Új hozzászólás Aktív témák
-
Ligend
tag
-
Ligend
tag
Látom, nálad is akad sok minden, VLB-s Cirrus Logic-tól a Voodoo5 5500-on keresztül a 8800 GTX-ig. Van esetleg "cserealapod"? Egy ideje újra elkezdtem keresgélni néhány klasszikust: Chromatic MPACT 2, Tseng ET4000/W32p, Verité V1000, S3 Virge/VX, PowerVR PCX1, de egy Videologic Apocalypse 5D is jó lenne még.
Az ostobaság ellen az istenek is hiába hadakoznak.
-
Ligend
tag
Ha gondolod, a kiállítás idejére tudok kölcsön adni pár régi, érdekesebb videokártyát (bár lehetséges, hogy neked nem tudnék újat mutatni). A 90'-es évek közepétől, a 2D/3D gyorsítás elterjedésétől vannak kártyáim (150+ darab), elsősorban a PCI és AGP érára koncentráltam.
-
bacsis
Közösségépítő
úgy tervezem, hogy viszek a kiállításra, minden Geforce széria felső kategóriájából 1-1 példányt, nagyjából a Geforce256-tól kezdve a 8800 Ultráig, de ezen kívül lehet mutatok be más ritka VGA kártyát is, pl dobozos 3Dfx-et, vagy Ati Rage Fury Maxx-ot stb... majd ahogy kapacitásom engedi
[ Szerkesztve ]
-
Ligend
tag
"egy-egy különleges VGA is bekerül a repertoárba"
Erről lehet tudni valamit bővebben, vagy maradjon meglepetés?
-
80hun
addikt
Remélem a Plus4-em is ott lesz vhol.
-
Sanchez638
addikt
Van bőőőven
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
alvaro
senior tag
válasz Sanchez638 #38 üzenetére
Látom, szereted a Voodoo 2-ket... van belőlük pár, magammal viszem őket
-
alvaro
senior tag
válasz Sanchez638 #36 üzenetére
Nem csak neki! Tényleg nem egyszerű csak úgy hozzájutni.
-
attilav2
őstag
Nem, azok az amd-k x86-64-es architektúrájúak. Engem az IA64 itanium érdekel
Wiki: [link]
Még egy cikk:
[link]
Ez az amd által fejlesztett x86-64-től független 64 bites architektúra, az intel és a hp fejlesztése.[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
bacsis
Közösségépítő
Viszont van másik véglet is... volt a padláson egy 486-os, lehoztam, mert azt akartam kigyúrni az egyik multiplayeres dukenukem-es gépnek... de a hálózattal szívtam már vagy napja... s az egyik LAN kártya cserénél, ami az utolsó lett szegénynek, megsértettem az alaplap felső szélét, és úgy indít hogy nem lát floppy-t nem lát soros portot.. azaz kukázhatom a lapot, mert míg flopyp nélkül meglenne a gép, a soros port kell az egér miatt.. PS2 support nincs kibírt a gép padláson télen -20 fokot nyáron +70-et, éveken keresztül, én meg 2 nap alatt leamortizáltam
-
alvaro
senior tag
Szomorú, hogy így viselkednek a régi gépek, de nagyon nem lep meg
A "fő" gépemet is alá kellett már vetni párszor a szétszedem-összerakom játéknak, mikor fagyos lett a helyzet - pedig ez még csak 8 éves, nem 20...A pincében 3 évet állt K7-es többet el se indult, csak másik lappal. Ugyanígy le kellett cserélnem a Socket 7-es lapot és a benne lévő videokártyát is...
[ Szerkesztve ]
-
apatyas
Korrektor
Könyvjelző, és ha más tennivalóm nem pofátlankodik be, akkor megyek.
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
Bolobi
tag
Igazán jó ötlet! Lehetne ilyenből több is
i5 3570k@4,5Ghz 1,08v, Noctua D14, AsRock Fatal1ty z77, EVGA GTX980 FTW, G.Skill Ares 2x4Gb CL9 2133, Corsair CX500, Corsair 550D, Razer Deathadder 2013
-
bacsis
Közösségépítő
válasz macilaci78 #26 üzenetére
figyi.... akkor azt mondom, hogy menjen le a BRSZK party Fülén, lesz róla bemutató, látni fogod/fogjátok hogy milyen is volt pontosan, és a képek alapján majd eldöntitek hogy a gépek megfelelnek-e vagy sem és utána megbeszélhetjük a részleteket
Sajnos továbbra is aggodalmam az hogy ezeket a xarokat nagyon sok esetben rugdosni kell... 3 hónjapja használtam utoljára a 486-os workstationomat Azóta itt állt a szoba falának támasztva... persze hogy megy a kiállításra, elővettem, bekapcsolás után hümmögöt hogy se az egeret nem látja, se a Voodoo kártyát.... az a gép aminél több votl a pihenő 1 év vagy esetleg több még képet sem adott... Szóval tényleg kell valaki hozáértő aki mer belenyúlni a gépbe mert lehet nálam menni fog de ott meg már nem indul elsőre -
macilaci78
nagyúr
Egy barátom dolgozik ott és szabadidős elfoglaltságként általános iskolásoknak tart szakkört. Ha van min, akkor ezeknek a lurkóknak meg lehetne mutatni a régi idők játékait. A lényeg, hogy lenne ott egy szakavatott SZTE alkalmazott, aki felügyelné a felhasználás módját.
A lejutás sima liba: egy dobos autóba ami befér... Le lehet botolni szerintem, hogy Te adod a cuccot, ők meg a helyet és a szállítást. Nem kizárt, hogy pénzt is megér, mert vannak erre keretek.Egy ismerősöm délszláv népviseleti kiállítást csinált ott, 2 hónapig voltak babákon ruhák a folyosókon, zárt vitrines szekrényben pedig az apróbb mütyűrök.
A Veletech szintén jó ötlet, ne csak a high-end kütyüket tapizhassák a kicsik.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
attilav2
őstag
Bacsis! IA64 procikat is jó lenne ha tudnál tesztelni, engem érdekelne ez a platform, fel tudsz ilyen konfigot hajtani? Jobbára szerverekben használták(használják?) az ia64-et, ez a HP és az Intel által közösen fejlesztett 64 bites platform, de mára teljesen kiszorította az amd által feltalált x86-64, és le is álltak az ia64 gyártásával, pedig egy időben még arról is szó volt hogy a desktop gépeknél is bevezetik ha az amd az x86-64-el nem tesz keresztbe.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
OC
őstag
Sok sikert hozzá Maestro!
Örömmel látom, hogy szépen fejlődik a bacsis-tuning. És elképesztően jó érzés, hogy icipici részem lehetett ebben a kezdet kezdetén...
-
aktív tag
Ej.....de elmennék hozzádRemélem összetudom valahogy hozni.
tökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(
-
Sanchez638
addikt
Ilyet én is akarok majd szervezni, amin alkalmam lesz rá
Számom az adatlapomon.
-
alvaro
senior tag
Ezt most nagyon beterveztem! Szeretnék én is egy kisebb kiállítást rendezni, csak úgy nemhivatalosan, jövök látni-hallani-tanulni! Az én helyzetem annyiban könnyebb, hogy sokkal kisebb az anyag térfogata, mert szinte csak CPU-kat mutatnék be. Azokat meg már simán lehet kutya közönséges személyautóval is szállítani, míg mondjuk 30 full konfig azért nekem is megráncolná a szemöldököm
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz macilaci78 #12 üzenetére
hogy jutnának el oda a gépek?
Amúgy meg ezek a gépek nem arra vannak hogy kirakatba bámuljuk őket, hanem hogy csapassuk az XT-n az arkanoidot, a 286-oson a Dangerous Dave1-et, a 386-oson a Wolf3d-t a 486-oson a Doomot, a P1-esen a Quake-et stbstb.. ezek a gépek azért vannak hogy örömet szerezzenek a felhasználóinak, hogy aki késztetést érez az csapathassa a korhű játékokat rajta igen... állandóan tönkremennek... állandóan rugdosnom kell hogy működjenek, de tartalékalkatrészem van nem kevés.. szóval ezek a gépek működésközben lesznek kiállítva s megpróbálok saját erőből olyan rendezvényt kitalálni, ahol időről időre ezek a gépek működésközben lesznek megtekinthetők, kipróbálhatókmorgyi! Itt is kérdés, hogy a gépek hogy jutának el oda? ugye a Veletech-nél (a modding részlegnél is)feltétel hogy mindenki maga oldja meg a gépei feljutását és maga felel értük... én sajnos nem tudnám anyagilag ezt megfinanszírozni de ezt leszámítva én persze benne lennék a buliba, én élvezném a legjobban, hogy a Veletechen mindenkit lenyomnék Duke3d és Doom-ban
Jahh igen megígértem a Super Socket 7 tuningot... parancsolj
ДарСтав! Elképzelhető, hogy csinálok még ilyen rendezvényt, ez annak a fügvénye, hogy a mostani hogy sikerül, hogy látok-e értelmét folytatásnak -
Penguin95
senior tag
Remélem lesz még ilyen, a mostani sajnos nálam ki kell maradjon.
-
macilaci78
nagyúr
A szegedi Agórában is lehetne csinálni egy kiállítást. Adnak zárt üvegvitrint akár, ha pár hétre tudod nélkülözni a gyűjteményed egy darabját. A pár mázsás számítógépek előterében egy ilyen modern szemelvény is lehetne.
Ha érdekel, adok kontaktot.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Televan74
nagyúr
Jó hogy van ilyen rendezvény,remélem sokan ott lesznek.Sok sikert hozzá.
Mindenbe beleugatok!!!
-
v3g374
tag
Bár ne lenne olyan messze, pedig a nyálam csorog. Mindenesetre sok sikert a kiállításhoz!
-
félisten
Gratula a tárlathoz!
Sajna én nem tudok jelen lenni, de remélem lesz róla beszámoló!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
bacsis
Közösségépítő
válasz osztraksajt #5 üzenetére
Kipakolod a szobádat?
Csak a töredékét -
bacsis
Közösségépítő
Köszönöm hogy megemlítettétek
Várok mindenkit szeretettel, kiálhattok ellenem Duke3d-benszerk: akinek van kedve, hozhat régebbi hardvereket, és akkor rögtönzünk egy kissebb hardver börzét ahol lehet csereberélni meg ilyenek
[ Szerkesztve ]
-
rover45
őstag
Simán megyek, ha nem felejtem el
-
.mf
veterán
Hatalmas respect a kiállítás megszervezéséért!
Nagyon sajnálom, hogy épp nem leszek itthon azon a hétvégén, pedig szívesen elmentem volna, megnézni, találkozni, dumálniFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
laceszgamer
addikt
Nem hangzik rosszul.
Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s