Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • NightGT

  aktív tag

  Vajon ez a venti is fixen búg 930 ill. 1240 f/p-nél, mint a BioniX nevű csúcsmodelljük? Mert szvsz a motor ugyanaz benne, csak a keret/lapát anyaga budget. (edit: BioniX-nél is tejfölöspohár az alapanyag, csak ott már a dizájn jobb) Jó, egyébként nem hangos...meg az egyszerűbb cuccaik egynek jók. A hűtőik (ha épp nem mozog az aluborda a hőcsövön, és nem csak félig, meg hézagosan forrasztották azokat bele a hűtőtalpba) elmennek. Árukért pláne. De azért a német gyártásminőség ilyen szintű megnyilvánulásai erősek, és olcsóér is egyre több a jó cucc...

  Tessék, itt viszont a klasszikus méretű, 150W max. tudású, 4 csöves toronyhűtő a BQ elképzelésében - tartós, minőségi ventivel. (arukereso)

  És Arctic-os hanyagságok helyett egy ezressel többért tőlük öröm kézbevenni bármit (edit 2: de ők meg amúgy leszokhatnának a 25 ezres tápjaikban lévő 85C Teapo kondikról végre)

  [ Szerkesztve ]

  Speed is the only truly modern sensation

 • NightGT

  aktív tag

  válasz Cifu #20 üzenetére

  "Mintha sértődöttségtől vakon pufogtatnál..."

  Konkrétan háromszor adtam nekik esélyt, hogy adjanak egy értelmes cuccot. A legjobb VGA bordájukkal nagyjából sikerült, de azok közül is a közepes méretűvel már nem - bár szerencse, hogy azt csak azért vettem, mert a backplate kellett róla. Egy bordázott, passzív alumínium lapot szerencsére még az Arctic sem tudott elrontani, a többiről hova küldöm a képet.

  "Főleg, hogy az AC nem német, hanem svájci cég."

  Szóval az Arctic által képviselt kisipari sufnituning pont Svájcból jön...bocsánat:) Ezzel szvsz csak nagyobb méretűvé válik az a bizonyos. Mintha onnét 300-400 éve már egészen finom cuccoknak kéne jönnie. És nem a csoki...persze svájcibicskából is van többféle.

  árukereso-s link:

  Oké, a cikkben "10 alatt" szerepelt, és legutóbb a 33 esports jött velem szemben...ami viszont már 9.9-10+k, és az ugyanez, csak festve. Meg rajta a búgós Bionix venti. (mérget veszek hogy a cooler maga ugyanaz)

  Viszont akkor: 6 hőcső, nikkelezett talp, minimum másfélszer akkora hőleadó felület, ledes venti, és gyárilag mehet a push-pull is, 5500HUF alatt: (árukereső) (nagyítás a talpra) (közeli kép borda) (felszerelve)

  Ide meg akkor jöhet amit az Arctic küldött...

  Edit: majd amikor nagyon dühös leszek egy VGA-ra, akkor ezt ráteszem és indítok neki egy Furmark-ot xd

  [ Szerkesztve ]

  Speed is the only truly modern sensation

 • NightGT

  aktív tag

  válasz sb #22 üzenetére

  Ár-érték, illetve ár-teljesítmény (nem ugyanaz) arányban valóban, talán rossz példát hoztam a BQ-val...

  Teljesítményben általam is kérdőjelesek VOLTAK a cuccaik, csak ugye...itt jön a gyártási minőség rész. Az öröm kézbevenni, öröm vele dolgozni. Meg az, hogy a legalapabb ventillátoraikból 4 forgott a legutóbbi házban 24/7ben, és mellette aludtam. Reggel meg ja jó, nem volt áramszünet, csak ez továbbra is ilyen néma. (2k/db áron)

  De van sok más még ami jó. Ugyan mit lehet elrontani egy ilyen tornyon...

  Arctictól meg kap egy ilyet a user mint fent a képemen, felteszi, örül magának, hogy dizájnawardos cég (legalábbis a honlapjuk szerint) hűtése van a cuccon. Aztán indít egy stresszt...na azt is letesztelném :)

  Ahol ilyet aktuál elcsomagolnak és kiküldenek...edit: ahol egyáltalán ilyen jön ki a gyártásból ma xd

  Mondjuk engem nem zavar, én kezdem tudni már hogy mit csinálok...aztán mehet kukába a hobbikeret terhére, majd jön jobb - de az komolyan. A "10k alatt!!!" júzernek viszont pont nem potenciális végzetes hibákat kéne vennie...

  Jól emlékszel, homorú az a kupak...

  [ Szerkesztve ]

  Speed is the only truly modern sensation

 • NightGT

  aktív tag

  válasz sb #26 üzenetére

  Hmm...az már mintha elhangzott volna máshol, hogy talán csak elkényelmesedtek a fiúk-lányok az Arcticnál...talán úgy igaz.

  Mobiloknál szerintem az van, hogy óriási a rohanás. És ennek gondolom sokan nem örülnek, sem a gyártásban, sem a beszállításban, sem a tervezésben. De már az enthusiast, vagy épp a techn. újságíró sem ahogy nézem. A részvényes persze igen.
  Magyarul: mire normálisan összeraknák a cuccot, addigra már kérik tőlük a következőt...dehát, ez pörög...őőő. Utolsó olyan telefonom amire értékként tudtam tekinteni, az a k750i volt :) Épphogy megszületett az első értelmes fotós telefon, és kezdődött is a megapixel háború...és hogy az utód (sok szó híján eggyel kifejezve) mennyivel mocskosabb képeket lőtt...

  Arról meg nem is beszélve, hogy hiába 300k huf/800k+ $, popkulturálisan kb. a 90es évek tamagocsijainak szintjén van a cucc. Nyilván nem az lesz a lényeg hogy finomműszerészeti csoda legyen :) Illetve én a dolgok efféle hátterét látom elkerülhetetlen okként...nem hiszem, hogy bármi technikai szempontból kihívás lenne. A megfelelő hozzáállás esetén ofc.

  Ja, és az megvan, hogy mindeközben egy ponton CSAK az Apple-nek több lebegőpénze volt, mint amibe az Apollo-program reálértéken került? A válság alatt ráadásul xd És nem az olyan pénz, aminek megvan a helye. Hanem az olyan, ami csak áll a bankban...és nem is tudták mit csináljanak vele. (ref1) (ref2)

  Ja, a joystick a k750i-ben is gyenge pont volt, de annyi belefér :)

  @Cifu:

  A védhetetlent véded. De nem én fogok itt értekezést tartani termelésből...viszont abban egészen biztos vagyok, hogy egy olyan csapat, akiknek a csoportképén a honlap főoldalán 10-15en vannak, azoknál nos...nem hinném, hogy a VGA, vagy a CPU coolerek forrasztása annyira más rendszer szerint történik. Sőt, szvsz én pontosan ugyanazon rendszer szerint dolgoztam az x százezres (milliós?) multiban is, mint a kolléga Ohio-ban, vagy Bangalore-ben...vagy hol is...

  Vagy most lottózunk? Oké. Rendelünk tőlük 10 coolert, én fizetem, minddel futtatunk némi Prime-ot nálad, anélkül h megnéznénk őket előtte...a kitett kép után aztmondod, hogy nem szorulna a zabszem?

  Azt pedig egyáltalán nem elegánsan hanyagoltad, hogy a minőségbeli alternatíva UTÁN tettem én oda teljesítménybelit is, 2k-val olcsóbban. És ha rájuk nézel aktuál (van ott kép is), akkor észreveszed, hogy az enyém javára még annál is van egy évtized a 'quality" terén.

  Persze az meg biztos noname cucc, vagy mi. Of kórsz und natürlich mi Mo.-ról tudjuk, mi a no name...akár még schwiizerdütsch-ben is, legalábbis részemről. Nyilván azért van róla tonnányi teszt neten, és még árukeresőn is értékelés.

  Speed is the only truly modern sensation

 • NightGT

  aktív tag

  válasz RetepNyaraB #36 üzenetére

  Hmm...ez mondjuk valóban szélesebb kicsit, ami szvsz nem baj. De attól eltekintve ez "csak" a jólismert 150w közepes torony...

  Képen kicsit látszik az alja. Ott ezeken lefelé kissé túllóg a bordán a ventillátor, és alatta megy levegő az alaplapra. Klipszes rögzítés esetén (ami itt is megvan) akár kicsit lejebb is lehet csúsztatni a légfúvót, ha a lap felé több hűtés kell.

  De ez még távolról sem a kondenzátor gáztűzhely szint. Illetve olyan sok légmozgást ez oda persze nem ad. Tuner és gamerkedés mellé illik viszont felül is 2 vent., egy a torony elé befúvónak, egy meg leghátul, felül is ki...persze a mostani fullüveg házakba...ma inkább azokkal van a baj.

  Minősített esetben pedig az alaplapi vrm hűtése külön műfaj. De ahol az van amit te írsz (pláne zártabb házzal), na ott lehet helye egy AIO-nak.

  Edit: viszont az a Ryzen mennyi TDP is alapon? 65? Amíg nem toljuk neki 4.1, 4.2+ra jelentős feszemeléssel, addig ez olyan csendes setup, hogy a tag feje mehet a házba alvás közben, mert ott kicsit melegebb van. Legalábbis én majdnem így csinálom :)

  [ Szerkesztve ]

  Speed is the only truly modern sensation

Hozzászólok Aktív témák