Hirdetés
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- Androidos tablet topic
- Milyen processzort vegyek?
- Bemutatta az RTX PRO generációt az NVIDIA
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
g@norbert
tag
Fognak az árak csökkenni, csak szerintem legrövidebb időn belül jövő nyáron, és majd akkor kiderül, hogy mekkora lesz a választék, és mennyit esnek az árak, addíg én is az 1070es kártyával tolom, de ha az árak még nyáron is ,, nekem magasak " lesznek, akkor valószínűleg simán ki fogok tartani jövőre az 1070essel fullhd felbontás mellett, és csak 2022-ben lesz érdemben kártyacsere, nem vagyok hajlandó többszázezerért venni kártyát 1080p - re, idővel biztos hogy lesznek jó árban jó kártyák, az idő nekem dolgozik 🤣🤣🤣
-
petimbo
tag
Sziasztok. Na, hát az árak és a kínálat mennyisége az új kártyákkal kapcsolatban akkor fog változni ha jön a világvége. Az én drága öreg 1060asommal 38-45 fps-t kapok átlagban a Cyberpunk-nál alacsony beállításokon. Nem semmi. A hőmérséklete 65 foknál nem volt több, a gépházamban ugyanis a Noctua ventik forgószelet csinálnak.
-
válasz
g@norbert #276 üzenetére
Igen, tudom, hogy csak az eBay - a mennyiségi becslés is arra ment. Egy ilyen launch milliós nagyságrendű kártyát jelent, tehát az egész 1%-áról beszélünk. És persze csábító az early adopterekkel ekkora felárat fizettetni, de ha a széles vásárlóbázist nem szolgálják ki épeszű időben, épeszű árakon, akkor a széles vásárlóbázis fele esetleg meg talál szűnni. Ez akkor is igaz, ha független scalperek húzzák be a profitot, és akkor is, ha az valahogy visszajut a gyártóhoz. Az első eset egyértelműen káros a gyártónak, úgyhogy vélelmezem, azon lesznek, hogy ilyen ne túl gyakran legyen.
És ja, persze, hogy gáz, hogy rendes ellátásról 6 hónapos nagyságrendben lehet beszélni. Utólag visszatekintve kellett volna az NVIDIA-nak is egy pipecleaner chipet csinálni.
-
g@norbert
tag
Értem, de ez az összeg ,, csak '' az ebay-on volt
Itt azért ne felejtsük el, hogy jövőre minimum 4 hónapot mondtak a legkorábbi készlet stabilitásra, ami még rengeteg idő egy launch utáni készlet hiányt nézve,és ez az idő a legoptimistább előrejelzés, ha minden tökéletesen összejön nekik
Így már azért mindjárt más a leányzó fekvése, ha már arról beszélünk hogy egy laza készlethiány az új termék indítása után közvetlenül minimum fél év
Értem én hogy ,, Ha lesz rendes ellátás, akkor szabályozódni fognak az árak is ", csak azért ez nagyon gáz szerintem, hogy erre még kb fél évet kell várni(!!!) , és az még jobban borítékolható, hogy ez a nyerészkedés ezek után rendszeres lesz, mivel sokan veszik kétszer annyiért is -
válasz
g@norbert #274 üzenetére
Ez csak addig mehet, amíg alacsony a készlet. OK, hogy a 39M USD soknak hangzik, de miután sokezer dollárokért lehetett az eBay-en látni kártyákat, ez azt jelenti, hogy mondjuk 5e és 20e db közötti mennyiségről beszélünk, ami azért egy videokártya launch tekintetében nem nagy mennyiség. Ha lesz rendes ellátás, akkor szabályozódni fognak az árak is - senki nem fog 5000 USD-t adni egy 3080-ért.
-
g@norbert
tag
Ez az egész mókuskerék sztori úgy szánalmas ahogy van, ez mindenképpen valamilyen szabályzásért kiállt, röhejesek, és felháborítóak ezek az árak.
Nemrég még ment a magyarázás a hardveraprón, hogy mit képzel az, aki egy használt Gtx1070 kártyáért elkér 70ezret,mert annyit nem ér gari nélkül, most meg ha felkerül egy minőségi custom 1070es 90ezerért, kis idő múlva már jégen is van 🤣🤣🤣🤣🤣
Erről ennyit hölgyeim és uraim, mondtam én hogy lesz ez még drágább is, ment is a lázadás keményen -
g@norbert
tag
A mégdurvább meg az, hogy mivel nagyon sokan kifizetik a komoly plusz pénzeket a nyerészkedőknek, így gyakorlatilag egy folyamatos új helyzetet teremtenek evvel, amivel a vevők szivatják a vevőket, és legalizálja azt a gyakorlatot, hogy minden kereskedő durva haszonnal fog árulni, mivel úgy is megveszik a nyerészkedőktől kétszer annyiért, vagy még drágábban, akkor miért ne szegény kereskedő keressen rajta...
Arról meg ugye nem is beszélve, hogy a gyártó sem lesz ugye olyan naív és hülye, hogy hagyja, más húzzon mégegyszer annyit az ő termékén, inkább majd ő adja drágábban, de ez ugye egy mókuskerék, mert erre is rá fognak tenni még keményen a nyerészkedők, mivel biztosan megveszik
Szép lesz ez így, evvel csak a vásárlók buknak, de nagyon, akár az új, akár a használt piacot nézzük. -
g@norbert
tag
Bizony basszus, hihetetlen lóvéról beszélhetünk, ha azt nézzük hogy közel 39 millió dollárt húztak ki a vásárlók zsebéből a nyerészkedők, és ennek az összegnek hányszorosa lehetett valójában kifizetve pluszban, mivel nem csak az ebay-on ment itt az ipari zsugabugi a hardverekkel, hanem rengeteg helyen ilyen plusszokkal ment a matek 😡😡🤬🤬😠😠
-
g@norbert
tag
válasz
flashpointer #268 üzenetére
Volt itt hardver eladószámban azért, csak nem mindegy hogy mennyiért
Itt egy jó cikk, garantáltan vérnyomásnövelő a hatása, és egyben elgondolkodtató a jövőt tekintve, ez lehet sajnos bevált gyakorlat is, mivel igen nagy volt a bevétel....
,, AZ ÚJ HARDVEREKEN NYERÉSZKEDŐK MINTEGY 39 MILLIÓ DOLLÁRT KERESHETTEK AZ EBAY-EN ''
[link] -
drotsztyuart
tag
"Pénztárcakímélőbb generációváltást ígér a GeForce RTX 3060 Ti "
Nyilvan ha nem 375 ezer lesz csak 280, mar az is penztarca kimelobb.
Minden relativ.
A ket b betu aggaszt.#262 :
-
Egy R5 3600/3600x-el tökéletes harmoniában dolgoznának,a következő ár érték arány bajnokok ők lesznek lassan, szerintem.
-
Memora
senior tag
A design nagyon szép, ízléses!
-
Pasadena83
csendes tag
Majd ha kijött a Bloodborne PC-re, veszek uj kartyat
-
BiP
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #257 üzenetére
Valóban. Csak ma mobilon valahogy beleszaladtam, azt hittem lesz végre új.
De most megnézve ez tényleg ugyanaz, mint amit pár éve láttam. Azt hittem, felélesztették vagy újrakezdték, de sajnos mégsem
Epic Store azt írja, 2014. whááá. -
g@norbert
tag
válasz
-=RelakS=- #253 üzenetére
Az első unreal nagyon ott volt a szeren, de az ut + q3 arena is egy kötelező cím volt persze később, amivel igen sokáig játszottam, de azt már egy asus geeforce 3 ti 200-as kártyával döngettem
-
g@norbert
tag
válasz
-=RelakS=- #250 üzenetére
Blood 2 ? Nagyon szerettem, igazi hangulatos kis hentelés volt, a kedvencem a bekötött szemű zombik voltak, akik kiszagoltak messziről, és támadtak
Még az első blood volt az igazán hangulatos, és át is vitte ezt a második részre
Mindíg is quake fan voltam, a q2 elképesztően jó kis játék szerintem, oda is vertem neki anno 3dfx voodoo 2 12 megás kártyával -
törölt tag
válasz
-=RelakS=- #250 üzenetére
Az első Bloodra is, szerintem az volt a legjobb. Létezik belőle remasterelt (Fresh Supply), és akármit mondanak, ezek a régi/újraélesztett cuccok számomra is nagyon királyak modern gépen 4K-ban.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
g@norbert #249 üzenetére
Nemrég kipróbáltam a Quake 2 RTX-et GTX 1070-en. Nagyjából megvolt a 60Hz. Igaz, 640*480-ban 😅 retró a javából 😁
Na, erre mit mondtak volna a fikázók?
Amúgy egy idei átálltam 4K-ra. Nagyon fantasztikus rajta játszani még valami régi szutykot is (Blood 2-re emlékszik még valaki?) Viszont FullHD ide vagy oda, a magasabb képfrissítés a király. -
g@norbert
tag
válasz
-=RelakS=- #247 üzenetére
Valóban igazad van, én is fullhd felbontáson játszom általában, igaz sajnos nem 240Hz-es a monitorom, én csak a folyamatos fullhd 60Hz-es fikázást hallom sok embertől, ez nem az én véleményem
, pedig rengeteg játékos ezt használja.
-
g@norbert
tag
válasz
Televan74 #243 üzenetére
Teljesen jól mondod amit mondasz, csak van itt egy kis bibi, 1080p felbontásról beszélsz, azaz csak fullhd felbontásról, a csóró felbontásról, nem pedig nagyobb felbontásról,1440p, vagy 4k....
Tehát akkor szerinted olyan jól megcsinálják az új játékokat, hogy az a természetes és egészségesen normális jövőkép, hogy már csak 200-300 ezer forintos videokártyákkal lehet majd futtatni őket fullhd felbontáson minimum beállítások feletti, egy magas, vagy esetleg ultra beállításokkal?
Komolyan gondolod hogy a fullhd felbontásra ( ez az a felbontás, amit már régóta nagyon sokan az uhd felbontást megszokva, szinte lekezelően emlegetnek mert ocsmánynak tartják, és bántja a szemüket) szánt videokártya árának ennyibe kell kerülnie?
Annak a népkártyának kell ennyibe kerülnie, ami az alacsonyköltségvetésű fullhd 60hz-es monitorokat, vagy az olcsó fullhd tévéket hajtja majd meg?
,, Nem gond az ,csak akkor be kell állni a 1080p/minimum beállítás mögé. Nincs azzal semmi baj ha valaki nem szeretne annyit költeni a hobbijára."
Megyünk vissza az időben?
Már a fullhd game magas beállításokkal is luxus lesz?Értem én hogy haladjunk a korral, meg sz@r a pénz, meg nyerészkedés van, meg nem is lehet kapni, és persze még karak sincs itt, de azért ne essünk szerintem túlzásokba az árazás tekintetében, mégis csak fullhd felbontásról beszélünk.
Arról nem is beszélve, hogy persze, meg lehet venni már akár 15ezerért a játékokat ha szemfüles vagy, ismerős is ez a szitu, de szerintem hihetetlenül sokan warez oldalakról szerzik be a játékokat,(különben már rég nem is lennének ugye, mert nem lenne rá szükség)és nem költenek erre, de persze ez egy alaptalan rosszindulatú feltételezés részemről, és természetesen mindenki becsületesen és tisztességesen megveszi a játékokat, elnézést kérek még a feltételezés miatt is -
nexwo
őstag
Korábbi hozzászólásokkal ahol azt mondják, ennyiért inkább konzolt vesznek, egyet értek, én is konzolt használok játékra (PS4 pro de sajnos nagyon hangos néha) viszont én személy szerint látványtervezés miatt vennék kártyát Blenderhez. Sajnos nem mindegy hány percet vagy órát várok egy kis videóra...
Azokkal is egyet értek akik egyszerűen sokkalják a felárat és az erősebb modellek árát... Komplett gép, 1.2 millió forintért vagy feléért talán jobban megéri autót felújítani vagy kezdő tőke újra :D Mont ahogy a Tesla vezetője utalt arra hogy Apple termékek áráért jobb számítógépet adnak autóval együtt :D
-
Televan74
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #240 üzenetére
Nem gond az ,csak akkor be kell állni a 1080p/minimum beállítás mögé. Nincs azzal semmi baj ha valaki nem szeretne annyit költeni a hobbijára. Csak ne mondja hogy egy ilyen kaliberű kártyáért nem adna többet 100.000 Ft -nál.
Ha nem szintje akkor nem kell meglépni és el lehet felejteni a 1080p/Ultra beállításokat a mai és az ezt követő játékokban.
A következő az lesz hogy nem ad egy új játékért 25.000 - 27.000Ft -ot. A Sony már meglépte. Nem tudom a PC -s ipar mikor megy utána. Én már annak is örülök ha megjelenés előtti akcióba meg tudom venni 15.000Ft körül a játékot. Pár éve még sokaltam ezt az összeget. Ugyanez játszódik nálam a hardvereknél is. -
f3rdzs0
senior tag
válasz
-=RelakS=- #240 üzenetére
azért kicsit szíven üt, hogy anno azért vettem xx60-as kártyákat, mert csóró diák voltam. de végre normális keresettel megengedhetem magamnak, hogy ugyanúgy xx60-as kártyákat vegyek
-
-=RelakS=-
veterán
Kíváncsi lennék azért, hogy ha még mindig úgy gondolkoznék, hogy 60-70 ezernél adjon többet videókártyáért az, akinek két anyja van, akkor hol tartanék? Még mindig GTX960?
-
g@norbert
tag
válasz
Televan74 #235 üzenetére
Mindent a kedves játékosokért önzetlenül
Biztos, nem szeretnék, hogy az alacsonyabb büdzséből gazdálkodó kedves játékosok véletlenül lemaradjanak a számos vadonat új technológiai vívmányokat professzionális szinten kihasználó videokártyák megszerzéséről, és ezért próbálnak kedveskedni egy kis árengedménnyel, hogy evvel a kíválló minőségű masszív gamer kártyával a minőségi kompromisszummentes játékélményt új, soha nem látott szintre tudják emelni a kedves vevők, természetesen az ünnepekre való tekintettel -
shteer
titán
válasz
-=RelakS=- #224 üzenetére
Akkor jó, ugyanazt olvastuk
-
CzGöbe
tag
Mindennel egyetértek, de azt még hozzátenném, hogy a legtöbb cikkben, ahol közölnek magyar hivatalos árakat is, úgy láttam mostanában, hogy a dollárban megadott MSRP meg van szorozva 430-tal, így képzik a forintos árakat, amiben benne van a 300 Ft-os $ árfolyam és a 27%-os ÁFA (300*1,27=381), plusz egy kis biztonsági tartalék, költség, haszon. Megfigyeléseim alapján, ahol van közölve eurós ajánlott végfelhasználói ár, ott egy kis eltérésen kívül (20-27 % ÁFA) csak az árfolyammal kell számolni.
-
g@norbert
tag
Óóóó nem mindenkinek, látod hogy pillanatok alatt elkel minden
Azon röhögök hogy csodálkoznak, sőt felháborodnak sokan azon, hogy a már ,, elavult régi sz@r " kártyáknak meg megy fel az ára, holott annyiért már meg sem éri megvenni ezeket a kártyákat, lásd 1060-1070-1080 -
g@norbert
tag
Hát elolvastam az összes hsz-t, de jelenleg nem látom a pénztárca kímélőbb megoldást, illetve nekem nagyon az lesz, mert ennyiért nem veszek semmit.
Lehet hogy nem kísértem kellő figyelemmel az előző vga generáció váltás folyamatát lépésről lépésre, de a tévedés minimális kockázatával ki merem jelenteni, hogy ekkora ipari simli a termékek forgalmazásának tekintetében azért még nem volt, és ennyire nem nézte hülyének még egyik monopol gyártó cég sem azokat az átlagos felhasználókat, akik középszintű kártyát akartak venni reális áron, nem horror pénzért, játékra.
Egy biztos, tuti nem fog egy darab kártya sem megmaradni egyik forgalmazónál sem, a célt elérték, jó pénzért elmegy minden, és mire olcsóbb lenne, jönnek az újak, amik szintén felnyomják majd az előző széria árait, mert természetesen abból sem lesz elég, mivel olyan nagy a kereslet... Pedig a gyártók mindent megtesznek.... -
Derrewyn
senior tag
Ja, de az EUR/USD is dübörög. Németországban 499 EUR az alja, pedig most csak 16% ott az Áfa.
Még azzal együtt sem kéne 400 EUR legyen, csak ugye valahogy osztás helyett mindig szoroznak, ha USD-ről EUR-ra váltanak...
Mondjuk ettől még nem lesznek kevésbé durvák az iponos árak... -
Prof
addikt
Vicces sokan viselkednek ugy mint a napos csibek, mintha barmikor is lett volna karacsony elott egy uj tech termek normalis aron
Mellesleg itt 800-900+ AUD egy 3060ti, pedig az afa csak 10% es elvileg 1 USD = 1.35 AUD... -
törölt tag
-
BiP
nagyúr
válasz
wattafaka #212 üzenetére
Alzán volt 200e alatt. Addig a 3másodpercig
De itt hardveraprón megtalálhatod őket. Igaz, már 200e felett...#214 Balika911 : Jó terv. Amúgy Pascalon tényleg nincs integer scaling, de szoftver van hozzá.
De amúgy a 3060Ti az már az a teljesítmény és ár, amire akár a 1080Ti-t is lecserélném. (nyilván nem iponos 300e feletti áron).
Teljesítményben nincs eszeveszett ugrás, de 4K-ban már igen, +25%, plusz az új feature-ök, stb. -
Pete55555
addikt
Na majd a 3050 jó lesz nekem
-
törölt tag
-
wattafaka
senior tag
válasz
antikomcsi #209 üzenetére
Ennyit a 200 ezres "várható" árról. Na azt várhatod..
-
player199
csendes tag
válasz
-=RelakS=- #57 üzenetére
miert akarod lecserelni. 1080p be visitva jó vagy vele, ha meg nagyobb felbontas kell akkor nyisd nagyobbra a pénztárcád.
1070 et aki jo aron vett és még meg van neki az dőljön hátra nyugodtan sztem... nincs jó vétel most
-
-
-
ArsenalF
aktív tag
Ugyfest sikerult egy FE-t behuznom nem reg felkerult ujra par darab a nemet oldalra es pont jokor voltam jo helyen. Igy az alzas 2 rendelesemet visszafogom mondani ha valakit erdekelne esetleg. GAINWARD GeForce RTX 3060 Ti Ghost sima es egy OC. Azt nem tudom a storno utan egybol megjelennek-e a kartyak elerhetonek, vagy kiszamithatatlan. Sajnos atadni nem igen tudom a rendelest mert az osztrak alzarol rendeltem.
-
törölt tag
-
Sundesz
addikt
Már árulnak is 2 db-ot HA-n.
Én nem emlékszem korábban, hogy csupán haszonszerzés céljából vásárolják fel eszetlenül a emberek a CPU/VGA-t (vagy mondhatnám a konzolokat is), így aki tényleg magának venné annak esélye oly kicsi. Biztos tudjátok, hogy külön programot lehet ráállítani a webshopokra, ami jelzi a készletet. A scalping az új mining.
-
inc3gnito
csendes tag
Hol vannak mostanában a minőségi gamek? Nem látok semmi igazán jó játékot, amiért érdemes lenne megvenni. még mijdíg a ryzen 7 1700x em használom rx 470 4gb al és full hd n mindenre elég.Jön a cyberpunk amiben van potenciál,az atomic heart,de ez kevés. Pár játék miatt vegyek 150.000 -200.000 ft ért játékot? Lassan az lenne az ideális,ha pár játékra bérelnék egy fullos videókártyát és ha végigvittem visszaadnám a tulajnak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az NVIDIA új fejlesztése sokban hasonlít a GeForce RTX 3070-re, lényegében annak egy butított verziója.
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Béta iOS-t használók topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Androidos tablet topic
- Linux haladóknak
- Milyen processzort vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- World of Tanks - MMO
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD STRIX RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG MSI650
- Lègy a játèkok királya! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G512LW 15 Gamer notebook - i7 10750H 32GB RAM 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest