Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
titán
"A lapka órajele az AMD ajánlása szerint 800 MHz, az mellé társított..." -z
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Móci
addikt
Köszönet a tesztért! Sejtettem, hogy nem lett annyira jó ez a kártya, most már biztos vagyok benne.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Ribi
nagyúr
Nem értem hogy a viharban lehet pozitívumként megemlíteni, hogy az 5850-nél magasabb a fogyasztása habár lassabb nála? Azért ilyeneket ne írjunk már le mert ez szimplán vicc kategória. Legközelebb az lesz a pozitívum, hogy végre átléptük a 300W fogyasztast ?
-
Fáraó
őstag
Jó teszt! Grat!
"A másik célcsoport a 4800-asok tábora lehet, akiknek HD 4850/4870/4890-je van. Gyanítható, hogy ők sem fognak elájulni a látottaktól, az 5830 egyáltalán nem meggyőző. Azért drágább, mert DirectX 11 kompatibilis, a DirectX 11 viszont egyelőre - mondjuk ki - finoman fogalmazva sem jelent áttörést."
+1Sztem jelenleg vagy a 4870X2, vagy az új 460-ok jelenthetnek fejlesztési irányt a 4850/4870/4890-eseknek.
[ Szerkesztve ]
VIGYORRRGAZMUS.....
-
odorgg
addikt
Hát nem egy best buy kártya az bisztos! Ráadásul ha NV a 460-at beárazza a 60000Ft-os ársávba akkor az 5830-at néhány ATI rajongón kivül senki sem fogja megvenni
Persze ha ATI-ék kicsit átszabnák az árakat, akkor még fordulhat is a helyzet. Holvan már, az az árverseny
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
shark300
tag
Megnéztem volna egy tesztet a GeForce GTX 460-nal, de érzésem szerint nagyon közel van egymáshoz a két kártya, így majdnem felesleges lenne.
Ha egy hirdetésem lejárt, akkor már nincs meg az a termékem.
-
Jaffafa
aktív tag
"ugyanakkor nem támogatja a PhysX-et (ami szempont lehet),"
Én már teszteket igen, de élö embert még nem láttam (elvakult nVidia fanokon kívül), akik tényleg hátránynak éreznék ezt.
"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö
-
Mr.Csizmás
félisten
jó teszt, de maga a kártya elég wtf kategória....(amit fentebb írtak az urak)
(úgy érzem ebből nem lesz akkora siker, mint a 4830-ból, hogy 25-30k körül vitte a nép mint a kokaint)
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B X | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
1hijjanhusz
senior tag
Jó teszt lett. Jobban látszik, hogy valóban nem best-buy kártya.
Nevetséges a teljesítménye, ilyen ár mellett.[ Szerkesztve ]
lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
zuchy
őstag
-
WildBoarTeam
aktív tag
A teszt jól sikerült. Tényleg az az eredmény jött ki, amire számítani lehetett. Hát az ár/érték arányban tényleg nem szerepel túl jól, azért mégiscsak kapható egy "köztes" kártya (bár picit tényleg elszabták).
blabla
-
adamka16
őstag
Azért egy G92 még mindig van tesztekben. ugye ezt a kártyát használtan 15 körül meg is lehet kapni. miről is beszélünk?
-
szumo
senior tag
Egy árkurtítás után szerintem azért kelendő darab lenne.
Addig meg marad a gépemben a 3870.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
drherby
csendes tag
Nem lehet valahogy unlockolni a letiltott részeket????
Amd nál nem lehetetlen az ilyesmi.
60 ezerért egy 5870 nem lenne rossz -
P00By
nagyúr
Nem a legjobb választás maradjunk annyiban. De ezeket a chipeket is el kell adni vhogy
-
djg
aktív tag
- rosszul pozicionált: ára közelebb van az 5850-hez, viszont a teljesítménye inkább az 5770-hez
Jelenlegi árak táblázatból:
HD 5770 - 45 000 Ft
HD 5830 - 60 000 Ft
HD 5850 - 85 000 FtAz ára is közelebb van az 5770-hez ezek alapján...
-
F_Zolee
veterán
Annyira azért nem rossz ez a kártya. Az árával van csak gond egyedül.
-
Vagy +1 a meglévő kártyából.
"A HD 5770 és HD 5850 közé pozicionált videokártya hónapok alatt sem tudta magát megkedveltetni. Mi ennek az oka?"
Az, hogy drága.Végigolvasva a cikket, ez be is bizonyosodott.
Nagy UP fLeSs-nek, mert nem adta fel az ár/érték grafikont!
01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101
-
depmod
senior tag
Nem ez lesz a következő kártyám.
Akkora dög, de mi a fenéért nagyobb a 5850-esnél? Vagy csak én voltam figyelmetlen olvasás közben?Mindegy, én még mindig tartom magam ahhoz, hogy 30k-nál drágábban nem veszek vga-t. Ezek szerint erre sokáig várhatok, de erre a vasra biztos nem fogok. Most még tökéletes a 4850-es, eladni 18k körül tudnám, egy tizes pluszért 1gb 4870-est vehetnék, de most még nem kell. Megvárom a NV 460-as árazását idehaza, remélem letolja az árakat, aztán télre lesz valami az upgrade-ből.
Nem sürgős[ Szerkesztve ]
..., akkor a nyuszi b***hatja!
-
Tigerclaw
nagyúr
Nekem is egy régi 3870 van a gépemben és már legalább fél éve vadászom az utódját, egyelőre siker nélkül. Az 5770 kevés lenne teljesítményben, az 5850 pedig már túl drága. Az 5830 már alapból nem szimpatikus, mert selejtes chipre-re van építve. 3 magos cpu-t se vennék ugyanezen okból. Értem, hogy akár hosszú évekig hibátlanul működne, de akkor is zavaró a megoldás. Van egy chip, amit hosszú hónapokon keresztül terveztek, optimalizáltak és nem lehet csak úgy letiltogatni benne részeket, hogy a balance ne szenvedne csorbát. Lehet hogy a max/min fps-ek nagy szórásában ez is szerepet játszik. Más szempontokat nézve, meg egyszerűen túl drága.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
tocso83
csendes tag
És van itt még egy szempont:
Ugyan a cikkben is megemlítésre kerül, hogy a használt cikkek sokaknak nem jelentenek opciót, de mégis érdekes lehet. Míg 5850-et és 5770-et bőséggel lehet találni használtan, az itt említett áraknák azért jóval olcsóbban és ezek ugye még nagyjából mind garisak. 5830-at meg alig látni használtan, kis túlzással eddig se kellett a francnak se.
Szóval ha így nézzük ugyanúgy megmaradt az űr a "csúcs" és "közép" - kategória között.Nem jó alternatíva ez a kártya: akinek van 65eFt-ja VGA-ra, annak bizony van 85 is. Akinek meg csak 40 van, az meg nem nagyon fog még 25-t rátenni egy alig jobb kártyára.
-
BalaNce87
addikt
"Azért drágább, mert DirectX 11 kompatibilis, a DirectX 11 viszont egyelőre - mondjuk ki - finoman fogalmazva sem jelent áttörést. Talán majd 1-2 év múlva, már csak az a kérdés, hogy hol lesz ez a generáció 1-2 év múlva?"
Ugyanez a Dx10! Értelmetlen dolgok és alig szebb látvány rendkívül sok teljesítmény csökkenés árán.
Ennyi pénzért meg abszolút nem érdemes leváltani egy 4870/90-et. Nekem csak egy mármár öregnek mondható 8as Nvidiám van, de abszolút nem panaszkodom. -
robyeger
addikt
[AvP és a dx11] "ám még ennél is viccesebb az a tény, hogy a DX10-es és DX11-es grafika között gyakorlatilag nem látni különbséget."
Szerintem érdemes lenne itt kihangsúlyozni, hogy nem a játék teljes DX11 grafikai képességeiről van szó, hanem csak ezen szolid grafikai beállítások mellett és a cikkíró szubjektív véleménye alapján, én például képminőségi véleményeket csak 1:1 pixel mapping mellett mernék kijelenteni.[ Szerkesztve ]
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
Sárpac
nagyúr
Valaki magyarázza már el ezt a tesztet!
[link]
Itt a gtx460 fermit mérik össze a többivel pl. a tesztben még valahol a hd5770 is gyorsabb az 5850-nél!
Hogy a fenébe lehet ilyeneket publikálni?Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
strike-force
őstag
a teszt hibátlan, meggyőzött arról, hogy az 1 gigás 4850-em még simán jó lesz 1-1,5 évig 1280-ban használva (monitor limit)....
riszpekt fless!
R7-5800X / 32GB / RTX2060SUPER / POCO_F3 (8/256) - Just realize it!
-
BalaNce87
addikt
Jah és még valami: hogyan lehet az, hogy az AMD pofátlanul még a hibás GPU-kat is kidobja a piacra, ezáltal még gazdaságosabbá téve az üzletet és ennek ellenére elég sokáig nagyon is magasan vannak tartva az árak. Lásd a 4870/90 még mindig 40-50 ezer forint. Habár azt nemtom, hogy gyártanak e még ilyeneket. Lehet hogy csak a megmaradt készletek ezek már.
Másik dolog. Ha vki 65k-ért vesz ma procit, akkor több, mint "jó" az amit vesz és feltehetően évekig fogja használni. Ezzel ellentétben a GPU-nál egy lightos középkategóriáért ki kell perkálnom ennyit. Aránytalanul sokba kerül ez az alkatrész.[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
-
04ahgy
nagyúr
"az MSI-n találhatót 2010. második hetében gyártották, míg a Sapphire-ét 2009. ötvenharmadik hetében, ami elég furcsa, tekintve hogy egy év 52 hétből áll..."
Ezt ugye nem komolyan írtátok?
Mivel 52*7= 364, ezért simán kijöhet 53. hét egy évben, ha január elseje mondjuk csütörtökre esik. Ahogy 2009-ben is történt. [link].
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior! \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu
-
robyeger
addikt
nagyon is lehetséges, hogy a DX9-ben AA nélkül egy nagy 800sp tömb kedvezőbb teljesítményt nyújt, mint a két kisebb sp tömb. Amúgy ez a jelenség jobban megfigyelhető a 5830 vs 4890 viszonylatában.
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
04ahgy
nagyúr
"A hűtőbordákat látva jól látszik, hogy egyik gyártó sem tartotta fontosnak ezeket külön hűteni, míg az AMD-től (és az NVIDIA-tól) megszokott referencia hűtőbordák az esetek többségében a memóriákkal is érintkeznek. Kérdés, hogy ez milyen hatással van a tuningra? A GTX 465 esetében kimondottan jót tett a tuningnak, hogy az átforrósodott hűtőborda helyett csak a levegő hűti a memóriákat."
Ezt csak megerősíteni tudom. Egyik legjobb barátom, HaZsolt kártyája: [link]
1410MHz-en megy a RAM ott. Vízzel (ahol még a meleg levegőt sem fújja rá semmi), 1425MHz-en stabil volt a kártyája. Az bizony effektív 5700MHz.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior! \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu
-
Male
nagyúr
Kis hiba: "jól láthatóan hasonlítanak egymásra: a lamellák között 5-5 hőcső vezeti el a meleget"
Az MSI-n én csak 4-et látok
-
Tigerclaw
nagyúr
Gondolom, hogy ehhez annak is sok köze van, hogy 5830-at újonnan is sokkal kevesebben vesznek, mint a kisebb és nagyobb testvéreit, ezért a használt piacon sincs belőle annyi, mint a többiből. Az űr sajnos megmaradt a 35-60 ezer forintos sáv között és ahogy ezen nem segített a HD 5830, sajnos a GTX 460 se. Persze ebbe a brutális forint romlás is belejátszott. Akiknél euro vagy dollár a hivatalos fizető eszköz, ott már megtalálták az ideális középkategóriát az alap 460 személyében, főleg ha jól is lehet majd tuningolni ezeket. Lehet hogy mi feleslegesen várjuk a messiást és a régi árakat, mert nem fog visszajönni a gyenge forint miatt. Talán bele kell törődnünk, hogy a középkategória már nem 40, hanem 50-55 ezer Ft. Mondjuk emiatt sokkal ritkábban is fogunk videokártyát cserélni és jobban meg is nézzük, hogy mit veszünk.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
04ahgy
nagyúr
Első oldal, összefoglaló táblázat; a HD5770 alapórajele bizony 850MHz. (GPU /
shader órajele terhelve rubrika.)HGyu
-
RootRulez
félisten
Gratula a teszthez, de sajna egy fikarcnyival se kívántam meg jobban ezt a kártyát, mint eddig.
Ha lemennek az árak, akkor is inkább 5850, már csak a mérete és fogyasztása miatt is...
═════════════════════════════════════════
-
Zodicus
senior tag
Jó teszt és úgy érzem a 275ösöm marad még egy darabig lakó a házamban.
-
vfeco
aktív tag
Az 5850 most 70k körül mozog. Én 60k-ért vettem pár hónapja, amikor a HUF még nem "mélyrepült". Az 5830 jelenleg már 55k-ért is kapható, szerintem drága, bár ez simán betudható az árfolyamoknak.
Szerintem a HUF gyengesége miatt piacképtelen a kártya, egyébként teljesen rendben van.
-
Vasinger!
nagyúr
Egyet áruljatok el. Ha ugye folyamatosan fejlődik a technológia és a a gyártástechnológia is rohamosan fejlődik, vagyis egyre kisebb és kisebb GPU-k lesznek, akkor elvileg nem egyre hidegebb kártyákat és kevesebbet fogyasztó kártyákat kéne kapni? Mert a nagy része a mai kártyáknak irdatlan mértékben melegednek, ezért hatalmas hűtő is kerül rájuk.
És a fogyasztás is miért csak felfele ível? (Tisztelet a kivételnek)[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
Előző hozzászólásomban linkeltem egy barátom kártyáját. Hideg, halk. 1,083V-ot kap a grafikus proci rajta, ez még a HD5870-eket is megszégyeníti. (Sapphire HD5870referenciakártyánál 1,173V-tal találkoztam mostanában, az én ASUS HD5870 VoltageTweak-em pedig gyárilag 1,225V-ot kap.)
HGyu
-
Silenzio
addikt
Nem tudom, hová raktátok az eszeteket, TI MINDENKI. Az a 60 ezer Ft-os ár az inkább 50-55 (argep.hu), és ezzel már ki is jön, hogy az 5850-es, bár a tesztek szerint kb. 26%-kal gyorsabb, de 40%-kal drágább. Akkor hol itt a borzasztó ár-teljesítmény arány? Számoljatok már utána, vagy hívjátok fel a figyelmem, ha esetleg elnéztem valamit. De szerintem nem.
A másik. A 4830-as is jobban melegedett és többet fogyasztott, mint a 4850. Nincs ebben semmi meglepő. Ugyan a fizika fakultáció régen volt, de úgy sejtem, ez szükséges.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Oliverda
félisten
válasz
Vasinger! #46 üzenetére
A számítási teljesítmény nő a fogyasztás nagyjából marad ugyanazon a szinten. Az előző generációhoz hasonló számítási teljesítmény pedig alacsonyabb fogyasztás mellett hozható.
REVOLUT reg. 10 000 Ft bónsszal! CURVE reg. 5 fonttal. WISE váltás 150 000 forintig ingyen: kód privátban! "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
Új hozzászólás Aktív témák
ph A HD 5770 és HD 5850 közé pozicionált videokártya hónapok alatt sem tudta magát megkedveltetni. Mi ennek az oka?
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest