Hirdetés

2019. augusztus 23., péntek

Hozzászólások

(#1) Pinky Demon


Pinky Demon
(addikt)

Mostanában nagy divat lett saját lapkákat tervezni, kérdés, hogy ARM alapú legózásról lenne szó, vagy magát a magokat is ő tervezné (a'la apple, qualcomm, samsung). A Qualcomm biztos nagyon díjazza az ilyen híreket, de utóbbi esetben az ARM se lehetne maximálisan boldog.

(#2) polika


polika
(senior tag)

"In this role, you are responsible for the multimedia performance in systems. You will work with product team and software team to enable a rich multimedia experience. You will be working in aspects of multimedia including image processing, video processing, stabilization, etc. You will be working in emerging technology and products.

Master's degree in Electrical Engineering or equivalent practical experience.
10 years of experience. Experience in the chip design process and experience shipping high-performance multimedia chips.
Experience with C++ or MATLAB.
Experience with image/video/display pipeline in SoC."

Az állás kiírás, és elvárások alapján nekem nem feltétlenül az jön le hogy a Nexus fejlesztés lenne a háttérben ahogy a cikk konkludálja.

A munkaköri leírás alapján az illető multimédia, image, video feldolgozást, stabilizálást fog hardveresen csinálni... ergo ha ezt hardversen akarják akkor valószínű nem egy nexus "erőmű" hanem vmi kis eccerű tömeg hardver valós idejű videostream stabilizálásáról szólhat inkább.

Ezek alapján én inkább a google szemüveg, virtuális valóság, IoT dolgokra tippelnék...

(#3) Kékes525


Kékes525
(veterán)

Kíváncsi leszek, hogy milyen lesz. A konkurencia harc csak jót tesz a piacnak és a felhasználónak kedvez.

Barátnőm megkérdezte: Miért beszélek olyan halkan otthon? Feleltem: Azért mert Zuckerberg lehallgat. Ezen jót nevetett a barátnőm, én is nevettem, Alexa is nevetett, Siri is nevetett és Bixby is nevetett...:D

(#4) Apollyon


Apollyon
(Korrektor)

Szóval most már saját hw-t akarnak gyártatni, amiken (az önvezető gúgli autóból kiindulva) valamiféle AI-val lesz ellátva, esetleg drónok, robotok => Skynet.

;]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.