Hirdetés

 • smkb

  őstag

  "Az integráció a járható út, ennek most jött el az ideje. Ha nem teszi meg, akkor sem lesz nagyobb bevétele a GPU piacról, mert az Intel CPU-kban ott lesz a GPU"

  Jelenleg az intel csipszetes alaplapok zömében ott van szinte ingyen az igp, és az amdnek is van. Az meg mindegy, hogy a poricban van vagy az alaplapon mivel intel amd közt nincs átjáthatóság, így teljesen irreleváns, mivel az inteles cpuba integrált gpu-s megoldást úgyis csak intel foglalatba tudja beleteni a jóember, az amd-st meg az amd lapba, és hogy most a lapon van a GPU vagy prociban az meg..... Azaz általános célú nem nagy teljesítményű játékokra kihegyezett konfigurációknál ez jelenleg is tökéletesen működik.Viszont nagyteljesítményű GPU-kat meg tessék cpuba integrálni és hűteni...

  Az meg továbbra is homály, hogy a jelenlegi diszkrét GPU piac sokrétűségét, hogy fogják tudni platformba integrálni, mikor kellene 20 féle proci, procinként vagy 5-6 gpu, ezekhez persze a megfelelő alaplapi részegységek differenciáltsága-> kiscsillió féle kombinációt kellene megvalósítani.

  Azaz összvissz, amit lehet CPU-ba integrálni, azok a nem teljesítménycentrikus GPU-k, amik jelenleg IGP szinten meg vannak oldva, nagy teljesítmányűt meg úgysem lehet.Ahhoz jóval alacsonyabb csíkszélesség kellene. Elég belegondolni hogy milyen kihozatali arányok vannak egy jelenlegi 40nm es 2,1-3 mrd tranzisztoros GPU-knál, ha ezeket a CPU-kkal mind egyben kell hibamentesen legyártani ahol még a CPU (4 magos Phenom , Corei7 kb 750 mllió tranyó) tranyói is hozzá jönnek, milyen kihozatali arányt fognak produkálni.

  Ha mindez meg akarna valósulni 2011-re, akkor olyan szintű fejlődésnek kellen végbenni az IT iparban 1-2 év alatt, ami 5 alatt sem sikerült.

  Úgyhogy mradjunk annál, hogy ez csak vízió.

  De cáfoljon meg az IT ipar fejlődése és akkor boldog leszek :)