Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Canon EOS DSLR topic
- ASUS notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
megvárni? hány évet akarsz rá várni még, hogy meg is tudd venni?
addig simán elhasználsz 1 másik tévét... azért vedd észre, a többség nem hogy 300k-s tévét, de 200k-sat sem tud megvenni, szerinted oled 50-60 coll között holnap lesz megfizethető? főleg itt? tényleg, mit akarsz és hova várni? vagy ha 1 millád lesz kiperkálni rá, meg képes is vagy kidobni annyit az ablakon, akkor hajrá... -
VateRicsi
aktív tag
Szerintem nem is érdemes most kihozniuk, amíg ennyire fogynak a 3D smart tévék. Az lcd után jött az él-led, azután a teljes led háttérvilágítású tévé, közben fejlesztették az aktív, majd passzív 3D technológiát, ezzel párhuzamosan egyre jobbak lettek a plazmák is. A maximális profit eléréséhez még meg kell várniuk hogy mindenki vegyen egy okostévét is, ami persze 3D-s, full led, full hd, stb és jó drága, majd csak azután jöhetnek az oled tévék.
-
zsigus
őstag
Szóval akkor várjon 5 évet?
Ha most jelen pillanatban kijönne az egyik gyártó az OLED TV-vel, akkor is 3-4 év kellene ahhoz, hogy viszonylag emberi áron meg lehessen venni (de lehet, hogy még keveset is mondtam).
De a valóság inkább az, hogy a gyártók közül senki nem meri meglépni, mert óriásit bukhatnak vele, szóval esetleg jövőre vagy azután jöhetnek majd csak az első darabok, sztem bőven 1 milla feletti árral.
Már több gyártó bejelentette, hogy készen állnak a premierre, de az a helyzet, hogy ezt már tavaly és azelőtt is mondták, mégsem lett belőle semmi. Hamarosan valószínű, hogy valaki tényleg lépni fog, de még nem ebben az évben, sztem.
-
wolfman
veterán
Nem azt mondom, hogy most lehet venni, hanem érdemesebb lenne MEGVÁRNI az OLED TV-ket, mert az LCDt és a Plazmát is elp.csázza nem kicsit!
Tényleg jól hangzanak ezek a marketing dumák amiket itt olvasni, de volt elég készülék a szemem előtt, hogy tudjam egyik mostani technológia se ér fel az OLEDhez, én meg tudok várni mert megéri. -
ledgeri
nagyúr
és (#56) Daywalker válasza mepet (#54) üzenetére
Ha valamit valaki valahogy nevez, és azt elmondja a másiknak, közzé teszi, akkor az emberek úgy fogják hívni, így törekedjünk a konkrét, de legalább nem ellentmondásos megnevezésre...:
ha cikk írója a LED-es fényforrás kifejezést használná, és a boltban a polcra az lenne írva, hogy LED-es izzó, akkor az ugyanúgy ellentmondáshoz, a leendő vásárlók félrevezetéséhez vezethet kérdem: melyik oldalon?? A cikk író gyűjtőfogalmat használ, a bolt félrevezetőt.> következménye szerintem az, hogy a vásárló még jobban utánanéz, vagy rákérdez..., vagy csak megveszi, mert úgyanúgy néz ki...(igen, egyetértek a szóhasználat maradiságával, de ha az angol jazz-ból is Dzsessz lesz bevezetve ... ... lehet hogy ezért nem szerettem a nyelvtant a suliban...
)
-
Daywalker
addikt
Ha megnézzük a neten, eléggé sok helyen LED izzó név alatt árulják a LED-es lámpákat, amiknek hagyományos villanykörte alakjuk van. Műszakilag ugyan nem helyes, de szerintem ez az emberek 90%-át nem érdekli. A probléma ott van, hogy gyakran használnak a magyarban szavakat olyan új dolgokra, amiknek ma már közük sincs az eredeti verzióhoz. Ettől függetlenül nem árt, ha mi pontosak maradunk. Szóval mindenkinek igaza van, és senkinek se
-
TOM-202
senior tag
válasz
Johnny Cage #51 üzenetére
Akkor majd 5-6 évet várok. Addigra csak kifejlesztik valahogy. Remélem addig kibírja a 42"-os Pana plazmám, és nem kell majd egy köztes modellt vásárolnom.
Egyébként az is lehet hogy 10 év múlva már nem is lesz hagyományos képernyő hanem oldalról fogunk egy holoképet bámulni ami minden irányból is szögből is 3D-s lesz. -
mepet
addikt
Igaz, a fényforrás kifejezést is megérti az átlag földműves magyar.
Viszont ha cikk írója a LED-es fényforrás kifejezést használná, és a boltban a polcra az lenne írva, hogy LED-es izzó, akkor az ugyanúgy ellentmondáshoz, a leendő vásárlók félrevezetéséhez vezethet. Én csak annyit mondtam, hogy szerintem a cikk írója nem követt el hibát, amikor nem ragaszkodott a pontos műszaki elnevezésekhez, hanem a gyártók által kommunikált megfogalmazásokat használta.szerk: Persze ezt is meg lehetne fogalmazni úgy, hogy LED-es fényforrások, melyek LED-es izzó elnevezéssel fognak a boltok polcaira kerülni. De szerintem ezt már a gyártónak így kellene akkor kommunikálnia egy alapvetően műszaki emberekből álló újságírógárda felé...
-
ledgeri
nagyúr
és (#41) JColee válasza mepet (#40) üzenetére &(#43) Daywalker válasza
Az "energiatakarékos izzó" is inkább gyűjtőfogalom, és nem konkrétan csak a villanykörte helyére berakható kis fénycsövet helyettesíti, mert pl létezik kriptonos, egyéb féme, más anyagokat felhasználó, de izzás alapon működő, és kevesebbet fogyasztó fényforrás...De ez is csak azt mutatja, hogy ha mindent a nevén nevezünk akkor minden konkrétabb:
lásd még LED-es TV: httárvilágítás, vs új "diódapixeles"... és hasonlók biztos hogy vannak..De ha a PROHARDVEREN is így volt megnevezve, akkor még szép, hogy az alap köztudatban is így kerül be, aki meg ezt helyretenné az lesz az okoskodó...
És ez csak mint vélemény kezelendő...
U.I.: A helyettesített "fényforrás" is tökéletes, és nem félrevezető, konkrét annyira amennyire kell, és jobb mint ha izzó maradt volna...!
-
Johnny Cage
addikt
"Megvárom én is a szemüveg nélküli 3D-t"
először 2D-ben érjen be a technológia oda, hogy legalább nagyjából zavartalan legyen a képmegjelenítés (pl. plazmán ne essenek már szét a színárnyalatok egy erőteljes elmozdulásnál). habár ezek a problémák sok esetben a digitális jelfeldolgozásból adódnak (a 100hz meg az interpolációból adódó elmosódás engem kifejezetten zavar, de gyanítom hogy a fix pixelek elve is bejátszik).. én nem vagyok teljesen meggyőzve arról, hogy ez a jó irány.
-
TOM-202
senior tag
Nálam még nem most jött el a Pana plazma cseréje. Megvárom én is a szemüveg nélküli 3D-t és majd akkor vásárolok egy ezt (is) tudó készüléket.
-
Godefroy
senior tag
Régen nagy Panasonic rajongó voltam. Igazából először Technics aztán amikor megszünt létezni Panasonic termékeket kezdtem venni.
Szerettem is őket de sok korlátjuk van.
Csak bizonyos formátumot támogatott pl a DVD felvevőm, nem játszik le mindent stb.
TV im mind Panák voltak de aztán átálltam Samsungra leginkább a Panasonic üzletekben tapasztalható "mi vagyunk a felsöbbrendűek a többiek szemetet gyártanak" hozzáállás miatt.
Közben pedig nagyon elment mellettük a világ már régen nem az élen vannak innovációban, Japánban is egyre több koreai eszközt adnak el, saját piacukon is veszítenek.Sajnálom ezt mert szerettem a márkát video felvevőm Full HD ben most is az, remélem jobban fognak teljesíteni nemcsak miattuk de kell a Samsungnak a konkurencia mert elkanászodik nagyon.
Ez a véleményem.
-
defiant9
tag
Én el tudnék képzelni egy olyan tuner IC-t ami egyszerre 2-3 frekvenciasávon végez AD konverziót, dekódolnia nem kell csak egyet de a többiről is tárolja a biteket RAM-ba és ha csatorna váltás van akkor vissza tud menni az utolsó keyframe-ig. DVB-T, DVB-C és "kis megszorítással" DVB-S-nél is megoldható. Az állítható lenne hogy +-1 csatorna távolságra legyen hangolva a "prefetch" vagy épp az előző nézett csatornára, amikor meg EPG szerűen navigál az ember, akkor a kurzor-on lévő és a köv csatorna lehetne előkészítve Én ált. EPG-s csatornalistán navigálok, azalatt mialatt elolvasom a címet, meg nyomok egy OK-t, azalatt simán összegyűlik a megjeleníthető képinformáció.
-
zsigus
őstag
válasz
KillHates #44 üzenetére
Az a baj, hogy a gyártóknak az, hogy használsz valamit és főleg az, hogy minél tovább használsz valamit nem éri meg, ugyanis ebből egy forintot nem keresnek.
Nekik az éri meg, hogy ha vásárolsz, és lehetőleg minél többet, minél gyakrabban.
Nem véletlenül csepegtetik az új technológiákat (2005 HD -> 2009 3D -> ? 4k -> ? 8k; Plazma '97, LCD '04, OLED ? stb.). Azért hogy újra és újra cseréld a megvásárolt dolgokat.pl. LCD-ből, amikor már 5"-on tudnak FHD felbontást csinálni, simán előállhatnának már most 4k felbontású TV-vel, de még nem jött el az ideje, mert most a 3D az újdonság. Megvárják ameddig széles körben elterjed, és lemegy az olcsóbb kategóriákba is, majd kezdik előröl a marketinghadjáratot, de most a 4k-val.
Az elektronikai gyáraknak a legjobb az lenne, hogy ha mindenki évente cserélné a termékeket, mert az nekik pénz-pénz-pénz. Viszont ennyi idő alatt nem térülnek meg a fejlesztési költségek, ezért kell 3-4 év, mire új technológiát vezetnek be.
-
Úgy értettem, hogy ma megveszem a FHD-s 106-os CCFL-es TV-met 150 ezer helyett 250 ezerért, garantált 10éves működéssel és valahogy nagy nehezen elviselem, hogy 10 évig azt kell néznem és nem parázok, hogy 3-4 év után elgyengül a használati határértékre méretezett nagyfesz áramkör
-
neduddki
nagyúr
HI!
na meg 2-3 ev szokasos kis lepesekben haladas, es lecserlem a ps20p-met:- )
udv
neduddki
-
mepet
addikt
A műszaki nyelvezetben a "LED-es izzó" kifejezés teljesen helytelen, de a konzumer piacra szánt termékeket így hívják, így szerintem a cikk írója nem hibázott. Ez a cikk a nemsokára a piacon kapható újdonságokról szólt, nem pedig műszaki fejtágítás volt.
Az "energiatakarékos izzók" sem izzók, hanem fénycsövek, de a piacra dobásnál az olvasni is alig tudó júzerek miatt az első kifejezést használják, mert a nép abban a tudatban él, hogy a fénycső az kb. 1 méter hossszú...
-
Khelben
nagyúr
válasz
KillHates #37 üzenetére
Nem igazán értem miért nem lehet(ne) olyan termékeket gyártani amire azt mondják, hogy X+Y Pengőbe kerül, ugyanazt tudja mint az X árú termék, de azért van rá az Y felár, mert ez 20 évig fog működni
Gondolj bele, ha valaki 2000-ben vett egy 72 centis képcsöves tv-t 100ezer helyett 500ezerért, mert adtak neki 20 év garanciát. Az most vajon nem verné a fejét a falba? Vagy kidobja, vesz egy fullhd tv-t és bukik 400ezret vagy nézi tovább a mai tv-khez képest zsebkendőnyi képet szar felbontással. 20 év már egy ház életében is sok, még az is elavul (ablakok, szigetelés, stb), nemhogy egy tv.
-
Teljesen egyet értek Veled, viszont sajnos elítélendő, hogy az ilyen nagy neves elektronikai cégek is beszállnak a "b@ssz*k szét a bolygónkat minél hamarabb" című fogyasztói társadalmi vetélkedőbe.
Nem igazán értem miért nem lehet(ne) olyan termékeket gyártani amire azt mondják, hogy X+Y Pengőbe kerül, ugyanazt tudja mint az X árú termék, de azért van rá az Y felár, mert ez 20 évig fog működni, és ha nem igényled a napi frissességű technológiai fícsöröket és tartós terméket akarsz, mert környezettudatos vagy akkor ezt vedd meg. Sajnos a prémium kivitelezés csak a prémium technológiához jár, prémium áron. Amit persze (mély tisztelet a kivételnek) csak a sznobok vesznek meg akik a termékeket azonnal lecserélik ahogy van valami újabb cucc.... -
zsigus
őstag
válasz
KillHates #34 üzenetére
Ez nemrég lett kitárgyalva a plazma topic-ban. Ma amikor egy átlag Ny. Európai 3 évente cseréli a TV-jét, a gyártók nem fognak túlméretezni a tartósságot illetően. Nem úgy mint rég, amikor 15-20 évre készültek az elektronikai berendezések.
Amikor ilyen árverseny van, és teljesen telített a piac, senki nem fogja kockáztatni azt, hogy feleslegesen megdrágítsa pl. a TV-ket. Ezért ma már nem a minőség és a tartósság számít, hanem a funkciók és a specifikáció (bár a japán vállalatokat ma is minden szempontból jobbnak tartom a koreaiaknál a minőséget és terméktámogatást illetően), majd 3-4 év elteltével újat vesznek.
A te eseteddel kapcsolatban pedig csak azt tudom mondani, hogy egyrészt egy esetből nem lehet megítélni egy - néha több száz terméket gyártó - vállalatot.
Másrészt, ha csak nem a Panához vitted akkor itt nem a gyártó a hibás, hanem a bolt. Nekem is volt már Pana (Technics) fejhallgatóm, ami gyári hibás volt az első perctől kezdve, és egy bizonyos edi... szó nélkül küldte érte a futárt, majd 2 nap múlva kaptam egy újat, teljesen ingyenes szállítással (sok helyen fizetni kell a 10kg alatti garanciális javításnál az odaút költségét).
De még mindig nem értem, hogy ebből hogy jött ki a végső vergődés?
-
Oké, igazad van; csúsztattam de már régen nem az a Panasonic ami volt: volt egy 10-12 éve használatban lévő Pana hordozható CD lejátszóm az öreg Pajero-mban. Azért így, mert egy fél fűrészlappal ki lehet nyitni és ezt be tudtam rakni a kesztyűtartóba (az viszont egy Weirtheim
) és így az autórádiók nem fogytak a kocsiból. Ennyi idő alatt megette az idő vasfoga, már teljesen lekoptak a gombjai, meg többször is sikerült már eláztatni, úgyhogy nagyon finnyás lett a lemezekre. Megjavíttatni már nem lehetett mert nem volt hozzá semmi alkatrész. Mivel nagyon meg voltam elégedve vele és a távirányítóm is Panához volt, ezért Panasonic-ot vettem, ráadásul valami ütésálló-fröccsenésálló sport verziót. Ez az új modell 3 hónapig bírta, aztán egyszerűen belül szétesett. Elvittem a márkaszervizbe elmondtam a fenti sztorit. Természetesen elutasították, hogy nem rendeltetésszerűen használtam. Egy gagyi LG-t nyúzok azóta.
-
Integra
titán
régóta szemezgetek ezekkel a videokamera/fényképező pisztolyokkal, mint amilyen ez a hx-wa20 is.. használ valaki ilyen készüléket netán?
-
zsigus
őstag
válasz
KillHates #28 üzenetére
Ha jól tudom a Panának a tavalyi év volt csak veszteséges (bár az nagyon), szóval ez miért is végső vergődés? Arról nem is beszélve, hogy minden Japán elektronikai vállalatnak betett a 2011-es év. pl. a Sharp-nek 10 éve nem volt ilyen gyenge éve.
Ez köszönhető a Japán katasztrófának, a válságnak és még sok minden másnak. De, hogy ez végső vergődés lenne, egy veszteséges év után, azt elég merész kijelenteni.
A húzós árakat pedig honnan vetted? Sztem a TV piacon (ha a kezdőártól eltekintünk, ami minden terméknél magas, nem csak a Panánál) igencsak jó ár/teljesítmény mutatóval rendelkeznek a plazmáik (természetesen nem a csúcs kategóriáról beszélek, hanem a megfizethető TV-kről), annak ellenére, hogy egyértelműen ők a plazma technológia éllovasai.
-
CharlieDrop
veterán
Hm, szép meg jó meg minden. Anno mikor TV-t vettem, akkor a samu annyival volt szebb és olcsó, hogy azt választottam,most már lehet nem feltétlenül
Viszont HiFi téren szomorúan konstatálom a helyzetet, sehol semmi Technics színvonal.
-
Hát, kicsit úgy érzem, hogy ez is az egyik nagy japán elektronikai cég végső vergődései közé tartozik. Áttörő innovációt már nem igazán tudnak felmutatni, a termékeikre a húzós árak jellemzőek amit vicces marketing szövegekkel próbálnak a torkunkon lenyomni.
-
NomadND1
senior tag
válasz
Angel1981 #26 üzenetére
Persze, mert minden gyártó a fos lcd-re koncentrál. Mondom ezt úgy, hogy van egy sony e-led lcd a családban, és valami szörnyű. Nem csak a feketénél, de a sötétebb részeknél is látszik a háttérvilágítás. Csatorna váltásnál, meg végképp.
A más gyártók plazma ágazatának a léépítése, inkább csak visszalépés, mert nem tudják (akarják) tartani a lépést a Panasonical. A cikk alapján a G15-ös panel valami brutális lesz.
-
Angel1981
veterán
"a plazmatévék piacán 42%-ra növelték a részesedésüket"
Ez nem különösebben nagy érdem, lévén hogy mindenki más folyamatosan leépíti a plazma ágazatát...
-
NomadND1
senior tag
Eddig is szerettem a Panasonicot, de most már
Épp a napokban gondolkodtam, hogy kellene egy tv, de azt hiszem megvárom ezt a szériát.
Nagyon várom az első teszteket. -
Möhe
addikt
A korábbi G széria ebben a sorban hová tehető? Az ST-re lett átnevezve?
-
Góliát
őstag
Köszönöm a bemutatót. Rengeteg kiváló termék. Nekem is van egy kamerám, jó cucc.
-
mepet
addikt
Köszi a cikket! Nagyon tetszettek a távirányítóik (a jövőkép is sokkal reálisabb, mint az idióta hadonászósdi, és az apple vagy BB verziós jelenlegi megoldás is szuper ötlet).
Plazmából, ha dolgozó ember vagy, akkor Pana, és 2500Hz? Váá
Aki meg látott Pana 3D plazmát, az kiröhögi a Samsung és a többiek LCD-s próbálkozásait...
Mondjuk én továbbra is megvárom, amíg nem kell majd szemüveg a 3D-hez.
LCD-s részt el sem olvastam, abban sosem volt jó a Panasonic.
Izzóból még ott tartunk kishazánkban, hogy még a sima energiatakarékos fénycsövek (izzónak hívják a boltokban) sem terjedtek el, és a nép ha látott is LED-es verziót, akkor is olyan kínait, amitől megvakulsz, de hát ugyebár az ár biztosan fontosabb... -
Killer01
őstag
Pana ismét villantott, jól nyomják (még ha fele csak tiszta marketing duma, akkor is látványos amit csinálnak)
-
lujó55
addikt
Ezek a Viera-k mekkora királyságok már!
-
VateRicsi
aktív tag
Köszi a tartalmas cikket! Nem semmi, hogy már a tévéknek is több magos processzoruk van, lassan már a kávéfőzőben is memóriát kell bővíteni...
Az ELUGA-t szívesen kipróbálnám, ha az ára rendben lesz és a tesztekben is jól szerepel, akkor esélyes a következő mobilom címre. -
Akkor nem szóltam. Azt hittem, hogy csak a dekóder a ludas.
-
MaUser
addikt
De ilyenkor a külön box-ot próbálod nem a Tv-t... Próbáld ki földi digit vagy analóg antennával és lesz döbbenet. Pl. KDL-55EX720-nál (kedvedért most lemértem) a legfrissebb fw-vel is 15mp kell még a számgombokkal hajlandó csatornát váltani indulásnál. Fel/le gombbal megy 3mp után, de itt is érezhetően lassú az első 20mp-ben. Összes smart tv-s ismerős panaszkodik emiatt márkától függetlenül.
-
Apika
addikt
Én mindig örömmel fogadom a Panasonic termékeit. Remélem, hogy még sokáig fognak alkotni nekünk...
-
wolfman
veterán
Plazma TVknek az OLED TVk hajnalán van még létjogosultsága? meg már az LCDnek is? Szép és jó paramétereket soroltak fel mindegyik kategóriában (sokszáz Hz), de az OLED mindenben megveri mindegyiket és árban se lesz sok eltérés. A különbség annyi hogy korábbi technológiákban már el vagyunk látva különféle méretekkel.
Fényképezők terén viszont egy Lumix LX7 bejelentésnek örültem volna.
-
JColee
őstag
LED-es izzók
-
MaUser
addikt
Az ilyen "smart TV"-k láttán bennem mindig felmerül a kérdés, hogy vajon mikor lesznek ezek annyira intelligensek, hogy mondjuk egy csatornaváltásra bekapcsolásnál ne kelljen másodperceket (néha 10-et is -> Sony) várni és normál üzemben is addig tartson a csatornaváltás, mint egy régebbi "buta TV-n".
-
Én az árra meg a megjelenési dátumra lennék kíváncsi.
Egy vt50-et elfogadnék... -
junior11
veterán
Nagyon szépre sikeredtek a Pana új termékei, s biztosan jól is fognak teljesíteni. Kíváncsian várom az első teszteket...
-
radi8tor
MODERÁTOR
Azért azt a LED izzót bemutathatták volna működés közben is.
LG-nek van nagyon jó izzója, ilyenek vannak itthon nálam.Power consumption (W) 12.5
Luminous flux. (lm) 810
Luminout efficacy (lm/W) 65
Color temperature 2700
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A japán gyártó erődemonstrációján ígéretes fejlesztések szemtanúi voltunk.
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Spórolós topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- E-roller topik
- Túra és kirándulás topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / normál állapotban / 100%-os akkumulátorral / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ProBook 430 G3 laptop i3-6100U, 8GB DDR4, 128GB M2, esztétikai hibás
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest