- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
- Lassíthatja gépünket a Windows új frissítése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hobbista ARM "laptop" 2 éves akkuidővel
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Gaming notebook topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
AxBattler
félisten
A múltkori szimpatikusabb volt, bár ez meg hatékonyabb... a passzív bejövős.
Eladó: ....... Alföldi Bázis mosdó, IKEA Hemnes tükrös szekrény, stb. ............................................................... "Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Tomassy00
senior tag
Na ez az idő is eljött, víz az "ssd" re
-
Blindmouse
senior tag
Na, arra az 5 wattra amit egy ilyen megeszik, nagyon kell a víz.
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
.mf
veterán
Billentyűzetre való vízhűtő mikor várható? A LEDek 0.6W-jához is kell ám
Fotóim: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
hegegabi80
addikt
Ezt lehetne olyan "gamer" ssd hűtőnek is nevezni. Fölösleges rá, de rátesszük, mert jól mutat, meg beköthető a vizes körbe stb..... Már csak a led hiányzik róla.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
veterán
Hm, érdekes ez a vízhűtés. Hogy érdemes ezeket sorba kötni, melyik komponens hője fűtse az utána következőket?
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Z_A_P
őstag
Van hetkoznapi hasznalatban elonye az m.2 SSD-nek a SATA-hoz kepest?
[ Szerkesztve ]
OK
-
kretenallat
senior tag
válasz
marositech #10 üzenetére
a kérdés nem az volt, hogy gyorsabb-e, hanem az, hogy hétköznapi használatban érezhető-e a különbség.
részemről csak egy kicsit olvasgattam utána, de nekem nem úgy jött le, hogy egy kocagamernek érdemes lenne a meglévő ssd-jét nvme ssd-re cserélni, egyelőre maradok a réginél, pláne a jelenlegi árak mellett.
:: Ω :: Born Dead, Buried Alive :: Ω ::
-
opr
veterán
Van ennek az egvilagon barmi ertelme?
Marmint, a vizesnek biztos vagyok benne, hogy konkretan semmi, ha cpu-vga utan van kotve, valszeg meg konkretan art is, de a passziv bordanak m2 ssd-re van valami ertelme?Ugy ertem, kivancsisagbol rakerestem, samu 850 m2 ssd full tereheles: Max 2.4W / 3.5W
3.5W. Harom es fel watt. Maximum.
Hozom a folyekony nitrogent, illetve ertesitem a napot, hogy nem kell tovabb sutnie, ne faradjon, megoldottuk...[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Televan74
nagyúr
válasz
marositech #10 üzenetére
És egy átlag felhasználónak kell a 3000MB/s ?
Én a passzívra beneveznék egy 960Evo társaságában.Csak nem tudom mennyire változtatná meg a házam hűtését.
AMD Ryzen 5 5600 | Gigabyte B550 Aorus Elite V2 | Gigabyte GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8G | 32GB 3200MHz CL16 Crucial Gaming White | Kingston A2000 500GB | Kingston NV2 2TB M.2 | EVGA GS650W | Fractal Design Define 7 | 24MP59G-P | Mugen 5 Rev. B.| 4db NB-eLoop B12-PS |
-
Z_A_P
őstag
válasz
marositech #10 üzenetére
Jo, de ez hol jon ki? Boot? Atlag app inditasanal?
@Tomassy00: igen, kettovel kevesebb kabel kell.
OK
-
BandiT85
aktív tag
válasz
macilaci78 #7 üzenetére
Egyik komponens a másik után egy jó méretezett vízhűtésnél nem igazán oszt-szoroz. Sorrend nagyjából mindegy, nem igazán észrevehető a különbség, Pl SLI-nél egy két fok talán egyik másikhoz képest. Az egész rendszert kell nézni egyben, és azt lehűteni, olyan gyorsan körbeér a hűtőfolyadék.
-
pengwin
addikt
válasz
Blindmouse #4 üzenetére
Igen, ezekre elég egy pár passzív RAM-sün, minden más csak felesleges overkill.
Üdv, pengwin
-
Balika911
félisten
Tudom, mire gondolsz, de alapvető fogalmi zavar látszik a kérdésben. Az M.2 a kialakításra vonatkozik, ami annyit jelent, hogy az SSD kisebb, és nem 2,5"-os például, mint amire te gondolsz.
Az M.2 SSD használhatja az AHCI intefészen keresztül a SATA buszt (Samsung 850 EVO), AHCI-n keresztül a PCIe buszt (Samsung SM951), vagy az NVMe interfészen keresztül a PCIe buszt (Samsung 960 EVO).
A SATA és PCIe közti különbséget említették, az AHCI és NVMe közötti különbségekről itt olvashatsz:
- Wikipedia
- AnandtechAhogy látom, az AHCI/SATA ritkul már, az AHCI/PCIe szerintem sose volt jellemző, így szerencsére az NVMe/PCIe terjed az újabb M.2 SSD-knél.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Balika911
félisten
AppProgram indításnál nem érezni annyira ezt a különbséget, de az egy (vagy akár két?) nagyságrenddel magasabb IOPS értéket sem, mert egy SATA SSD is elég gyors már ahhoz, hogy az ember teljesen gyorsnak és reszponzívnak érezze a gépet.Ha valakinek olyan feladata van, hogy gyakran ír/olvas, sokszor dolgozik nagy fájlokkal, akkor látszik a különbség. Otthonra szerintem nem igazán érdemes PCIe SSD-t venni (ugyanakkor tervezek egy elég komoly példányt, mert hát tetszik).
Biztos van aki nem ért ezzel egyet persze, én vitába nem akarok szállni emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
Hihetetlen hogy itt tartunk.Víz hűtés kell az ssd-re.
-
-
Lacc
aktív tag
Telen jobban melegiti a kezedet, ha laptopban hasznalsz M.2-t.
En beraktam, egy regibbe, es ott szepen melegszik a muanyagresz. (Raadasul az uzleti laptop)Hetkoznapi hasznaltot definialni kellene, mert mindenki mashogy hasznalja. Ha altalabban csak 2-3 program fut egymas mellett, akkor nincs ertelme, de ha egyidoben 20 programot inditasz el, es igen aktiv I/O muveleteket vegez foleg az SSD-n, akkor erezni, hogy egyenletesebb teljesitmenyt ad le. Nincs az a meg-meg torpanna a rendszer I/O muveletek eseten.
Ez olyan, mint anno amikor volt a gepben 128MB ram, ekkor meg ez volt az atlag, teljesen jo volt a gep, de ha 256MB-ot raktal be, sem ereztem gyorsabbnak, viszont betoltesnel, amikor a Windows 98 felallt, akkor simabban, egyenletesebben ment a dolog. Persze egy ido utan az is keves volt.
[ Szerkesztve ]
-
opr
veterán
Es ez olyan korulmenyek kozott jon elo, amikor van annyi hely, hogy elferjen ez a borda meg rajta?
Mert ha ez egy mobil workstation-nel jon elo, ott egyreszt nem esik nehezemre elhinni, masreszt viszont oda mar nem nagyon fer be egy extra borda, szoval a termek megintcsak felesleges.
De ha ez desktopoknal is tenyezo, akkor igazad van, a bordanak van ertelme."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
bteebi
addikt
Vizes SSD hűtő, ráadásul SSD árban?
OMG. Persze ilyet nyilván nem a SATA2-es 32 gigás cuccra tesz az ember, de akkor is...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
ledgeri
nagyúr
Csak nyernék már a lottón!
eleget...
anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)
-
Bird
addikt
Vízhűtés SSD-re.... Ezt is megéltük.
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
opi01
újonc
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Bele kell rakni a gépházat a fürdőkádba azt meg nyitni a csapot és akkor nem csak az ssd kap viz hütést olcsó meg oldás higgyétek el
-
csakszabi
csendes tag
Vízhűtést mindenre!!!
Lassan a ventillátorok is kapnak vízhűtést, vagy a monitor, ezaz.
Vízhűtéses monitort mindenkinek!!!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
ph A szokásos szendvicshűtőn túlmutató megoldással rukkoltak elő.
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- Autós topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Robotporszívók
- Elektromos cigaretta 🔞
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
- MasterDeeJay: Nvidia Tesla M40 12/24gb moddolása játékhoz (TitanX(M) / GTX 1070 szint)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Komárom
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest