Hirdetés
-
Lenovo Essential Wireless Combo
lo Lehet-e egy billentyűzet karcsú, elegáns és különleges? A Lenovo bebizonyította, hogy igen, de bosszantó is :)
-
Átjutottak a Ciscón, betörtek a kormányok hálózataiba
it A Cisco azt mondja, hogy a hackerek átjutottak a biztonsági eszközein, és a kormányok hálózatain keresztül kémkedtek, az ügy globális kiterjedésű.
-
Grafikus jellegű munkára szánt AOC monitorok a megfizethetőbb szegmensben
ph A cég három kijelzővel jelentkezett, amelyek portfelhozatalukból kifolyólag dokkolóként is működnek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
Eriggy inkább és hajkuraszd a nőket te
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
EczkE
addikt
Hm, hiánypótló. Meg is éheztem. Kipróbálom, köszi!
Asszem mindenféleképpen!
-
escape
aktív tag
Ezt a verziót még nem ismertem, még ma kipróbálom, és dobok fel képet. Vagy egy külön bejegyzést is megér.
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
EczkE
addikt
Őőő esetleg a kezdőknek egy képet is betehetnél, hogy hogy is néz mikor kész.
Asszem mindenféleképpen!
-
phanzetomox
őstag
Hoffman: Nem értem eme csajozási struktúrával szemben felállított problémád.
Hozzávetőleg a nők is szerethetik a Sós krémest, így ennek megfelelően hasznosak lehetnek a fentebb leírt információk.Eczke:Igen, igen. Régóta figyelem a gasztro tevékenységeket a logouton, és rengeteg hasonlóan hasznos recept közé -érthetetlen módon- ez még nem került be.
[ Szerkesztve ]
-
csƵ
őstag
Felkockázva finomabb. A gyerekek imádják!
-
DeFranco
nagyúr
válasz phanzetomox #5 üzenetére
Ejjj... hamar lelőtted
Még kellett volna egy kicsit vágni pókerarcot a maximum trolling eléréséhez, így sajnos nem lett meg az "I've got the moves like Huma" achievment.
Mindenesetre beírom a ceruzás kisötöst, zölddel
Képet meg csak DSLR-rel, ezt jegyezd meg...
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
és kenőkéssel vágod a kenyeret, vagy hogyé?
ez tök felületes amúgy. bekentem a szelet kenyeret, most nem tudom hol megfogni. pontosíthatnád.
[ Szerkesztve ]
-
phanzetomox
őstag
lapa / Eczke: Én személy szerint flexszel szoktam, mert akkor a keletkező hő hatására enyhén felmelegszik a kenyér, és megolvad rajta a vaj, kellemesen szottyóssá téve a krémest. Természetesen ezt nem írhattam le, hiszen akkor a levágott ujjúak száma exponenciálisan nőtt volna Sós krémest készítők arányához mérten.
Ne haragudjatok de a recept potenciális célközönsége nem az Amatőr Zellervágók, így előfordulhat hogy egyes részek nem világosak számotokra.
A kenyeret a megvajazás után -természetesen- a hüvelyk és a mutató ujj közé fogjuk, hosszanti irányban, merőlegesen az asztal szélével, úgy, hogy a vajas felület a gravitációs erő irányával ellentétesen nézzen.
[ Szerkesztve ]
-
Picike8
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #12 üzenetére
Fúúú...
Itt ülök 5 perce a gép előtt, nézem, hogy mi van. Most esett le.@phanzetomox És ha nem érem át a kenyeret ezzel a technikával?
[ Szerkesztve ]
-
EczkE
addikt
-
DeFranco
nagyúr
Ez szerintem nettó tömegmérgezés.
Egyrészt a vaj méreg:
Tele van kalóriával, és felnyomja a koleszterinszintet. Egyébként is, nincs másik olyan állat a Földön, amelyik tejet fogyasztana felnőtt korában. A vaj pedig tejszármazék. Életidegen. Nem paleolit. Nem bio.
Mi már három éve tartjuk az update 12-es kód diétát, csak olyan terméket veszünk, aminek a vonalkódja 12-re végződik. És egyik ilyen sem vaj. Ez nem lehet véletlen.
Másrészt ez súlyosan környezetromboló:
A vaja a marhákból kierőszakolt tejből készítik. Egy olyan erőszaknak teszik ki az állatot, amiért, ha emberrel csinálnák több éves börtönbüntetés járna. Nem is csoda, hogy ezek az állatok a folyamatos sokkhatás miatt csak szedáltan állnak egész nap, ahelyett, hogy a széles sztyeppéken rohangálnának mint Szabad társaik.
Továbbá a tejadásra kényszerített marhák bélgázai nagy mértékben felelősek az üvegházhatásért is...Mi csak boldogfarmon termesztett ökonövények felesleges zsiradékából készített biomargarint fogyasztunk. 12-es kóddal.
-
Picike8
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #17 üzenetére
Mostmár csak a pszpszt kell megfejtenem. -
félisten
Ez az a fajta amelyik a vajas felével lefelé esik?
Mert akkor illene beleírni a figyelmeztetést! -
Picike8
aktív tag
válasz phanzetomox #20 üzenetére
Megfejtettem.
A közönség segítségétkértemkaptam. -
Bjørgersson
félisten
Szeletelt kenyér nem jó?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
Picike8
aktív tag
válasz Bjørgersson #22 üzenetére
Nem.
-
Vakegérke
veterán
Elnagyolt leírás, nem törődik a kezdők tapasztalatlanságával.
"Készítéshez szükséges eszközök:
Kenőkés
Tányér
vágódeszka"Kimaradt a felsorolásból a legfontosabb eszköz, a kenyérvágókés. Kenőkéssel legfeljebb nyiszálni lehet, így szegény tapasztalatlan sós krémesre áhítozók fölösleges energiát pazarolnak az elkészítésre, ráadásul az eredmény egyáltalán nem lesz esztétikus.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
phanzetomox
őstag
válasz Vakegérke #24 üzenetére
Vakegérke: Lapa Úr-nál már felmerült ez a kérdés, amelyre feljebb válaszoltam.
Egyébként azoknak, akik előnyben részesítik a kést a flex-el szemben, ajánlom figyelmébe, hogy kenőkés helyett a kenyérszeletelő kést alkalmazzák kenésre is, ezzel jelentős mértékben leredukálva az elmosogatandó eszközök számát.[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
veterán
válasz phanzetomox #25 üzenetére
Kilőtted a kötözködésem. A mosogatás maga a gyötrelem, így felülbírálva önmagam, támogatom a minél kevesebb eszköz használatát.
Tehát.Készítéshez szükséges eszközök:
Kenőkés
Tányér
vágódeszkaVágódeszka fölösleges. Kézben tartva is elvégezhető a vágás precíz művelete.
A tányér végképp fölösleges, az akció után kézből ehető a sós krémes.A kés sem feltétlen szükséges. Marokkal szakítunk a kenyérkéből, aztán munkából szabadult kezünkkel megmarkoljuk a vajat, és összefogjuk zsákmányunkkal. Finnyásabbak el is dörgölhetik rajta.
Mosogatás nélkül is megúszható egy sós krémes élvezete.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
phanzetomox
őstag
-
Vakegérke
veterán
válasz phanzetomox #27 üzenetére
Spéci szakácsművészetem rejtekéből előbányászhatnék néhány receptet, amelyek a blogomban megtalálhatók. Talán nem gusztusosak, de hatékonyak, és aki nem látja az elkészítés folyamatát, az akár élvezheti is a végeredményt.
Nem teszem. Ez a te birodalmad, ráadásul nálam főtt kajákról van szó.
Szóval marékra a kenyérkével, meg a rávalóval, aztán csülökre babám, ha szeretsz!
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
művésznő4
csendes tag
DD Nagyon jó! Zseniális bejegyzés!
-
phanzetomox
őstag
Én speciel se a tejet, se a vajat nem szívesen iszom/eszem, kiskori megrázkodtatások miatt
[ Szerkesztve ]
-
Crystalheart
senior tag
válasz phanzetomox #35 üzenetére
Kiskori megrázkódtatások? Hajaj, nekem az élet sója, szinte szó szerint. A tejtermék az egyetlen olyan luxuscikk, amit tömegével tolunk be, már ha épp van teje a kecskéinknek.
Joghurtot már töménytelen mennyiségűt tudok készíteni, egyszerre maximum 10-12 liter körül, de rendesen 8,5 litert szoktam. (Nem sokáig elég.) A nyár végi, őszi tejből a legjobb. Krémsajtot is rengeteget tudok készíteni, ami krémtúróként is használható. Ebből a legjobb a kőrözött. A sajtozáshoz nincs meg minden körülményem, de amolyan friss gomolyasajtokat (ami még nem igazi sajt, de a piacon mindenütt sajtnak árulják) azért lehet így is, jövőre beszerzek camembert kultúrát is. A következő lépés épp a tejszeparátor és a köpülő, így tudok majd vajat készíteni. Napi több kilót is akár. A vajból pedig olvasztott vajat, amivel helyettesíteni lehet végre a drága napraforgóolajat és örök időkig eláll. Csak hát a szeparátor alsó hangon 40 ezer.
-
Picike8
aktív tag
válasz Crystalheart #36 üzenetére
Én is hihetetlenül sok tejterméket eszem, igaz, mi a boltból szerezzük be. Napi egy liter tej (2.8-as ESL Aldis, ritkábban a tehenészetből hozunk friss, kezeletlen bocitejet) simán lecsúszik a torkomon, csakúgy, mint a sajtok, a túró, a vaj, a tejföl és a gyümölcsjoghurt (sajnos ez csak nyomokban tartalmaz tejet. ). A legjobb dolog a tej.
-
danih
addikt
Megkentem a vágódeszkát, rátettem a kenyeret, a flexet pedig elrontottam. Mit csinálok rosszul?
-
Vakegérke
veterán
Arra figyelni kell, hogy a vágódeszka ne az élén álljon, mert ha ráteszed a kenyérkét, akkor egy kézzel tartani kell. A maradék kezed kevés ahhoz, hogy stabilan tartsd a flexet.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
mickemoto
őstag
válasz Crystalheart #36 üzenetére
Sajnos ma már luxuscikk, régen nem az volt.Teljesen alap volt minden háznál a kecske és a tehén.Nem is kellett boltba járni csak sóért meg petróleumért.
-
Crystalheart
senior tag
Jó, hát mondjuk tejet sosem iszom. Nem is szeretem a kecsketejet (pedig nincs igazán nagyon más íze, mint a tehéntejnek, talán édesebb), meg megy a hasam is a túl sok tejtől. De elfogyasztom ugyanazt a mennyiséget joghurtban.
mickemoto: Dehogy volt mindenkinek, pláne nem sok (Magyarországon a kecsketartás alantas dolognak számított, a tehén tartása meg azért akkor is drága volt), túl kevés Mórát és Móriczot olvasol. Persze általánosabb volt ez is a falun.
[ Szerkesztve ]
-
mickemoto
őstag
válasz Crystalheart #41 üzenetére
Tanyavilágra gondoltam, de még a kisebb városokban is általános volt.Olvasni jó és hasznos, de nekem ott volt a nagyapám, őt érdekesebb volt hallgatni.Miért lett volna drága a tehéntartás, földje megadta a parasztnak ami kellett hozzá.Munka volt vele az igaz de pénzbe nem került.Nem is volt régen fűnyíró, de elhanyagolt kaszálatlan földterület sem mint most.
[ Szerkesztve ]
-
Crystalheart
senior tag
válasz mickemoto #42 üzenetére
Azért ez egy kis parasztromantika, nagyapád esetén lehet, hogy így volt, de szélesebb kört kell figyelembe venni. Száz éve az ország népességének 70-80%-a nincstelen, vagyontalan szegény volt, beleértve a szolgálókat és cselédeket is, de a lényeg, hogy földbirtokkal nem rendelkeztek. Az emberek nagy részének tehát egyszerűen nem volt elég nagy földje hozzá. Az állattartás gyakran valamely földbirtokos bérletében valósulhatott meg, annak a gazdaságán belül. Egy tehénnek átlagos földön egy hektár legelő kell, plusz a téli takarmányt termő ugyanekkora kaszáló (közel azonos a lótartás feltételeivel). Más a helyzet persze egy tanyán, ahol eleve nagy földeket bírt a gazda, ám ez csak a népesség elenyésző részét tette ki, mindig kis szubkultúrát jelentett. Megesett az is, hogy az adott földesúr olyan gazdálkodási formát vezetett be, hogy a parasztok használhatták a legelőit munkáért cserébe, de ez megint más. Szóval nem volt az fenékig tejfel, hanem állandó és egész életen át tartó küzdelem, pár évtizedente megáldva egy-egy átvonuló inváziós haddal, akik elszedték az összes állatot, meg néha az asszonyokat is.
-
Vakegérke
veterán
Na, akkor venned kell egy másik vágódeszkát, ha ragaszkodsz az eredeti recepthez. Úgy néz ki, hogy új kísérletedhez elfelejtettél kenyérkét venni, ezen hiányosságot sürgősen pótold.
Javadra szolgál, és másoknak is követendő példa lehet, hogy megvajaztad a flexet, így a letrancsírozott kenyérkét már szükségtelen megkenni, a vágás során egyenletes vajbevonatot kap.Látom, van humorod. Csak neked linkelek valamit, a többiek ne kattintsanak rá, a topic gazdájától pedig elnézést kérek az OFF-ért. Link
[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
mickemoto
őstag
válasz Crystalheart #43 üzenetére
Nem nagybirtokokban kell itt gondolkodni hanem 1-1- hold földekben.Persze nagybirtokosok akkor is voltak, de a szegényeknek is volt egy-egy darabka földje.Amik valószínűleg nem legelőknek voltak tartva hanem terménynek, a zöldtakarmány meg árokpartokról, gátoldalról, innen onnan volt előteremtve.Cudar világ volt az nem vitás.
-
Crystalheart
senior tag
válasz mickemoto #46 üzenetére
1 hold az kb. 0,57 ha, szóval egy marhához 4 hold kellett átlagos körülmények közt. Egy egész faluban nincs 2 ha árokpart, amit valószínűleg egy juhnyáj addigra már úgyis lelegelt. Akinek már tehene volt, az módosabb parasztnak számított. Nem véletlenül volt a kecske a "szegények tehene", egy-egynek még megkaszálták a szénát, bár én napi 2 órát is kaszálhatok csak ennek a 6 darabnak, legeltetni meg a kettő és a kétszáz kecskét is ugyanaddig kell, napi 8-9 órát. De mivel Magyarországon egészen sokáig tiltották a sok kecske tartását, mert féltették a sarjerdőket a gyöpösparasztok kecskéitől, akik lelegeltették a háncsot a fákról, itt sosem lehettek nagy nyájak vagy hazai tejhasznú fajták, a magyar parlagi fajta meg kb. értéktelen.
Egyébként 100 évvel ezelőtt kezdtek el áttérni a hármas hasznosítású (hús, iga, tej) magyar tarkára, amit akkortájt nemesítettek a szürke marha és külföldi fajták keresztezésével, ami hármas hasznosítású fajta volt. Előtte a magyarok olyan kevés tejet fogyasztottak, hogy a kettős hasznú (hús, iga), de szikár szürke marha csekély tejtermelése is elegendő volt. Aztán a kommunizmusban a tejfogyasztás tvább nőtt, és megint fajtát váltottak, ma a magyar tarka aránya 10% alatti, a Holstein-Fríz az általánosan elterjedt fajta, amely tisztán tejhasznú. Ez itten húszabáló népség volt mindig is, csak az utóbbi időben kezdett el "tejesedni".
[ Szerkesztve ]
-
mickemoto
őstag
válasz Crystalheart #47 üzenetére
Hát nemtudom, nagyapámék szegínyek is voltak meg minden de főleg tejtermékeket ettek mert volt tehenük, kecskéjük nem.Ellenben azt megkérdezném hogy a mai világban hol lehetne szerezni oltóanyagot illetve sajtkúltúrát mivel szeretnék sajtot készíteni?(A számok szövevényes birodalmába meg nem igen mennék bele ha nem hűjjj de nagyon muszáj.)
-
Crystalheart
senior tag
válasz mickemoto #48 üzenetére
Itt (és csak itt) megtalálsz mindent, ami kellhet, leszámítva az ipari célú technológiai leírásokat és a licencelt sajtkultúrákat. De érdemes mellette (előtte) megvenni a szakkönyvet is, mert technológia nélkül sokra nem megy az ember, az is megvan a webáruházban.
[ Szerkesztve ]