Hirdetés

2019. július 21., vasárnap

Hozzászólások

(#1) Tyrel


Tyrel
(őstag)

"A WHQL minősítésű, 399.07-es meghajtóba hivatalosan is bekerült a G-Sync konfigurációkat érintő, akadozást okozó hiba javítása."
Amivel gyakorlatilag lóf*szt sem javítottak meg... :C

De legalább páran már arra is panaszkodnak ott az official forumon, hogy telepíteni sem tudják ezt az új drivert, meghal az installere... Egyre jobb! ;)

(#2) b. válasza Tyrel (#1) üzenetére


b.
(PH! nagyúr)

Nálam gond nélkül felfutott, mint a többi, pedig preview buildot használok win alatt.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#3) lemusz válasza b. (#2) üzenetére


lemusz
(PH! addikt)

experiencet is szoktál telepíteni? :B blehhhhh

(#4) b. válasza lemusz (#3) üzenetére


b.
(PH! nagyúr)

Nincs vele semmi gond szerintem, szeretem a stream és az Ansel részét., meg hogy tudok vele sokszor olyan opciókat kikapcsolni, vagy bekapcsolni egy játékban amiben amúgy nem lenne rá lehetőségem.
Amióta van nálam hibátlanul megy. Tudják, hogy fan vagyok :D

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#5) csicso82 válasza lemusz (#3) üzenetére


csicso82
(PH! nagyúr)

A 2db 3D Vision-os cuccon kívül mindent telepítek én is. Szeretem, hogy az Experience optimalizálja a játékokat. Szeretek szöszmötölni a géppel de a játékok beállítgatásához nincs türelmem. Nem tuningolom a kártyát - soha nem is tettem - az a lényeg hogy natív felbontáson szépen fusson akár a minőség rovására is. Az akadást nem bírom - nem is szokott lenni.

(#6) Gawamatsu


Gawamatsu
(fanatikus tag)

Azt oldhatnák már meg, hogy G-Sync monitorral alapból bekapcsolódjon a G-Sync és ne kelljen 2-3 újraindítás hozzá és küldő program...

GTA Online: Norbyte, Battle.net: Norbyte#2770, Eladó: https://hardverapro.hu/apro/mede8er_600_x3d_wifi

(#7) Tyrel válasza Gawamatsu (#6) üzenetére


Tyrel
(őstag)

Bekapcsolódik, ezt megoldották, de csak ezt... 4 hónap alatt javítottak egy hibát ami az usereknek egy 1 soros batch file-al 1 egész másodperces fejfájást okozott (per géprestart).

...a valós/nagyobbik hibával, mi szerint a G-Sync hibásan vagy leginkább nem szinkronizál, azzal meg nem kezdtek semmit sem. Az hogy a driver azt mondja neked hogy aktív a G-Sync csak annyit jelent a Spring Creator's Update óta, hogy vezérli a monitor frissítését (amit tényleg meg is tesz), de azt már nem jelenti hogy a monitort valóban a játék fps-hez szinkronizálja-e vagy valami légbőlkapott, tök fals/hibás értékekhez. (megsúgom ez utóbbit teszi minden olyan játékban ami maximum "fake" fullscreen-re képes és/vagy DX11 előtti, de ha 1-nél több monitorod van az is sok gondot okoz neki.)

Gyakorlatialg laborítóriumi körülmények közt működik valóban jól a G-Sync, egyébként meg csak hébe-hóba működget, de ha picit érzékenyebb a szemed elég hamar feltűnik hogy nem jól teszi a dolgát, sőt némelyik játékban többet árt mint használ. :(

...nVidia pedig full telibe sz*rja az erre panaszkodó usereket... ;)
Őket csak az érdekli hogy aktív a G-Sync, azt meg figyelmen kívül hagyják hogy valóban azt csinálja-e amit kell neki. Működik, de hogyan??

[ Szerkesztve ]

(#8) Redneck válasza Tyrel (#7) üzenetére


Redneck
(PH! kedvence)

Ilyenkor örülök hogy egyelőre egyik cím miatt sem kellett még Win 10-et felraknom. Win 7, régi driverrel, és no problemo. Problémamentesen megy a G-Sync, jó a ShadowPlay és kész.

Mostanában ezekkel játszottam:
Crew 2, FIFA 18, Rise of the Tomb Raider, Quantum Brake, BF1, Mad Max, GTA V

Nyilván akinek újabb címek kellenek, vagy mindenképp DX 12-re van szüksége, nincs választása. Jövőre valószínűleg nekem is váltanom kell, de addig remélem megoldják.

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#9) Tyrel válasza Redneck (#8) üzenetére


Tyrel
(őstag)

Igen, Win7 alatt megy a G-Sync, meg nagyon régi Win10 alatt is, de nem tudom már utóbbinak a pontos verzióját amivel még jó... minden esetre legalább 3-4 Creator's Update-el korábbi...

Egyébként sokáig idegesített, de most már csak röhögni tudok rajtuk, pénzéhes, senkiházi, bunkó, béna banda. Elég ezt a thread-et végig pörgetni, aztán meg vetni egy pillantást erre... engem rögtön elkap a röhögés. :DDD :N

[ Szerkesztve ]

(#10) Redneck válasza Tyrel (#9) üzenetére


Redneck
(PH! kedvence)

Menjenek a fenébe az Microsofttal együtt. Azért óriási ám, hogy ilyen frissítéseket eszközölnek, te meg szívhatsz a drága VGA-val és monitorral. :(((

Ezért is vagyok vele úgy, hogy a következő generációnál konzolt veszek. PC-vel meg szívjon aki akar.

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#11) K0vasz válasza lemusz (#3) üzenetére


K0vasz
(fanatikus tag)

a játékok többségében nincs túl sok beállítás, amit állítgatni lehet, de azért például a GTA-nál elég jól jött, hogy nem kellett a 30 féle opcióval úgy bűvészkedni, hogy meglegyen a stabil 60 fps a lehető legjobb grafikai beállítások mellett...

(#12) Amerigo57 válasza Tyrel (#9) üzenetére


Amerigo57
(fanatikus tag)

+1 :C :DD

(#13) csicso82 válasza Tyrel (#9) üzenetére


csicso82
(PH! nagyúr)

Ez komoly? (nem használom a gsync-et de tudom miről van szó) a legfrissebb 1803-as build-del és a legfrissebb Nvidia driverrel együtt egy Gsync-es monitor nem működik, itt tartunk?? Beszarás, pedig azt gondoltam hogy pont a licencelt technológia ami miatt drágább a Gsyc-es monitor mint egy AMD-s Freesync-es ezért komolyabban odateszik magukat hiszen a monitor is fel van készítve hardveresen stb. az Gsync képes monitor adott a Gsync képes kártya adott és nem tudják a legfrissebb oprendszerre megcsinálni??

(#14) Tyrel válasza csicso82 (#13) üzenetére


Tyrel
(őstag)

Igen, pontosan. :K

Ott van a G-Sync mint masszívan feláras "termék", és már több Creator's Update alkalmával is elromlott. A legutóbbival nagyon...
Persze ez félig a Microsoft sara, mert a f*szé változtatgatnak olyan dolgokon amiken nem kéne, a visszafelé-kompatibilitás megoldása nélkül, DE:

egy normális/ideális hardver gyártó és forgalmazó cég (értsd. nem nVidia) úgy működne, hogy ha aktívan marketingel, árul, és így aktívan "supportál" valamit, akkor:
Van neki egy rendes QA (quality assurance, értsd. tesztelő) csapata, akiknek a jelentett hibák reprodukálása és az új feature-ek tesztelése mellett feladata lenne az is, hogy a Windows Insider Build-ekkel folyamatosan tesztelik a hardvereiket ill. a drivereiket, a fejlesztőik meg serényen bújják közben a Windows API dokumentációját, hogy lássák mi változik, teszteljék mi romlik el, stb.

A valóságban viszont ez nVidiánál úgy működik, hogy magasról b*sznak az egészre, majd amikor kijön egy új Creator's Update és az elront valamit, olyankor 2 féle módon reagálnak:
- ha apróság és sok embert érint akkor - hosszas unszolás után - javítják azt
- ha valami sok erőforrást igénylő javításra lenne szükség, és/vagy ha kevés ember érintett (lásd. G-Sync vásárlók) akkor egy tompa puffanással belebasszák a fejüket a homokba, kb. pont mint egy strucc, és úgy tesznek mintha a hiba nem létezne

Nincs "jajj bocs srácok", nincs "ez tényleg sz*r", nincs "petíciózzuk meg a Microsoftot hogy ez ne így legyen mert mi nem tudjuk javítani", nincs semmi, csak szimplán le vagy sz*rva jó magasról a problémáddal együtt... függetlenül attól mekkora prémiumot fizettél egy extráért, és hogy annak tart-e még az életciklusa ill. támogatás alatt van-e... ha egy kisujj mozdításnál nagyobb gond megjavítani, akkor magadra vethetsz. Ez az nVidia.

Meg lehet nézni hányan panaszkodnak ott a fentebb linkelt driver feedback topicban, nem egy közülük még ki is emeli hogy olyan hiba javítását várja ami már sok-sok hónapja húzódik, és ezt a konkrét G-Sync issue-t is emlegetik többen is (nem én találtam ki hogy rossz, én csak megtapasztaltam)... Többségük sosem kap választ, a maradéknál meg játszák a hülyét, pl. a G-Sync issue topicban számtalanszor el lett mondva lépésről-lépésre hogy mi vele a baj, hogyan lehet reprodukálni... eleinte csak úgy tett az a ManuelGuzmanNV gyerek mintha nem értené mi bajunk van, aztán mikor végre elkezdett leesni neki hogy mennyire "broken" az egész G-Sync ahogy van, akkor hirtelen kivonta csapatait a harctérről... mi meg ott b*szódhatunk meg mind ahányan vagyunk.

"Beszarás, pedig azt gondoltam hogy pont a licencelt technológia ami miatt drágább a Gsyc-es monitor mint egy AMD-s Freesync-es ezért komolyabban odateszik magukat"
Én is pontosan ugyan ezt gondoltam, ezért váltottam a zöldekre AMD-ről... ritka rossz döntés volt.

[ Szerkesztve ]

(#15) Redneck válasza csicso82 (#13) üzenetére


Redneck
(PH! kedvence)

Azért tegyük hozzá hogy ebben vaskosan benne van az MS keze. Ergo ha nem csinálnak ilyen elb*szós frissítést, nem itt tartanánk. :U Nem ez az első Win10-es szopacs gamer fronton.

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#16) Loha válasza Tyrel (#9) üzenetére


Loha
(PH! kedvence)

Szerintem nem jó helyre irányítod a dühödet, mert az idén áprilisi Spring Creator Update v1803 óta nem jó G-Sync meg a FreeSnyc, de más GPU-kat érintő egyéb gond is van bőven...

Az a baj, ha meg is csinálnák az NV-nél, a következő updateben valszeg újra megváltoztat vmi fontos komponenst az MS, aztán megint nem lesz jó, és mire megint megcsinálják, újra kezdődik ugyan ez elölről...

Homokra nem lehet várat építeni.

(#17) Loha válasza Tyrel (#9) üzenetére


Loha
(PH! kedvence)

Valahogy dupla lett... :F

[ Szerkesztve ]

(#18) Duracellm... válasza Redneck (#15) üzenetére


Duracellm...
(PH! kedvence)

Majd meglátjuk mit bűvészkedik össze MS, mert azt nem hiszem, hogy a DX12-re a rajtrész szabadon engedése önzetlen dolog lenne tőle. Mert majd erősen megosztja a PC-gamer piacot. Szerintem előre engedte az NV-t, hogy a saját bőrén tesztelje mennyire befogadóak a felhasználók. Majd a látottakból eldönti, hogy hozza e köv. konzol generációban ugyanezt. Ami picit megosztó lesz a TDP és az ár tekintetében, lehet, hogy ott is fejés lesz.

Az, hogy a PC-s piacnak, vagy közvetetten az NV-nek árt azzal, hogy nem működik jól egy látványos feature, az nem feltétlen probléma neki. :)

Amikor bejelentették, hogy milyen mérvű átalakulás lesz win10 és win10 között, nekem egyértelmű volt, hogy nem ez lesz a legkényelmesebb platform játszani. Win7 alatt minden patent, soha nem volt ilyen jó ;]

[ Szerkesztve ]

(#19) csicso82 válasza Tyrel (#14) üzenetére


csicso82
(PH! nagyúr)

Erről az nCore vs. Google Chrome jut az eszembe, már vagy egy éve a Chrome nagyításnál ebaxa az nCore odalát ez jelentve lett de nem foglalkoznak vele csak a Google-t hibáztatják és szedik be a prémium tagságért a pénzt és vastagodnak:

Ez csak +10%-os nagyítás és már elxaródik az oldal, Firefox-on jó.

Az Nvidia is a legegyszerűbb módját választja a spórolásnak: tesztelőket, fejlesztőket küld el, extrém minimálisan tartva a létszámot tuti erről van szó, persze ha szarban lennének anyagilag akkor azt mondom okés de már jó ideje ők uralják a piacot és szedik meg magukat rendesen.

[ Szerkesztve ]

(#20) Forraszto válasza csicso82 (#19) üzenetére


Forraszto
(lelkes újonc)

Tényleg nem bántásból, de azért pár dolgot ne felejtsünk már el:
* nem kötelező Chrome-ot használni, ha ff-ben jó használd ott
* nem látom hogy használhatatlan lenne tőle az oldal, egy kis elcsúszás semmi pl.: a feliratokinfo-hoz vagy más régi design-ú oldalhoz képest
* aki belenagyít az eleve ilyenekkel számoljon, 10 ből 3 oldalon működik jól
* nem kötelező a prémium tagság, nincs semmi előnye (10 éve tag vagyok, még nem hiányzott sosem, mondjuk a HnR rendszer bevezetése óta összesen volt 1-2 HnR-em, lehet másoknál máshogy van, pedig sima lakossági nettel vagyok)

Másik témával próbáltad, vagy mind ilyen?

A témához: nekem ez most az M$ sarának tűnik, ha előző verziókkal jó volt akkor biztosan. Majd ha elegen nyígnak érte kijavítják, mindig ez van. Valamelyik fél megunja és megcsinálja a másik helyett. Az NV egy dolog, de a Windowsnak játék szempontjából PC-n nincs komoly alternatívája, minden másra lehet iOS-t vagy Linuxot használni, de játszani nem fogsz ezeken, mert a nagy kiadók nem szeletelik fel a piacot. Így sincs sosem kész semmi időre, bétákat adnak el aztán jönnek a havi gigapeccsek... Pláne a konzolok előretörése miatt nem nyitnak, marad a Windows meg a szopóroller... :))

(#21) csicso82 válasza Forraszto (#20) üzenetére


csicso82
(PH! nagyúr)

Igen végigpróbáltam, de nem probléma amúgy is már egy ideje kicsit elegem volt a Chrome-ból és pont akkor jött - ősszel - a Firefox Quantum és átálltam teljesen. Nem szeretek több böngészőt használni.

Úgy tűnik egy ilyen hatalmas LOMHA platformnál mint a Windows nem válik be ez az évente 2 kvázi új rendszer, évente egy talán reálisabb lenne nem tudom. Megjegyzem a 3 évente teljesen új sem volt jó mert ott meg egyszerűen a már megszokott rendszerüket nem voltak hajlandóak otthagyni.

[ Szerkesztve ]

(#22) Balika911 válasza csicso82 (#13) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Borderless window módban van baj vele. Exclusive fullscreen módban nem olvastam vagy tapasztaltam hogy ilyen gond lenne, működik ahogy elvárható.

[ Szerkesztve ]

JBL Studio 220 hangdoboz eladó

(#23) b. válasza csicso82 (#19) üzenetére


b.
(PH! nagyúr)

"Az Nvidia is a legegyszerűbb módját választja a spórolásnak: tesztelőket, fejlesztőket küld el, extrém minimálisan tartva a létszámot tuti erről van szó,"

És honnan van eza Tuti infód? mert a márciusi frissítés óta szaródott el a borderless mód, amikor Microsoft behozta és azóta szarik rá. Azt ígérték az új őszivel helyreáll ez a probléma.
Már többször írta Abu is,hogy ezt nem olyan könnyű megoldani ,miközben már kint van a béta relase is win 10 ből, és jön a nagy őszi frissítés amihez megint korrigálni kell mindent.FScreen alatt problémamentes a gsync
Azt is tegyük hozzá, hogy a Freesync is tele van hibákkal főleg március óta. Elfelejt működni és az mellett néha fekete képernyő fogad a kíséretében. Azóta is próbálja megoldani mindkét cég a dolgot,de úgy hogy Microsoft nem veszi figyelmembe a számukra nem releváns elérési utakat és frissítésenként változtatnak rajt, ezt nem egyszerű dolog lekövetni.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#24) ipatch1895


ipatch1895
(újonc)

Sziasztok! Nekem a G-SYNC teljesen jól működik, be van állítva, hogy menjen ablakos módban is, és hibátlanul végzi a módját. Rengeteg játékot próbáltam már, és nagyon kevés azoknak a száma, ami nem viszi a G-SYNC-et. PUBG, Witcher, F1, meg ilyenek, hogy Bus Simulator 18 (elég ócska játékmotor), de még a Vice City!!! is full simán megy vele. Természetesen beállítgattam azokat a dolgokat, amiket kell a GSYNC esetén: 180Hz-hez 178FPS limit, g-sync féle v-sync bekapcsolása... bla bla bla. Egyszóval nekem hiba nélkül megy, mindegy melyik driver van fent, mindegy melyik hotfix, működik oszt kész. :D Köszönöm a figyelmet.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.