Hirdetés

2019. március 18., hétfő

Hozzászólások

(#1) opr


opr
(PH! addikt)

Ezeknek a kis kameráknak elég hatékony a képstabilizátoruk?

Úgy értem, hogy tapasztalataim szerint normális keretek között minél nehezebb egy kamera/fényképezőgép, annál stabilabban tartja az ember->ezek a kis/könnyű kamerák ilyen téren sokkal nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, és szintén saját, bár már elég idős tapasztalat, hogy ezek a stabilizáló algoritmusok sincsenek mindíg a helyzet magaslatán (nyilván sz@rból nem lehet várat építeni, de na...)

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#2) mrgg


mrgg
(kvázi-tag)

Egy kis hiba: "addig az új készülék súját sikerült"

Amúgy kíváncsi leszek, hogy mennyiért vágják az ember után a cuccóst, számomra ígéretesnek tűnik.

(#3) Silentfrog


Silentfrog
(PH! kedvence)

full hdba rögzitve mennyi ideig tudok rögziteni egy 8 gbos memokártyára?

(#4) Zso2


Zso2
(őstag)

Engem mindig idegesített mikor egy terméknek kicsi a súlya, valahogy gagyinak tűnik mikor használja az ember. Inkább legyen 500gr de abban legyen jobb lencse , mechanika stb. Van ilyen kis Hd nyamvadt kameránk, meg egy sony dvd- memkártya kombós is, és hát a Hd-sat nem szeretem, hiába full hd ,a nagy súlyspórolásban (különböző alkatrészeknél kompromisszum) kevesebbet tud(pl zoom) ezért jobban bejön a régebbi.

Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#5) bigz válasza Silentfrog (#3) üzenetére


bigz
(fanatikus tag)

az alap HD Video SD kartyak 4MB/s irasi sebesseget produkalnak, amirol azt hazudja a gyarto, hogy eleg full HD filmekhez. ha a kari sebesseget az ilyen lakossagi gepekhez szabtak, es ilyen bitrate-en fut a felvetel, akkor 34 perc anyagot tudsz 8GB-ra rogziteni.

en ugyanezt a kerdest feszegettem a google segitsegevel a delelott, csak EOS 550D-re vonatkozolag. az anyagok, amiket talaltam, azt irtak, hogy egy Canon DSLR kb 45Mb/s-kel rogzit, amivel egy 20 perces anyag valamivel kevesebb, mint 7GB. Persze az maskepp kesziti a filmet, valami olyat irtak, hogy jpegekbol rakja ossze, itt valszeg jobb a tomorites, illetve lehet, hogy nagyobb a bitrata.

I <3 Razer Mantis Control.

(#6) elefant válasza mrgg (#2) üzenetére


elefant
(HÁZIGAZDA)

Bocs mindenkitől!

köszi az infót!

jogos!

(#7) Silentfrog válasza bigz (#5) üzenetére


Silentfrog
(PH! kedvence)

Elég kevésnek hangzik,joformán többször kell kártyát cserélni,mint tölteni akkut?

(#8) cousin333 válasza Silentfrog (#3) üzenetére


cousin333
(PH! kedvence)

Az AVCHD maximuma tudtommal 24Mbit/s, de nem hiszem, hogy ez annyival vesz. Az enyém 17Mbit/s (Canon), szóval olyan 120MB egy perc. 16GB-os kártyára kb. 2 és negyed óra megy fel, tehát ennél a Panasonicnál a legrosszabb esetben is háromnegyed óra felmegy erre a beépített kártyára.

Akksi idő az enyémnél durván 1 (és negyed) óra, de ezt még nem mértem, szóval kb. egyszerre fogynak el. Sajnos ezeknek nincs rendes "belenézős" keresőjük, csak a kihajtható LCD, ami nem tesz jót az üzemidőnek.

[ Szerkesztve ]

"We spared no expense"

(#9) kovy79 válasza opr (#1) üzenetére


kovy79
(őstag)

Ez a Pana O.I.S. baromi jó. Optikai képstabi (tehát nem szoftveres) van a hasonló Panákban, ami szerintem (sokkal) jobb képminőséget produkál (főleg ilyen "kis", 16x zoomnál), mint a szoftveres.
Az én Panámmal 60x-os zoomnál sem zavaró a kézremegés.

Egyébként ez a 17deka már szerintem is túl sovány, itt már mindenképp álljanak meg a gyártók! :DDD

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#10) yakuza.tora


yakuza.tora
(PH! addikt)

Sajnos a hagyományos kereső egyre több kameráról hiányzik. Pontosabban egyre kevesebb kamerába szerelik be. Pedig ezzel a felvétel közbeni stabilabb tartást is biztosíthatná...

Alléz Olympique de Marseille!

(#11) TOM-202 válasza Zso2 (#4) üzenetére


TOM-202
(senior tag)

Ezzel én is így vagyok. Kell hogy legyen súlya a gépnek mert anélkül a kézremegés a zoom-oláskor nagyban rontja a képminőséget. Stabilizátor ide vagy oda, de akkor is.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.