Hirdetés

2019. augusztus 22., csütörtök

Hozzászólások

(#1) Quan-Chi


Quan-Chi
(őstag)

nyitásként írnám hogy a Sharp termékeit nagyon csípem, és az az 52"-os modell iszonyatosan durva ... sajnos az ára miatt jelenleg nem engedhetem meg magamnak, de 1x majd kikerül az állványra ;]

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#2) Angel1981


Angel1981
(veterán)

52" 100W alatt - nem semmi.
Azt is jó látni, hogy egyre "olcsóbbak" lesznek - régen az aktuális csúcsmodelleket bőven millió felett árulták.

(#3) ^Clown válasza Quan-Chi (#1) üzenetére


^Clown
(veterán)

Jó cuccokat gyárt a Sharp!

(#4) h-yle


h-yle
(őstag)

Éljen! Eddig nem tudtam mért nem látom a sárgát a képen, és mindig gondjaim voltak a 60Mb/s SD anyagok rögzítésével. De ennek most vége!

Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven

(#5) Duree


Duree
(veterán)

Nos nálam LCD tv-be mindíg is a SHARP volt az etalon,Kifogástalan kijelzöi vannak egy picit az átlag felettiek,és ez most sincs másképpen.Igaz ezt meg kell fizetni,de megéri.

Notebook javítás alaplap szinten, csatlakozók , chipset , smd csere. Kijelző és káva javítás, csere

(#6) Sicilian


Sicilian
(addikt)

A design az bejövős... :K

nothing is true everything is permitted..

(#7) Enton


Enton
(addikt)

Egy 40-esre beneveznék, habár majd ha 200e alatt lesz elérhatő akkor majd talán cserélem is a mostanit. :K

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#8) Ste válasza ^Clown (#3) üzenetére


Ste
(addikt)

Remélem a Tévét nézted, nem pedig a csajokat :)

(#9) Quan-Chi válasza ^Clown (#3) üzenetére


Quan-Chi
(őstag)

nagyon jókat, anno vagy 6 éve vettem egy telefon Sharp TM100 -as volt, és még most is megvan ! tökéletesen működik , 6 évvel ezelőtt a 320x240es 256k-s kijelző egyáltalán nem volt elterjedt ! igaz 120k volt , de még most is tetszetős darab :K

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#10) rii


rii
(nagyúr)

én 3,5 métertôl nagyobb távolságban szeretném nézni a televizsönt. .... de a 700.000 Ft enyhén szólva is horror számomra.

mondjuk egy év múlva várhatóan mennyibe fog kerülni az 52"-os?
400.000? )-:

"A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

(#11) airwin


airwin
(csendes tag)

Nagyszerű marketing fogás, aminek semmi értelme. Pont azért a vörös, a zöld és a kék a három színkomponens mindenhol, mert a retina háromféle csapja ezeket a színeket érzékeli.

(#12) Magimano válasza airwin (#11) üzenetére


Magimano
(aktív tag)

szia!

Én is úgy voltam vele, hogy nem biztos, hogy van értelme. De tegnap mikor kitettük a polcra bent akkor megértettem. Kikeverni egy színt az egy dolog az, hogy benne van az egy másik :) van egy kis film ahogy napraforgó mező van. nos picit leesett az állunk mikor láttuk. normál részeknél is eszméletlen minőségű a képe :)

[ Szerkesztve ]

@ Nokia N95 @  iPhone 3GS @  MacBook White @ Mi ez? Hagymásbab? NEM KRUPLISHAL! @

(#13) KevinMulder


KevinMulder
(tag)

Sunaznam mind a negy szinu not ....

(ilyet itt lehet? :) )

(#14) orbano


orbano
(félisten)

az a 8gb belső memória elég szegényes, nem fért volna bele az árba mondjuk 16, vagy 32? Ja nem, mert akkor használható lenne a cucc...

A vér nem válik VAZZE!™

(#15) dabadab válasza airwin (#11) üzenetére


dabadab
(félisten)

A dolog ennél azért bonyolultabb, ugyanis momentán nem létezik olyan megjelenítő, ami visszaadná az összes, az emberi szem által látott színt, ezért szenvednek a mindenféle háttérvilágításokkal, meg ezért írnak jobb monitorspecifikációkban arról, hogy melyik színtérnek a hány százalékát fedi le, szóval van ott bőven helye optimalizációnak.

DRM is theft

(#16) h-yle válasza orbano (#14) üzenetére


h-yle
(őstag)

"Ja nem, mert akkor használható lenne a cucc..."

Egyre több olyan termék van, aminél azt érzem, hogy a funkciók fele csak alibi, hogy még 2-3 generációig lehessen húzni az értelmes implementálást.

Lásd internet TV, meg DLNA, mikor egy ION2-t linuxal a TV-re drótozni lenne vagy $250, ami a kategóriában nem oszt nem szoroz.

[ Szerkesztve ]

Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven

(#17) glutamin válasza KevinMulder (#13) üzenetére


glutamin
(őstag)

Látom te is a lényeget fogtad meg:D

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#18) airwin válasza dabadab (#15) üzenetére


airwin
(csendes tag)

A színtér lefedés tényleg valós probléma, de az pont nem a monitorok rossz színvisszadása okozza, hanem hogy az a színinformáció, amit a számítógéptől megkap, eleve hogyan fedi le a látható színteret.

(#19) all6atos


all6atos
(tag)

3 alapszínnel additív módon egyébként se lehet a "színpatkót" lefedni, az meg külön szívás, hogy a használatos alapszínek is korlátoznak (még kisebb háromszög)...

(#20) dezz válasza airwin (#18) üzenetére


dezz
(nagyúr)

Azt a három értéket, ami a géptől jön, olyan színtérre mappelhetjük, amit akarunk (már ha tudja a megjelenítő).

Nagyobb probléma, hogy a sztenderd színtér a kissé szűk sRGB, illetve videós téren az ezzel színtérben megegyező BT.601 és 709. Ezek csak a 72%-át teszi ki pl. az első színestévék színterének (amit később azért szűkítettek, mert az ezt tudó foszforok nem biztosítottak elegendő fényerőt, és azóta is úgy maradt). És akkor a TN panelek többsége még ezt sem fedi le.

Egy széles gamutos monitor sokkal élénkebb, szebb és "élőbb" (ill. megfelelő körülmények között élethűbb) színeket tud produkálni (külön sárga nélkül is), csak nem igazán van olyan tartalom, ami pontosan illeszkedne ehhez. Inkább ez a baj. (Bár simán át lehet nyomni full gamutra a filmeket, ha nem is lesz így a szabványnak megfelelő, egy kiegyensúlyozottan széles gamutos monitoron attól még nagyon jól néz ki.)

Bár ott van az Adobe RGB, mint használatban lévő szabvány, de ez csak kicsivel tágabb, mint az sRGB és csak a profibb digicamek tudják.

Létezik egy szélesebb színtér-szabvány is, az xvYCC ( = x.v.Color), a HDMI 1.3 támogatja is (mégpedig visszafelé kompatibilis módon), néhány monitor is (pl. Dell U2410), viszont pl. a Blu-ray egyelőre nem és tévéadás sincs ilyen formában. Pedig pl. a mozifilmek így lennének az igaziak... (Egyelőre a saját AVCHD-s felvételeinket készíthetjük így és nézhetjük pl. PS3-ról.) Ennek a szabványnak a széleskörű alkalmazásba vétele szerintem sokkal fontosabb lenne, mint ez a külön sárga dolog...

Amúgy kíváncsi lennék, valóban miben is más ennek Sharp féle megoldásnak a képe? Lehet, hogy egy hétköznapi meglelenítővel is szimulálni lehetne a sárga kiemelésével vagy a szaturációja növelésével, stb.

[ Szerkesztve ]

(#21) dezz


dezz
(nagyúr)

Vagy talán arról van szó, hogy ama bizonyos, RGB-ben leírható szín-háromszög sárga felé eső oldala nem egyenes, hanem kissé kifelé görbül.

Viszont, azt a részt akkor is lefedhetjük, ha a vöröset és a zöldet toljuk kijebb (akkor már a kékkel együtt persze), lásd széles gamut...

Egyébként akkor ez egyban azt is jelenti, hogy ez a megjelenítő sem pontosan azt adja vissza, amit szabvány szerint kellene.

Erről a háromszögről van egyébként szó (nem jelöltem be, mire gondolok, képzeljétek oda :) ):

[ Szerkesztve ]

(#22) Eddie141


Eddie141
(senior tag)

Hát nekem nagyon teccik, minden tökéletes, de az ár azért elég durva :D Bár a többi gyártó által diktált árhoz képest azért nincs eltúlozva, de szerintem az átlag magyar embernek jelenleg közel sincs ennyi pénze egy tv-re, kiindulva a jelenlegi társadalmi ismeretemből (tisztelet az igen szerencsés kivételnek, vagy a hiteleseknek :) )
Lesz ez még sokkal olcsóbban is :D

[ Szerkesztve ]

(#23) airwin válasza dezz (#20) üzenetére


airwin
(csendes tag)

Hát persze, egyik színtér áttranszformálása a másikba semmi akadályba nem ütközik. Egyetlen probléma van vele, hogy információ veszik el olyankor. Ugyanis a színtereknek rögzített pontjaik vannak, különben csak lógnának a levegőben. A három szín értékének valahol el kell kezdődnie (0) és valahol végződnie kell (255). Így például Adobe RGB-ből lehet sRGB-be konvertálni, de fognak színek elveszni. A 0,0,0 mindkét térben feketét jelent, de a többi számhármas már nem stimmel.

Hogy kézzelfogható legyek, a Windows is sRGB-ben jelenít meg mindent alapból, és az alkalmazásnak kell támogatnia a Color Management-et, hogy a megjelenítő színprofilját használni tudja. Amelyik program nem használja ki ezt a lehetőséget, annak elszállt színei lesznek.

(#24) lenox válasza airwin (#23) üzenetére


lenox
(addikt)

Nyilvan ha az egyik szinterben olyan szined van, ami a masikban nincs, akkor annak ott nem lesz megfelelo kodertek, ilyen ertelemben valtozhat pl. a kep, de az informacio nem feltetlenul vesz el teljesen, lehet gamutot mappelni, szoktak is. De ennel filmeknel pl. fontosabbnak szoktak tartani a skin tone-okat.
Amugy nem tudom, szaturaltabb sargat, mint amit a jobb monitorok tudnak nem tudom, miert kellene nezni, de amugy ha valakinek megvan esetleg, hogy mi a sharp 4 szine konkretan, az erdekelne, de eddig nem talaltam sehol.

(#25) dezz válasza airwin (#23) üzenetére


dezz
(nagyúr)

A normálisabb wide-gamutos monitoroknak nem fixen az sRGB-től eltérő a színprofilja, hanem többféle színtér közül lehet választani, köztük az sRGB-vel.

Jelenleg a konverziót az említett monitorok csinálják, mégpedig nem 8 bites precizitással, hanem 12-16. Így gyakorlatilag nem vész el egy sem az eredeti 3x8 bites adat által leírt szint-variációk közül.

PC oldalon akkor lesz igazán értelme elvégezni ezeket a konverziókat (egy képernyőn megjelenítve több különféle színterű alkalmazást, stb.), ha nem csak a profi kártyák kiváltsága lesz a 8 bitesnél nagyobb precizitás támogatása a frame-buffertől kezdődően.

Megjegyzem, az újabb videokártyák (nem csak a profik) színcsatornánként 10 bites adatot (0-1023 érték) küldenek ki a kalibrációs LUT-tól kezdve HDMI-n és DisplayPorton, amit a jobb monitorok tudnak is fogadni és megjeleníteni (lásd pl. a már említett U2410-est). Sőt, akkor is érvényesül a dolog, ha csak 8 bitet tud fogadni a monitor csatornánként (legalábbis a min. natív 8 bites megjelenítésű monitorok esetén), mert úgy küldik a kártyák a csatornánkénti 8 bitet, hogy "ráditherelik" a +2 biteket (ez egy kismértékű zajként jelenik meg, elsősorban a sötétebb árnyalatoknál észlelhetően, de rendes távolságról alig feltűnően).

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.