Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Frawly

  addikt

  Nem akarlak elkeseríteni, de ennek az upgrade-nek nem sok értelme volt. Félre ne érts, jó proci az 5600X, de már a 3600-as is egy elég jó, és ahogy nézem, 1440p-ben játszol (és nem alacsonyabb felbontáson, low grafon high refresh-sel), ott a GPU fogja meghatározni a dolgokat, és nem kapsz sokkal több fps-t, max. konvertálásoknál, tömörítésnél, szintetikus CPU tesztekben nyersz vele egy kicsit. Írtad is, +10 fps, 100+ feletti fps-eknél, ha kiszámolod mennyit kellett ezért rákölteni, könnyen ki lehet matekozni, hogy nem érte meg. Ez a +10% pont az a szint, hogy kb. semmin nem változtat, Windowsban, egyéb progikban sem veszed észre, vagy max. csak szintetikus tesztekben.

  Mivel B450 megtartásával upgrade-eltél, ezért a PCIe 4.0 előnyét se tudod kisajtolni, meg mivel épp úgy 6 mag 12 szál, ebben sem léptél előre. Talán egy 1600-asról, 2600-as Rizsáról (de egy 2700X-ről már talán nem), vagy ezektől gyengébbről megérte volna váltani, de 3600-ról tuti nem.

  Így ez a teszt maximum érdekesség lehetett volna, ennek az igazolására, de mivel a 3600-asról nem tettél be mérést, így ez az haszon is elmaradt sajnos.

  Én egyébként egy mezei 2600-os (nem X-es) Ryzent nyúzok, tuning nélkül, 2×8 GB 3200 MHz RAM-mal, és egy régi RX 570 4 gigás kártyával, 1 TB-os SATA3 SSD, nem egy nagy szám konfig, 2 éve vettem elég olcsón, akkor még az árak lent voltak (meg a forint még nem volt ennyire gyenge a fonthoz képest), meg arra az 1080p high/med graf 60 fps vsync kocagémelésre, netezésre, filmnézésre kiszolgál, amire használva van, azt a kevés pénz (190k) megérte, amit bele tettem, az árat úgy értve, hogy komplett konfig, házastól, tápostól, monitorostól, perifériástól, legális Win10 Prof-ostól, egyedül az SSD volt meg. Jó néhány évig nem is tervezem az upgrade-et, mivel elég sok régebbi játék is kimaradt, így azokat pótlom inkább. Nem kizárt, hogy egyszer upgrade-elek, mondjuk 5800X, meg egy combosabb, mint 8 gigás GPU-ra, de azt is csak akkor, ha lesz egy jobb monitorom. De egyelőre 1080p high-on sem érzem, hogy olyan rettenet rondák, pixelesek lennének a játékok, ezt 720p-n érzékelem, annyira már nem mennék vissza. Ray Tracing sem hiányzik még, főleg az nem, hogy sokat kell az oltárán áldozni fps-ből. Nem azt mondom, nyilván 1440p-n, 4K-n több részlet van, főleg ha az ember bekapcsolja az ultra detailt, meg nagy textúrákat, de annyit nem ad hozzá, főleg, ha nincs megtámogatva egy jó monitorral, és elég sok felárat kell fizetni.

  Most meg semmi esetre nem bővítenék, akkor se, ha szükségem lenne rá, nagyon fent vannak most az árak, sok mindenből hiány van. Ilyen időszakban a legrosszabb bármit is venni.

  [ Szerkesztve ]

  Többé nem fórumozok itt. Remélem mindenki örül a továbbiakban a belterjességnek, és annak, hogy sikerül midenkit elűzni és rendszeresen kitiltatni.

Hozzászólok Aktív témák