Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tigerclaw

  veterán

  A tanároknak a keze alá kellene dolgozni digitális tananyagokkal, nem tőlük várni, hogy megtöltsék tartalommal a rájuk sózott kütyüket. Nem elég ha adok digitális táblát, vagy tableteket az iskolának. Kell azokhoz optimalizált tartalom is...lehetőleg nem erőltetett formában. Az nem ér semmit, ha adok egy tabletet meg hagyományos tankönyveket, feladatlapokat pdf formátumban. Ebben nagyon le vagyunk maradva az élvonaltól.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • Dobrika

  tag

  Hajlamos lennék egyetérteni és a világ bármely értelmes pontján nagyszerűen működhet. De, ha a drága jó kormányunk kezdene ilyesmibe, még belegondolni is rossz, hogy mi lenne belőle. :DDD :(

 • NightGT

  aktív tag

  Én csak a tanári karok khm, felkészültségét, és progresszió iránti elhivatottságát (főleg!) tudnám felhozni...

  Kinézem belőlük, hogy inkább csak kárt csinálnak még ezzel is. Abszurdum netovábbja lenne, hogy ahhoz képest, amit néhány tizenéves srác tud, itt bejönne a terembe a gyerekekkel szemben így is épp eleget kompenzáló tanerő...

  Inkább "számítástechnika története" tantárgy. Az lassan lehetne már. (ésszel)

  Speed is the only truly modern sensation

 • Tigerclaw

  veterán

  Az élvonal sincs túl messze tőlünk, mert úttörőként keresik az utat, amiben még sok a zsákutca, de legalább van akarat, mármi is hajtja őket. Nálunk jelenleg ebből is csak a lenyúlás lehetőségét érezné ki a kormány. A projekt nagy részét a haveri kör tanácsadóira költenék nulla hasznos eredménnyel...aztán rákennék a tanárokra, meg az iskolákra a bukást.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • Tigerclaw

  veterán

  Ezért is nagy kár, hogy ez a szakma is "öregszik". Hogyan csábítassz egy fiatalt tanári pályára, ahol nincs se pénz, se megbecsülés, se karrier. Felvetették, hogy magasabb szintre kellene tenni a küszöböt ezeknél a szakmáknál is, már a főiskolára, egyetemre való bejutásnál is, illetve végig az oktatás alatt, hogy ne csak az elhivatottak, meg a selejtek maradjanak a végére, akik ténylegesen beállnak dolgozni. (csak az vegye magára, akire vonatkozik...nem akarok általánosítani egy egész szakmára)

  A labda itt is a kormánynál van. Komoly pénzt kell költeni az oktatásra, azon belül a bérekre külön sokat. Azután meg lehet követelni a magasabb szintű modern tudást mind az tanított tárgyban, mind módszertanban. Sajnos a kormányunk ellenérdekelt a magasabb szintű oktatásban, mert nekik egy buta irányítható tömeg kell. Feláldozzák az ország jövőjét a saját érdekeik mentén.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • NightGT

  aktív tag

  Amíg szemlélet- és módszertanváltás nincs, addig ott van példának a foci. Az oktatott tudásbázis is kérdéses...ha pont a tanáriról jön ki a végzős úgy, hogy azzal aztán ugyan semmi. A BTK-sok mehettek az SSC-be a nyelv miatt. Meg a végzett szakpszicháter, +magyar szak, +töri szak tanár lány. Na, ő már *tudott* nyelvet is. Neki nem állok írni, mert aki elolvassa...hogy a 2 megye bossának a tanársegédje miket beszélt :) De mégis ő lett a segéd. De neki volt annyi bőr az arcán, hogy végzés után hamar abbahagyja.

  Ja, a nyugati város tizenéves drogellenes sztár kislánya. Rossz vonatra ült aztán, az a buli megszűnt. De ahogy mondják, csőcselékből itt csak egy van, úgy esett már neki is.

  Ja. Tanítanak mást is. Mint szerzetesek a gyertyafénynél, vagy mint alkímisták egymás közt. Így beszélek én is épp. De 10ből 8nak ott is tudod, hogy mire áll a hegyes nyelve. Aztán az orvosiról csak meséltek mondjuk...még jó, hogy itthon titkos tanácsosok nem voltak. De ha lettek volna, ez már ki lett volna dolgozva a tudattalanból :) Talán.

  Mindeközben a spannal mi hogy néztünk vajon ki?

  Épp kezdtek hullani az EU-s pénzek...

  Speed is the only truly modern sensation

 • ivarg

  tag

  A fő baj, hogy 90-2005 között nagy divat volt, hogy a leghülyébbek mentek tanárnak. Ráadásul csak ezek közül is a teljesen tehetségtelenek maradtak a szakmában, aztán gyes most még jönnek vissza 5-6 év után minimális gyakorlattal rombolni.
  /tisztelet a kivételnek/.
  Volt része a gyerekemnek az utóbbi időben 1-2 Jó és rengeteg szar tanárt kifogni. Szerintem ha egy tanár egy készen kapott digitális anyagot ad csak le az kb olyan lesz mint amikor az órát az osztálynak háttal a tábla felé fordulva adja le úgy, hogy a következő órán számonkérés, ha kérdés van olvasd el a könyvet hülyegyerek ha nem érted.

  [ Szerkesztve ]

  Addig nyújtózkodj, amig kinyúlsz!

 • persil

  veterán

  "ezúttal olyan cégek képviseltették magukat, mint a Canon, a Dell, a Lenovo, a Microsoft, a Steifel és a TP-Link."

  Vs.

  "Érdekes előadást hozott a Stiefel"

  The only good human.. is a dead human!

 • Duracellm...

  veterán

  Azok az öregek, akik 20 éve meg vannak győződve róla, hogy amíg intézményen belül marad, addig nem érheti baj, mert versenyképesnek számít a tudásuk. Jól elbízzák magukat ezen, mert csak "hülye" gyerekeket meg kollégákat látnak nap mint nap, na azok tényleg veszélyesek a társadalomra.
  A fiatal, aki meg az egyetemről kikerülve 0.0 perc műszaki-gyakorlati tapasztalattal elvállal egy mérés/labor gyakorlatot vezetni, azt meg "valamire" csak nem készítette fel az oktatás.

  Ha holnaptól érezhető változást akarnak, versenyképes tudást, inspirációt átadni, akkor nem a helyi tanerőre kell milliárdokat elkölteni, hanem a szakmában aktívan dolgozó, elismert szakembereket kell oda hívni órát adni.

 • nexplo

  senior tag

  Ugyanígy látom én is. Lehetőség lenne de nem élünk vele. SAJNOS :( :W

  Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)

 • Tigerclaw

  veterán

  Sajnos nem nagyon vallják az oktatásügyi döntéshozók azt, hogy "nem szégyen a jobbtól tanulni". Pár évente kijönnek a PISA eredmények, de még nem hallottam arról, hogy - a szokásos "futottak még..." szereplés után - felvetették volna azt, hogy az élmezőnytől talán el lehetne lesni pár dolgot és átvenni, integrálni amit csak lehet. Megy a "magyarkodás", meg - mint a foci esetén is - visszamutogatás a régmúltra. Azok a tudósok egy más világban és egy nagyon más országban tették híressé Magyarországot. Annyi alapja van bízni, hogy a mai oktatás újra kitermel egy zseni generációt, mint arra várni, hogy lesz újra aranycsapat.

  Maradunk a memóriára építő lexikális tudásra, büntetik a kreativitást, az egyén véleményt, egyéni ötleteket, elhanyagolják a csapatmunkát. Ebből lesz a nagy semmi.

  A minap olvastam egy blogban egy állítólagos Mark Twain idézetet. Nem érdekes hogy tényleg tőle származik-e, de nagyon ide vág: "I have never let my schooling interfere with my education."

  Mára annyi tudás felhalmozódott, hogy vagy változtatunk az oktatási rendszeren gyökeresen, vagy elfogadjuk hogy a tudományos fejlődés egyre jobban lelassul. Komolyan szelektálni kell a tantervben, hogy ne temessük el a jövő potenciális tudósait (akár reál, akár humán) felesleges információk hegye alá. Orientálódhassanak a diákok korán egy-egy szakmára, legyenek specifikus képzések a szakmai tárgyakra fókuszálva és legyenek rövidebbek.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • nexplo

  senior tag

  Teljesen egyet értek veled. Nem gondolkodni tanítanak hanem magolni. Nem érdeklődést keltenek fel az iskolában hanem lenyomnak száraz dolgokat a tanulók torkán. És valóban szakadunk le... szép lassan. Nem foci szintjén de igenis maradunk el a "nyugattól". Utálom így kifejezni de kicsit ironikusan mondhatom ezt.
  Kéne egy "tökös" valaki aki ért hozzá és megreformálja ezt. Ebben az emberben is hiány van. De remélem lesz új a nap alatt...

  Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)

Hozzászólok Aktív témák