Hirdetés
- Vélemény: ezt teheti majd az új vezető az Intellel
- Itt a legtöbb kézikonzolra telepíthető SteamOS előzetese
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- Vélemény: nem valószínű, hogy jönnének dedikált neuronháló gyorsítók
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mini-ITX
- OLED TV topic
- Itt a legtöbb kézikonzolra telepíthető SteamOS előzetese
- Vélemény: nem valószínű, hogy jönnének dedikált neuronháló gyorsítók
- Azonnali processzoros kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
winhate
őstag
Uristen..... mar 100k is egy vagyon ... raadasul mar ezt se lehet ratolni crt re :/
-
Vajon ezek is főzik majd a VRM-eket, mint a többi ASUS kártya?
-
Atla
senior tag
Lassan itt tartunk.
Eladó videókártya.esetleg csere kisebb öszzkomfortos családi házra.
-
Qtya123
őstag
válasz
CptAdamica #62 üzenetére
Van nekik 440ezerért Gainward. Ez már egy sokkal kedvezőbb ár, mit neked akció.
marcarc: Bízzunk benne, hogy 1 év múlva nem az lesz, hogy 470 helyett 399ezer lesz az ára.
-
MeszesKPT
őstag
A 2.5 és 2.7 slot az 3, nem dőlök be a hülye marketingnek.
-
Qtya123
őstag
Vegyétek, vigyétek 470ezerért előrendeléssel
-
komi77
senior tag
válasz
Sandman2279 #55 üzenetére
Köszi a linket. Három dologra figyeltem fel. Brutál az új kártya bizonyos feladatok mellett. Kettő: 1080 ti elég jó alternatíva továbbra is. Három: mi a fost csinál Amd ekkora számítási teljesítmény mellett. Nem vagyok hozzáértő de a teszt elejét látva nem értem hol megy el a Vegák ereje játék alatt. Pedig ilyen árak mellett többet várnánk sőt ezzel a kondícióval versenyképesebbnek kéne lenni és akkor talán nem lennének fél millás kártyák a másik oldalon. Nagyon bízom benne, hogy Amd összeszedi magát és itt is lehet verseny. Mert ezek az árak indokolatlanúl magasak.
-
marcarc
senior tag
Az első tesztek alapján non RTX teljesítmény alapján 2080=1080ti. Best buy a 1080ti.
-
Sandman2279
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #49 üzenetére
Ez már picit részletesebb
lassan jönnek itt az infok 😀
[link] -
Tanisz
senior tag
-
Slavia
aktív tag
Nem arról volt szó melyik a jobb ha nem hogy azért vesznek nvidia kártyát mert "its meant to be played" én nem tulajdonítok neki akkora jelentőséget.(a generáció erőviszonyok mik voltak mik vannak, meg már sub-off) Egyébbként senkinek nem tartanak pisztolyt a fejéhez hogy vegyél nvidia kártyát,sem amd kártyát. akkor sem meg most sem.
-
Tanisz
senior tag
Emlékszem azokra az időkre
Ismerős kérdezte, hogy venne új kártyát, pont akkor volt az, hogy az Nvidia kártyái zabálták az energiát (talán 4-es vagy 5-ös széria ideje volt) és mellé fűtöttek mint a kazán, mellé teljesítményük is elmaradt az Ati kártyáéktól.
Mondtuk, hogy sajna most az Ati-va jobban jár, kedvezőbb áron is, azt vegyen inkább, majd a köv generáció Nvidiából biztos jobb lesz.
Erre mit vett? Nvidiát, aztán meg csodálkozott hogy nagyon hangos a hűtése,mert valamikor kikapcsol a gép hiába van benne 8 db venti, de ha leveszi az oldallapot nincs gond, de úgy meg még hangosabb, alig tud megmaradni mellette
Most az ilyennel mit kezdjen az ember?
Ez azóta tényleg durvább lett. Igaz az Nvdiai tényleg jó kártyákkal jött ki azóta, de annyira nem, hogy ekkora legyen a különbség részesedésben, szerintem. -
Duddi
aktív tag
Nem ugyan arról az évtizedtől beszélünk drága barátom. Mivel egyik cég sem ma jött le a falvédőről bár ez lehet meglepő hír egész komoly ki történelmük van ám ezeknek.
A "way it meant to be played" szolgen ég játéklogó 2012 ben ünnepelte a 10. évfordulóját. tehát 2002 óta hallod minden ezzel szerelt játék indításakor a szlogent amit álmodból ébresztve is felismernél.
Az AMD 2006 ban vásárolta fel az ATI-t. Tudod mi volt amivel az ATI reklámozta magát? Eltaláltad Ruby! A karakter szereplése megszűnt miután az amd megvette a céget és csak nemrégiben került elő újra.
Amiről te beszélsz a Gaming evolved az egyrészt egy külön alkalmazás ami a shadowplay ellenfele akart lenni 2013 környékén majd összeolvadt a raptor alkalmazással egy rettenetté. És az új krimzon driverek váltották fel (amennyire tudom)
A kettő nem ugyanaz. egy egy 26 éve nap mint nap elismételt szlogen és egy game ready app ég és föld.
És mielőtt elkezdenéd habzó szájjal hogy de attól még az amd fos és nem csak a szolgen miatt veszik a zöldeket, részben igazad van. Az nvidia erősebb és már régóta az is. DE!!! mikor kukába való szemetet mert kiadni, vagy mikor előző generációs csipeket tett az alsó, közép kategóriába (amik nem rendelkeztek a széria többi darabjában megtalálható utasításkészletekkel) és az ATI nak erősebb olcsóbb kártyái voltak akkor is hála a részleges agymosásnak az emberek vették a szart és mosolyogtak hozzá mert Nvidia.
És azóta ez csak rosszabb. Ha valami csoda fojtán a Navi vagy valami AMD cucc Turing verőre jönne is ki garantálom neked hogy harmad annyit nem fognak eladni mint a zöldek. És meg lesz indokolva valmivel miért szarabb ha más nem az Nvidia kártyákban több a csavar. -
westlake
félisten
Miért lenne egyértelmű, hogy te egy nettó árat írtál? Miért kellene a nagykerben nettóban gondolkodni? Mert ők úgy írják ki az áraikat? Ez így van, de a nagykerben ugyanúgy kell ÁFA-t fizetni, mint a kiskerben. Lehet, hogy számodra ez egyértelmű (lenne), de más számára nem az.
Ha pedig neki címezted ("nem érti félre"), akkor nem közérdekű, tehát írhattad volna privátban is. -
Duddi
aktív tag
"az AMDnek elég lenne csak kb versenyképes cuccot leraknia és felé se néznék ezeknek."
Ebben óriásit tévedsz. Volt idő mikor az amd nek akkor azt hiszem még ATI nak sikerült gyorsabb hűvösebb olcsóbb kártyát gyártani amint az öldeknek. és az emberek inkább megvették a zöldekét. Miért ? Mert minden 2. játék azzal indult hogy: "Nvidia The way its ment to be played"
Az emberek fejében mindig is az volt hogy a zöld mindig jobb és ennek hála egy jó ideje a pirosak nem is kínlódnak. Csak nézd meg, hogy amíg zöldeknél 3-4-6 féle csip készül a különböző szintekhez addig AMD nék 2 egy vega és egy polaris és ez "lefed" mindent a professzionálistól a gamerig. -
westlake
félisten
válasz
Televan74 #29 üzenetére
Van, de az ALZA-s árak pontosabbak. Annál ne nagyon számítson senki (sokkal) jobb árakra!
#30: Holnap. Ma csak a review NDA jár le. Holnaptól lehet a kártyákat értékesíteni. Magyarul holnapig nem lehetne hivatalosan senkinél olyan kártya, amit nem az NVIDIA adott tesztre. Ebből kifolyólag driver sem kellhetne senkinek holnapig.
-
Duddi
aktív tag
(#14) pelgrim_v1
Kiegészíteném.
a 2080 ti FE 260 a sima 250W
a 2080 FE 225 a sima 215W
a 2070 FE 185 a sima 175WEzeknél kérdés hogy a Virtual link használata mennyire vesz el a GPU nak szánt áramból, értsd a beállított OC -t bírják e tartani a kártyák ha a Virtual link megeszi a maga 27W-ját.
-
komi77
senior tag
Köszi! Tudom, hogy hivatalosan senki nem mondott ilyet. Fentebb volt egy többféleképpen értelmezhető hsz, erre kérdeztem rá pontosítás kedvéért. A válaszban eloszlatták a félreértést.
Amúgy ha már témánál vagyunk én is csatlakoznék fenti kéréshez. Ha van valami saját teszted azt sokan megköszönnénk. -
westlake
félisten
Engem eddig sem az NDA tartott vissza, mivel engem nem köt. Az NVIDIA jól csinálta, hogy a kártyák dobozába már nem tett driver lemezt (nem is fog a jövőben sem). Publikálni meg senki nem publikálta sajnos (leak). Már múlt hét csütörtökön is volt 2080-am, de egyelőre csak egy darab tégla.
-
pelgrim_v1
tag
1 év múlva kB esedékes lesz egy új gép. Addigra lefut szerintem a kezdeti ár hype és lesz 2070ti. Ha hozná egy 1080ti szintjét egy év múlva vagy másfél mondjuk egy 200e-res árral lehet köré is építenem az új gépem. Ez mennyire reális forgatókönyv?
-
Norb79
őstag
Mindent értek, mindent megértek, de ami vergődés az egésszel van NVIDIA oldalról, nos az AMDnek elég lenne csak kb versenyképes cuccot leraknia és felé se néznék ezeknek. Fél milla, de nem mondjuk meg melyik mennyi herC, meg nem lehet tesztet közzétenni. Félnek, hogy rájuk rohad a sok founder, vagy mi?! 1080as releasenél első nap vettem a foundert, tiájból kicsit később a customot, de 2080ti esetén gondolkozok, hogy inkább kiülöm a dolgot és megvárom mit lép az AMD, mert tényleg felháborító amit művelnek. És egyáltalán nem az árral van gondom (vagyis azzal is van, de a kapitalizmus már csak ilyen, szóval azon túl tudnék lépni), hanem ezzel az infócsepegtetős gusztustalankodással. Teljesen elveszett a bizalmam bennük.
-
pelgrim_v1
tag
Lehet én vagyok vak vagy csak a hozzánemértés de mennyit esznek a kicsikék?
-
válasz
CptAdamica #11 üzenetére
1080Ti bestbuy lesz ezek mellett. Főleg úgy, hogy maradt a 8GB RAM.
-
macilaci78
nagyúr
2,7 slotot foglal el gépházunkban - ennek a megfogalmazásnak akkor lesz értelme, ha lesznek 0,3 slotos kártyák. Addig nyugodtan le lehet írni, hogy 3 slotot kér.
-
CptAdamica
veterán
Szép és jó lesz ez a 2070, de már most látom, hogy 270 ezer forint körül lesz az ára, főleg úgy, hogy még a 1080 is a piacon marad.
-
válasz
pelgrim_v1 #7 üzenetére
Ma lesz teszt a 2080-ról, majd utána talán lesz valami fogalmunk róluk.
-
pelgrim_v1
tag
Annyira nem vagyok hozzáértő. Van egy Asus rog strix 1060 6gb-m. Mekkora lehet a plusz nafta egy 2070-et/2060-at vásárolva százalekban kifejtve? Van már erről bármilyen infónk/tudomásunk?
-
válasz
->Raizen<- #5 üzenetére
Gondolod hogy mennek majd úgy mint a 2080 tuningban? Vagy ilyet még nem láttál?
-
->Raizen<-
veterán
A tuning lesz nagyon érdekes ezeknél a kártyáknál.
-
Ez az advanced egy teljesen új dolog? Eddig a dualból csak sima volt és OC, igaz?
-
Norb79
őstag
Órajelek nélkül ez is, meg a gigás cikk is korlátozottan hasznos azért szerintem.
-
koko52
nagyúr
2.5 slot. Pont rátakar az elsődleges sata portokra(a hossza miatt ATX méretben) Asrock-nál legalábbis.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Asus is előállt a nemrég bemutatott RTX 2070 család saját változataival.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Formula-1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen program, ami...?
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Gurulunk, WAZE?!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Fotó állvány eladó
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest