- HTPC (házimozi PC) topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos fejegységek
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
sziasztok.
nem tudom h a voltara epulo videokartyak milyen messze vannak meg, de a deeplearning-es felhasznalasuakat mar tesztelik es reklamozza az nvidia. az eloado egy v100-zal hadonaszott es volt kiallitva egy 8 GPUs referencia rendszer is (allitolag mukodo).
[v100] [hgx-1]
erdekes egyebkent (marmint nekem), hogy a vega-hoz kepest itt is megvan az a fajta skalazodas, hogy pl a 300W-os kiepites tud mondjuk 15TFLOP-ot, a 150W-os meg 10-et. -
ÁdiBá
veterán
Itt nem csak arról van szó, hogy minek dobják ki, hanem arról hogy a Volta gyártásával is gond van jelenleg, nem beszélve arról hogy még a kártya papíron se létezik.
Csak a professzionális szintről hallani valamit...
Egyéb információk szerint 2018 végén érkezhet az új széria. -
ez már évek óta így megy NV nél, a Titanok más kategóriában mozognak aki akarja , akarta, megveszi őket, ott nem a pénz számít kategória van,de GDC-n általában leleplezik az új chipet.
ŐŐ ezt nem egészen értem mire gondolsz ezzel:
Nvidia nem érdekelt a z IGP gyártásban, és x86 licensze nincsen.
jelenleg leggyorsabb dedikált GPU -s gamer laposokat NV vel szállítják, nem tudom mit kellene átgondolniuk, mikor egy 1080 mobil szegmensben nem sokkal marad el az asztali társától, ráadásul ott az 1070 és 1050 stb. nincs igazán konkurenciájuk, tehát nem értem mire akarsz ezzel utalni.
Egy mobil 1050 közelében sincs jelenleg egy IGP sem, és az fölött van még pár kategória ,szóval...Az NV befektetői szerintem ennél nyugodtabbak nem lehetnének,[link] mint mostanában, 1.5 év alatt 200% javulás tőzsdén, jelenleg ők a sztárok informatikában tőzsdei szinten szóval ezt se értem ..
és jelenleg minden szinten hatalmasakat lépnek előre, autógyártás terén 25 % növekedés, adatközpontokban pedig 100 % ot növekedtek bevétel szintjén 1 év alatt, Kisebb aranybánya jelenleg a cég...
-
leviske
veterán
Ez csak az én véleményem, de szerintem bármilyen (akár csak szaksajtónak szóló) gamer Volta prezentáció csökkentheti a Pascal Titan és GTX1080Ti eladásait. Nemigazán érné meg, szerintem.
Ami körül sok a kérdés és célszerű lenne a befektetők megnyugtatása érdekében tisztázni, az a mobil vonal. Mert ott viszont nagyon nehéz körök várnak majd a cégre a Raven Ridge és az Intel Radeon megjelenését követően, ha nem húznak elő valami ütőset a Voltával. A desktop piacon nincs bizonygatni valójuk, senki nem fél attól, hogy vaporware lenne a desktop Volta.
-
carl18
addikt
Igen ha megjön egy csúcs kártya, a jobb ár-érték aránnyal rendelkezőket mindig később dobják piacra.
Bár a GTX 2060 is brutális volna, főleg ha tudja a GTX 1070/1080 szintjét.
GTX 2050 meg ha a GTX 1060/ GTX 970/980 szintjére jön azonos áron mint amiért most megy bestbuy lehet. Én Tuti veszek majd egyet -
ha igazak a pletykák, már idén bemutatnak( lehet csak szaksajtónak esetleg valami kiállítás) egy gamer Volta-t,esetleg átcsúszhat 2018 nagyon elejére de persze most nagyon változó a helyzet mindenhol.
Szerintem az megint egy felsőházas termék lesz( talán Titan ?) és elméletileg NV azt nyilatkozta hogy " early 2018 " az azt jelenti, hogy ha a Pascalhoz hasonlóan dobják piacra ,akkor a 2080 jön valamikor április környékén és augusztusban jönnek a kisebbek, 2060 -70 . persze ez csak az Én spekulációm... -
carl18
addikt
Túl sokat nem is várok persze
de szerintem a GTX 2070 akkor is az 1080TI szintjét fogja tudni.
Csak a kérdés mikor jelenik meg, nincs konkurencia és a jelenlegi kártyákat is viszik mint a cukrot. 2018-ban jönnek majd a volta kártyák, GTX 2080-ra leszek kíváncsi. Erősebbnek kell lennie mint a 1080TI-nek -
A pascalra építő arch egy nagyon kicsiszolt GPU lett, ha NV akarta volna még további 10-15 % ot ki tudott volna hozni belőle, mint ahogy ez tervben is volt, de látva az RX 580 és a Vega eredményeket, meg gondolom a bányászat miatt felvert árakat úgy döntöttek lefújják és a Voltára koncentrálnak. Volta-nal egy teljesen új architektúráról beszélünk, amire pontosan az általad felvázolt kártyákban nem történt meg a generációváltásoknál, ráadásul az X86 Licencet nem sikerült megszereznie NV nek sajnos, amihez kapcsolódott volna a Volta egyik újítása.
Nagyon remélem hogy jól fog sikerülni, de nem szabad elsőre túl sokat várni tőle,- mint sokan teszik a másik oldalon. aztán meg jön a sírás - és akkor kellemesen csalódhatunk. -
carl18
addikt
GTX 970 a 780Ti szintjét tudta...
GTX 1070 a GTX 980Ti szintjére jött ki
GTX 2070 akkor a GTX 1080Ti szinjére jön ki, ez nem nehéz kitalálni, ha idáig tudták tartani ezek után se lesz lehetetlen. Csak minek dobják ki az új szériát ameddig nincs ellenfele a jelenleginek se, a vega 1070-1080 ellen tud lépést tartani maximum. GTX 1080TI ellen nincs ellenszere az amd-nek -
carl18
addikt
Ha most is hasonló fejlesztés lesz mint idáig akkor a Volta GTX 2070 tudása valahol a GTX 1080Ti szintjén lesz majd, csak sokkal de sokkal kisebb fogyasztással. Bele se merek gondolni mit tudhat max a GTX 2080TI
Ha jön egyszer egy GTX 2050 én azzal is beérem majd. -
nemlehet
őstag
Nah igen, amikor elsőre láttam Batman köpenyét akkor vagy 5 percig azzal szórakoztam. Mai napig az egyik legszebb real time effect szerintem. Plusz talán az arkham city-ben van az megoldva, hogy ahogy esik a hó akkor látod ahogy vízcseppé válik a karakteren. Azért nem semmi dolgokat hoztak ki az UE-ből.
-
Crytek
nagyúr
Sajnos pár régi cuccnál halott is egyszerűen nem lehet használni...pl Bureaus X-Com pedig abban jól meg van csinálva pár dolog vele de azokon a helyen 980Ti-vel 10 fps alatt van sebesség...szerintem nem létezik olyan physx verzió amit nem probáltam volna egyik se segít rajta
-
TeeBee73
veterán
Még senki sem lőtte el, hogy: Johntra Volta
-
Ragnar_
addikt
Ahhoz előbb meg is kellene írni azt a fizikát, de nem nagyon abba az irányba tendál a játékfejlesztés.. Physx játék se nagyon van már, mióta az UE3 elavult... CE3 játék se nagyon van, ezen enginekkel készült játékokhoz volt némileg komolyabb fizika. Ilyenekkel kapcsolatban mindig a régi többmag megjelenéskori Alan Wake jut eszembe, hogy mekkora hype volt, hogy több magon komolyabb a fizika, meg az időjárás effektek stb. aztán mire megjelent semmi nem maradt a featureökből...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
#16939776 #39 üzenetére
az is erdekes lenne, hogy atjon a cimbi megmutatni valami okossagot, de az ellenem trenirozott ai nem ugy reagal, ahogy neki otthon. ( cimbi arca megtekint jelige. )
lehetne egymas kozott mar kitrenirozott ai -t cserelgetni, esetleg kulon packban arulhat a fejleszto csucsjatekoson edzodott ellenfeleket, ilyesmi... -
MaUser
addikt
Egy játékban?
Btw, ha éppen kevés a 16-bit float és csak ilyen hw áll rendelkezésre, azért offset kompenzációval elég sok minden meg lehet oldani. Anno is így mentek a dolgok és ma is használják ezer helyen. Nyilván viszi a futásidőt, de ha csak így megy, hát ez is egy megoldás.
-
core i7
addikt
Durva mennyit számít a caches cpu -nál mind vga-nal Intel is megemelte idén meg Nvidia is úgy látszik ez a caches emelés éve
-
törölt tag
Szerintem nem ennyire sarkos a dolog, elég ha van benne némi variáció. Pl.: az aktuális képességeimhez képest +/- 2 szinttel variál az ellen intelligenciája, az elég ahhoz, hogy ne legyen unalmas, maradjon esély nyerni, és kihívás is legyen benne, lehessen fejlődni.
Ha el lehetne tolni ezt az ofszetet további 10 szinttel, "kézzel", azzal be lehetne állítani, hogy milyen tempóban szeretnék végigmenni a játékon. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Rabbitf_24 #31 üzenetére
Gaming kényszer nincs, ipari viszont igen. Google Tensor proci pl.
Talán csurran cseppen valami a gamingre is. -
nemlehet
őstag
válasz
#16939776 #34 üzenetére
Mondjuk ez szerintem nem feltételnül csak a lustaság hibája. Ha belegondolsz te is szeretsz egyre jobb lenni valamiben és látni ahogy a korábban nehézséget jelentő problémákat már meg tudod oldani. Ha az AI úgy lenne egyre nehezebb ahogy te javulsz hiányozna ez az érzés és teljesen elmaradna ez a fajta jutalom.
Persze a nyomd meg az x-et hogy elpusztítsd az ellenséget típusú nehézség egy más kérdés, de nem olyan jó dolog az adaptív nehézség mint elsőre tűnik.
-
törölt tag
Ennél sokkal lustább a mostani vásárlóbázis. A rájuk szabott nehézségi szintek mutatják hogy nem szabad őket kihívás elé állítani, mert le-értékelik a játékot, és nem veszik meg a többiek.
Erre a piacra önfejlesztő AI-vel rendelkező ellenfelekkel indulni elég ön-tökönrúgás lenne
-
hokuszpk
nagyúr
Ez is számít, nyilván a tensor magoknak sok haszna nincs gamingben.
hat nemtom, allitolag az a gepi tanulast segiti, en latnek jovot olyan jatekokban, amik el/megtanuljak a jatekstilusodat, es ezert nem tudod ugyanugy ketszer vegignyomni, mert mondjuk masodikra mar rajon a gep, hogy fejloves elol villanypozna moge elbujni fail, ketmeteres betonfal moge meg teljesen oke.
-
Rabbitf_24
addikt
Osztom a többiek véleményét, nincs kényszer, nem fognak sietni vele...
-
-
MaUser
addikt
Ne már egy olyan oss(!) tool-al akarjunk gpgpu performance-ról általános következtetést levonnai, ami azzal kezdi, hogy még a proprietary api-kat sem támogatja.
Nézz meg egy sima fft számolásnál milyen korlátok és sebesség issue-k vannak néhány népszerű platform (matlab, python, stb.) alatt...
-
Desktop GPGPU alkalmazásokra gondoltam, mivel itt a PH-n nem a HPC kártyákat szokás tesztelni, hanem a játékos verziókat, azokon meg nagyobb eséllyel fut desktop progi.
Arra lennék kiváncsi, hogy az ilyen Luxrender, meg hasonló progikban - ahol a tesztek szerint tényleg lassabbak az nV karik - mennyit fogyasztanak az egyes architekturák a teljesítményükhöz képest. -
MaUser
addikt
Azért merült fel ez bennem már régóta, mert az nV karik GPGPU feladatokban nem szerepelnek olyan jól a játékbeli előnyükhöz képest,
Ez a hét vicce.
FYI, gyakorlatilag csak nV cluster-t találsz szinte az összes vállalatnál, olyannyire nem szerepelnek jól GPGPU-ban. Ne keverjük az i egy-két soho alkalmazást valós feladatokkal. Jelenleg ott vagyunk GPGPU szintjén, hogy ipari feladatoknál van 99%-ban legacy és/vagy maintained cuda/cuda-t használó kódod.
Egyetemi szinten meg még durvább a helyzet, ha nem célirányos ocl konfra mész, tű a szénakazalban nem cuda-n bemutatott kutatás.
Elvégre ki a rák akar szívni, amikor cuda-val az nv gyakorlatilag mindent a feneked alá tesz? Ocl-lel még mindig ott tartunk, hogy egy sima Matlab-ban(
) sincs normális support hozzá. Miről beszélünk akkor? Végül is, az elsőszámú ipari/egyetemi tool sem támogatott normálisan...
-
törölt tag
Látszik hogy van még bőven fölfelé...
Megvárom amíg 4K-ban is 8ms alatti render időt tud vágni egy "közepes árfekvésű CPU-val", talán akkor vissza nézünk erre a VGA témára, ezen "kis" idő alatt össze lehet rá kuporgatni a rávalót, amit akár értelmes dologra is el lehet költeni
-
ÁdiBá
veterán
Nagyon kíváncsi vagyok rá mikor hozza le a cég GeForceba az új Voltát, és hogy melyik utat választja.
Új GTX mérsékelt fogyasztással, vagy esetleg egy teljesen új, mindent bele Titant köszönthetünk.
Most belegondolva, két gpu uralkodik az nvidia köreiben, egy GP104 és egy GP102.
Ami picit zavar, hogy egyáltalán nem indokolja az nvidia vállalatot hogy siessenek a termékeik kiadásával.
Meg ezt a professzionális kártyákat se értem, van olyan vállalat programozó cég ami ezeket a kártyákat is cserélgeti?!
Folyamatosan azt olvasni interneten, hogy újabb professzionális vga, 16GB HBM2 most is van az nvidia köreiben, és megint jön az új.... -
Abu85
HÁZIGAZDA
Lehetne, de az arányok tekintetében nem lenne jelentős eltérés a gaminghez képest.
Az is baj, hogy nem nagyon van asztali szinten karbantartott CUDA kód a tipikus tesztalkalmazásainkban. Kb. annyi az egész, hogy megírták pár éve és áll a semmiben további optimalizálás nélkül, mert nagyon sokan már csak az OpenCL kódot fejlesztik.(#20) gbors: Ez is számít, nyilván a tensor magoknak sok haszna nincs gamingben. Egyébként elvileg, de tényleg csak elvileg az MR-Voltára 768 GB/s van írva tervként.
Amíg nincs hardver addig nyugodtan hazudhatnak erről.
Úgy lenne a jó, ha lenne ott egy csillagozás, hogy konkrét mérés, de nem, ez csak egy levegőben lógó valami.
-
Persze, hogy nem jön le a GV100 gamingre, hiszen a multiprocesszorok tartalmának a felét ki kell hajigálni belőle
Amúgy köszönjük a cikket, végre látni valamit a Voltából (L1 cache), aminek a játékok terén is lesz értelme.Őszintén szólva nagyon kíváncsi vagyok, mekkora lesz az előrelépés (műszaki) kategórián belül, mert az előző generációkban rendre 60-70% volt, és ehhez a mértékhez egyelőre nem látszik a hajtóerő.
+1 komment a hatékonysághoz - az elmúlt 5 évben mind az nVidia, mind az AMD rendre hazudott a perf / W javulásokról, úgyhogy az 50%-ot itt is érdemes fenntartásokkal kezelni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Egyszerű. A GV100 és a Vega 10 külön kategóriát céloz meg. A GV100 egy 815 mm2-es lapka, míg a Vega 10 486 mm2-es. A Vega 20 lesz az AMD-től egy 600 mm2 körüli versenyző és e mellé már 1 TB/s-os sávszél megy. Legalábbis újabban arról hallani, hogy a Vega 20-at nem viszik 7 nm-re.
A GV100 és a Vega 20 nem valószínű, hogy lejön a gaming vonalra. A GV100 előállítási költsége egységnyi szinten 350-400 dollár. Tehát mindenképpen olyan hardverre kerülhet csak fel, aminek az ára minimum 4000 dollár. A Vega 20 sem lesz 150 dollárnál olcsóbb, tehát az is egy 1000 dolláros minimum árat igényel. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Firestormhun #4 üzenetére
Ilyet lehet mondani, hiszen ma még senki sem tudja ellenőrizni. Emiatt a ténylegesen kézzel fogható adatokra koncentráltam.
Másrészt jó lenne megmutatnod, hogy az állítólagos forrásoldalon hol írnak az L1 gyorsítótár növelésének hatásairól, illetve az ATS-ről.
Előbbiről két sort látok, míg utóbbiról semmit. De az STH köszöni a reklámot.
A Hot Chips oldalán egyébként már elérhetők a prezentációk, és a leírás az elhangzottakról. Persze nem publikusan, de meghívással hozzáférhető minden. Más is onnan szedi.
-
shteer
titán
na de mennyit fog hesselni?
-
ribizly
veterán
Csak jelenjen már meg!
Eddig nem kellett csalódom az nvidia top kártyáiban, de az igazi innováció mindig elmaradt.
Persze bizonyára most is a "safety" 1080Ti +30%-ra lesznek belőve, de én azzal már nagyon boldog leszek, ha fogyasztásban hozza a 1080 szintjét. -
Televan74
nagyúr
Hova siessenek.Övék a leggyorsabb kártya,ami 4K -ra is alkalmas.A konkurencia semmit okot nem ad a kapkodásra.Lehet hogy egy évet is csúsztatják a Voltát.Addig meg továbbra is kaszálnak a Pascal kártyákon.főleg a koronát viselő 1080Ti -n.
Tippre: 2018 Q2/Q3 xx70/xx80 -as Volta, a xx60 -s később.
-
Ne ecseteljék, dobják piacra
-
Crytek
nagyúr
Jöhetne már valami info végre arról is mi csorog majd le ebből a gaming érába
-
Firestormhun
senior tag
Az a fránya 50%-os energia hatékonysági javulás az új SM dizájnban Pascalhoz képest valamiért mindig kimarad PH cikkekből, de sebaj pótolom:
Az egész cikkhez a forrás anyag pedig itt található, ha már az sem volt linkelve: [link]
-
Pipó
őstag
Nézem a memória busz szélességet és látom, hogy a táblázatban a P100-nak 720 GB/s, a V100-nak 900 GB/s, míg a Vega FE-nak 483,3 GB/s. Ez hogy a viharba lehet?
-
Petykemano
veterán
Micsoda vak szerencse, hogy az nvidia hardverére.a fejlesztők dokumentáció nélkül "maguktól" is optimalizálnak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat Hot Chips előadásán a Tensor magoké és az L1 gyorsítótáré volt a főszerep.
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Eladó Sapphire Radeon RX 6900 XT Nitro+
- XFX SPEEDSTER MERC310 AMD Radeon RX 7900 XTX BLACK
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest