Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    válasz NC-17 #7753 üzenetére

    De, ez teljesen így van.

    Annyi csak, hogy a chili paprikáknál, ha nem ecet van elsődlegesen tartósításra benne, akkor és nem akar az ember semmilyen 'mesterséges' tartósítást, utóízt akkor két lehetőség van, ha nem ecetesbe gondolkodsz.

    ~10-14% só - ételekhez így kiválló, semmi tartósítás nem kell, max főzéskor máshogy szokja meg az ember a só arányt.
    ecet arányának csökkentése mellett só.

    Nekem ami legjobban bejött, hogy ~6-7%ecet, 6-7% só. A habát tavaly így tartósítottam nekem nagyon bejött így a saját darálmányom. A haba ízvilágának még jót is tesz pl. egy kis ecet, jobban kihozza az eredendő ízét.

    Ami folyékonyabb állagú az valamivel már hígított ahhoz, hogy olyan legyen az állag.

    Egy dolgot viszont hozzá tennék a tisztán Reaper szószhoz.

    A reaper-nek önmagában elég homogén az íze (van, aki ezt is érzi :D - jelen! )

    Ezért szokták kisebb arányban pl. Trinidad Scorpion Morugával elegyíteni. Sokkal gazdagabb az íz világa úgy a korábbi rekorderrel és az ereje is megmarad.

Új hozzászólás Aktív témák