Hirdetés

 • NightGT

  aktív tag

  "Mintha sértődöttségtől vakon pufogtatnál..."

  Konkrétan háromszor adtam nekik esélyt, hogy adjanak egy értelmes cuccot. A legjobb VGA bordájukkal nagyjából sikerült, de azok közül is a közepes méretűvel már nem - bár szerencse, hogy azt csak azért vettem, mert a backplate kellett róla. Egy bordázott, passzív alumínium lapot szerencsére még az Arctic sem tudott elrontani, a többiről hova küldöm a képet.

  "Főleg, hogy az AC nem német, hanem svájci cég."

  Szóval az Arctic által képviselt kisipari sufnituning pont Svájcból jön...bocsánat:) Ezzel szvsz csak nagyobb méretűvé válik az a bizonyos. Mintha onnét 300-400 éve már egészen finom cuccoknak kéne jönnie. És nem a csoki...persze svájcibicskából is van többféle.

  árukereso-s link:

  Oké, a cikkben "10 alatt" szerepelt, és legutóbb a 33 esports jött velem szemben...ami viszont már 9.9-10+k, és az ugyanez, csak festve. Meg rajta a búgós Bionix venti. (mérget veszek hogy a cooler maga ugyanaz)

  Viszont akkor: 6 hőcső, nikkelezett talp, minimum másfélszer akkora hőleadó felület, ledes venti, és gyárilag mehet a push-pull is, 5500HUF alatt: (árukereső) (nagyítás a talpra) (közeli kép borda) (felszerelve)

  Ide meg akkor jöhet amit az Arctic küldött...

  Edit: majd amikor nagyon dühös leszek egy VGA-ra, akkor ezt ráteszem és indítok neki egy Furmark-ot xd

  [ Szerkesztve ]

  Speed is the only truly modern sensation

 • sb

  veterán

  Mikor hűtőt kerestem a 2600-raa BQ is felmerült. Egyik tesztben nem szerepelt túl jól, állítólag az Intel kicsit - ha jól emlékszem - homorú kupakjához volt igazítva a felülete. A mezőny végén volt, kivéve ha telenyomták 3x annyi pasztával.
  Ill. AM4-re pl. nem szerelhető fel úgy, hogy hátrafelé fújjon a venti.

  Minőségi cuccokat gyárt a BQ, de élő példa, hogy nem a név alapján kell választani. Mindenhol van jobb-rosszabb modell.

  eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

 • NightGT

  aktív tag

  Ár-érték, illetve ár-teljesítmény (nem ugyanaz) arányban valóban, talán rossz példát hoztam a BQ-val...

  Teljesítményben általam is kérdőjelesek VOLTAK a cuccaik, csak ugye...itt jön a gyártási minőség rész. Az öröm kézbevenni, öröm vele dolgozni. Meg az, hogy a legalapabb ventillátoraikból 4 forgott a legutóbbi házban 24/7ben, és mellette aludtam. Reggel meg ja jó, nem volt áramszünet, csak ez továbbra is ilyen néma. (2k/db áron)

  De van sok más még ami jó. Ugyan mit lehet elrontani egy ilyen tornyon...

  Arctictól meg kap egy ilyet a user mint fent a képemen, felteszi, örül magának, hogy dizájnawardos cég (legalábbis a honlapjuk szerint) hűtése van a cuccon. Aztán indít egy stresszt...na azt is letesztelném :)

  Ahol ilyet aktuál elcsomagolnak és kiküldenek...edit: ahol egyáltalán ilyen jön ki a gyártásból ma xd

  Mondjuk engem nem zavar, én kezdem tudni már hogy mit csinálok...aztán mehet kukába a hobbikeret terhére, majd jön jobb - de az komolyan. A "10k alatt!!!" júzernek viszont pont nem potenciális végzetes hibákat kéne vennie...

  Jól emlékszel, homorú az a kupak...

  [ Szerkesztve ]

  Speed is the only truly modern sensation

 • mcs

  addikt

  Arctic procihűtéssel még nem volt dolgom, de az Accelero termékcsalád kemény dió. :)
  Egy L2 Plus egy régebbi 9600GT-met, és nemrég egy Twin Turbo II hűtötte le klasszul a 3 gigás 1060at. A ventiknek meg se kellett erőltetniük magukat, úgy hűtöttek 60 fokig.
  A be quiet! Pure Rockal nem hoztál rossz példát, mert Intelre tényleg fantasztikus, és alig drágább a tesztalanynál. Minden részlet szépen van megmunkálva rajta, és pokolian egyszerű a szerelése is. Nem hiába pofázzák az ajánlós topikban is. :D

  [ Szerkesztve ]

 • Konkrétan háromszor adtam nekik esélyt, hogy adjanak egy értelmes cuccot. A legjobb VGA bordájukkal nagyjából sikerült, de azok közül is a közepes méretűvel már nem - bár szerencse, hogy azt csak azért vettem, mert a backplate kellett róla. Egy bordázott, passzív alumínium lapot szerencsére még az Arctic sem tudott elrontani, a többiről hova küldöm a képet.

  Szóval mégiscsak egy sértődöttségtől teljes, a témához ráadásul picit sem passzoló (CPU hűtő tesztnél jössz VGA hűtő problémával... hehh, ez aztán a mérvadó!) saját problémád miatt nyafogsz... :U

  Especiel nekem itthon most két AC hűtőm dolgozik, egy Freezer 13 CO és egy sima Freezer 13. Egy Freezer 64 pedig a szüleimnél megy még mindig, ha jól számolom bő 15 éve. Szóval especiel én azt tudom leírni, hogy a saját tapasztalataim szerint az AC CPU hűtők probléma nélkül, tuningolt procikon is jól teljesítenek. Volt és van más gyártótól is hűtőm, BQ-tól is volt DR, de nekem sokkal hangosabb volt a ventije és magasabb volt a hőmérséklet, mint a 13CO-val, szóval especiel maradt az AC, és használom lassan 7 (hét) éve. A DR dolgozik egy ismerős gépében, ő meg volt elégedve vele. Nach so...

  Ettől még az új AC hűtőktől én se vagyok annyira elájulva, legalábbis a Bionix-os szériájuk tényleg nem az igazi. De ettől még nem lett az AC a szememben rögtön utálat tárgya, csak az adott szériát nem ajánlom senkinek. Ahogy especiel én BQ-t sem ajánlom, mert adott árért kapsz jobbat. Szerintem és a saját tapasztalatom szerint. CPU hűtők terén...

  Szóval az Arctic által képviselt kisipari sufnituning pont Svájcból jön...bocsánat:)

  Hát, ha már magas lóról próbálod osztani az észt, esetleg megpróbálhatnád tényszerűen. Mert az nem nagyon ment eddig...

  árukereso-s link:

  Oké, a cikkben "10 alatt" szerepelt, és legutóbb a 33 esports jött velem szemben...ami viszont már 9.9-10+k, és az ugyanez, csak festve. Meg rajta a búgós Bionix venti. (mérget veszek hogy a cooler maga ugyanaz)

  Szépen körbeírva tehát konkrétan marhaságot írtál le.

  Még mindig ott tartunk, hogy teliszájjal ostorozod az AC-t, és példákat hozol fel. Csak a jelek szerint mindezt AC VGA hűtők tapasztalata alapján teszed AC CPU hűtőkre, ami ugye picit sem releváns, és a felhozott példád finoman szólva sem állja meg a helyét, mivel tárgybeli tévedésekre alapoztad...

  [ Szerkesztve ]

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

 • sb

  veterán

  Hibák mindenhol vannak, ez ilyen.
  10k-s cuccnál is hasonló lesz mint az 5k-snál. Nem ezen múlik ezen az árszinten.
  Jók az AC cuccok szerintem, az accelero anno elég forradalmi volt, kb. az értelmes vga hűtők kezdetének tekinthető.

  Kicsit off de engem spec jobban bosszant amikor megveszel egy 100, lassan 2-300k-s telefont és ugyanúgy hibás lesz. Az sw garantáltan, mert k* bonyolult. De hw-sen is jó eséllyel. És sokszor 5Ft-os cuccokon: egy kis gyenge illesztés, feszülő üveg, besárgulós ragasztó, stb...
  Én ezektől tudnék felrobbanni. 100k-s cuccoknál is... a 2-300k meg már számomra értelmezhetetlen kategória is ilyen szempontból. Épp azt nem látom, hogy mivet tud többet, miért létezik így egyáltalán.
  A minőségre ma már nincs garancia sajnos. Hozzá kell szokni. Részben érthető is, megvannak a kikerülhetetlen okai. Csak nehéz így is elfogadni.

  eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

 • NightGT

  aktív tag

  Hmm...az már mintha elhangzott volna máshol, hogy talán csak elkényelmesedtek a fiúk-lányok az Arcticnál...talán úgy igaz.

  Mobiloknál szerintem az van, hogy óriási a rohanás. És ennek gondolom sokan nem örülnek, sem a gyártásban, sem a beszállításban, sem a tervezésben. De már az enthusiast, vagy épp a techn. újságíró sem ahogy nézem. A részvényes persze igen.
  Magyarul: mire normálisan összeraknák a cuccot, addigra már kérik tőlük a következőt...dehát, ez pörög...őőő. Utolsó olyan telefonom amire értékként tudtam tekinteni, az a k750i volt :) Épphogy megszületett az első értelmes fotós telefon, és kezdődött is a megapixel háború...és hogy az utód (sok szó híján eggyel kifejezve) mennyivel mocskosabb képeket lőtt...

  Arról meg nem is beszélve, hogy hiába 300k huf/800k+ $, popkulturálisan kb. a 90es évek tamagocsijainak szintjén van a cucc. Nyilván nem az lesz a lényeg hogy finomműszerészeti csoda legyen :) Illetve én a dolgok efféle hátterét látom elkerülhetetlen okként...nem hiszem, hogy bármi technikai szempontból kihívás lenne. A megfelelő hozzáállás esetén ofc.

  Ja, és az megvan, hogy mindeközben egy ponton CSAK az Apple-nek több lebegőpénze volt, mint amibe az Apollo-program reálértéken került? A válság alatt ráadásul xd És nem az olyan pénz, aminek megvan a helye. Hanem az olyan, ami csak áll a bankban...és nem is tudták mit csináljanak vele. (ref1) (ref2)

  Ja, a joystick a k750i-ben is gyenge pont volt, de annyi belefér :)

  @Cifu:

  A védhetetlent véded. De nem én fogok itt értekezést tartani termelésből...viszont abban egészen biztos vagyok, hogy egy olyan csapat, akiknek a csoportképén a honlap főoldalán 10-15en vannak, azoknál nos...nem hinném, hogy a VGA, vagy a CPU coolerek forrasztása annyira más rendszer szerint történik. Sőt, szvsz én pontosan ugyanazon rendszer szerint dolgoztam az x százezres (milliós?) multiban is, mint a kolléga Ohio-ban, vagy Bangalore-ben...vagy hol is...

  Vagy most lottózunk? Oké. Rendelünk tőlük 10 coolert, én fizetem, minddel futtatunk némi Prime-ot nálad, anélkül h megnéznénk őket előtte...a kitett kép után aztmondod, hogy nem szorulna a zabszem?

  Azt pedig egyáltalán nem elegánsan hanyagoltad, hogy a minőségbeli alternatíva UTÁN tettem én oda teljesítménybelit is, 2k-val olcsóbban. És ha rájuk nézel aktuál (van ott kép is), akkor észreveszed, hogy az enyém javára még annál is van egy évtized a 'quality" terén.

  Persze az meg biztos noname cucc, vagy mi. Of kórsz und natürlich mi Mo.-ról tudjuk, mi a no name...akár még schwiizerdütsch-ben is, legalábbis részemről. Nyilván azért van róla tonnányi teszt neten, és még árukeresőn is értékelés.

  Speed is the only truly modern sensation

 • laceszgamer

  addikt

  Tiszta nosztalgia teszt. :D Régen azért sokkal gyakoribban voltak a hűtés tesztek, mára úgy valahogy hébe, hóba látni ilyesmit.

  Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

 • joey04

  félisten

  Nekem az i32 volt korábban az asztalai gépemben, nagyon elégedett voltam vele. Akkoriban a félpasszív gép megépítése volt a célom, tehát böngészés, filmezés közben elvártam a néma üzemet, játékoknál meg nem zavart ha emelkedett hangerő. Ebbe a koncepcióba tökéletesen beleillett a hütő és az ára is nagyon kedvező. Kacérkodok újabb asztali építésével, ha megvalósul, akkor biztos ez a hűtő (vagy valamelyik verziója, vagy a 33) lesz benne. :R

 • warrior93

  csendes tag

  Nekem ez hűti a 2600x-szet. Teljesen jó.
  Táptól nem hallani a ventilátor hangját és LED(RGB) sincs rajta. Életem legjobb vétele volt.

  Üdv. Woules

 • Chaser

  titán

  LOGOUT blog

  Nem tunik rossznak, teszt is korrekt
  folyadákcsapágyas - speceknel van egy elgepeles

  _tejesen'® joálapotpan'™_

 • Zsébernardo

  őstag

  LOGOUT blog

  Xigmatek Aegir [link] procihűtőm szintén direct pipe hőcsővekkel érintkezik a procihoz. Kicsit jobb hűtési tulajdonsága van, mert 670g a hűtőborda tömege, és szintén 4 hőcső érintkezik a procihoz (4x6mm + 2x8mm a hőcsővek mérete). :) Az i7 4790K procimat terhelés alatt is kordában tartja. 32-36 idle és terhelve 60fok. Nálam szintén csak 1 venti van a Xigmatek proci hűtőn és egy a ház hátuljában. Mindkét oldalára felszerelt ventivel csak pár fokot lehetett nyerni, de zajszintben hangosabb volt. Felszerelés közben mindig megy a para, hogy a RAM elférjen a proci hűtő alatt és a venti ne legyen zajos.

  [ Szerkesztve ]

 • Zsébernardo

  őstag

  LOGOUT blog

  Arctic Freezer 34 szerintem egy jó proci hűtő 140-150W-ig, de az i7-5960X proci a tesztgépben nem ehez a hűtési teljesitményszinthez való. Nagy falat ez még a nagyobb darab léghűtéseknek és az épitett vizhűtéseknek is... Azok talán még megbirkoznának a feladattal. :)

  [ Szerkesztve ]

 • N€T0X|N

  őstag

  ...Mikor hűtőt kerestem a 2600-raa BQ is felmerült... AM4-re pl. nem szerelhető fel úgy, hogy hátrafelé fújjon a venti...

  Nekem ez hátrafelé fúj (pont egy 2600-on):

  Sent from my keyBoard

 • RetepNyaraB

  veterán

  A Xigmatekek mindig jók voltak és nem drágák relatíve. Rég egy kis három csöves Gaia hűtött 4,5-ön egy 2500k-t, ibt alatt se volt 70 fok. A lapátjaik ellenben nem épp halkak, azt hiszem mostanában sem.
  Szerencsére alaplapon be lehet állítani egy három tűs ventinek is, hogy adott hő alatt ne menjen, az meg mindig hasznos :K

  (#35) N€T0X|N @ Ezek a kilós szörnyetegek többségében overkill vasdarabok, cserébe kitakarják a ramot, nem jut levegő a fázisokra; nem feltétlenül hasznos, csak ha tényleg retek tuning van és nyomod a szemét folyamatosan. De no offense :N

  [ Szerkesztve ]

  "I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

 • N€T0X|N

  őstag

  Ez sehol sem kilós, ez csak egy Pure Rock. A cikkben szerepelő AC-hez erőteljesen hasonló tulajdonságokkal, csak valószínűleg csendesebb (tesztek alapján), de drágább.

  Sent from my keyBoard

 • mcs

  addikt

  Egyetlen hátránya, hogy a bal szélső ram slotot elfedi. Minden más tekintetben kifogástalan. Súlyra sem csuklószaggató. :)

  [ Szerkesztve ]

 • NightGT

  aktív tag

  Hmm...ez mondjuk valóban szélesebb kicsit, ami szvsz nem baj. De attól eltekintve ez "csak" a jólismert 150w közepes torony...

  Képen kicsit látszik az alja. Ott ezeken lefelé kissé túllóg a bordán a ventillátor, és alatta megy levegő az alaplapra. Klipszes rögzítés esetén (ami itt is megvan) akár kicsit lejebb is lehet csúsztatni a légfúvót, ha a lap felé több hűtés kell.

  De ez még távolról sem a kondenzátor gáztűzhely szint. Illetve olyan sok légmozgást ez oda persze nem ad. Tuner és gamerkedés mellé illik viszont felül is 2 vent., egy a torony elé befúvónak, egy meg leghátul, felül is ki...persze a mostani fullüveg házakba...ma inkább azokkal van a baj.

  Minősített esetben pedig az alaplapi vrm hűtése külön műfaj. De ahol az van amit te írsz (pláne zártabb házzal), na ott lehet helye egy AIO-nak.

  Edit: viszont az a Ryzen mennyi TDP is alapon? 65? Amíg nem toljuk neki 4.1, 4.2+ra jelentős feszemeléssel, addig ez olyan csendes setup, hogy a tag feje mehet a házba alvás közben, mert ott kicsit melegebb van. Legalábbis én majdnem így csinálom :)

  [ Szerkesztve ]

  Speed is the only truly modern sensation

 • kisza25

  félisten

  én is P4 (s478) gépek óta használója vagyok az AC hűtőknek, CPU, VGA, és házhűtők egyaránt, de az utóbbi pár évben belefutottam 3-4db hibás ventibe, de annyira olcsók voltak, hogy nem érte meg visszaküldenem őket, most is egy AC hűtőm van, mert nagyon jó ár/érték, ha nem hibás darabot fog ki az ember
  ja amúgy drágább cuccokból is lehet hibás, a bq venti ami a képen van bizonyos fordulaton cincog, ezt régebben nem csinálta, de annyira meg nem régi (6 hónapos) szerintem romlik az általános minősége mindennek

  [ Szerkesztve ]