- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Micro Four Thirds
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- iPad topik
- Havi kétszáz leégett tápcsatlakozó fut át egy Los Angeles-i szervizen
- Philips LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Hirdetés
-
The Wolf Among Us 2 - Érkezett néhány új kép
gp Elviekben még idén megkapjuk a régóta készülő folytatást, de a pontos dátumot még mindig nem ismerjük.
-
Lenovo Essential Wireless Combo
lo Lehet-e egy billentyűzet karcsú, elegáns és különleges? A Lenovo bebizonyította, hogy igen, de bosszantó is :)
-
Sorra osztja a dollármilliárdokat az USA a chipgyártóknak
it Az Intel, a TSMC és a Samsung után a Micron következik, ők is tetemes összegű támogatást kapnak az USA-tól a chipgyártáshoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemotox
addikt
Kezdj el nézni főzős videókat. Jamie Oliver, Chef Jon (Foodwishes), Széll Tamás, nekem ők a kedvenceim, nagyon sokat lehet tőlük tanulni. Havi egy ételnél sokkal gyorsabban fog bővülni a repertoárod. Néhány technikát megtanulsz és tiéd a fél világ, kaját illetően.
Tészta kajákat ajánlom kezdésnek, feldobod a spagettit vagy akármit, és addig összedobsz valami jó szószt. Nagyon gyors, egyszerű, olcsó.
Kezdj pl a carbonara-val, rém egyszerű kaja, alig kell hozzá valami, viszont a technika egy ici-picit cseles, jó kis tanulós kaja szerintem -
Silεncε
őstag
Ki hogy oldja meg: szendvics különböző tartalommal (kb ennyi ami az időmbe belefér...)
-
https://moly.hu/konyvek/vero-juli-honapok-napok-etelek
Számomra ez volt nagy segítség, bár én családra főztem. -
Ez nem úgy működik, ahogyan gondolod.
Első körben keress valami valami szakács alapirodalmat. az olvasgatása később hasznos lesz. Egyedül a fűszerezési tanácsokat nem szabad túl komolyan venni.
Leírom a bécsi szelet, rántott hós elkészítésének legjobb módját.
A hús, eredeti felállásban borjúszelet, manapság csak sertés szelet. A legszárazabb hús íztelen, olyat kell választani, amin van némi zsírtartalom.
A húst ki kell klopfolni egy kicsit. Az optimális vastagság eléréséhez kell némi tapasztalat.
A húst lemosod. Sóval és borssal ízesíted. A bors frissen őrölt legyen.Utána mind a két oldalát megszórod liszttel.
A nagyon nedves húsra szórod a lisztet. Nem masszírozod vagy nyomogatod. Annyi kell, amennyi a szórás után marad rajta.
A felkevert tojásban megforgatod a lisztezett húst.
Megszórod mind a két oldalát zsemlemorzsával. Óvatosan a széleken is megszórod a zsemlemorzsával.Egy nagy edénybe annyi zsiradékot töltesz, hogy bizonyosan ússzon benne a hús. Ezt felmelegíted kb 160 fokra. A vastagfalú edény jobb, mert hőtartalékot képez.
A forró olajba beleteszed a húsokat szeletenként. Amiután az egyik oldal világos sárgás-barnásra sült, megfordítod a húst.
A panír, ropogós lesz és részben leválik a húsról. A hús puha és szaftos marad..
Érdemes egy picit lecsöpögtetni a maradék olajat, kb fél percig.
Hasábburgonyával érdemes tálalni. A burgonya recepetet egy másik fejezet. Azt a franciáktól lessük el.A panírozás közben lehet trükközni. Őrölt mandulával vagy sajttal is megszórható a hús.
A töltött szeletek is hasonló módon készülnek. De ez már a következő szakács szint.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
#33253120
törölt tag
Kemotox tésztaötlete jó.
A tészta nem ördöglakat. A jobb minőségűeket jellemzően könnyű megfőzni.
Ha kezdetben bizonytalan vagy, akkor veszel rá kész feltétet. Ebből is sok féle van, és amelyik tetszik ízre azt kiguglizod, és rápróbálsz.
Utána ott a mirelit sültkrumpli+mirelit mindenféle vonal. Ha az megy, akkor pucolj sima krumplit, panírozz nyers fincsiket.
Csak kis lépésben haladj.Amúgy az egyadagos főzés a legdrágább. Próbálj legalább 2-3 étkezésre készíteni kaját.
Szerk.: Fűszer.
Ne dőlj be mindennek.
Vannak az alapfűszerek, só, bors, paprika, ami nem ez, az főfűszer. Főfűszerből egy kajába jellemzően max hármat rakunk, mert efölött el tudják rontani egymást. Érdemes megtanulnod a nyers, és főtt ízüket és akkor pár év múlva otthon is le tudod képezni nagyjából azt amit máshol ettél.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Ne szakácskönyveket keresgélj, hanem kamionos fórumokat!
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
adlersson
aktív tag
Így van, pecorino és guanciale nélkül az összes carbonara csak gyenge utánzat.
Mondjuk én pl. gulyáslevest is szoktam javasolni. Faék egyszerű az alapanyag, melyet csak egy kicsit kell előkészíteni, de utána már csak türelem a főzés további része (ahogy Esterházy Péter mondaná).
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
szerintem is kezdj el főzős videókat nézni, hátha nem leszel egyedül
másrészt egy alapvető döntést meg kell hoznod:
a.: olyan kajákat akarsz főzni, ami neked ízlik
b.: úgy akarsz minden kaját megfőzni, ahogy a neve meg a híre alapján kell.[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
kemotox
addikt
Ez pontosan így igaz. Direkt nem lőttem le a poént
A krémes szósz három dologból áll össze: a kisült szalonkazsírból, a keményítős főzővízből, meg a tojásból. Óvatosan kell a tojást adagolni, lekapcsolt tűzzel, mert különben rántotta lesz belőle. De ha nem túl melegen keveri össze az ember a szajrét, akkor isteni selymes szósz lesz belőle. Ha egyszer eltalálja az ember, akkor rá is érzett, onnantól kezdve easypeasy. És mint montad, nem olyan, mint az itt megszokott dolog. Szóval ha vendégvárónak csinálja az ember akkor még jól rá is csodálkoznak a népek Jó cucc, nekem a kedvenc kajám csinálni. Enni meg a kirántott hús(#9) adlersson: pekorínóó románóóó, pármezsánó rezzsiánóó Jó sajtok, csak bírja a pénztárcád
Szerk.: Még valami eszembe jutott. Csirkecsecs, azaz pipicici. Jó kis alapanyag, könnyű vele dolgozni, hamar átsül.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
porkolt, paprikas (csirke, gomba), tesztaetelek ahogy masok is mondtak, pacolt husok, pizza, hamburger,
Kelt teszta, es akkor mehetnek a teljesen hazi pizzak, hamburgerek, langos, stb
vegtelen lehetoseg van.Vigyázat, csalok!
-
Ellia
addikt
Én a főzős részén már túl vagyok, legalábbis már nem halok éhen, illetve senki se halt bele a főztömbe Igaz, én a főzőtudományomat 90% édesanyámtól tanultam a többit meg videók.
Amire most rákattantam az a kenyér sütés (meg próbálkozok házi tésztával is de az még kezdetleges móka). A kenyér jó dolog, olyan és úgy csinálsz amilyet szeretnél (sajnos a lakhelyem közelében lévő pékségek ilyen albán vackok és a választék/minőség is elég gyatra...) és, ha belejössz akkor nem is annyira időigényes.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
titán
sok étel közt elkészítésben átjárás van, szóval néhány alapot megtanulsz, és kehet keresztbe-kasul főzőcskézni
pl marhapörkölt-gulyásleves kombó, általában ha csinálok pörköltet akkor csinálok gulyáslevest is, a leves alapja a pörkölt, onnantól fűszer és zöldség amit foglalkozni kell vele, én pl hagymát leturmixolom, sokkal gyorsabban fő meg és fejti ki a hatását, de lehet máshogy is, csak csípjen ( : jó marhapörkölt és gulyásleves mindig legalább picit csípős
főzelékek elve is ugyanaz, rizst is nagyon könnyű főzni
én nem kényszerből főzök, hanem mert szeretem, lehet kreatívkodni rendesen, minél több alapanyagot ismersz annál jobbakat tudsz főzni, én magamtól kezdtem, illetve volt gyerekkoromban egy szakácskönyv, azt akkor olvastam, első dobostortámat abból sütöttem és sok sütit is_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
az egyedüllétnek és egyedülfőzésnek egy súlyos hátulütője, hogy te fogsz mosogatni
vagyis meg fogod szokni, hogy spórolsz a mosatlan gyártással, nem turmixolsz, jó lesz az felvagdalva is...Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Somatom
veterán
Barátnőm Spanyolországban él és ott sem lehet bárhol normális kenyérhez jutni. Azt a hülye bagettet erőltetik, mint a franciák. Vettem neki egy kenyérsütő gépet. Eleinte érdekes példányok születtek, de aztán rájöttünk, hogy a jó minőségű liszt a titka. Azon nem szabad spórolni.
Bambano:
Jogos, de van más lehetőség is a mosogatás elkerülésére. Volt egy barátnőm, akivel felváltva főztünk. Vagyis, egyszer az ő kedvenc étterméből rendeltünk, másszor meg az enyémből. Csak az evőeszközt kellett utána elmosogatni.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
kemotox
addikt
Én a főzés közbeni üresjáratokban szoktam mosogatni, van mikor csak egy-egy apróságra van idő, van mikor többre, de a végére általában semmi nem marad, csak egy adag kész, friss kaja, meg egy üres mosogató
Amúgy ez tök érdekes, alapvetően egy undorító trehány köcsög vagyok, de a konyhában pont ellenkezőleg. -
-
aXXon
senior tag
Ha van némi affinitásod a dologhoz, lehet az simán heti egy is. A youtube a barátod!
"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov
-
twollah1976
őstag
En pl. nagyon jo forro vizet tudok fozni a mikroban.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
-
Chaser
titán
válasz twollah1976 #27 üzenetére
nem az, ha magamnak főzök egyedül és sok fajtát gyűlik a mosatlan, csináltál már süteményt? egy közepes nehézségűhöz is elég sok edény kell
pénzkidobás tudod mi? mosogatásra szánni a drága időt egyébként most 10 éves gépünk van, kb minden nap megy, vz és villany számlán nem látszik, ha kézzel kéne pancsolni bőven látszana a vizen, olyan lakásban ahol villanybojler van itt meg durván
én 2 személyesbe 4 személynyit bepakolok simán ( :
nem szeretés kérdése a mosogatás, felesleges időpocsékolás, amíg mosogatnék inkább főzök pl.._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
adlersson
aktív tag
"pénzkidobás tudod mi? mosogatásra szánni a drága időt" - Igaz, ha abban a 10-15 percben, amíg a főzés közbeni üresjáratokban a mosogatás miatt nem tudsz megkötni néhány, több milliós üzletet, vagy emiatt kiesel a szalag mellől, akkor valóban nem érdemes spórolni ezen.
[ Szerkesztve ]
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
A mosogatógép mivel mosogat? Mennyi vizet használ egy 2 órás rövidprogramhoz? Hallottam már érveket a mosogatógép mellett, de az egészen új dolog, hogy olcsóbb, mint kézzel mosogatni. Még az időmegtakarítást se fogadom el. Belerakod, kiszeded...kb még ennyi idő és el van mosogatva. Mondjuk nem 5 perc, hanem 10.
[ Szerkesztve ]
-
Lényegtelen mennyi személyre főzöl, az eredmény mindig egyforma.
A főzésre felhasznált idő nagyjából 20%. A többi időt az előkészítésre, tisztogatásra, mosgatásra és rendrakásra kell fordítani.
Ráadásul a munka eredményét percek alatt tüntetik el nyomtalanul, az asztalnál ülők.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Chaser
titán
válasz adlersson #29 üzenetére
nézd, sok értelmetlen dolog van a világon, egyik közülük a mosogatás, ha van valamire célgép megfizethető áron, akkor ildomos használni, én általában több mindent főzök egyszerre, nincs köztes idő, de ha van, tudok indítani mosást, vagy felhívok valakit pl, főzni szeretek, mosogatni nem, add össze a 10-15 perceket, sok kicsi sokra megy
potyautas sokáig elleneztem, egykori sógornőmnél mindig belehányták az edényeket, aztán volt h 3-4 nap után kapcsolták be, élmény volt ránézni a benne levő edényekre ( : természetesen vizzel mosogat, de amivel egy nagyobb edényt elmosok, annyival bőven elmos egy adagot
tavaly hozzáköltöztem a királynőmhöz, neki volt, mint kiderült használni nem tudta ( : egy órás program után - de akár nagyobb után is -, nem kell kinyitni, általában este kapcsolom be, másnap reggel nyitom ki, a gőz mosogat benne a legtöbbet, ráadásul így nem kerül ki a víz a lakásba, legtöbben egyből knyitják a gőz meg hussssss
ketten élünk, 5-6e-t fizetünk villanyra, vízre még kevesebbet, mosógép is átlagban napi egyszer megy
az a vicc, ezzel a módszrrel tökéletesen tiszták az edények, foltmentesek is, normál minőségű tablettát kell venni, most meg nem mondom milyet használunk próbálkoztunk olcsóbbakkal, azokkal nem voltak ilyen szépek az edények, ebből a 60 darabos volt legutóbb 3200ftszerk:
Hieronymus
jah igen, mindegy egy van 4 emberre készül az étel ha levest főzök abból egyébként is annyit, h 8 ember is jól lakna belőle
egy egyszerű rakott krumplinál is szép adag edény össze tud gyűlni, aztán étkezés után csak szaporodik, pont erre való egy mosogatógép...persze aki nem akarja nem használja[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
A mosogatógépet akkor szokás elindítani amikor megtelik. Ez csak olyan háztartások esetében gond, ahol kevés az edény, pohár, ....
A modern mosogatógépek kevesebb vizet használnak el, mint a kézi mosogatók. Sterilre tisztítják és leszárítják az edényeket. Ezzel csak akkor lehetne versenyezni, ha valaki kézzel le tudná gőzölni mosogatnivalót.
Nyilván a leégetett edényeket elő kell kezelni és a maradékok nagy részétől meg kell tisztítani az edényeket.
Ezzel szoktak még érvelni a gépimosogatás ellenesek. Csak azt felejtik el hozzátenni, hogy ezt a kézi mosogatás esetében is meg kell csinálni.A kézimosogatás az idősebbek esetében teljes katasztrófa. Nem látnak már tökéletesen és rutinból megy a mosogatás. Megdöbbentően visszataszító eredménnyel.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
twollah1976
őstag
Anno ket emberre hasznaltunk mosogatogepet es hidd el mire osszejott annyi mosatlan, hogy erdemes legyen berakni a gepbe addigra inkabb gyorsan elmosogattam.
Amugy se szeretem a mosatlan edenyek latvanyat, az a halalom amikor vki addig hasznalja az eszcajgot amig mar nincs semmi a konyhaszekrenyben.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Chaser
titán
válasz Hieronymus #35 üzenetére
legjobb példa a fa vágódeszka, gépben minden szennyeződés eltűnik előle, kézzel azt lehet csiszatolni tudom h van műanyag, én szeretem a fa deszkákat
tegnap beáztatás nélkül raktam be az üvegtálat amiben lasagne készült, majdnem teljesen tiszta lett, pedig azon volt ráégett szennyeződés is, gondoltam teszek egy próbát áztatás nélkül mennyit szed le róla, most max át kell törölni pár részen
egyébként legjobb "szer" a cola ( : az mindent lemar, még a rozsdát is, egy szer valami szétégett, ráöntöttem este, reggelre már nyoma sem volt égésnektwollah1976
én elhiszek neked mindent én/mi viszont sokat és jókat főzünk, poharakat gyakran cseréljük, külön deszkák vannak húsra, zöldségre, késekből is több van mint rambo el tudná képzelni, mindig olyan eszközt használok ami a legcélszerűbb, egy főzés alkalmával és utána étkezéssel biztos megtelik a gép
sztem nincs miről beszélni, mert olcsóbb mint kézzel pancsolni, 5 év garis beko 60-70e-ért már van, új lakásba kimondottan be is terveztem a gépet, csak mosáshoz a szárítógép maradt ki ( :
aki inkább kézzel mosogat tegye, nekem attól nem lesz rosszabbszerk:
én se szeretem a mosatlan edények látványát, főzés közben pakolom is a gépbe őket, meg evés után is, nálam a konyha kiemelt terület, ha a szobában kupi van legyen, de konyhában csak rend és tisztaság az elfogadott[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
kemotox
addikt
Aki szerint több emberre főzni ugyanolan, mint egy személyre, az nem tud főzni. Vannak amiket nem tömegével sütünk, pl ha pirítani akar az ember, akkor nem rakja tele az edényt, mert abból párolás lesz, stb
-
Drótszamár
őstag
-
twollah1976
őstag
válasz Drótszamár #39 üzenetére
Nekem mar mikroban is sikerult odaegetnem a forro vizet.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Chaser
titán
felhasznált edény számának szempontjából ugyanaz, ha egy adag húslevest főzök vagy tizet, akkor is minden kell bele
ha már húsleves, ma azt főzök, két deszka - hús/zöldségek -, csirkemellnek egy tál/tányér, májnak is, aztán egy másik amibe kiszedem a letisztított/felvágott húsokat, egy "kóstoló tányér", fakanál, zöldségek kihalászására "kampós" szedő, egész borsnak tartó, aztán ha tészta lesz annak edény, ha grízgaluska akkor annak, kések húshoz, zöldséghez, finom munkához, egy tál a zöldségeknek, aztán a végén két tányér és kanalak, poharak, már félig is van a gép
aki sokat főzőcskézik vegyen wokot- én nagy serpenyőnek hívom ( : -, abban akár pörköltet is lehet csinálni, de pirítani is lehet benne a húst, na azt sajnos nem lehet gépbe rakni, ellenben olyan teflonos a felülete h kb csak át kell törölni_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
kemotox
addikt
Ezek amiket felsoroltál pont olyan dolgok, amiket kb 20 másodperc eltörölni gyorsan. Egy suhintás a mosogatós szivaccsal, meg egy pici öblítés. (nem igénytelen mosogatásról beszélek, gyorsról) Két vágódeszka ne viccelj már
Kezet is többször mos az ember főzés közben, egy ilyen mini-mosogatással meg is van az is.
Megcsinálod az adott dolgot az adott eszközzel, egyből elmosod, rakod a csöpögtetőbe. Tényleg csak másodpercekről van szó. Olyan workflowot lehet csinálni, hogy 0 plusz időd megy el a mosogatással, és a végére semmi nem marad. Nem hiszem, hogy a mosogatógép egyszerűbb/gyorsabb/kézenfekvőbb. -
nagyúr
válasz potyautas #30 üzenetére
Németországban csináltak egy tesztet, mosogatógép ellenes nők VS mosogató gépek.
A legpazarlóbb gép is takarékosabb volt a legtakarékosabb nőnél.
A legrondábban mosogató gép is szebben mosogatott, mint a legszebben mosogató nő.
Végeredmény: takarékosabb és szebben mosogat a mosogatógép, mint az ember."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
"Vannak amiket nem tömegével sütünk, pl ha pirítani akar az ember, akkor nem rakja tele az edényt, mert abból párolás lesz,"
De ez nem az elkészítendő adagok mennyiségétől függ.
Ha például gombát akarsz pirítani, vagy nagyobb átmérőjű serpenyőt használsz vagy több lépésben teszed meg. Esetleg a nagyobb serpenyőben nyomsz le több kört.
Ráadásul a gomba előkészítésének ideje, nagyjából egyenes arányban nő, az adagok számával.Töltöttkáposztát egy személyre senki sem kezd el készíteni. Ha nekiállsz, jóval nagyobb mennyiséget készítesz el.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Somatom
veterán
válasz Hieronymus #44 üzenetére
Azt hiszem, dobnom kell ezt a topikot. Negyedik hete vagyok kint, még van kettő, itt állok egy svájci határ kamionparkolójában, ti meg töltöttkáposztákat, meg húsleveseket emlegettek. Ez igazán aljas dolog! Bosszúból csinálok egy tojásos lecsót, szalonnával, kolbásszal felturbózott konzervből és felhasználom hozzá mindhárom edényemet. Aztán elmosogatok a 15 literes kannából.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Chaser
titán
En nem mosogatok, koszonom, nem fogsz meggyozni ez csak egy etel volt, rengeteg van aminel sokkal tobb edeny osszegyulik, sztem mar pont annyira standard mint egy mosogep, amennyire elleneztem par eve, mar annyira hianyozna
Szerk:
colomb2
Ha azt mondod nem, indokold is legyszives
Ahogy a gep elmossa, olyan tiszta kezzel mosva nem lesz egy fa vagodeszka, csak nagy kuzdelmek aran
Mivel rendszeresen mosom igy oket, latom h semmi bajuk nincs, nem vetemednek, nem serulnek, ami gozt a vegen kap, esetleges mosogatoszert is likvidalja belole[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
kemotox
addikt
Nem írtam, hogy nehezebb-e az egyik a másiknál. Csak hogy más. Mint ahogy fölöttem is írták, adagokban kell főzni, stb. Több idő nyilván, nagyobb edénnyel macerább dolgozni stb.
Ne felejtsétek el, hogy a topic egy kezdő, egyszemélyes főzéséről szól. Az rajtunk nem segít, hogy a szakácsok mit, hogyan csinálnak a valszeg jóval nagyobb tudásukkal. (Ha meg munkahelyi viszonyokra gondolok akkor ott a nagyobb konyha, jobb eszközpark, és az emberei)Nekem legalábbis a posztból nagyon az jön le, hogy emberünk most ismerkedik ezzel a dologgal, szóval valszeg nem olyan kajákkal fog kezdeni, amikhez 4 vágódeszka, 3 kés, 13 pohár és 10 asztal kell. Egyszerű hétköznapi főzéseket látok magam előtt, néhány alapanyagos, gyors kajákat. Így már értitek, hogy miért tartom (JELEN ESETBEN - úgy tűnik ki kell emelni) logikusabbnak a sima hagyományos mosogatást?
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Garanciás AirPods Pro 2
- GAMER PC! Core i5-12400F - ASUS RTX 3060 Ti - 16GB RAM - SSD/HDD
- NVIDIA RTX 3080 TI 12GB GDDR6X Founders Edition Eladó! 185.000.-
- ASUS RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 TUF GAMING OC Eladó! 95.000.-
- 16" Apple Macbook Pro Retina 2019 Touch Bar + Toch ID eladó! Intel Core i7, 16GB RAM, 512GB SSD!