Hirdetés
- Autós kamerák
- Fehér Maxsun alaplapok a japán médiairányzat kedvelőinek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ennyibe kerülhetnek Európában a Xiaomi Pad 7 tabletek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
ballazol
senior tag
válasz
Dragon3000 #51 üzenetére
fakkkkkkkk
hát, köszi! -
törölt tag
Úgy általában, a kézikönyv végén szokták listázni, hogy milyen felbontás-frekvencia párokat támogat a különböző bemeneteken egy monitor. A 120(+) Hz-es gaming monitorokon a HDMI másodlagos szokott lenni, teljesen tipikus, amiről írsz. Ez a mostanában érkező HDMI 2.1-es monitorokban látszik érdemben megváltozni.
Van ilyen hatása is annak, hogy az új konzolokból kicsikarható a 120 Hz.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
nagyúr
-
dabadab
titán
-
ballazol
senior tag
Hali!
Hadd kérdezzem meg - hátha értesz hozzá -, hogy ha a monitoromon 1.4-es HDMI csatlakozás van, de veszek egy komolyabb (2.0-s vagy akár magasabb) HDMI kábelt, látsz rá esélyt, hogy a 2560*1440p-ben futó monitor ne csak 75Hz-en menjen, hanem mondjuk 120 vagy 144Hz-en?... (a vga ASUS gt 1030 2gb sl 2g brk, tudja a 2.0b szabványt, a monitor pedig egy ASUS MG279Q - 144Hz)
Persze, ha ez valamiért nem működne mégsem, akkor nem invesztálok új kábelbe fölöslegesen...[ Szerkesztve ]
-
akaido
addikt
Mondjuk bevezetnék a javaslatodat, tehát nyissz ha sz@r az árud.
Nagyon szkeptikus vagyok e téren, mert az eddigi sajnálatosan negatív tapasztalatok affelé tendálnak, hogy sajna tutti lenne sok olyan aki a tiltás ellenére árulná továbbra is a ki tudja "honnan származik-hogyan gyártották" gágyit. Mekockáztatnák, hiszen nincs annyi ellenőr, nincs annyi műtéti időpont... -
micimacko
aktív tag
Nem zavart meg semmi....évekig forgalmaztuk (sőt, gyártottunk neki terméket OEM-ként). Elmondása szerint (én nem olvastam a szabványt) a szabvány miatt kellett adnia az erősítőt (12,5m felett), de erősítő nélkül is simán átviszi a full-hd jelet 50m-es kábelen. Bár az is tény, hogy a megjelenítőtől is függött, nem mindegy milyen márkájú kijelzőre lettek kötve.
-
iqkacsa
csendes tag
Èn tapasztaltam olyat, hogy ha a HDMI kábel ès az USB kábel párhuzamosan futott, akkor nem ment át a kèp rendesen a projektorra. Nem csak vezetèknèlküli kommunikációnál okozhat gondot. Nyilván megoldotta, hogy átraktam a külső vinyót máshova, de bosszantó volt.
-
dabadab
titán
Mert nem ez a gond.
A kábel maga működik abból a szempontból, hogy átviszi a jelet, viszont a kábel effektíve zavarjeladóként működik és a drótnélküli eszközöket zavarja.Ha nem vinné át az adatot, akkor rövid úton megoldódna a gond, az elégedetlen ügyfél visszakérné a kábel árát, a kereskedő meg a tizenötödik ilyen eset után nem venne többet olyan kábelt.
Itt viszont ránézésre minden oké, nem tűnik fel különösebben semmi, csak az, hogy már megint alig kapcsolódik a bluetooth, a wifinek meg kisebb a hatótávolsága meg a sebessége, mint amilyen lehetne - de ezek azért messze nem olyan egyértelmű tünetek, mint a se kép - se hang, ráadásul a ludast is jóval nehezebb megtalálni.
[ Szerkesztve ]
-
-
dabadab
titán
válasz
#72042496 #13 üzenetére
HDMI-re van tanusítvány, meg még app is hozzá
De ez - a legjobb tudomásom szerint - csak a jelátvitelről mond dolgokat, arról nem, hogy a kábel mekkora környezeti zajt generál.
-
arn
félisten
Miert nem csinalnak a keszulekekbe verzio ellenorzest? Ha nem megy at egy referencia adat megfeleloen, akkor koss be masikat.
-
ricsip
addikt
sub
-
törölt tag
Sokkal egyszerűbb lenne, ha megadnák azt, hogy milyen az a min. shild konstrukció, amivel ellehet elérni a -50dB-s határértéket, amit akár egy tolómérővel vissza lehetne fejteni és a boltos/vásárló a min. követelményeket ellenőrizni tudja saját maga. Ne kelljen a "biztos hogy nem"-hez laborba vinni a kábelt, ha már ebből az esetből van jelenleg, - a tanulmány által bizonyítva - sokkal több.
Amúgy kíváncsi lennék, arra a méreg drága, méretre készíttetett coax kábelre, amit SDI átvitelhez vettünk, hogy arra mit lehetne kimérni, lehet hogy az sem felelne meg a -50dB-nek, a teszt metódus szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
remek
-
válasz
Dragon3000 #23 üzenetére
Nekem is van működőm. De sikerült kifognom gyatra minőségűt is, nem is a legolcsóbb noname fajtából.
Pedig elvileg szabvány van, meg ilyesmi. -
Reggie0
félisten
válasz
waverider #21 üzenetére
Nem is kell minden kabelt ellenorizni, boven eleg csak statisztikailag. Ezt boven megteheti egy hatosag is, random bolti vasarlasok alapjan. Ha ugy megbukik egy termek akkor ki kell tiltani az EU-bol, bezuzatni a mar bejott, de el nem adott termeket, es birsagolni a ceget. A problema csak azzal van, hogy kb. barmerre lehetnek a szar kabelek, azt a juzerekkel csereltetni mar nem megoldott. EMC eseten nagyjabol csak akkor lehet valamit lepni, ha eppen zavarja a kornyezetet es ez bizonyithato is.
[ Szerkesztve ]
-
waverider
senior tag
megvan ez okosba oldva, minden kábelt, minden fajtában és hosszban, senki nem tud ellenőrizni, még "az annyian vannak, mint a(z)" országok sem, nemhogy az EU-ban.
szóval a tanulmány mind szép és jó, de nem sokat segit utólag. -
törölt tag
HDMI-re van tanusítvány, meg még app is hozzá (iOS-re is), de csak 1-2 kábelt láttam eddig, amelyiken feltüntették a megfelelő címkét. Az egyik épp valamelyik Hama, amit lenéznek valamért, pedig szerintem korrekt kellékeket gyártanak.
Jó, az utóbbi években amúgy se figyeltem, járvány alatt meg ez érdekelt kb. utoljára, így változhatott a helyzet a címkékkel.
[ Szerkesztve ]
-
lemusz
addikt
Szar az egész. Na megyek is fektetni egy kábelt.
-
fecke78
senior tag
nekem Ilyen
kábeleim vannak , no probléma 4 k ban akadásmentesen teszi a dolgát , és annyit bőven megér , szerintem
És a dv -vel sincs gond[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Erre nem lehetne valami egyszeru megoldast? Siman legyen valami tanusitvany, a celszamok mar ismertek, tanusitvany nelkuli kabelt faszlevagas terhe mellett arusitani tilos EU-n belul es kesz. Lehet, hogy par honapig kaosz lenne a dologbol, de utana mindenki jobban jarna.
-
Patice
nagyúr
Ezen nem is csodálkozom.
Belevehették volna a LAN kábeleket is, azoknál is szvsz. hasonló eredményeket kapnának. Ott is rendkívül nagy lehet a szórás.
Sima Cat5e kábelek sokszor nem tudják a gigabitet, mert nem képesek a megfelelő frekvencián működni, pedig jól vannak dugózva, bekötve.
A fali csatlakozókról meg ne is beszéljünk... -
törölt tag
A vizsgálat fő tanulsága, hogy az olcsó rossz, a drága is.
-
Én mondjuk annak is örülnék, ha az összes HDMI kábel tudná a fullHD-t.
Ahhoz képest, hogy sok ezer forintot kérnek el értük (hogy még egy monitorhoz is inkább csak gagyi VGA-t adnak helyette), már egy 3-5 méteres sem mindig bírja megbízhatóan átvinni a 720p-nél nagyobb sávszélességet.
-
nexwo
őstag
Az biztos, hogy az irodák és háztatások nem fognak tömegesen kábelt cserélni. Na meg a nyers anyag hiány...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Egy több országon átívelő tanulmány szerint konkrétan siralmas a helyzet az elektromágneses kompatibilitás terén.
- Építő/felújító topik
- Autós kamerák
- Autós topik
- Fehér Maxsun alaplapok a japán médiairányzat kedvelőinek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OTP Bank topic
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...