Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • GeryFlash

  addikt

  válasz Hopkins95 #3 üzenetére

  Jó ez a Qualcomm folyamatosan drágul is egy nagyon felületes megállapítás, nyilván drágult 845 --> 855 között a 7nm-re való upgrade miatt amit a TSMC ad nagyon drágán, de nem, ők sem rossz kapzsi g*cik csak rohadt drágák ezek a gyárak. a 855 --> 865 között meg az 5G technológia kifejlesztési költségét kell beleépíteni az árba. És igen, a 875 megint nagyon drága lesz az 5nm-re való upgrade miatt. De ez kel la fejlődéshez.
  Aztán a gyártók (lásd LG Motorola) dönthetnek úgyis, hogy rohadtul feleslegesek a flagship SOC-ok és egy 710/730 is mindenre tökéletesen elég.

  "Van pár ezer órám a GW2ben, szerintem nem rossz, de hamar meg lehet unni." (Kolbi_30)

 • GeryFlash

  addikt

  válasz Hopkins95 #9 üzenetére

  Fuhh te :D Qulacommal szerelt 5G mobil meg van [270 dollárért] :C Ez ráaadásul teljesítményben körbe hugyozza a az emtékát. Kérdés: Szerinted a Qualcommnak a 765G árából fog visszajönni a 7nm chip dizájn
  De igen a csúnya Qualcomm 865-ös mobilok drágák brühühü. Aztán nehogy a Xiaomi kihozzon 865-tel 600 dolláros mobilt, egy világ dőlne össze benned ha kiderülne hogy a gyártók húznak le, és a SOC mondjuk pár dollárt drágult

  "Van pár ezer órám a GW2ben, szerintem nem rossz, de hamar meg lehet unni." (Kolbi_30)

 • GeryFlash

  addikt

  válasz Hopkins95 #12 üzenetére

  Édesistenem... Szerinted a technológiai fejlődést melyik SOC árazása teszi lehetővé? A 765G vagy a 865? Belinkeltél egy hugyfos emtékát hogy te majd megmutatod mennyiért kéne adnia a Qualcomm 865.öt, erre kaptál egy ennél olcsóbb ugyanakkor erősebb Qualcomm-os 5G telót.
  1.) Ha csak a 765G lenne, azzal az árazással ami most van akkor nem tenne lehetővé a 7nm-re és 5G-re való ugrást. Látod a 2 példában, hogy az MTK is úgy tudott viszoynalg mérsékelt árú 5G-s SOC-ot kiadni, hogy az annak ellenére lehet drágább mint a 765G hogy gyengébb teljesítményre. Valamivel nekik is ki kell termelniük a technológiai ugrást
  2.) Nem azt mondom hogy egyik vagy másik a drága. Leírtam hogy igen, a Qualcomm évről évre drágábban adja a SOC-ot, ennek leírtam az okát és hogy miért nincs ezzel a baj. Majd utána leírtam hogy amiért te nyekeregsz an nem az a pár (tíz) dollár amennyivel drágább lett az elmúlt 2 év Snapdragonjai hanem az hogy a telefongyártók mennyit ugrottak árban, Ez az amit te érzékelsz, elolvasod a cégek közleményét hogy "hát mer az ötgé miatt", és ezután idejössz hurrdurrogni hogy a szemét Qualcomm árakat emel, noha te vásárlóként csak annyi áremelést kapnál mint amit a Qualcomm emelt akkor észre se vennéd... Nem mondtam ellent magamnak, te nem tudtad értelmezni azt a 2 állítást hogy igen, árat emeltek de okkal, és nem, nem azért kerülnek 1000+ dollárba a flagshipek mert a Qualcomm árat emelt.

  "Van pár ezer órám a GW2ben, szerintem nem rossz, de hamar meg lehet unni." (Kolbi_30)

 • GeryFlash

  addikt

  válasz Hopkins95 #14 üzenetére

  Most másról beszélsz... Az, hogy az 5G modem nincs integrálva a a chipbe az nem Qualcomm sajátosság, a Samsung fejlesztette Exynos 990-ben sincs és jó eséllyel az iPhone 12-nél sem lesz. A 765G-nél integrálva van. Lehet találgatni, hogy vajon a két midrangernél miért van integrálva és a 2 (3) flagship megoldásnál miért nincs. Az egyik az hogy a szemét Qualcomm azt amit meg tud oldani midrangerben azt itt direkt nem. Ez egy vélemény, mondjuk gyorsan kétségbevonható azzal a kérdéssel hogy akkor a Samsung miért így csinálta saját magának. Másik vélemény szerint nagy teljesítményű SOC-oknál már így is nagyon ki van centizve a fogyasztás és hőtermelés és ezért kel egyelőre külön rakni. Illetve az se utolsó hogy vajon melyik megoldás milyen minőségben tudja az 5G-t.

  "Van pár ezer órám a GW2ben, szerintem nem rossz, de hamar meg lehet unni." (Kolbi_30)

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés