Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen processzort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Mindegy, hogy pletykálják, nem igazán lenne vevő az Intel Foundry-ra
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Dell notebook topic
Hirdetés
-
Közel negyven év után új külsővel tér vissza az első Carmen Sandiego játék
gp A PC-re, konzolokra és mobil eszközökre szánt alkotás valamikor jövőre debütál.
-
A kriptobányászok energiáját akarja az AI-szektor
it Olyan mértékben nő az AI és az adatközpontok áramigénye az USA-ban, hogy a szektor már a bitcoinbányászokat is célba vette, az ő energiájukat akarják.
-
Olcsó USB WiFi AC adapter
lo Egy olcsó WiFi AC USB adapter jó szolgálatot jelenthet, ha az új router csak elvileg támogatja a 2,4 GHz-es átvitelt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Már csak a mikor lesz kapható és mennyibe fog kerülni a Ryzen 7 5800X3D processzor kérdésre szeretnék választ kapni.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Petykemano
veterán
És hogy milyen chipset fogja tudni kezelni?
Abu! Végülis mi lett az AMD a Zen3 és a 300-as chipset kompatibilitásával kapcsolatos vizsgálódódásának eredménye? [link]
Végülis azt látjuk, hogy számos A320-as alaplap támogatja a Vermeer CPU-kat
Asrock, Gigabyte
Számos alaplap esetén előfordult, hogy B350-es lapra flasheltek B450-es BIOS-t és végülis működött.
Az MSI is "véletlenül" kitett egy B350 Tomahawk BIOSt, ami tartalmazott Vermeer támogatást, csak ezt közben visszavonták
Az Asrock elkezdte hivatalosan is az X370-es alaplapokon - egyelőre többnyire beta állapotban - támogatni a Zen3 CPU-kat.
a Gigabyte összes B350 és X370 alaplapja rendelkezik a ComboAM4v2 1.2.0.5 AGESA verzióval, amivel viszont jelenleg csak a Renoir CPU-kat támogatja.Elég sok jel mutat arra, hogy nagyon merev, áthidalhatatlan technikai akadálya nincs.
Mit tudsz esetleg valamit, hogy meg fog-e végül születni a zöld lámpa?
Esetleg megtennéd, hogy rákérdezel a forrásaidnál?[ Szerkesztve ]
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Petykemano #3 üzenetére
Az AMD nem írja kötelezően elő Zen3-300 párosítást, de aki akarja annak elkészítették a mikrokódot. Szóval innentől az alaplapgyártókon múlik. Az AMD részéről ez lezárt ügy. Azt se bánják, ha nem támogatják, és azt se, ha támogatják, minden partner döntse el maga mit szeretne, a technikai hátteret megcsinálták hozzá.
Azért nem lehet ezt nagyon egyértelműen keresztül vinni, mert nincs elég hely az egyes alaplapok SPI ROM-jában. Tehát kényszeríteni egy alaplapgyártót nehéz arra, hogy tervezzék át jelentősen a BIOS-t, csak a Zen3-300 párosításért. Szóval ebből kötelező érvényű dolog biztos nem lesz.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Pipó
őstag
A játékok "adatintenzív alkalmazásnak" számítanak? Ha nem, akkor ebből a szempontból inkább hátrány lesz a -300 MHz. Van L3 kihasználtság monitorozó program, ami a jelenlegi 5800X-en mérhetővé teszi?
"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
Petykemano
veterán
Á, köszi!
Azért ez előrelépés!
Eddig arra hivatkoztak , hogy az AMD nem biztosít kitesztelt, megbízhatóan működő microkódot a párosításhoz. [link]Az világos, hogy még egy működőképes megoldásnak is lehetnek áldozata. Pl hogy bizonyos platform-funkciók nem működnek. Mondjuk nincs kivezetve a PCIE4, vagy USB4 az szerintem még akár elfogadható kompromisszum is lehet. Alaplapot pont ezekért újít az ember.
És az is érhető, hogy a ROM mérete is korlátos. Az Asrocknál is azt csinálták, hogy kivágták a Bristol Ridge támogatást.
(Én azt csinálnám, hogy szétválasztanám az APU és a CPU vonalat.)[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Petykemano #7 üzenetére
Annyira kiteszteltet szerintem most se biztosítanak.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Petykemano #9 üzenetére
Ha úgy döntenek, akkor el, de kétlem, hogy sokan döntenének úgy.
-
S_x96x_S
őstag
Vajon
- Lesz -e 5950X3D?
- Lesz-e Vcache a ZEN4 io-die / cpu-die -nál?
- Mi lesz a Vcache jövője?Mottó: "A verseny jó!"
-
Duck663
őstag
"- Lesz -e 5950X3D?" Nem
"- Lesz-e Vcache a ZEN4 io-die / cpu-die -nál?" Nem, majd talán egy frissített verziónál! Szerintem ez az Inteltől függ, mennyire fog nyomást helyezni az AMD--re.
"- Mi lesz a Vcache jövője?" Elvileg RDNA 3-as GPU-kon is ott lesz!Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
mater799
csendes tag
Ha nem a bining után visszamaradt '' selejt '' 5800x ekre kerül rá a plusz cache valamint nem tesznek rá valami mesterséges limitet mint mondjuk a 6800xt esetében akkor egy értelmesebb lappal simán visszaboostolhatja szerintem azt a 300 mhz et vagy akár még többet is.
Ha kell valami akkor keress privátban itt az oldalon vagy írj egy sms-t.:) Crosshair VII Hero | R9 3900X | 32GB 3600 CL16 Trident Z | RoG 5700XT | Samsung 870EVO 1TB | Samsung 860QVO 1TB | WD Green 3TB | Cooler Master MasterWatt Maker 1200 Titanium | Fractal Design Meshify S2 TG
-
zetor2000
senior tag
Általában a top-class cuccokat jelentik be legelőször. Lásd Samsung Galakszis22... a lite majd jön. Gondolom CPU fronton se nagyon van ez másként, mert Threadripper / Epyc se jött ki "Duron" szinten Értsd jól...
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
awexco
őstag
Ezzel csak megint az a baj , hogy hogy AMD … nagy hírverés , bejelentés … majd termék nuku …
I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
Alogonomus
őstag
Amíg az Intel nem kezdi árulni a 12900KS processzort, addig ezt sem sürgős kiadni. Pont ugyanaz a helyzet, mint a 3090 Ti ellen bekészített 6950 XT esetében, vagy régebben például a betárazott Zen2 XT processzorok, amikre végül nem is volt szükség, és csak nagyon kis mennyiségben dobták piacra.
A Zen 4 és az RDNA 3 is jön valószínűleg még nyáron vagy ősz elején, szóval akár a konkurencia végül le is mondhat a verseny újranyitásáról, mert a maximális teljesítményt kereső vásárlók már úgyis a Zen 4 és az RDNA3/Lovelace termékek felé néznek, amik biztosan erősebb teljesítményt nyújtanak majd, mint egy végletekig kifacsart Alder Lake vagy Ampere csúcsmodell. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Pedig sokunknak lenne igen érdekes. Ryzen 2/3000 prociról olyan ugrás lenne, hogy még x évig biztosan nem kell ddr5-ben gondolkodni, hanem fasza géped lehetne a (proci árát nem nézve) olcsó alkatrészekből.
Ráadásul ha visszaadod neki azt a pár száz MHz-et amivel lassabb egy sima 5800X-nél, akkor még tovább javul a helyzet. Azt meg valszeg bírni fogja mindegyik, jó hűtés mellett.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Ajándékok
aktív tag
Ha a proci magok főlé kerül a cache, a hűtéssel nem lesz gond?
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
carl18
addikt
IGen, csak sajnos ez a baj ez feltételes mód. Már az alap Zen 3 árazása se olcsó, a 3D V-Cache meg jelentősen dobni fog a árakon. Az alap 5800X is 450 dollárért rajtolt, a 3D megoldás 100 dollárt biztos dobni fog az árakon.
Igen hát mondhatni, lehetnének jó árak de az AMD se tud eleget gyártani a jelenlegi hardverekből. A Cpu kereslet kínálatnál még mindig nagyobb a kereslet, és ameddig nincs nagyobb raktár addig kétlem csökken a Zen 3 ára.
5600X szemembe nem ér meg 80E forintól többet. A 12400F jelentősen jobb áron produkál hasonlót, de majd meglátjuk. Kell még sok idő mire az AMD árai csökkeni kezdenek.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csak közben megjött az Intel 12.gen. Remélem, hogy ez látszani fog az AMD árakban is, mert jelenleg bizony jobb procit kapni olcsóbban több szegmensben is Intel oldalon és erre valamit lépnie kéne az AMD-nek.
Picco: igen, ezért szeretnék fasza Am4-es procit. Ha nagyon drága lesz a 3D cache-es, akkor marad az 5800X...
-
carl18
addikt
Igen, az biztos az intel árait nehéz lesz túl licitálni, meg hát a Zen 3 árai a jelenlegi szinten elég morcosan drágák. Az intel árai sokkal értelmesebbek, például az i3-12100F/12400F-et nehéz lesz a AMD-nek túl licitálni.
Szerintem is a 5600X max 70/80E forintot ér, főleg a 12400F árazását tekintve.
"Elméletileg" Pletyka szerint jöhet a Renoir X (GPU mentes) Monolitikusan legyártott hardver.
A fő gond hogy a Zen 2 alatt teljesítene, és igen vastagan ki volna herélve.
4X kevesebb cache mint a Zen 2-es esetében.AMD Ryzen 4000X ‘Renoir-X’ –
Zen2
Ryzen 7 4700 8C/16T 3.6 GHz 4.4 GHz
–Ryzen 5 4600 6C/12T 3.6 GHz 4.1 GHz
–Ryzen 3 4300 4C/8T 3.8 GHz 4.0 GHzCsak a jó kérdés a 3 éves Zen 2 Kiherést formában mennyire állja meg a helyét 2022-ben?
Talán ha a Ryzen 5 1600 árazásába adnák akkor lenne neki valami jelentősége(85) dollár.
Egyenlőre az biztos az AMD semmit se tud felmutatni 200 dollár alatt ami jelenleg elérhető is versenyképes. Szóval lassan-lassan még abba is bele eshetünk hogy kénytelen lesz az átlag ember át menni a kék oldalra ha az AMD nem igazát az árakot.
[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Ajándékok #22 üzenetére
de nem a procimagok fole kerul, hanem a procilapkan levo L3 fole.
kozben azon filoztam, hogy ez a "4.5 fer bele a fogyasztasi keretbe", valami ordasnagy kamu, lattuk, hogy a boost milyen ugyesen gazdalkodik a teljesitmenykerettel, ha visszaveszed eco mode -ba, akkor is fel tud ugrani 1-2 magon 4.7 kore legalabbis nalam a Cezanne 35W -s limittel is elkoveti ezt; inkabb nem akartak pert a nyakukba, hogy rairjak, "up to 4.8" aztan default megse megy addig, mert csak fogyaszt valamennyit az a cache.
b verzio, hogy nem akarták teljesitmenyben tul kozel engedni a Zen4 -hez, ha jolemlexem all core 5 Ghz -s mintat demozott a fonokasszony, 4.8 az tul kozel van az 5 -hoz[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Petykemano #14 üzenetére
Nem hiszem, hogy olyan sokan erőltetik ezt. Igazából nincs értelme, mert aki meg tudja venni az 5800X3D-t, az már régen lecserélte a 300-as alaplapját. Ha mindenkit érintő tömegtermék lenne, akkor talán lenne rá akarat, de az 5800X3D-nek komoly ára lesz ám.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Választékot inteléknél is csak 10-11-eseknél látok. 1700-as foglalatba dettó mint az amd, van egy cerka, a következő hatmagos. Amíg nincs eladatlan készlet, addig árkorrekció sem lesz. Az olcsóbb szegmenst tolja az intel a saját gyártmányaival, persze simán jó gépeket lehet azokból összerakni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"A BCNR japán DIY piaci elemzése szerint az Intel processzorok eladása 2021 közepén emelkedni kezdett, és a vállalatnak sikerül némi piaci részesedést megszereznie az AMD-től. A japán piac közel két évnyi dominanciája után az AMD most az Intel mögött van az eladások terén, és a kék csapat visszatér régebbi beállításához."
-
Petykemano
veterán
Értem, köszi
Van benne valami, amit mondasz.Érzésre viszont picit vitatkoznék.
Az 5800X3D-t a gamereknek jelentették be. Azon lehetne lamentálni, hogy lesz-e belőle tényleges termék vagy nem. De tételezzük fel, hogy lesz.
Azt gondolom, hogy az lenne itt a mondás, hogy "háááát, azért ennek komoly ára lesz, nem fogják ám itt ezt holmi mainstream/budget gémerkék megvenni, mert ez már szinte professzionális", akkor valószínű, hogy inkább ki se hozták volna 5800X3D-ként, hanem egyből az 5900X3D, vagy méginkább kizárólag 5950X3D formában hozták volna, ahol még nagyobb prémiumot el lehet kérni.A legújabb hírek szerint alig pár hónap választhatja majd el a Zen4-től. Valószínű, hogy olyan komoly ára lesz az 5800X3D-nek, hogy az csak a nem árérzékeny rétegeket célozná, akkor közülük vajon hányan döntenének a prémium felárazott 5800X3D mellett a Zen4 helyett?
Nem azt mondom, hogy nem lehet igazad, biztos jobban tudod. Csak azt, hogy nem volna logikus. Ha az előállítási költség miatt valóban ennyire feláras termék lesz, akkor valójában csak egy papíron létező termék.
Mondjuk egyelőre arra mutatnak a jelek, hogy csak arra kell(ett volna), hogy megnyerje a benchmarkokat.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
GhostRider93
tag
válasz Petykemano #32 üzenetére
2 chiplet 3D tokozassal horribilis áron lenne és valószínűleg majd az újgenerációs 3Dthreadripperek legkisebb darabjai nem érnek meg egy 5950x3D mellett (ha lesz belőlük 32mag alatti verzió) . 5900x meg alapból "csak" 12 maggal (2x6mag) Igy az még inkább nem éri meg AMD nek. Igy csak az 5800x marad
R5 2600@4Ghz 80W , B450M Pro4, DDR4 16GB 3200MHz cl14 B-die, Hellhound 6700XT 12GB
-
mater799
csendes tag
Zen4 nél már bejön a képbe a platformváltás is mint költség.
Simán számítok arra hogy egy tisztességes x670?? fog vagy 500$ ba kerülni mellé megint vagy 500$ egy értelmesebb kit ram és maga a proci is 6800?? vagy felette garantáltan 500$+ os árral fog indulni.
Jómagam is pont az 5800x3d miatt cseréltem le a Crosshair VI osom / x370 / egy Crosshair VI re / x470 / mert még ha 550$+ nál fog rajtolni akkor is jóval kevesebbe fog fájni az átállás mint ha most felülnék az új platformra valamint azt se tartom valósnak hogy mondjuk ezt a procit az új 6000 es széria mondjuk 10-20% os teljesítménytöbblettel picsázza majd el. Amennyiben mégis abban az esetben is szerintem a következő 2-3 évre elégséges teljesítményt tehet le az asztalra utánna meg majd ráérek megnézni hogy ki mit és mennyiértdobál ki a piacra.Ha kell valami akkor keress privátban itt az oldalon vagy írj egy sms-t.:) Crosshair VII Hero | R9 3900X | 32GB 3600 CL16 Trident Z | RoG 5700XT | Samsung 870EVO 1TB | Samsung 860QVO 1TB | WD Green 3TB | Cooler Master MasterWatt Maker 1200 Titanium | Fractal Design Meshify S2 TG
-
Petykemano
veterán
Zen4 nél már bejön a képbe a platformváltás is mint költség.
De hát Te magad mondtad, hogy lecserélted az X370-es alaplapodat X470-re annak érdekében, hogy be tudjon fogadni újabb Zen3 v Zen3D procit. Az mi, ha nem ugyanúgy platformváltási költség?
Persze nem annyi, mintha a ramokat is cserélned kellene. De azért költség.
És persze ha valakinek eleve 400/500-as alaplapja van, akkor neki már nem költség.A DDR5 RAM egyelőre valóban nagyon drága. De mindig minden drága, amikor először megjelenik.
De miről is vitatkozunk?
Arról, hogy Abu azzal riogatott, hogy böszme drága lesz az 5800X3D.
Persze azt nem részletezte, hogy honnantól nem tömegtermék valami. Szerintem már $450-os 5800X sem igazán volt az. De Abu megjegyzése azt sugallja, hogy nemhogy ennél, hanem még az 5900X-nél is drágább lesz, elérheti akár az 5950X árát is. Hiszen mint itt a kolléga mondja, ez a technológia horribilis árú.Én meg azt mondtam, hogy szerintem az AMD nem kérhet el érte mondjuk $800 vagy $1000-t, mert annak ára - főleg ha alaplapot is kell cserélni, ahogy neked is - vetekszik azzal az összeggel, ami egy Zen4-es platformváltáshoz lenne szükséges, ami potenciálisan gyorsabb is lehet, mint az 5800X3D. (Vagy nem is tesz hozzá annyit, amennyivel többe kerül, mint az 5800X)
Ha az általad várt $550-ért jön, akkor azok számára, akik rendelkeznek azt befogadni képes alaplappal, valóban kedvezőbb megoldás, mintha Zen4-re vált.
Ha ennél jóval drágább (ahogy itt egyesek sugallják, hogy huhú, ez milyen böszme drága) és/vagy alaplapot is kell cserélni, akkor viszont már közel olyan költséget jelenthet, mint a Zen4-re váltás. (Feltételezvén azt, hogy a következő fél évben azért fognak lefelé menni a DDR5 árak is)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az 5800X3D teljesítménye a játékok alatt kimagaslóan nagy. Emiatt az AMD is elkéri majd az árát. A pletykák 650-850 dollárról szólnak. Csinálhatnak 59*0X3D-ket is, de nem nagyon van hely nekik a palettán, mert árban azok 1000 dollár fölé kúsznának, és az már bőven a Threadripper terepe. Egy játékos nem költ 1000 dollár fölött CPU-ra.
Nem az előállítási költség a baj. Ha az határozná meg az árat, akkor 200 dollárért is adhatnák, de ugye miért is tennék meg, amikor annyira gyors, hogy 700 dollár környékén is lesz rá vevő?
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez a pletyka az MSRP-t takarja, ami most 450$ egy 5800X-nél?
Mert ha igen, akkor már nem igazán vonzó az 5800X3D. Meg érdekes lenne tudni, hogy segít-e valamit az olyan, nagyrészt egy szálon dolgozó játékoknál mint az SC2 vagy Stellaris, ahol nincs az a CPU, ami elég erős lenne a végjátékhoz...Van esetleg arról pletyka, hogy a 12.gen jó szereplése miatt valami árcsökkentést csinál az AMD? Mert ha az 5800X árát kicsit lejjebb vinnék, akkor becsúszna a best buy kategóriába AMD téren.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen az MSRP-t takarja. Az 5800X3D alapvetően csak a játékosokat célozza, és különösen a modern motorokban látszik igazán az előnye. Például Unreal Engine 5-ben már mértek 65% pluszt is a cache miatt egy 5800X-hez viszonyítva. És nem low grafikán, hanem 1080p maxon. A régebbi motorok kevésbé adatintenzívek, azokban ritkán lesz változás a nagy cache miatt, mert a kis gyorsítótár is elég jól működik. Tipikusan ott kezd el ez a hardver működni, amikor a 32 MB-nyi L3-mal is sok a cache-miss, mert olyan őrületesen sok adat feldolgozása történik.
A régi játékokban nem várható sok előny, mert ez egy hardveres megoldás a modern problémákra. A régi játékok elbaszott kódját nem tudja megjavítani, azt szoftveresen kell fixálni.
Nem lesz árcsökkentés, amíg heti szinten kipucolják az AMD raktárát.
[ Szerkesztve ]
-
mater799
csendes tag
válasz Petykemano #35 üzenetére
Az én esetemben kb. 30$ volt a platformváltás költsége ezért nem is számoltam vele ha lehet így mondani de maga a felvetés jogos. Valamint kitaláltad hogy az elsődleges célközönség szerintem az 500 as laptulajok közt keresendő.
Ddr5: nemis az ár az ami annyira csípi a szemem hanem hogy nem látom azokat a bizonyos '' nagy számokat '' amiket elvárnék egy új generációval kapcsolatban pláne szorzós áron.
/ tudom idővel fognak nőni az órajelek javulnak majd a ciklusok meg nő majd a kihozatal stb. /Szerintem nem vitatkozunk épp csak eszmecsere folyik kultúrált keretek közt egy fórumon.
Az hogy kinek mi a drága sajnos relatív de értem mire akarsz kilyukadni az árazással kapcsolatban mert hasonlóan számoltam magam is.
Visszatekintve a különbségekre a 3000-5000 széria árazásában elsőnek ugyanazzal az 50$ al számoltam mint a 3800-5800 esetében és ezt dupláztam meg végül hogy inkább kellemes meglepetés érjen amikor megjelenik.
Szerintem egy 600$ os árazás már életképtelenné tenné a piacon mint termék / több szempontból is / bár amiatt nem aggódok hogy az elején simán lesz az ára még e felett is rendesen de ez már megint más dolog.
Kiváncsi leszek hogy mennyire fog vastagon fogni majd a gyártóknál az a bizonyos ceruza a 600 as szériánál mert amit az intelnél láttam most az félelmetes volt konkrétan és ezért is nem tervezek most felülni az elején az am5 vonatra.
Ha kell valami akkor keress privátban itt az oldalon vagy írj egy sms-t.:) Crosshair VII Hero | R9 3900X | 32GB 3600 CL16 Trident Z | RoG 5700XT | Samsung 870EVO 1TB | Samsung 860QVO 1TB | WD Green 3TB | Cooler Master MasterWatt Maker 1200 Titanium | Fractal Design Meshify S2 TG
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szóval akkor akár már most is vehetnék 5800X-et, nem éri meg várni?
Amúgy még egyet nem tudok, hogy a 3D cache pl. x265 tömörítésénél mennyit számítana. Van egy TLC TV-nk a családban, ami miatt gyakran újra kell kódolnom 4K tartalmakat, hogy lejátssza és az meg ilyen 5..8fps-el a 3600-as Ryzenen, vagyis egy 50 percnyi videót olyan 3 órán át csinál a gép...
-
Petykemano
veterán
Szerintem egy 600$ os árazás már életképtelenné tenné a piacon mint termék
Ezt olvastam Abu fejére.
De én az átlag 15%-ból indultam ki, amit az AMD jelzett, viszont Abu jelezte, hogy lesz annál több is némely játékokban.
Abu visszaigazolta, hogy a gyártási költség azért annyira nem horribilis. ($200-ért is adhatnák) Viszont nyilván az, hogy melyik termékből mennyi áll rendelkezésre, mennyi gördül le, az nagymértékben befolyásolhatja az árazást.Az én várakozásom az, hogy ahogy haladunk előre az évben
- egyrészt az erősödő versenyhelyzet visszavetheti az AMD N7-re épülő Zen3 eladásait. Ide érteve az Intel kínálatát és a házon belüli Zen4-et is. Persze a Zen4 kínálata is nagyon szűkös lesz, de akkor is kiharaphat egy szeletet a Zen3 iránti keresletből
- másrészt ahogy haladunk előre a termékekkel, egyre nagyobb kapacitások szabadulhatnak fel N6/N7-ből (ezek persze nem most dőlnek el, hanem már 1-2 éve eldöntött dolgok lehetnek) Ezt látjuk akkor, amikor az AMD megjelenteti a Navi24-et - mert már jut erre is kapacitás.
(Hangsúlyozom, ezeket nem holnapra várom, hanem az év folyamán)Az persze egy döntés kérdése, hogy az AMD akarja-e N7-en a korábbiakhoz képest nagyobb volumenen gyártható Zen3-akkal kielégíteni az alacsonyabb árszegmenseket (ami esetleg a jelenlegi már-már legacy termékek árcsökkentett áron való forgalmazását jelentené), vagy ha a jelenlegi áron (a jelenlegi marzsokkal) már nem kel el, akkor egyszerűen elengedi ezeket a bevételeket, ezeket a gyártókapacitásokat.
Csak hogy számokat is mondjak: 2-3 negyedéven belül én hivatalosan $200-250-ra várnám az 5600X-et és $300-ra az 5800X-et. (Jelenleg nem ritka az 5600X $260-ért és az 5800X $350-ért) Ehhez képest mondjuk egy $400-500-os 5800X3D még mindig prémium, de egész baráti.
-
Alogonomus
őstag
válasz Petykemano #39 üzenetére
Az átlagosan tapasztalható 15% valószínűleg továbbra is igaz, de konkrét játékokat vizsgálva mindig is voltak kiugró eredmények.
AMD-hez igazított AC: Valhalla esetén még a 6700 XT is bőven a 3090 előtt van 1080p esetén, míg Nvidia-hoz igazított Metro Exodus Enhanced Edition esetén pedig a 3060 Ti is a 6900 XT előtt van.
A két gyökeresen eltérő fejlesztési irány következtében óriási különbségek keletkeznek a kártyák teljesítményei között. Elég csak a nem is olyan régi Halo Infinite teszteket felidézni, amikor egyenesen egymásnak ellentmondó következtetésre jutottak a tesztoldalak, mert nem egységesen ugyanazt a régiót tesztelték. Egyik oldal a saját tesztútvonala alapján 20% AMD előnyt közölt, másik oldal pedig a saját tesztútvonala alapján 20% Nvidia előnyről írt, és mind a két információ helyes volt, csak nem a játékban elérhető átlagos képkockasebességet mutatta. -
mater799
csendes tag
válasz Alogonomus #43 üzenetére
Ez most komoly?
Nem néztem Halo eredményeket mert engem nem érint de azért vicces számomra amit írtál.Ha kell valami akkor keress privátban itt az oldalon vagy írj egy sms-t.:) Crosshair VII Hero | R9 3900X | 32GB 3600 CL16 Trident Z | RoG 5700XT | Samsung 870EVO 1TB | Samsung 860QVO 1TB | WD Green 3TB | Cooler Master MasterWatt Maker 1200 Titanium | Fractal Design Meshify S2 TG
-
Alogonomus
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Új gombot és SoC-t kapott az iPhone 16 és 16 Plus
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- Netfone
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 2024 - Íme a 37. héten megjelenő játékok listája
- BestBuy topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft