Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taposo
aktív tag
Egy dolgot még mindig nem értek, ebben az eszközben külön van valami képernyő ? Mert hát nem azért veszek drága TV-t, hogy a végén valami olcsó fakó lcd-n keresztül keljen néznem a tartalmakat.Szerencsére engem nem érint, igy is zacsival merek moziban 3D-t nézni
-
Cathulhu
addikt
Na ez meg tudna gyozni egy ps4 vasarlasrol, fokent ha hamarabb jon mint az oculus. Viszont azt is nagyon varom, szoval aki elobb jon, az nyer nalam
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
-
aerosmith
őstag
sony korábbi szemüvege is állatjó volt de őleg filmnézésre.
jól látom hogy head tracking ebben sincs? -
Meteorhead
aktív tag
Hát pedig pont, hogy ki fogja váltani. A giga méretű tévék egyik legnagyobb kihívása a kijelző méretéből fakadó háttérvilágítás homogenizálása, arról nem is beszélve, hogy mennyi pixelt kell hibamentesen legyártani.
Akik probáltak már ilyen szemüvegeket mind azt mondják, hogy a 720p már közel valós hatású, de 1080p nagyon sokáig bőven kielégíti az emberek igényét.
Szerintem állati fölösleges bazi nagy tévét venni, cska azért, hogy aztán méterekről nézd. Inkább legyen pár centis a kijelző, és szintén pár centiről nézd. Ugyanaz az élmény, csak sokkal kevesebb az e-hulladék.
-
Cathfaern
nagyúr
Nem kell hozzá PS camera, maga az eszköz lekezeli a fejmozgást. De benne is van a hírben:
"Az eszköz természetesen leköveti a fejmozgást, ráadásul 1000 Hz-es mintavétellel. Az így keletkezet bemeneti adat a kiállított eszközön USB porton keresztül jut el a számításokért felelős gépbe."SteelSeries Arctis Nova 7P eladó: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
-
Jose73
tag
Jáj, nem lehetett volna legalább az Oculus Rift paramétereit (110 fok, 5,6" átló) hozni?
-
nofi
addikt
Nem is az a a lényege, hogy jobb képet nyújtson, hanem elhitesse az agyaddal, hogy benne vagy. Ez azért nem csak olyan barbatrükk mint a 3D, ezért szerintem meg simán nagyobb élményt nyújt. Pont ez is a probléma vele, hogy kevesebben bírják mint pl a térhatású filmeket, továbbá huzamosabb ideig nem is javasolt a használata.
Xbox GT: nozsolt
-
Taposo
aktív tag
válasz Meteorhead #6 üzenetére
Hát tényleg igazad lesz, mert a mostani csúcsmobilok is a 5" kijelzőjükkel megszégyenitik a 4-500 eurós monitorokat, van itthon mindenből úgy hogy látom tényleg van alapja
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
Ha értelmesen fog működni, tuti vétel lesz a PS4 mellé.
-
pakriksz
őstag
remélhetőleg leköveti a fejmozgást. A napokban volt szerencsém kipróbálni egy ps4-et, és nagyot néztem amikor egyszer csak a sok kontroller nyomkodásnál megjelent egy "célkereszt" szerűség a képernyőn, és a kontrollert mozgatva a térben igen pontosan lehetett vele célozni(és eszembe jutott hogy ez mekkora megváltás lenne az autós, repülős, sőt fps játékoknál az analóg kar helyett), és kb mindent tudtam eddig a ps4-ről, de erről nem is hallottam. Szóval ha ott van ilyen a fejkövetésnél is kéne.
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
-
noisia
aktív tag
"Ez azért nem csak olyan barbatrükk mint a 3D"
Te miről beszélsz? Ez is ugyanúgy becsapja az agyad Ezért "Virtual" a neve.
Tudod, "nem igazi".
Ha kinyújtod a kezed, ezt sem tudod megérinteni vagy a szemeden kívül mással tapasztalni." ..a p3'n1szem benne volt a Rekordok könyvében..aztán a könyvtáros mondta, hogy azonnal vegyem ki.."
-
Cathfaern
nagyúr
A fejmozgás miatt sokkal nagyobb élményt nyújt, mint a sima "felveszem a szemüveget és nézem a TV-t" 3D. Itt lehetőség van arra is akár, hogy "benézz" a dolgok mögé (főleg ha egy ps camera-vál összekötik, és akkor tudja a testmozgást is figyelni). Persze érintésről itt sincs szó.
SteelSeries Arctis Nova 7P eladó: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
Gilberto
aktív tag
Bennem mindig felmerül a kérdés ilyen cuccokat látva. Vajon a szemüvegesekre is gondolnak, vagy velük mi a helyzet? Mert ugye a 3D is azért rossz, mert szemüvegre szemüveget venni nem a legjobb dolog. Én tudom, hiszen szemüveget hordok.
[ Szerkesztve ]
PSN: Gilberto2k10 (PS4)
-
Tulkas
tag
Dobják hozzá kiforrottan a PS5 mellé, fűszerezzék meg egy pár jó játék-adaptációval, és az lesz az első konzol amit megveszek.
"Nevess, és a világ veled nevet...Horkolj, és egyedül alszol..."
-
Gilberto
aktív tag
Tudom, mert van ilyen csiptetöm otthon. Egyébként az sem a legkenyélmesebb, ráadasul iszonytosan tükrözödik.
PSN: Gilberto2k10 (PS4)
-
TazLeacher
nagyúr
Mennyi lesz az ára? 2-300.000?
-
Jose73
tag
válasz TazLeacher #28 üzenetére
Remélem ennél jóval kevesebb, pl Oculus Rift Devkit2 350 dodóért jön nemsokára , és a végleges verzióért sem fognak (szerintem) sokkal többet kérni.
-
dezz
nagyúr
Valamikor a '90-es évek elején próbáltam először head-trackinges, 3D-s virtuális sisakot. Nem gondoltam, hogy ennyit kell majd várni, hogy megjelenjen a hétköznapokban. (Az persze még valami 320x200-as volt [szemenként], nehéz és bumfordi.)
Megjegyzem, így az emberek (főleg a fiatalok) egyre kevésbé tudják majd elválasztani a valóságot a virtuálistól... Ha akarják, akkor persze igen. De vajon mennyire akarják majd? Aki szerint ez hülye kérdés, az egyrészt nem próbálta még, másrészt nem tudja megérteni azokat, akik már ebbe születnek bele. A virtuális valóságok sokkal inkább az életük részévé válnak. Ez a dolog akár új fejlődési pályára állíthatja az emberiséget. De az is lehet, hogy csak az extrém jétékfüggők számát fogja növelni.
(#6) Meteorhead: Tegyük hozzá: a közbülső lencsék által a látvány olyan (a szem számára optikailag is), mintha több méterről néznénk egy több méteres megjelenítőt. (Pontosabban kettőt, szereóban.)
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
Szerintem is érdekes élete lehet majd a most, vagy inkább 10 év múlva megszületőknek. Én inkább veszélyesnek tartom a virtuális valóság és a valóság konvergenciáját. Egy kisgyereknél fejlődési rendellenességeket is el tudok kepzelni, ha ilyen eszközöket használ.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
azopi74
addikt
Az, hogy szemüvegesek is tudják használni nem feltétlenül jelenti azt, hogy szemüveggel együtt lehet használni, van más megoldás is, lásd Oculus Rift. Szerintem itt is hasonló lesz. Még ha el is fér alatta szemüveg, nem hinném, hogy túl ergonomikus megoldás lenne. Bár nem vagyok a témában szerencsére érintett, mert még napszemüveget is csak akkor hordok, ha nagyon muszáj (maximum vezetés közben, ha szembe tűz a nap) de nem tudom elképzeni, hogy egy ilyet a szemüvegre kelljen ráhúzni.
-
-
oraihunter
aktív tag
Hajrá! Erre én is beneveznék.
oraihunter felhasználónak 391 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon! Ha sürgős, akkor az adatlapon a telószám (06-30-293-42-53), de számkijelzés nélküli hívást már 21-éve nem fogadunk!
-
steven84
tag
A unity nem értem mit foglalkozik velük, az ő rendszerükön esélytelen az alacsony késleltetés mivel a programjuk nem natív kódot fordít, így alapból hatalmas a lag.
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
válasz Meteorhead #6 üzenetére
"Szerintem állati fölösleges bazi nagy tévét venni, cska azért, hogy aztán méterekről nézd. Inkább legyen pár centis a kijelző, és szintén pár centiről nézd. Ugyanaz az élmény, csak sokkal kevesebb az e-hulladék."
igen, meg sokkal jobban szétb*ssza a szemed.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Taposo
aktív tag
Pedig igaza lesz Meteorhead kollégának, most olvasom hogy a Oculus Rift-ben is már OLED kijelző lesz, és bizony a 5" PS Vitám kezdetleges sőt prototipus OLED kijelzője szinekben alázza 42" 7-800 eurós TV-ket, az meg hogy mi kárositsa a szemet hagyjuk, az olvasás után a 60Hz-es kilejzők a legjobban
-
Márton
nagyúr
3D tekintetében ugyanolyan problémás a dolog?
Ti. hogy végig egy síkra fókuszálsz, de a szemtengelyek
mélységtől függően minig máshol metszik egymást.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Cathfaern
nagyúr
A fény fotonokból áll, a fotonok energiája meg állandó, független a kibocsájtástól megtett úttól. Szóval ha ugyanannyi fény jut a szemedbe, akkor teljesen mindegy, hogy az 2m-ről vagy 2cm-ről megy.
SteelSeries Arctis Nova 7P eladó: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
Madwe
nagyúr
válasz Cathfaern #46 üzenetére
Akkor bizonyára monitoroknál is csak poénból mondják azt a nézési távolságot ahol még kevésbé sérül a szem... Valamint ez az egész látótered betölti, kb olyan mintha egy monitort 10 centiről néznél, így sokkal több foton jut a szemedbe? Valamint a távolság hatására nem csökken a fényerő? Szerintem sokkal jobban károsul a szem, de a fizikáját nem tudom.
-
Djuree
félisten
én majd inkább megvárom amíg az első használóknak tönkremegy a látása. okos ember más kárából tanul. az első verziók úgy is mindig szarok. sosem veszek ilyen újdonságokat ilyen hamar, sok idő míg kiforrja magát.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Cathulhu
addikt
Nem a fotonenergia roncsol, hanem a fokusztavolsag. Ha allandoan egy adott tavolsagra fokuszalsz, akkor elfaradnak, megnyulnak a fokuszt szabalyzo izmok. Ha a vegtelenbe fokuszalsz, akkor jobb, mivel nyugalmi allapotban maradnak, es tudtommal ezek a VR szemuvegek a vegtelenbe fokuszaltaqtnak, akarcsak a google glass, sokkal kevesbe karosak, mint fixen 1 meterrol bamulni a monitort.
A minimum tavolsag meg azert kell, mert ha tul kozelre probalsz fokuszalni, akkor a szemtengelyed is torzul es az izmok is tulzottan nyulnak. Itt egyik sem all fenn, mivel a szem tengelyeid parhuzamosak maradnak.
[ Szerkesztve ]
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest