- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Videós, mozgóképes topik
- Androidos fejegységek
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Milyen processzort vegyek?
- Bődületesen nagy piaci rést talált az emberi leleményesség
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
Hirdetés
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
Új gombot és SoC-t kapott az iPhone 16 és 16 Plus
ma Apple A18-ra épül, az Apple Intelligence-re tervezték.
-
A kriptobányászok energiáját akarja az AI-szektor
it Olyan mértékben nő az AI és az adatközpontok áramigénye az USA-ban, hogy a szektor már a bitcoinbányászokat is célba vette, az ő energiájukat akarják.
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@cika
őstag
Akinek kell VGA úgyis meg fogja venni annyiért amennyiért adják. Tehát nem fog rajta bukni az NVIDIA.
Ha az egész világon SENKI nem venne videokártyát mondjuk fél évig, de ugye ez lehetetlen...Nasit a kis fehér medvének!
-
törölt tag
Az amd is csökkentette vga eladásainak előrejelzését, arról is lesz cikk?
-
-KP-
addikt
A csökkenő eladásokat majd áremeléssel kompenzálják. Nincs itt semmi látnivaló.
-
A célérték, profit, mutatók... stb. ...
Micsoda probléma, ha visszaáll a régi kerékvágásba. Extra profit után már nem jó a normál profit. Mint a cégek túlnyomó többsége... Végtelenségig nem lehet elmenni. Kampósorrú nyomorékok... -
Lacccca87
addikt
Hogy lehet ellatasi lancra hivatkozni amikor eladatlan keszleten ulnek? Meg a tobbi bullshit. Ki kellene mondani kerek perec hogy a regi torzsvasarlokat konkretan pofan koptuk 2-3 even keresztul a penzhajhaszas miatt es most visszanyalt a fagyi. (ugyanez igaz az amd re is)
-
fatpingvin
őstag
ne csináljunk már úgy mintha azoknak a bizonyos törzsvásárlóknak lennének elveik, MINDEN fórumon egyetlenegy dologért ment a sírás, az pedig az volt hogy drága. a többi emögé álmodott ideologizálás volt, semmi több.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Krugszvele
senior tag
"Mindez a mindenki által ismert piaci körülményeknek – ellátási láncokkal kapcsolatos nehézségek, gyártási nehézségek, háború hatása, stb. – tudható be" Aha, nem ám annak, hogy a bányászok nem vesznek új kártyákat!
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz Krugszvele #8 üzenetére
Dehogy... hova gondolsz ? ..
-
addikt
Tévedés, én 2 éve akarok Nvidia kártyát venni, de ennyiért még mindig nem vagyok hajlandó. Közben tavaly vettem már egy Playstation 5-öt olcsóbbért, mint amennyiért akkor egy RTX 3060 Ti-t vehettem volna...
Én már egyelőre le is mondtam új videókártyáról, már úgy az egész videókártya piac amblok nem nagyon érdekel. A Steam Deckem jelenleg jobban várom, elvileg szeptemberben elérhető lesz már számomra.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Duck663
őstag
Óriási teljesítményugrás várható az új generációval. Szóval aki nincs rákényszerülve az hülye, ha ebből a generációból vásárol még. Szinte mindegy, hogy mit akcióznak, egyszerűen nem éri meg. Ha meg nagy mennyiség van a nyakukon, mert hát bányászok fontosabbak, mint a játékosok, hát... maradjon csak a nyakukon.
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
arn
félisten
Majd aramkupont adnak a videokartyak melle.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
Duck663
őstag
A fogyasztást illetően egymásnak ellentmondó információk vannak, majd akkor aggódjunk amiatt, ha itt lesz az új gen. Egyébként is, visszább lehet venni az órajelet és akkor alaposan csökkenthető a fogyasztás.
#15 zebra_hun: Eddig ez ment, de ahogy a CPU-k frontján, úgy a GPU-k frontján is előre akar törni az AMD, nagyobb piaci részesedést akarnak. És ez a törekvés hajtja előre az egészet. Már most is látszott, nem véletlen jöttek a Ti megoldások, és lógott a levegőben kismillió variáns, muszáj volt válaszolni (előremenekülni). Az nv nem fogja hagyni, hogy az AMD föléjük lőjön. Az AMD pedig piacszerzésre hajt. Nem lehet itt adagolgatni.
[ Szerkesztve ]
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
törölt tag
HAHAHAHA jaj de sajnálom őket, hogy másik forrásból még mindig milliárdos bevételeik vannak és még mindig nyereségesek.
Nem értem ezt a hülye felfogást a cégek részéről, Netflix ugyanez: melyik hülye gondolta azt, hogy a bevételt csak növelni lehet folyamatosan? Nem tanultak ezek pénzügyet? Józan paraszti ész nem játszik?
HAHAHAHAHA -
-
kwzatz
őstag
Tehát... az árak már eleve brutálisan túl voltak tolva az utóbbi 1,5 évben és még mindig magasabban vannak, mint kellene (egy-két kivétellel)... A kereslet gyakorlatilag eltűnt (bányászok totálisan off - főleg ahhoz képest, ahogy tavaly május, illetve november környékén zabálták a kártyákat - , plusz az emberek nagy átlagban szerintem lassan abba a fázisba lépnek, hogy jobban meggondolják, mire költsenek), vannak eladatlan készletek az előző generációból és jön az új generáció év végén, valamint a használt piacon is óriási mennyiség jelent, és jelenik majd meg a következő hónapokban, ergo brutális túlkínálat van... És mindezeknek az lenne a következménye, hogy árat emelnek?
Még a gyenge forint mellett is lesz olyan áresés, ami mosolyt csal majd mindenki arcára, néhány hónap. (az új generációval bepróbálkozhatnak megjelenéskor magasabb MSRP-vel, hogy a legtürelmetlenebb, "azonnal kell, pénz nem számít" réteget annyira húzzák le, amennyire csak lehetséges, de ha így is lesz, akkor azt az árat elég gyorsan fogják majd csökkenteni)A cikkhez:
"Mindez a mindenki által ismert piaci körülményeknek – ellátási láncokkal kapcsolatos nehézségek, gyártási nehézségek, háború hatása, stb. – tudható be."
Ezen jót nevettem. Főleg a gyártási nehézségek, eladatlan raktárkészlet kombináció megnyerő.
A valóság: Crypto bear market."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
törölt tag
Az valóban röhejes, hogy aki mondjuk egy 6 éves kártyát akar eladni, az a gusztustalan nyerészkedését ráfogja a covidra meg a háborúra meg az ellátás akadozására. Egy 6 éves kártyát vagy bármilyen más elektronikai eszköznek mi köze mindezekhez? Vagy a polcon évek óta várakozó eszközöknek? Nevetséges.
-
Low Noise
senior tag
Szerintem tudna lendíteni a videokártya eladásokon, ha az Nvidia beszállna a játékiparba és fejlesztetne játékokat amiket kiadna. Vannak játék sorozatok amik nem akarnak folytatódni, modern Battlefield single player akár minden évben jöhetne, Prince of Persia, NFS Underground, na ezeket olyan Callisto Protokollosan lefejleszthetnék (ha értitek). Most a Playstation játékok PC kiadásai megmentették a PC-s játék és hardware ipart, de ha ezek nem lennének akkor szinte értelmetlen lenne PC-t tartani játékra. Nem várhat arra az Nvidia, hogy ó csinálunk mi videokártyát, aztán vagy lesznek játékok, vagy nem...
[ Szerkesztve ]
-
válasz fatpingvin #26 üzenetére
Én sem ;) annak is nevezik. Hofi kabaré újra aktuális pl a mi cégünknél...
-
Duck663
őstag
Azzal nem fogják megvenni! Nyakukon vannak a beragadt készletek, és még ha legyártatnak egy halom új GPU-t amit meg túlárazottan akarnak eladni, ott rohad majd rájuk az egész.
#20 arn: Meg is látszik az Intel eladásain. Az AMD meg nem tud eleget gyártatni, mert a chiplet miatt mindenhova ugyanaz megy. Úgy tűnik ennek ez lesz a nagy hátulütője.
-
1dude
aktív tag
Miért ne vennék? Ha dupláznak teljesitményben, az fps -ben kb +25% -ot jelent. Na ennyivel feltornázzák az új széria árát, pl msrp nem 699, hanem 799 (xx80). Ez az AIB partnereknél még több lesz, és lazán kijön a +25% emelés. Sőt, csökkenthetik is a régi széria árát 50-100 dolcsival. A bőrdzsekis nagyon dörzsölt, nem kell őt félteni. 900-1000 dolcsis custom 4080 -akat úgy fogják vinni, mint a cukorkát.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
kwzatz
őstag
válasz Low Noise #25 üzenetére
"Most a Playstation játékok PC kiadásai megmentették a PC-s játék és hardware ipart, de ha ezek nem lennének akkor szinte értelmetlen lenne PC-t tartani játékra."
Jó dolog, hogy jönnek ezek, de azért úgy érzem "egy leheletnyit" nagyobb jelentőséget tulajdonítasz nekik, mint kellene. 115 millió dollár volt a Sony bevétele a PC-s kiadásaiból, ezzel szemben a PC-s piac 36,7 milliárd (!!) dolláros bevételt produkált. Szóval a 0,3%-a kb., vagyis nagyjából egy kerekítési hiba jelentőségével értek fel a Sony "immáronnemisannyiraexkluzív" játékai ilyen szempontból.
PC-t egyébként továbbra is kevesen tartanak kifejezetten csak játékra, mindösszesen kényelmes, hogy a másik 1572 dolog mellett erre is használható.
Amúgy évről évre egyre több és több játék jelenik meg, szóval attól nem tartanék, hogy "elfogynak". A recesszió azért kicsit oda fog verni (porba hulló vagy további felvásárolt nagy cégeken sem lepődnék meg), de ezen sem az Nvidia, sem más nem fog segíteni.-KP-: A messengerrel semmi gondom, csak rá akartam mutatni, hogy szerintem téves üzenetet hozott a fenti információk fényében.
Scorp2011: Normál időszakban oké a "karácsonyi szezon" dolog, de jelen esetben ennél sokkal súlyosabb tényezők befolyásolják a keresletet/kínálatot/árakat. Az átlagember, főleg a jelenlegi/előttünk álló gazdasági helyzetben közel sem annyira "lelkes vásárló", mint azok a bányászok, akik tavaly májusban raklapszámra vették a videokártyát bármilyen áron, mert úgy is profitjuk volt vele.
[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
Duck663
őstag
-
Alogonomus
őstag
A kártyák még most is MSRP közelében vannak, és a feléledő konkurencia miatt az új kártyákat sem adhatják a jelenlegi szintnél sokkal drágábban. Akkor már inkább egy teljesítményszinttől függően 50-100%-kal erősebb Lovelace kártya 10-20% felárért, amit a driverben egy gombnyomással le lehet tekerni 10-20 %-kal a sokkal kisebb fogyasztásért, és máris jobb lesz a perf/watt és perf/price hányadosa is egy Ampere kártyához képest.
-
ughhh
senior tag
válasz fatpingvin #7 üzenetére
Én nagyon megsértődtem, h 170k helyett 250k ért vettem (jóárban máshol 300k+ volt) rtx3060 at. Eszem ágában sincs ezek után eladni és újabbat venni. 5 évig marad, fhd 144hz monitorom van pont jó lesz.
-
Tuhajohn
tag
"Óriási teljesítményugrás várható az új generációval."
Minden generáció váltásnál ezt mondják. Egyelőre én is várok, de legalább egy RTX 3070 szintű kártya jól jönne nekem is. Aztán, ha valamilyen csoda folytán nem száll el az újak ára és lesz is raktáron és még le is nyomja a régiek árát akkor egy RTX 3090/RX 6900 XT szintű is szóba kerülhetne vagy az új változata (ha kevesebbet fogyaszt). De ennyire azért ne menjünk előre. -
fanti
addikt
Mondjuk mihez is kéne valami új erőgép GPU? Tán jön valami új játék?
Ugyan már...Mert még ha hemzsegne a sok jó cím...
Ameddig nem tudnak lenyűgözni pár új valódi játékkal, addig sem játékot, se játékkártyát nem veszek.
Retekfostengerbughalmazkódokat még én teszteljek méregdrága új hardveren? Na persze... -
addikt
Pedig igaza van, mert a Sonys játékok azok, amik végett én is elgondolkodtam a bővítésen, de egyelőre úgy döntöttem, hogy megveszem Playstation 5-re és azon játszom inkább.
Az meg, hogy a mikrotranzakciókat árusító játékok a mikrotranzakcióikon keresztül mekkora forgalmat generálnak, az engem abszolút hidegen hagy, nem azért fogok gépet fejleszteni.
Ráadásul most a kedvenc szériám új része, Battlefield 2042 sem sikerült, szóval már az végett sem fogok fejleszteni(a mostani asztali gépem konkrét a a Battlefield 1 végett született meg, hogy ne a jelentősen gyengébb laptopomon kelljen játszanom).
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
lordEVO
tag
Ekkora kamut, hogy meg a haboru meg a ellatasi gondok…
Most olvastam a hirt valahol ketto napja, hogy a M$ es a Sony is a jatek eladasok bezuhanasat hireszteli, hogy a Covid nagyjabol lecsengett es az emberek ahelyett, hogy otthon ulnenek jatszani, vegre kiszabadulnak es elvezik az eletet. Gondolom ugyan ez a helyzet a Pc-s tabornal is. A masik fele a dolognak pedig, hogy nem veszik a kartyakat a kriptobanyaszok mert nincs ertelme. -
KROK640
veterán
Ezt mégis mi alapján gondolod? A cripto földbeállt, remélhetőleg nagyon hosszú időre. A piacot elkezdték elárasztani a leszerelt bányákból kiszabaduló VGA-k (plusz elvileg majd az Intel is kiad valamit... erre nagyon már nem alapozok), és jön ősszel az új generáció is.
Hogy mennyire van áresés??? márciusban 189 ezerért vettem ügyfélnek RTX3050-est... múlt pénteken engem hívtak fel, hogy kell-e RTX3050 99 ezerért??? (Hetente 1-2 bányabontás ügyén keresnek, érdekel-e olcsón VGA?) De durván beszakadt az 1660-as ára is, az RX580 8GB 160 ezerről (január), 60 ezer alá esett be. 2-3 hete 50-ért majdnem elcsábultam egy GTX970-re, most már picivel 40 ezer alatt is van ...
Nekem ez úgy tűnik, mint ami egy darabig még csökkenni fog aztán beáll. (nyilván karácsony előtt emelkedni fog, február-március tengelyen meg visszacsökken). Ráadásul mivel élelmiszerválság és recesszió van, az emberek kevésbé költenek majd ilyesmire, ami még lejjebb nyomja az árakat.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Semplar
őstag
Rohadjon is rájuk az összes haszontalan RTX parasztvakító förmedvényük.
Megérett az "AI" a pusztulásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen