Hirdetés
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- DDR5-ös Ryzenekhez való, fapados deszka tűnt fel a Colorful portfóliójában
- 1440p-s irodai EIZO monitor USB Type-C csatlakozóval
- Prezentálta az új Snapdragon G rendszerchipeket a Qualcomm
- Befutott az Intel-féle XeSS 2 fejlesztőkörnyezete
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen processzort vegyek?
- Dell notebook topic
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter13
senior tag
Csak arra akartam utalni, hogy mekkora erő van ebben a lapkában (valószínűleg....a tesztekre azért persze kiváncsi leszek), és hogy simán kiszolgálná mindennapi igényeimet
(az meg hogy minek ennyi izom egy nyavajás telefonba, valószínűleg örök rejtély marad számomra....gondolom mindenki fraktálokat számol rajta, vagy mittudomén)
-
Peter13
senior tag
Én egy asztali gépet kérek ezzel az SOC-vel (vagy egy kis konzolt)
Értem én, hogy egy telefonba ELENGEDHETETLEN ez a teljesítmény, de továbbra is kételkedem a big.LITTLE koncepció létjogosultságában. Szeretnék egyszer egy objektív mérést látni, ami kimutatja hogy ezzel lényegesen (!) megnövelhető az üzemidő. OK hogy négy kis mag (pláne alacsonyabb órajelen) kevesebbet fogyaszt, de kiváncsi lennék hogyha a "nagy" magokat levinnék harmad/negyed órajelre (ahol még mindig bőven hoznák a "kicsik" teljesítményét), akkor lenne-e a fogyasztásban akkora különbség, hogy megérje ez az egész macera... -
Dr. Akula
félisten
"A hivatalosan Samsung Exynos 8 Octa névre keresztelt 8890-es rendszerchip gyártása még idén megkezdődik és a vállalat új Galaxy csúcstelefonja fogja megkapni."
Csak kapjon mellé rendes méretű aksit is, mert az S6 nagyon szar ilyen szempontból. És persze az se baj ha megtanulják mit jelent az a cserélhető aksi meg az SD slot. -
etohun
aktív tag
ezek is csak annyira lesznek egyedi processzormagok mint a huawei féle a53e....
-
fene_vad
senior tag
kekeckedés on:
big.LITTLE, nem big.little, ha már így jegyezték be, és más gyártóknál figyelünk rá
kekeckedés off -
Fred23
nagyúr
Én először arra gondoltam, talán megkockáztatják, mert lenne hangja annak, hogy szétalázza a Snapi 820-at. Másrészt annyira meg kéne húzni a 4K@120-hoz, hogy az már sütné az ember kezét.
Meg akkor olyan lenne, mint a Snapi 810: bocsi, kilépek pár perc videózás után, mert túlmelegedtem!
-
solasola
csendes tag
Ez már simán mehetne gyengébb laptopokba, mert a Celeronokat biztosan leveri.
Gyanítom kijön ezzel majd legalább egy Samsung Chromebook 3, amint elkezdik gyártani.
A Xiaomi Linux-os laptopja kapcsán is rebesgették, hogy a Samsung nem csak képernyőt fog bele szállítani, hanem esetleg processzort is. Ez utóbbi esetén nem lenne alaptalan feltételezni, hogy ez kerül bele, jövő Februárig van még idő gyártásba tenni
.
-
vicze
félisten
Hát most úgy néz ki, hogy a 8890 és a S820 szinte teljesen azonos felépítésű lesz, csak a Exynosnál ott a +4 A53, ennyivel nagyobb is lehet a SoC maga. Eléggé azonos szintű is minden mind a kettőben, majd a +4mag miatt azért a 8890 többet gurít az biztos, "zabálják"(szeretik) a benchmarkok a sok magot valamiért, akkor is ha nincs teljesítményük.
-
tjb007
nagyúr
A katalógusban még nincs benne, az dedikált oldalon meg szokás szerint nem sok infó van, szóval ez most nekem is új. Erre nagyon kíváncsi leszek.
Nem a fogyasztás miatt tartottam kizártnak az MP12-t, hanem a kiterjedése miatt. Vagy nagyon jó munkát végeztek, vagy egy böhöm nagy dög lesz. -
vicze
félisten
Pedig az mondják, hogy MP12. Mondjuk az én se értem, hogy fér bele a TDP-be integrált modem mellett, de majd meglátjuk.
-
tjb007
nagyúr
Nem mindenkinél. A Samsungnál eddig valóban 32 bites volt, de a 8890-nél már várhatóan a "konkurensekhez" igazodva 64 bites lesz. A Huawei-nél már 2012-ben (a K3V2-ben) 64 bites volt, a Qualcommnál meg már lassan két éve (a 805-ben) az volt.
(#3) Fred23
Azon kívül, hogy T880-lesz nulla adat áll rendelkezésre a teljesítménnyel kapcsolatban. Természetesen nem MP4-es lesz mint a Huawei-nél, de nem is MP12, főleg nem integrált modem mellett. Szerintem maradnak a 8-nél, az bőven elég lesz a Top 5-be.
(#4) aprokaroka87
A Samsung nem tervez semmiféle magokat a 820-ba. A magokat a Qualcomm tervezte, a Samsung meg majd a lapkát fogja gyártani. Ne keverjük már a szezont a fazonnal.
-
rodrigez
senior tag
válasz
aprokaroka87 #4 üzenetére
He???? Maximum gyártja...
-
aprokaroka87
nagyúr
gondolom ez a sárkány 820 "ellenfele" lesz.
bár abba is a Samsung tervezi a magokat
-
Fred23
nagyúr
Az IGP-je brutális lesz, ha nem olvastam rossz oldalakat, nagyjából duplázni fogja a Snapdragon 820 IGP-jének teljesítményét! (4K@120fps felvétel!)
-
tjb007
nagyúr
Valamint ez az első high-end AP tőlük integrált modemmel, szóval ez a hátrányuk is leküzdésre került.
-
O_L_I
őstag
Érdekes, hogy számítási teljesítményben már ott vannak ezek a megoldások mint az első Intel C2D-k viszont a memória interfész még mindig csak 32 bites.
Akkoriban a PC-kben már simán dual channel 64bit volt.
Amire ki akarok lyukadni, hogy ez most miért nem szűk keresztmetszet a mobil lapkákban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat új rendszerchipje elsőként veti be az M1 nevű, ARMv8-as fejlesztéseket.
- Eladó Intel Core i5-6500 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- Intel Core i5 10500 - 4.5 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- i7-12700KF újszerű/új CPU-k: 89,999-91,999 Ft! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest