akar összejönni hiába hangoztatják annyit, hogy csak a konzol jó játékra.
Egy gameplay videóból legtöbbször meg lehet állapítani,hogy PC vagy konzol.A konzolon kicsit darabos a mozgás és a célkereszt koordinációja.Ettől jobb lesz rajta a játék?Nem hinném.
Lehet konzolon is játszani billentyűzettel és egérrel,de az a PC-s verziótól kicsit odébb van.
Verekedős,foci és TPS játékokra talán jobb a kontroller,de az FPS-re és RTS-re nem válik be szvsz."És ha belegondol az ember, 3-4 éve még azon ment mindig az ugatás, hogy minek bika gép egy átlag usernek, hát nem kell"
Például BF3 multira? Amikor tableten is elfut majd akkor azon játszanak vele,addig viszont elég nehéz lesz."Mindenesetre, elég jó irányba halad ez az egész ipar, kezdenek a dolgok helyükre állni, hogy úgy mondjam.."
Ilyen árakkal,mint ez a tablet? Ez most komoly?
Kiváncsi leszek mennyit adnak el belőle,és kik veszik meg?
Ennyiből már simán veszek egy jobbfajta tabletet (nem,nem atomos procival ),meg talán egy konzolra is futja még mellé(ha annyira az kellene vagy egy subnetbookra,HTPC-re).
Egy kicsit egyoldalúan látod a dolgokat szerintem.
Nagyon nyomatják a mindent egybe dolgot aranyárban,eddig elég kevés sikerrel.Az univerzálisnak szánt cuccok sok dolgot tudnak,de semmit se tökéletesen.Mindig lesznek barkácsoló kedvű emberek akik szeretik maguk összeválogatni,összeszerelni a gépüket,mert nem felel meg a gyártó által kitalált konfig vagy az azon futó oprendszer." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
dejaris
addikt
Ha meg tudnám fizetni, akkor abban a pillanatban teljesülne nálam a no men est omen mondás a kukarobival.
-
Gusztáv
addikt
válasz this is life #25 üzenetére
Azért amíg nincs fullos AD támogatás ezekben a gépekben, addig vállalati környezetbe nem teljesen illeszthetők. Persze lehet ActiveSync-el mókázni, de azért az félmegoldás. Ebből a szempontból egy Win 8 Pro-t futtató táblagép sok előnnyel rendelkezik. A SAP külön vicces lenne, tekintettel hogy R3 gui-ja valahol a 90 évek szintjén megrekedt.
Otthoni felhasználásra én sem látom sok értelmét a x86-os tabletnek, ha lejjebb csúszik a Win RT-s gépek ára, szerintem azok fogják betölteni ezt a szerepet. Ha belegondolsz, az Xbox, otthoni PC, WP8 és a Win RT elég szép kis ökoszisztémát alkot.[ Szerkesztve ]
Laci
-
flamich76
tag
válasz bszunyoghy #41 üzenetére
Bár szerintem nem a gyártó marketingese mondja ezt, hanem a Mo-i kereskedők. Épp láttam ma, hogy lehet már kapni a Surface 32Gb-ot win RT-vel ki haszánkban is. 250.000Ft-ért. (ugye ez az $599-os gép)
(nóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóórmális?)[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
Így erősen vicces ajánlat... én nagyon vártam a W8-as táblákat, de az árazással nagyon lebontották őket. 90k-ért jó ajánlat lenne, de így... :/ Szokás szerint elrontották az árazással.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
sebime45
tag
Most vicceltek ennyiért inkább a Padfone2 sokkal jobban megérné.
-
félisten
Nem rossz, de inkább egy ilyen kéne: Dell XPS 10, vagy Microsoft Surface RT
Egyébként csak azt nem értem, miért látnak még fantáziát a gyártók az Atom-platformban. Érthetetlen számomra.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra 12/256GB Új 12 hó ótállással!
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 Tablet - i5-7G I 8GB I 256SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó egy bontatlan új iPad Pro 2022 M2 12.9" 128GB Wi-Fi Spacegray színű készülék. 1év Apple gari
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th gen. Air 5 Air 6 , Ipad Pro Mini 6 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Apple iPad Pro 2017 64GB 10,5 Wifi 3Hó Garanciával
- Apple Ipad 7-8-9, 10.5 Pro, Air 3 gyári billentyűzet, magyar, fekete, új ( IPAD SMART KEYBOARD )
- Apple iPad 12.9'' M1, 5gen, 128Gb Wifi+Cellular, makulátlan, Space Gray
- Apple iPad Air 6, M2, 11'' Wifi+Cellular, karcmnentes , garanciális, új, 100% akku.
- Apple iPad Air 5th gen M1 64GB WiFi + Cellular - Kártyafüggetlen + Apple pencil 2. gen
- Apple iPad Air 5TH GEN (2022) 64 GB Wifi+Cellular 5G M1 CHIP 2026.02.25 GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest