Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • zsolesz967

  tag

  Nem terveztem megvenni,bár élveztem az alap játékot.De a Trailert megnézve kedvet kaptam hozzá.

  Ps4 slim,s10e

 • melega

  senior tag

  válasz zsolesz967 #2 üzenetére

  Én is.
  Bár olvastam hogy a játékot szamurájkardvívó iskola tanáraival és legjobbjaival forgattak.
  Ilyen edzések vannak Magyarországon is Budapesten például Kenjutsu, Battojutsu.
  8 év a fekete őv és mind a 4 elemet tűz, víz, szél föld megtanulják fekete övig használni.

  A tanulás mellett rengeteg időt és energiát kell a sportolónak belefektetni az edzésekbe sok gyakorlás utána 2 hónap kötelező nyári tábor és megadják a fehér övet ha odateszi magát az ember, belefekteti az energiát, és a nyári tábor végén elfogadják a formagyakorlatát. Nem versenysportok, harcművészetek.

  Ez így megy narancssárga övig 3 évig mikor már megtanulják a tanulók főleg gyerekek az alapokat, megtanulnak párnázott karddal vívni utána váltanak fakardra.

  Utána jön a zöld, és kék öv a víz színe. Mit csinál a víz ugye felveszi az edény alakját, megtanulják milyen formát vegyenek fel támadás, védekezés során megtanulnak lassan gyorsan és közepes tempóban támadni és védekezni.

  Utána a piros öv (6 év) a tűz színe mit csinál a tűz megkap mindent és eléget a piros övesek már csatában és egyéni párbajban is nagyon jók.

  Utána a barna (7 év) Nagy szélmozgásokkal már tudják szeletelni a bambusznádakat mint a Ghost of Tsushima játékban bal és jobb kézzel.

  Fekete az üresség színe a könyv szerint szerintem a világűr színe az már mindent tud és utána jönnek évenként a danok.

  Szerintem akik vendéglátóipar, vagy építőipar szakmunkát vállal annak nincs ideje heti 2 -szer 18:30-20 óráig ilyen edzésekre lejárni azok 12-16 órát dolgoznak.

  Egy ismerősömnek vállalkozása van ,és webprogramozót alkalmaz. Mindkettőnek van ideje egyiknek heti 2*2 óra vívóedzésre, a másiknak heti 3*2 óra tea-kwon do edzésre és kategóriájába országos 3. helyezet.

  Volt osztálytársam webprogramozó és volt ideje heti 2*1,5 óra krav maga edzésre.

  Ezzel csak azt akarom mondani a szamuráj kardívó iskolák tanítása mellett hogy aki napi 8 órát dolgozik annak van ideje heti 2*1,5 óra vívásra meg küzdősportokra és megfizetik őket.

  Aki pedig a vendéglátóiparit vagy építőipari szakmunkát dolgozik napi 12-16 órát van amikor a szakácsok alig alszanak és nem fizetik meg őket.
  Szóval ezeket a szamurájkardvívó sportokat amik nem versenysportok, nem küzdősportok tradicionális harcművészetek érdemes kisgyerekkorban elkezdeni még alsó tagozatban akit ez érdekel.
  Szerintem a legnagyobb különbség ezek között és a japán szamurájvívó iskolák között amik 1603-1867 között működtek ott a kardok ölésre voltak kihegyezve és ölni tanultak ma már nem, a mai kardok vívókardok, tőrök nem élesek már.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés