Hirdetés
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Tkomos box más szolgáltató netjén.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
10 éve volt két magos i3-as laptopom energiatakarékos, 1.33-as fix órajelű procival. Akkor bírt 3-4 órát a laptop, most egy ugyan ilyennel akár 10-12 órát is, közben a processzor képes 3 ghz fölé boostolni, és még ht is van benne. Nem mai találmány az energiatakarékos, kis órajelű proci, csak eddig nem tudtak ennyit, ezért nem is rakták bele olyan gépekbe, amiket néztél.
Azért meg nehogy reklamálj, mert több magot kapsz, egy négymagos proci két magon boostolva tartani fogja a tdp keretet, hogy leverje a régi kétmagosod, ha meg kihasználod a négy magot, az alacsonyabb órajellel is jól jársz.
-
válasz
#95561216 #116 üzenetére
Szóval ha az Intel kellő mértékben csökkenti a CPU-i alap órajelét generáciról generácira, akkor te boldog leszel az ugyanolyan gagyi hűtésű laptopokkal, mert tartják az egyre alacsonyabb órajelet?
Azt kell végig gondolni, hogy a jelenlegi generáció előtt a turbó órajel spektruma a maximális órajel ~25-33%-a volt. Viszont ez 50+%-ra módosult mióta sokmagosodtak az U-s CPU-k. Közben az alap órajelek lényegesen (1+GHz-cel) alacsonyabbak, mint egy generációval korábban, a turbó orajelek meg az előző generáció alap órajeleit közelítik.
-
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #115 üzenetére
Az nem throttling, ha a turbo boostot nem tudja tartani. Egy procinak se dolga tartani, az egy más kérdés, hogy Pistike otthon rak rá olyan hűtést, hogy tartsa, de attól még nem erre van tervezve. Amit tartania kell minden esetben terhelés alatt, az az alap órajel.
-
-
hallador
addikt
válasz
Gargouille #108 üzenetére
Te meg túlléphetnél már a magyarország fétiseden
Nagyon félreértettél valamit, legalább annyira, mint a vezér az EU parlamentben, összekeverte a magyar embereket a párttal...
Szerintem Magyarország az egyik legszebb ország Európában, na de az emberek! Na az már más kérdés...Legyél ott boldog, meg sok sikert, de nem kell ez a lesajnáló fölényeskedés.
.
Köszönöm szépen boldog vagyok, Na akkor tegyünk tisztába valamit, ha valamit leírsz akkor vállalni kell a felelősséget, nem visszatámadni, mert abból semmi nem lesz, hanem csak visszásság, rossz száj íz, közönyösség, nem törődömség. Csak csupa olyasmi, ami manapság sajnos a fórumon is zajlik már, nem csak a közéletben.
Ez a Surface kifejezetten erre a szegmensre van kitalálva és semmivel sem rosszabb mint a többi. Szerintem.
Hát az a kérdés mi a szegmens? Mert nem a klasszikus Business vonal legalábbis Európában.
(#112) andorfy
Nem egészen, ha megnézed, akkor a 4 éves warranty 391,98 €. Azért elég erős, ha ennyit kell fizetni valamiért, amit a HP/Dell/Fujitsu sok esetben beleszámolja az alapárba, de ennyiért 5 évig házhoz mennek. A kettő nem ugyanaz.
"az i7 tök felesleges bele, mert le van fojtva", de hova van lefojtva, vagy honnan?
"Az aluminium kasztni" magnéziumból készült, ezt a cikkben is rosszul írták
Egy ekkora kaszni nem fog meghűteni egy ilyen processzort. Nagyobb gépek sem képesek erre. Szóval szép, de a haszna kétséges ebben az esetben. Szerintem.
Az meg, hogy kinek mi a kényelmes billentyűzet, az szerintem eléggé egyedi, úgyhogy elfogadom, hogy neked az jobban bejön
Teljesen jogos, én is egyéni preferencia.
Azzal a részével egyet értek, hogy itthon ezt egy nagyobb vállalatnál ezer számra bevezetni alaposabb utánajárás nélkül "kicsit" meredek lenne, de szerintem néhány e-mail váltással, meg telefonhívással mindenre lehetne választ és megoldást is találni
Ameddig nincs házhoz járás egy nagyvállalat nem fog szóba állni ezekkel a termékekkel. Amit írt itt feljebb a kolléga, egyénileg megveszik a felhasználónak. De sokat nem fognak venni.
Ez a magánvéleményem.
[ Szerkesztve ]
-
andorfy
csendes tag
válasz
hallador #105 üzenetére
Gari kérdésre most rákerestem, itthon a CHS-ben (remélem ők nem szürke áfa mosók, mert akkor gondban lehetek a múltammal, főleg a tőlük beszerzett dolgokat értékesítettem egy kiskerben), hivatalosan, listáról meg lehet venni a Surface-hez a 3 év 4 éves garancia kiterjesztést is EHS és Complete for Business kategóriában is, úgyhogy ezt a kérdést megoldották. Többi nagykert nem néztem meg, elképzelhető hogy ott is meg lehet találni cikkszám alapján.
"az i7 tök felesleges bele, mert le van fojtva", de hova van lefojtva, vagy honnan?
"Az aluminium kasztni" magnéziumból készült, ezt a cikkben is rosszul írták
Az meg, hogy kinek mi a kényelmes billentyűzet, az szerintem eléggé egyedi, úgyhogy elfogadom, hogy neked az jobban bejön
Azzal a részével egyet értek, hogy itthon ezt egy nagyobb vállalatnál ezer számra bevezetni alaposabb utánajárás nélkül "kicsit" meredek lenne, de szerintem néhány e-mail váltással, meg telefonhívással mindenre lehetne választ és megoldást is találni
-
Gargouille
őstag
Nem vitatom a kompetenciáját, biztosan jó szakember (nem ismerem, hogyan is ítélhetném meg?), csak picit sértő volt az a "leereszkedés" amivel kommunikálta a véleményét.
Tipikus magyar kiscégnél szerintem eleve elő se fordul ilyen gép, ott még általában a legalapvetőbb dolgok sincsenek meg sokszor.
-
válasz
Úgy tudom hallador itthoni tapsztalatokkal rendelkezik, csak a komolyabb cégek terén, nem a tipikus magyar kis cégekén. Ez utóbbiaknál kicsit az "ahogy esik úgy puffan" kategória az IT beszerzés, és ott vesznek is majd ilyet a vezetőnek, ha ez a dilije.
[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
válasz
Off: én csak azt nem értem hogy egy magyar fórumon miért nem lehet megérteni hogy a magyar piacot/árakat/szokásokat vesszük általánosnak nem a külföldit.
[ Szerkesztve ]
-
Gargouille
őstag
válasz
hallador #107 üzenetére
Csupán csak arra reflektáltam, hogy szerinted ez nem lesz a vezető kezében. Ez a Surface kifejezetten erre a szegmensre van kitalálva és semmivel sem rosszabb mint a többi. Szerintem.
Te meg túlléphetnél már a magyarország fétiseden, elhisszük, hogy te nyugaton élsz és mennyivel jobb neked, szerintem több hsz-t ne pazarolj erre, leírtad már ezerszer. Legyél ott boldog, meg sok sikert, de nem kell ez a lesajnáló fölényeskedés.
.
-
hallador
addikt
válasz
Gargouille #106 üzenetére
És pont. Te ezt így kijelentetted, nyilván az összes cég felsővezetését te supportálod, hogy ilyen magabiztos vagy.
Nem kell a magyaros felfogásból adódó idióta végletekbe gondolkodni, Te állítottál ilyet nem én...1000 db-ból mennyi apple/surface lesz megjavítva előbb mint az NBD-s Fujitsu/Dell/HP?
A HP / Dell gariról annyit, hogy van amikor a next business day gari 2 hónapig(!) tartott.. sok helyen üzemeltetünk, én gyakorlatból mondom, hogy ezek a szipiszuper garik carepack stb. se életbiztosítások, sokszor olyan "magyarosan" intéződnek. Amúgy nekem is HP notebookom van, nincs vele baj, imádom.
Én is nálunk a egészen az 50 usertől, a 7000 userig olyan 60 cég van, mielőtt eszedbe jutna, hogy orbanisztánban nincs ennyi ügyfél, ja nincs nem is arról van szó, neked ez elég gyakorlatias? Vagy nem, a piros pöttyös talicska bt, meg a szürke kereskedelmes magyar cégek gondolom sokkal nagyobb referencia....
A notebook márkája meg nagyobb cégeknél nem a managga gusztusától hanem a céges policy-től függ, az meg sokszor globál szempontok alapján alakul.
Komolyan és ezt miért nekem írod, annyira elegem vagy a leírok valamit és okosabbnak tűnök magyar mentalitásból...
Csak példaként mondom, egyik multinál amit mi csinálunk itthon, iphone lett a céges standard (noha utálja a többség), de az az egy volt ami mind a 80 országban beszerezhető ahol leányvállalat van és tudtak velük globál szerződést kötni beszerzésre. Mivel saját belső szoftver fut rajta így azonos készülék kell mindenhol.
Köszi a felvilágosítást ezt 15 éve tudom még valami?
-
Gargouille
őstag
"A Top Manager kezébe Fujitsu/HP/Dell lesz nem Microsoft."
És pont. Te ezt így kijelentetted, nyilván az összes cég felsővezetését te supportálod, hogy ilyen magabiztos vagy.
A HP / Dell gariról annyit, hogy van amikor a next business day gari 2 hónapig(!) tartott.. sok helyen üzemeltetünk, én gyakorlatból mondom, hogy ezek a szipiszuper garik carepack stb. se életbiztosítások, sokszor olyan "magyarosan" intéződnek. Amúgy nekem is HP notebookom van, nincs vele baj, imádom.
A notebook márkája meg nagyobb cégeknél nem a managga gusztusától hanem a céges policy-től függ, az meg sokszor globál szempontok alapján alakul. Csak példaként mondom, egyik multinál amit mi csinálunk itthon, iphone lett a céges standard (noha utálja a többség), de az az egy volt ami mind a 80 országban beszerezhető ahol leányvállalat van és tudtak velük globál szerződést kötni beszerzésre. Mivel saját belső szoftver fut rajta így azonos készülék kell mindenhol.
-
hallador
addikt
Erre is van két év gari, itthon(ról) nyilván kicsit macerásabb érvényesíteni, bár mióta itthon is kapható hivatalosan ez lehet változott, de mivel eddig semelyik Surface cuccal nem volt gond, ami az ismeretségi körömben van, ezért nem tudom, hogy ez itthon pontosan hogyan zajlana, de azt tudom, hogy ahol van Microsoft Store, ott besétálsz vele, leteszed az asztalra, a polcról meg levesznek egy másikat, és mész is tovább, nincs kötözködés, bevizsgálás, nincs három hétig kulcsluk nézegetés.
Ez olyan mint az apple ameddig megveszed Magyarországon, addig nagyon kedvesek, amikor a garanciát kell érvényesíteni, akkor meg a magyar kereskedő elhajt. Vagy szenvedsz. Magyarországon nincs Microsoft store. Ez a termék garancia szempontból az Asus, Acer, MSI csengcsung márka mögött van Magyarországon. Kb az Apple-val egy szinten.
Ha itthon veszel egy Dell vagy HP gépet, aminek van már bejáratott magyar szervize, ha nem jár hozzá a helyszíni gari, akkor ott sincs géped legalább 2 hétig, ha bármi bajod lenne vele (dolgoztam korábban IT-s értékesítésen, én intéztem a garikat, pontosan tudom, hogy hol meddig tart
Na mutass egy olyan business HP, Dell, Fujitsu gépet ami ennyibe kerül és nincs NBD ha flottába veszed? A HP az egyetlen amihez nem lesz NBD ha magánszemélyként veszed, de ennyiért 2 napnál nem áll többet a szervizbe, ha pedig flottába veszed, akkor automatikus az NBD bármelyik márkára. Nem tudom melyik szürke áfa mosó szervezetbe dolgoztál, de nem így van ahogy leírod. Aminél így van, az a 100 000 Ft-os notebook kategória, de az meg nem a Surface ár és minőség kategória.
sőt személyesen volt már ilyen tapasztalatom Macbook Air-el is, hogy azt is nézegették egy darabig, mire megszerelték), tehát ezt nem rónám fel a gép hibájának.
Hát ja az apple ugyanaz a szutyok warranty/support mint az MS ha drága hardverről van szó, és nem USA-ban élsz.
Amikor vettem, árban pont a MacBook Pro szintjén volt, ahhoz képest pedig nem összehasonlítható a tudásuk (ugyan azt a munkát amit most ezen végzek csináltam korábban egy hónapig egy Pron, de feladtam, és visszatértem róla i5-ös asztali gépre fele annyi memóriával, szintén MacOS-el, tehát nem az oprendszerrel volt a bajom, hanem a hardverrel), Nem értem, hogy ez miért luxus termék kevés szolgáltatással, főleg a konkurenciához képest (legalábbis a MS oldalain mindenhol az Apple MBP ellen állítják be nyíltan). Nem feltétlen akarom a Microsoftot védeni, csak nem tudom, hogy milyen szolgáltatás kéne még bele szerinted, vagy mennyiért kéne adniuk?
Mit szeretnél az apple-től Magyarországon, pont úgy vannak itt hivatalosan ha hardverről van szó mint az MS, sehogy....
Mennyit ér ez? Úgy, hogy a tervezése elég fura, a az i7 tök felesleges bele, mert le van fojtva? Az aluminium kasztni miatt, és a 0 support miatt, a business világban pont 0 értéktartás miatt 350 000 - 450 000 Ft. Miért?
- Minden gép annyit ér amennyi garancia van rá
- ennyiért csak 2 év garancia amit az MS ad, csak hát Magyarországon ez nem lesz triviális,ahogyírtad a nem tudom, hogy hol, mikor ,merre miért csak elméletileg van valami.. Nesze semmi fogd meg jó ez nem warranty ez mese.
- A garancia érvényesítése, és javítási ideje elméleti, nem pedig valós, mert az lehet, hogy neked válasz, hogy ahol van MS Store.... erről a Bödőcs gyere haza fiatal sztoriból a hétfőre azt ígérték jut eszembe...
- mert nem lehet 5 év garit venni rá
- ennyi pénzért nincs NBD
- ennyi pénzért kényelmetlen a billentyűzet. az én ProBookomban is jobb, ami ennek e gépnek a harmadába kerül...
- mert pont annyi a support hozzá Magyarországon mint az Apple-hez.Ennyit akkor ér meg ha student vagy, és ahogy írod azonnal kérdés nélkül cseréli. Na enélkül ennek a 2/3-adát éri nem többet.
Szerintem. Ez persze az én véleményem.
-
-
andorfy
csendes tag
Erre is van két év gari, itthon(ról) nyilván kicsit macerásabb érvényesíteni, bár mióta itthon is kapható hivatalosan ez lehet változott, de mivel eddig semelyik Surface cuccal nem volt gond, ami az ismeretségi körömben van, ezért nem tudom, hogy ez itthon pontosan hogyan zajlana, de azt tudom, hogy ahol van Microsoft Store, ott besétálsz vele, leteszed az asztalra, a polcról meg levesznek egy másikat, és mész is tovább, nincs kötözködés, bevizsgálás, nincs három hétig kulcsluk nézegetés. Ha itthon veszel egy Dell vagy HP gépet, aminek van már bejáratott magyar szervize, ha nem jár hozzá a helyszíni gari, akkor ott sincs géped legalább 2 hétig, ha bármi bajod lenne vele (dolgoztam korábban IT-s értékesítésen, én intéztem a garikat, pontosan tudom, hogy hol meddig tart, sőt személyesen volt már ilyen tapasztalatom Macbook Air-el is, hogy azt is nézegették egy darabig, mire megszerelték), tehát ezt nem rónám fel a gép hibájának.
Amikor vettem, árban pont a MacBook Pro szintjén volt, ahhoz képest pedig nem összehasonlítható a tudásuk (ugyan azt a munkát amit most ezen végzek csináltam korábban egy hónapig egy Pron, de feladtam, és visszatértem róla i5-ös asztali gépre fele annyi memóriával, szintén MacOS-el, tehát nem az oprendszerrel volt a bajom, hanem a hardverrel), Nem értem, hogy ez miért luxus termék kevés szolgáltatással, főleg a konkurenciához képest (legalábbis a MS oldalain mindenhol az Apple MBP ellen állítják be nyíltan). Nem feltétlen akarom a Microsoftot védeni, csak nem tudom, hogy milyen szolgáltatás kéne még bele szerinted, vagy mennyiért kéne adniuk?
-
andorfy
csendes tag
válasz
#95561216 #95 üzenetére
Nem volt kedvem előásni a Vive-ot, de itt láthatod, hogy az nVidia vezérlőpultja szerint az USB-C HUB-ra kötött monitor az Intel GPU-hoz kapcsolódik direktben. Hiába számol a 1060, a kész képet át kell tolnia az iGPU-n, hogy a kijelzőre eljusson. Emiatt a SteamVR panaszkodik is, hogy nem lehet engedélyezni a "Direct Mode"-ot. Mintha egy asztali gép lenne, amiben van dedikált és integrált videokártya is, ha az integrált kártya kimenetére kötsz megjelenítőt akkor is számolhatja a képet a dedikált kártya, de akkor is át fog menni az integrált kártya talán Frame Buffer-én (ezt majd valaki okosabb kijavítja, ha nem így van, anno utána néztem, ez ragadt meg, simán lehet, hogy rosszul). Ezzel a gonddal tele van a Steam és a Microsoft fóruma is, kb 10 perc Google-el lehet találni rengeteg panaszt, megoldást én még nem találtam, elfogadtam, hogy ez ilyen. Ha valakinek van jó ötlete, ne kíméljen, kipróbálom, és megírom, ha van erre jó megoldás
-
-
daninet
veterán
Akartam venni egy surface book-ot, aztán mikor elolvastam a fórumokat, hogy fél év múlva mindenki küldi vissza gariba mert a képernyő nem csatlakozik az aljához elment tőle a kedvem.
Most a huawei matebook pro az egyik legjobb ultra amit venni lehet.
-
hallador
addikt
Azért mert hivatalosan ez nem nagyon kapható a Balkánon. A másik, hogy az amerikai felfogás, az otthon nem dívik, a HP/Dell megoldásait ne is akard összehasonlítani ezzel, mert azokra 3 - 5 év garancia van, meg típusonként egy halom kiegészítő, arról nem beszélve, hogy másnap cserélik ha gáz van, ezt meg nézheted a kulcslyukon 3 hétig ha gáz lenne vele, ja nem mert gari az már luxus egy év után...
-----------
Szerintem ez nem ér meg ennyit.
(#76) Gargouille
A Top Manager kezébe Fujitsu/HP/Dell lesz nem Microsoft. Nuku supporttal ez egy dísztárgy. USA-n kívül ez egy nem is tudom, felesleges pénzkidobás...
(#87) Gusztáv
Nem kevés nagyvállalatnál jártam, sehol nincs Microsoft notebook... Egyszerűen nem annyira jók, mint a hasonló üzleti termékek, de ha még esetleg jó is, akkor a vállalati termékekhez ennyiért kapsz egy halom mást is, amivel valóban dolgozni is lehet, ezzel nem lehet...
[ Szerkesztve ]
-
-
andorfy
csendes tag
4 hónapja vettem magamnak egy ilyen gépet, munkára (15", i7, 16GB RAM, 512GB SSD, itt a hardveraprón, számlával, bontatlanul eredeti fóliában, gyári graival 650 alatt volt). Szoftvereket és különböző mobilos játékokat fejlesztek (Unity), volt már többször, hogy az irodába érve a töltőt elfelejtettem rádugni, 8 órát lazán kihúz úgy, hogy fut a Unity, mellette Visual Studioban két különböző projekt, meg még egy Rider, hozzá pár dolog Atom-ban, és még kb 40-60 lap Firefoxban, emellett Slack, Trello, Spotify a háttérben.
Játszani nagy ritkán GTA 5-öt szoktam rajta, az röhögve fut natív felbontásban, bár a töltő ha rá van dugva akkor is szép lassan merülnek az akkuk benne, többet fogyaszt, mint amit a gyári 102W-os töltő adni tud neki (de azért előbb unom meg, mint hogy ez gondot okozzon, kb 3-4%-ot merült nekem 45 perc alatt). A töltőn a plusz USB csati nekem hasznos, rengetegszer töltök arról közvetlenül telefont, tabletet, és a bármilyen irányban bedugható mágneses csatlakozást kötelezővé tenném mindenre
USB csatiból tényleg nincs sok, de egy USB-C-s HUB a gép ára mellé szerintem bele fér, ha PD-set vesz az ember, akkor tudja egy csatin tölteni is a gépet.
A billentyűzet számomra sokkal kényelmesebb, mint a MacBook Pro-é, mert az is picit meg van döntve nem teljesen sík, mint az Apple-nél. Akinek kell, hogy magyarul is gépeljen, az mindenképpen a német kiosztásút vegye, azon megvan a dedikált gomb a hosszú i betűnek, a helyén, és az enter gomb is normális méretű!
A zsanérnál azért nem lehet teljesen síkba csukni, mert ha fordítva tesszük a helyére a kijelzőt, akkor az sem síkban van, ha összecsukjuk a gépet, és a tollal remekül lehet rajta így rajzolni (nekem ez is kényelmesebb, mint egy teljesen síkban fekvő rajztábla, bár ezt túl sokat én nem használtam még).
Az egész gép anyaga nagyon jó fogású, a 15"-ost tabletként használva én egy tenyérben meg tudom tartani simán. Kb 70-75 fokos szögig stabilan tapad a tenyeremben (pedig nem túl nagy a tenyerem), simán lehet vele séta közben is matatni, nincs bennem az az érzés, hogy mindjárt elejtem (mint pl a sima iPadnél). Megkarcolni nem sikerült még sehol sem, pedig koppant már itt-ott estek már rá apróbb dolgok, táskában van mellette sok minden. Egy kollégámnak van ebből 13.5"-os, az már vagy a második vagy a harmadik olyan autóbalesetet élte túl gond nélkül egy szimpla tokban, amik után a kocsik mindig totálkárossá lettek nyilvánítva, így valószínűleg a benne lévő gép is kapott nem kis ütéseket, és hiba nélkül megy több mint másfél éve, úgyhogy szerintem a strapabírósággal nincs semmi gond. Aki sokat használná tabletként annak szerintem a 13.5-ös azért kényelmesebb lesz, a 15-öst ölben tartani már megszokást igényel(t).
A hangszórók nem hozzák szerintem azt a szintet mint egy sima laptop, ennél sokkal szebben szóló gépet azért már sokat hallottam, ez főleg a 13.5-ösre igaz, de a 15-ös is elég béna.
Érintő képernyő nagyon pontos, fényereje szerintem elég jó, egyedül kint kevés, ha nappal háttal ülünk le, akkor a kijelző kiválóan használható tükörként
Külső monitort az USB-C-n lehet rákötni, de mivel az nem tud direktben kommunikálni a dedikált videokártyával, ezért VR-re egyáltalán nem használható a gép, egy teljesen szimpla 360 videót sem képes szaggatás nélkül megjeleníteni Viveban, amit pedig a hardver gond nélkül ki tud számolni.
Viszont mivel a gépben van giro szenzor, ha a gyári Windows videólejátszóval nézünk 360-as tartalmat, akkor ahogy forgatjuk a gépet, úgy lehet körbe nézni a videóban, ennek sok értelme nincs, de ha valamivel, akkor menőzni szerintem ezzel lehet a legjobban
A tesztben nincs benne, de a touchpad tökéletesen kezeli a három és négy ujjas gesztusokat is, ebben szerintem egy szinten van az Apple laptopjaival, ha valaki veszi a fáradságot, és utánanéz, hogy miket lehet beállítani, akkor tökéletesen használható. Méretével nincs bajom, nem kerestem rá, hogy mekkora az új MacBook Pro-é, lehet, hogy az picit nagyobb, de sosem éreztem még, hogy nem lenne elég, főleg úgy, hogy itt lehet e kijelzőt is taperolni, amire megint nagyon hamar rá lehet szokni!
-
Alchemist
addikt
Ilyen billentyűzettel munkára nem kéne... illetve én sem értem ezt a kelleténél jóval izmosabb és nagyobb fogyasztású GPU-t ebben a lapos dobozban.
-
_Scythe_
aktív tag
Végre valaki nem teljesen sötét a témához. Bezony, tpm. Dell tpm-es laposai is 7-800 korul vannak, nekem is az van. Azure-ba könnyen csatlakoztatható, nem kell külön tablet, minden egy helyen van és kurva gyors. Bevallom anno én is ellene voltam de csak míg egyszer a kezembe nem került egy ilyen. Persze magamnak itthonra én sem ilyet vennék de nincs is szükségem a tpm-re.
-
Prof
addikt
Nem semmi 15W-os procihoz 1060-as GPU. Egy vastagabb házban 35W-os procival nagyobb 16:10-es kijelzővel eltudnám képzelni.
Egy 1050-et kellett volna bele rakni max vagy egy rendes Ryzen APU-t, mert nem játékos gépnek készült egyértelműen. Egyszerűen értelmetlen egy a CPU-nál 5x annyit fogyasztó GPU-t berakni egy ilyen gépbe, hacsak nem totál kamu a TDP és a CPU is bekajál 50-et ha magas frekvencián megy.
[ Szerkesztve ]
-
Sirus86
aktív tag
Egyetertek.
En konferenciakra, utazasokra viszem magammal, mikor repulok.
Van egy Zbook 15-os es egy Surface Pro 4-em.
Az elsovel virtualizalok, tesztelek, a masik meg az kenylemi gepem, ahol hasznat tudom venni a tollnak, mikor eppen gyors kell valamit kormolni (es persze ujra olvasni).
Es igen, presztizs erteke van, ami egy targyalasnal, megbeszelesnel mutatkozik meg. Ezt csak az erti meg, aki tervezo (architekt) es egyben megoldastulaj, akinek targyalnia kell.
Zbookkal a headsettel pizsamaban is tolhatom, de ezekkel az ekszerekkel meg oltonyben kell megmutatni, mit is csinalsz.
Sajnos a vilag a ilyen, ha elfogadjuk, ha nem a bill. mogul.Amugy nalunk az egyik gyarban 600 Surface van combositott tokban (pro 3-4). Targoncasok hasznaljak. 2 ev alatt egy halt meg. Ugye elekpezlheted, hogy a targoncasok nem kimelik a kutyuket.
Azert ez valljuk be jobb arany, mint anno az XPS-ek, amikbol nekunk kb 50-70% hibarata volt 1 even belul, irodai hasznalat eseten! -
total90
veterán
Nekem a 2. generáció volt az akkori csúcs hardverrel. Jó cucc ez, de sajnos a hardvere nem tudta kiváltani az asztalit, pedig szerettem volna. Sajnos a Surface Studio is hasonló eset...
-
Gusztáv
addikt
Jó kis gép ez, csak nem a gamerek az elsődleges célközönség (viszont az Xbox One kontrollert kezeli, ahogy az összes Surface). Persze az ára egy másik kérdés, de a Surface vonal soha nem a kedvező árról volt híres. Mivel van benne TPM, így vállalati vonalon is gond nélkül használható, ami pl egy XPS-ről nem mondható el. Gondolom a megszaporodott teszteknek is az az oka, hogy már Magyarországon is hivatalosan forgalmazzák a Surface termékvolnalat a vállalati szegmensben.
-
Ez ennek ellent mond, itt a címben leírt Windowszal alakot véli helyesnek a nyest. De amúgy bevallom, hogy még nekem is - mint kommunikációs szakot hallgatónak - állandóan fejtörést okoz ezeknek a szavaknak a toldalékolása.
[ Szerkesztve ]
-
yerico
senior tag
217 Bizonyos esetekben kötőjellel kapcsoljuk a toldalékokat és az összetételi utótagokat az idegen közszavakhoz és tulajdonnevekhez.
a) Ha az idegen írásmód szerint írt közszó vagy tulajdonnév végén hangérték nélküli (ún. néma) betű van, VAGY ha az utolsó kiejtett hangot betűknek bonyolult, írásrendszerünkben szokatlan együttese jelöli, akkor a magyar toldalékokat mindig kötőjellel fűzzük a szó testéhez.
Eszerint pedig a Windows-zal a helyes írásmód, hiszen a ws alakul át z-vé.
-
Gargouille
őstag
Többen mondtunk itt rá élő példákat, hogy hol van ennek létjogosultsága és miért. Olvass vissza. Ez nem techdemo, csak maximum számodra ismeretlen az a terület ahova ezeket szánják.
Az ipad-et én például max vágódeszkának tudnám használni, mert semmi másra nem alkalmas számomra. De van akinek meg lefedi az igényeit. Ezt el kell fogadni.
-
Gargouille
őstag
válasz
Hopkins95 #77 üzenetére
Hát ez tényleg így van, nem pénztárcabarát egy szerkezet.
Az alkalmazhatósági köre is viszonylag korlátolt, nem is igazán azokra a hétköznapi munkakörökre van ez kitalálva (pláne nem árazva) amire a legtöbben használják a gépet. Például én magam sem tudnám mire használni, mert azokra a funkciókra amikben erős egyáltalán nincs szükségem, viszont ami kellene a munkámhoz (például ethernet port), az meg nincs rajta.
-
DummyBoy
senior tag
Azért nem kell annyira megizzadni.
Az én munkámhoz erőgép kell, az XPS-t ugyanúgy a hajamra kenhetem mint a Surface-t.
Az Ipad-et technikailag semmire nem tudnám használni, szóval az is mehet a levesbe.
Viszont tárgyalásokra, utazásokhoz, amikor nem feltétlenül kell az erőgép, és nem akarom a power laptopot vinni, akkor ott van a Surface, bemutatózni, demózni, jegyzetelni, filmet nézni, dolgozni, mindent tudok vele, és mindre alkalmasabb és kényelmesebb mint a laptop + tablet duó, ráadásul kevesebb cucc a reptéren, kevesebb konnektor kell a töltéshez, stb.
Minek vinnék ennyi kütyüt magammal, ha az egybegép egyedül mindkettőnek a feladatát ellátja, ráadásul akár többet is?
Kicsit úgy érzem magam, mint anno mikor mindeki azon hisztizett, hogy minek a telefonba kamera, mindenki jobban jár egy fényképezővel.
Arról nem is beszélve, hogy presztizs szempontból sem mindegy néha mivel jelensz meg. Jó laptop az XPS de nem egy kategória...
Mások vagyunk, mindenkinek mások a szempontjai, ez érthető, viszont akkor ezt mindenkinek illene is megértenie
-
-
Hopkins95 mutatott neked jobbat, olcsóbban.
Az XPS+iPad párossal lenne egy sokkal jobb tableted és egy sokkal jobb notebookod, mint ez a Surface.
Ez a gép egy techdemó, és nagyon izzadni kell, hogy tényleges gyakorlati példát hozzál olyan esetre, amikor tényleg erre a Surface-re van szükséged, és a linkelt XPS vagy iPad ne tudná jobban elvégezni az adott feladatot.
-
DummyBoy
senior tag
válasz
FoxiestFox #62 üzenetére
Tehát a szívlapát meg a gombosvilla azok prémium termékek?
A szó amit keresel az a célhardver, az pedig szokszor minden csak nem prémium...
-
válasz
Gargouille #76 üzenetére
Mondjuk ez így igaz, olyanoknak valóban kényelmesebb lehet.
Túlságosan Prohardveres fejjel gondolkodtam már megint.
Az van, hogy nekem tetszik is maga a koncepció, de mint mondtam hiányolom a pénztárcabarát opciókat. Tehát kérünk egy Surface Book Lite-ot negyed ennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
Gargouille
őstag
válasz
Hopkins95 #51 üzenetére
Akik ilyen gépet vesznek azok egyáltalán nem számolgatják, hogy mi jönne ki még az árából és hogyan tudnák "kimaxolni" ennyi pénzből és egyáltalán nem fognak külön tabletet hurcolászni, mert pont az a lényege ennek, hogy egy eszközt akarnak.
Azt se felejtsd el, hogy akár notebookként, akár tabletként használja, minden ott van rajta, nem kell két külön eszköz közt "költözködni" meg eltérő rendszert használni. Mondok egy példát, topmanagger sokat utazik, a repcsin tabletként fogja használni, a szállodában meg notebookként és mindkét esetben SAP-zni akar közben, meg skype konferenciázni stb...
-
remete73
csendes tag
Hali, en egy eve hasznalom. Sajnos nem jatszom, csak dolgozom rajta. A haz magnezium otvozet, egyaltalan nem karcolódik. Hozza egy macbookpro szinvonalat, de generaciorol, generaciora jobb. Sajnos ez a macbookpro-rol nem mondhato el. Ez mar jo meret itt lehet dolgozni. A youtuber, meg nagyon gaz, tajekozatlan, elfogult. Szerintem a valosagban nem is talalkozott ezzel a geppel. A tablet tolthato teljesen onalloan. Igen, draga, de fussatok egy kort ebben a kategoriaban es ezt latjatok. Ja es ez nem szurkebimportos, gari nelkuli ar, hanem afas, bolti.
-
xxxbence
csendes tag
nem sokkal olcsobb egy csucs hp/dell ultrabook. ez meg azert tobb annal. egy nyomorult tetszett plecsnit miert nem ert meg?...
-
reggel
csendes tag
Én tavaly novemberben vettem magamnak egy ilyet, 15 colos verzióban, 16GB rammal, 1060 GTX és 256 GB SSD-vel. Azért csak ekkora SSD-vel mert ebben ezt speciel később lehet bővíteni. Illetve egy tollat is vettem hozzá.
Nekem nagyon bejött és eddig semmi gondom nem volt vele. Elsősorban munkára használom, meg nagyon néha játszok rajta. Összességében pöpec kis gép. Gyors, megbízható és jól néz ki.
Kétségtelen, hogy lehet olcsóbban is venni Windowsos gépet, de itt valójában 2 gépet kapsz egyben, ezért ha vennél egy olcsóbb gépet és mellé egy ugyanilyen teljesítményű tabletet, akkor árban nagyjából ugyanitt tartanál. -
Noukoum
veterán
válasz
Hopkins95 #65 üzenetére
Szerintem egy ilyen kategóriájú gépnél ezt a kérdést teljesen felesleges felrakni.... Kocsi is elvisz A-ból B-be, mégsem mindegy milyen. De mondhatnék ezer példát. Lehet amire valaki használná a tablet részét arra elég lenne egy ipad 3 is. Na akkor most ipad 3> surfacebook 2 mert az ipad olcsóbb?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ennek semmi értelme. Ráadásul elsőre ezzel az ezüst házon ezüst billentyűzet kinézettel 20 éves műanyag játék érzés ugrott be.
-
-
ödönke
aktív tag
Jesusszom
-
Még a Windows hagyján. De abból, hogy van egy fancy vékony gép jó hardverrel egy plató pénzért, hogyan következik a prémiumság?
Én valahogy mindig azokat a cuccokat tekintettem prémiumnak, amik nem mindenre használhatóak egy kicsit, hanem célfeladatokra kiválóan.Azért, hogy egy meetingen demózzon vele az ember, egy kicsit overkill ez a gép, szövegbevitelre és grafikai munkára pedig underkill
-
Vesa
veterán
"Prémium életérzés Windowszal"
Hahaha!
Már maga a cím is meglehetősen groteszk...
-
moleculez
veterán
Nehéz rajta fogást találni, meg összemérni bármivel, a tablet mód miatt. Amúgy rengeteg ultrabook van a piacon, ami komoly konkurencia lenne, sőt megeszik reggelire. Kérdés az, hogy a célközönségnek megér-e ez ennyit. Ez már a második generáció, szóval az első biztosan ment, igaz én nem láttam még egyet sem élőben, usernél, pedig nem Magyarországon élek.
Én nem cserélném le a MBA 2018-t erre, nekem nem ér annyit a tablet mód. -
Én egy évig használtam minden nap az első szériát, semmi bajom nem volt a zsanérral összecsukva, kinyitva inkább. Kellett volna erre is egy kickstand, még laptop módban is hasznos lehetett volna, mert ha nyomkodod a ceruzával eldől az egész.
Amúgy mi ez a sok surface teszt magyar oldalakon? Végre hozzájutottak a két éves termékekhez? -
Noukoum
veterán
válasz
YellowFlash #54 üzenetére
Persze hogy az. Aki linkelte az szintén
-
paperboy
senior tag
DDR3?
-
A maradék pénzből veszek hozzá egy tabletet, s lett egy rendes laptopom és egy jó tabletem.
Lenne ennek is helye a piacon, de nem ezen az áron. Ha egy Surface Book jóval olcsóbb lenne mint a kettőt külön megvenni, akkor lenne is értelme. Olyan kéne, mint régen az Asus Transformer Book volt, csak annál jobb hardverrel.
[ Szerkesztve ]
-
Ez így, ebben a formában egy nagyon drága kvarcjáték.
Földművesek vakulnak tőle, de gyakorlatban használhatatlan. Az a 15 órás üzemidő pl. vicces: ha Office-ozik az ember máris kétséges, hogy kibír-e egy egész munkanapot töltő nélkül.
Játszani nem lehet (vagy legalábbis nem tanácsos) rajta, mert ilyen hőmérsékletingadozás mellett simán elhalálozik az alaplapja, mire a GPU használhatatlanná válna a hűtés kitakaríthatatlansága miatt.(#9) berVi
2500-3000€/$ nyugaton sem kevés pénz, kár jönni a magyarozással, főleg a te rendkívül kultúrált stílusodban.[ Szerkesztve ]
-
K0vasz
aktív tag
most az ára egy dolog, de mi ez a zsanér? engem legalábbis eléggé zavar, hogy nem lehet vízszintesre összecsukni
a másik fele a dolognak meg, hogy szerintem tök fölösleges bele egy ilyen videokártya: aki játszani akar, az vesz magának gamer laptopot, ami nem ilyen vékony és van benne rendes hűtés, munkára meg teljesen felesleges
-
A Dell XPS 15 9570 olcsóbb ennél és teljesítményben köröket ver erre. És legalább normális hűtése van és szét is tudod szedni.
De mondhatnám akár a Gigabyte Aero 15X v8 laptopot is. Olcsóbb ennél és még erősebb is.
(#19) satz18
Bizony, én most szedtem szét 3 év után és örülök neki, hogy kitakarítottam, mert a nyári kánikulában bizony nem lett volna kizárt, hogy kinyírja az alaplapot(előző laptopom így ment tönkre). Pedig ebben csak egy GTX 950m van...
[ Szerkesztve ]
-
DummyBoy
senior tag
Így pár commentet olvasva hozzászólnék, mint előző generációs SB tulaj:
Azért az átlag user nem szedi szét a laptopját kitakarítani. Erre vannak szervízek, nekik meg szakembereik.
(Bátraknak mondjuk szét lehet szedni)
Ráadásul ezek a laptopok nem igazán játékra vannak kitalálva, bár arra is lehet használni, nem a gémer csoport a célközönség (RGB világítás sincs
) ez nem gémer laptop, inkább managereknek, utazós, mutatós prémium kütyü, és erre a célra igen jól használható. Sőt!
Én consumer szinten használtam, meg prezentációkoz, de Photoshop, Lightroom, és még Siemens Simatic is ment rajta, nem nagyon vettem észre a throttlingot.
Ráadásul különleges, "nemApple", egy prezentációnál, mikor lekapod a kijelzőt, és azon mutogatva az érdeklődőknek közelebbről is a dolgokat, azért néznek nagyokat az emberek.
Főnökömmel külföldön voltunk (nagy focirajongó) és éppen azon szenvedett, hogy a reptéren a telefonján nézzen valami meccset, szóval inkább odaadtam neki tabletként, hogy nézze azon. Ő teljesen el volt ájulva tőle, a fél reptér meg őt bámulta közben (sokan irigyen) ahogy álltunk a sorban
A zsanér jól működik, bár azért rövidgatyában figyelni kell ha nyitod ki az öledben xD
Kénylemesen elfér egy normál laptoptáskában és hátizsákban is.
Mondjuk először nekem is érdekes volt maga a megoldás, de páldául arra jó, hogy amíg egy Gamer laptop nem szereti a hurcolászást, itt nem tudod összedörzsölni a kijelzőt a billentyűzettel!Strapabíróságával nem volt gondom.
Tény, hogy drága (Én sem magamnak vettem, nem is adnék ki ennyit laptopért ha magamnak kellene vennem.) de végülis mi az hogy nem értelmezhető?
Ha a macbookokhoz hasonlítjuk, akkor bizony még olcsó is.Funkcionalitásában is többet tud, prémium kategória, prémium összeszerelés, minőség, sajnos bizony prémium áron.Persze lehet róla negatívumokat is mondani, de az már offabb topik, ez az új verzió.
-
Gargouille
őstag
A zsanér nekem sem tetszik, magamnak nem is vennék ilyen gépet, de annak a rétegnek akiknek készül teljesen kielégítheti az igényeit. Nyilván ha gamerpistike szemmel nézi az ember, akkor ez egy értelmetlen és drága gép. Ellenben nagyvállalati környezetben a managgáknak meg pont tökéletes.
Ami a cpu-t és a dedikált vga-t illeti, az meg nem azért kerül bele ekkora, hogy "kihajtsad", hanem egyfelől presztízsből, másfelől meg, hogy garantáltan ne legyen szűk keresztmetszet munka közben.
-
PZsolt27
tag
Hogy mennyi?! Ennyi pénzért ez a totál értelmetlen gép. A fejlesztés árát fordították volna valami értelmesebb dologra. Már elnézést, de engem egy ilyen gép ennyi pénzért felháborít.
-
Kristof93
senior tag
Ezt a zsanért nem tudom hogy gondolták. A célközönség az utazós fajta, ez meg foglalja a helyet fölöslegesen a bőröndben. Gondolom nem is túl strapabíró ha nagyobb nyomás kerül rá.
-
Noukoum
veterán
Én nagyon örülök a tesztnek! Lehetne minél több hasonló árfekvésben fekvő laptop is.
Aki szerint drága vagy rossz, az mutasson jobbat és olcsóbbat. Enélkül az összes kritika értelmét veszti.
-
janeszgol
félisten
Jelenleg a fejlődés nem tart még ott, hogy vékonyak és gyorsak legyenek az eszközök mindenféle anomália nélkül. Lásd okostelefonok is.
-
Apollyon
Korrektor
Miért nincs az aljáról kép?
A külső szubjektív, az ára tényleg prémium, a hardver közepes: az ebben lévő i7 desktopon mi lehet, kb. i5 szint? A 1060 középkategória és kell neki használat közben a hűtés, főleg ebbe a vékony házba, szóval a venti pumpálja majd a port is szépen. Szétszedni nem lehet, ergo a portalanítás elég nehézkes – ha nem lehetetlen. Megfontolt, hozzáértő ember nem vesz ilyen gépet féláron sem.Ergo azoknak jó, akiknek tök mindegy, vagy elég lesz 1 évig és megy a kukába, majd jöhet a következő.
-
hemaka
nagyúr
Jo latni, hogy meg a vacak macbookomtol is van dragabb es szarabb gep a piacon. 😂
-
forgonati
őstag
Értelmetlen holmi. Bár lehet hogy csak nekem, de én próbálok logikusan is gondolkodni néha.
-
strogov
senior tag
válasz
FoxiestFox #22 üzenetére
"Viszont az Apple userek a célközönség, úgyhogy ki tudja."
Az apple user-ek apple cuccot vesznek. Ez nem apple cucc.
Ha dísznek kell akkor apple cuccot vesz az ember, ha munkagépet, akkor meg a munkájához választ (lehet, hogy pont egy mac-et). Ez a cucc nem tudom milyen munkára jó. Ha meghajtod jön a throtling, 1 év után már felpörögni se lesz ideje olyan gyorsan áll be, mert a por miatt nem lesz hűtés. Ha meg nem akarod meghajtani akkor minek fizetsz ilyen teljesítményért? Rajzolni még egy ipad pro is ezerszer jobb. A rajzolós, excel basztatók köre szerintem elég szűk.
A zsanér ugyan egyedi, de nekem a görbe villás meme jut eszembe róla: "attól, hogy egyedi vagy, még nem leszel hasznos." -
törölt tag
Olyan munkára, ahhol másfél hónap alatt meg lehet keresni az árát, és egy év múlva úgy is lecseréled, ahelyett hogy szervízbe vinnéd takarítani, telitalálat.
-
Pocsék ergonómia, portok hiánya, szerelhetetlenség, elszállt ár, meg is kívántam egyet
Viszont az Apple userek a célközönség, úgyhogy ki tudja. -
PhilBrick
őstag
Egyszer lesz egy ilyenem.
-
Tök egyedi ez a zsanér rendszer, de milyen gyakorlati előnye van
Kimondottan csúnya, hogy nem lehet rendesen, laposan összecsukni.
-
A korábbi modell meghibásodási aránya szégyenletes volt, ha ez is hasonló lesz, hát akkor a prémium szót nyugodtan el lehet felejteni.
-
janeszgol
félisten
Szép is, erős is. Viszont az a "hatalmas" tapipad olyan picikének tűnik. Van akkora, mint a MB 2017 portfóliójának? Ha nem, akkor picike. (És szerintem nincs, különben nem kérdezném.)
-
Fred23
nagyúr
Jobban is nézne ki szerintem a "Windows-zal" megoldás, és nem hinném, hogy nagyon el fog terjedni a jelenleg helyes változat! Így meg tán idővel majd az lesz, amit a legtöbben használnak. A B.ú.é.k.-ból is BÚÉK lett, miután huzamosabb ideig jóformán mindenki lesz@rta az MTA turpisságát.
ON: 863 000 HUF-ért nagyon nemgyerebe!
[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
"Windowszal"... Windows-zal! Ragzani meg minek!
-
kutga
nagyúr
az általunk teszt modell hazánkban 863 000 forintért vásárolható meg
-
hito
nagyúr
Remek! És ismét nincs egy árva csatlakozó sem a tablet részen
-
joey04
titán
[link] ez aztán prémium.
-
Male
nagyúr
-
QwErTy42
addikt
Mocskos drága.
Itthon mennyire veszik ezeket?
Mert villantani leginkább almát vesznek ennyi pénzért. -
satz18
őstag
A legnagyobb gáz ezekkel a gépekkel, hogy nem lehet szétszedni. A GPU hűtőrendszere pedig rendszeres takarításra szorul. Szóval 1, max 2 év után búcsút is lehet inteni a játéknak ezen a masinán. Nálam ez egy antilaptop. 300k ért se kéne.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Microsoft noteszgépei mindig is különlegességnek számítottak.
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Tkomos box más szolgáltató netjén.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...