Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • D1Rect

  félisten

  Egyszerűsítve:
  Azért vagyunk itt, hogy boldogságot szerezzünk. Ezért jó érzés amikor segítesz másoknak.
  Ezért a "bünti", ha "felebarátaidnak" keresztbe teszel, vagy csak önmagad örömét hajszolod.

  A "védőangyal" intézi a "karmát" is, ugyanezen logika mentén.
  A "védőangyal" az "isteni rész" ami továbbviszi a tapasztalataidat.

  A megvilágosodás/mennybemenetel/univerzum teljes megismerése
  (világnézetnek megfelelő aláhúzandó) az amikor "kijátszottad" magad itt.

  "Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

 • AteXIleR

  tag

  Nem valószínű, hogy az egész ilyen egyszerűen felfogható hogy sorsszerűség vagy akár a karma. Maga a karmarendszer az emberek bűntudatára épül. Csak gyakorlatban ott bukik meg az egész, hogy az hogy valami jó-és rossz ez viszonyítás kérdése, és nem is teljesen eldönthető, szóval azt hogy valaki azt hiszi jót tesz ezzel, az nem biztos így is van- vagy jót tesz annak az egy tényezőnek, de ront másik 2-nek.
  Ez az egész arról szól, hogy az emberek kitalálnak fikciókat, hogy megmagyarázzák van jelentőségük. Ez is egy kognitív folyamat, amikor szar éri az embert folyamatosan disszonanciában van, és sajnos meg tud mindent magyarázni. Gyakorlatilag maga az ego amit ezt hajtja. Én is szeretek filozni, de az utóbbi időben elég sok helyről olvastam ilyenekről és logikai alapot se találok arra hogy maga a sors ilyen formában, ahogy sokan elképzelik létezik.
  Az biztos hogy magadat irányítod. Nem más téged.(vagy mégsem?:))

  Azt tudom hogy minden gondolat egy bizonyos hullámhosszon van, és néha ezek találkozása nem interferenciát(unszimpátia, hanem vonzodást hoz magával, legyen az későbbiekben utána kapcsolat, vagy akár csak az agy hasonlósága miatt haverság.(beszélgetőpartner)

  Nem kapcsolati rendszerből akartam kiindulni, de az alapja gyakorlatilag az egésznek az, hogy néha történnek velünk nagyon fura dolgok, amikre olyan minimális esély van hogy az hihetetlen.

  Érdekes hogy ezeket az összefüggéseket is észrevegye az ember, vagy hogy a furát furának észlelje, egy bizonyos agyi szint kell. Valaki még fel se fogja, hogy mennyire nincs esélye hogy ez megtörténjen.

  Maga a valásosság a gyenge "emberek kamrája", teljesen biztos vagyok benne, hogy gyakorlatilag egy-két embernek akinek feltétlen szüksége van arra, hogy van valami felette, valaminek kelett lennie ami teremtette, vagy irányítja a dolgokat-megkapja, és így nyugodtabban élhet. Más kérdés hogy egy manipulációs eszköz volt ez régen(sajnos még most pár helyen is), de valamely szinten pár embernek gátat szab, a groteszk viselkedésnek(de le is korlátozza a szabadságát, amiről fogalma nincs az illetőnek)
  Mindenesetre könyebb élni, ha valami "nagyobbat" szolgál, mert jelentőséget ad neki.

  Ezért én pl amit irtál, arról abszolut megerősítettem magamban az agnoszticizmust, mint felfogást. Arról már eddig is voltak kutatások hogy összehasonlítsák a vallásos és ateista emberek iq-ját(röhej de egyértelmű), és az is benne van hogy pl a négerek sokkal nagyobb hányada valásos.(mivel az iq báziselosztásuk centruma 20pontal a fehérek alatt van)

  1.Nem rasszizmusból irom, csak ebből következik, hogy maga a valásosság nem áll meg mint érv.(az ostoba ember tudja jobban?) alapon. Másrészt, meg valamiről nem tudom létezik-e, akkor nehogymár szabálykönyvet rakjanak alám arról amiről senki nem tud biztosat. Nevetségesek.

  2.Az ateizmus egy divattá nőtte ki magát. Nem látják az emberek a dolgot akkor nem is létezik-sok ilyen szkeptikus van. Másik része csak mert mondta az ismerőse és belátja ő is hogy így van. Harmadiknál meg csak azért az mert leszar mindent, főleg a vallást. Elég butított verzió, de sajnos sok ember van aki annyira ingerszegény(kell nő,pénz, család, pia és gg)
  A következő érvem a tagadására. Ha valamiről nem tudjuk pontosan hogy létezik, vagy nem látunk rá utaló jelet hogy befolyásol vagy teremtett, akkor az biztosan nem létezik?
  Ha egy létforma van ami teremtett minket, valószínű sokkal nagyobb inteligenciaszinten van, gyakorlatilag lehet hogy az agyunk szűk keresztmetszete miatt képtelenek vagyunk látni az összefüggéseket,hogy felfedezzük a létét. Kár.

  Ezért jövök az ilyen gondolatmenet után rá többnyire, hogy el se lehet dönteni hogy létezik- e isten ebben a formában, vagy nem. Lehet csak teremtett, hogy megfigyelje mi van, és röhög milyen szánalmasak vagyunk;vagy elindított egy folyamatot és arra volt kiváncsi mi fejlődik ki belőle(ősrobbanás)vagy irányít is.

  Vagy mi magunk részecskék vagyunk egy szupermasszában, ahol minket vizsgálnak kvantumszinten. Hmm ezen az elméleten kell még csiszolni :))

  Tudom nagyon abszurd, de én totálisan azt gondolom, hogy eldönthetetlen, hogy foglaljon valaki álláspontot olyan dologról, amit se cáfolni, se igazolni nem lehet.

  Halál utáni esemény?
  Tudományosan-Nem érzel semmit,mert nem létezel
  Valással-100évig élvezed a nirvánát(budhizmus-ha meg nem akkor reinkarnálódsz más élőlényként jó cselekedeteid függvényében.(vagy nirvána után ugyanez),menny vagy pokol(mi alapján döntenék el ezt ez is egy baromság)(kereszténység-zsidóság)
  Hinduizmus(egyesülsz a teremtővel, de nem anyagként) LOL. Ennyire primitív egy marhaságot.

  Saját vélemény? Hááát.. Nem tudom, de a "semmiként létezni" valahogy jobban hangzik mint pokolban égni.
  A többit le se irom felesleges, 40k variációm van rá:D

  majd megtapasztaljuk.. vagy meg a semmit...

  [ Szerkesztve ]

 • AteXIleR

  tag

  Számomra ez a budhizmusban van megírva. Erre van jó néhány alapfelfogás, amit sajnos valósnak is tartok.

  Nem a karmarendszer, vagy hogy másnak segítsünk része-amit te írsz( kicsit hajaz utóbbira.)

  Hanem az a része, hogy a földi lét maga egy szenvedés. Ha lefekszel az ágyra mert fáratt vagy, nem boldog vagy, hanem abban a pillanatban megszünik a szenvedésed ami egész addig van.

  Egy kezemen meg tudom számolni hányszor volt boldog, és mindig megkérdezem az emberektől hogy volt-e boldog. És nagyon minimális esetben mondták azt, hogy valaha voltak.
  Gyakorlatilag az a földi léted értelme hogy boldogságot szerezz, akkor miért nem sikerül. Vagy ha sikerül is miért pillanatok alatt elmúló dolog ez.

  Gyakorlatilag hormonális működés ez, semmi köze a misztikumhoz, sajnos erre is van már tudományos magyarázat.

  Ezzel az erővel egész nap heroinon élek.
  Túl egyszerű ez :(

  Maga a segítségnyújtás szép és jó, de azt egyik ember se vallaná be, hogy nem másikért teszi, még az idézőjelesen titulált legjobb ember is, hanem mert kell magának az az érzés hogy jó, és azt hiszi ha jót cselekszik mással megkapja az érzést.(meg is kapja)
  Tehát ebben az esetben a saját butasága a boldogsága. Ugye milyen paradoxon?:D

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák