Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagyon érdekli az Intelt a PC-s kézikonzolok piaca
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Speciális hővédelemmel bírnak az ASRock nemrég bemutatott tápjai
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
samu2062
senior tag
válasz
Ereshkigal #85 üzenetére
Az enyém még mindig remekül működik, így 6 év után és még most is elég jó TV-nek tartom. Viszont nincsenek illúzióim. Az enyém is bármikor tönkremehet. Ezek a TV-k sok esetben, jó, ha ennyi időt kibírnak.
Ha még 2 évig nézhetem, (addigra 8 éves lesz) összetehetem a két kezem. -
Ereshkigal
őstag
Szüleimnek rendeltem anno ilyet. 5 év garival beszart 5 és fél év után. Baromira nincs hozzá alkatrész. A TV szerelő valami 80k-ért tudna hozzá használt alaplapot rendelni külföldről. Remélem másnak több szerencséje van vele. Most én vagyok a hibás.
[ Szerkesztve ]
-
pubyy
tag
szeretnék egyszer egy olyan tesztet látni, amelyben példának okáért ezt a Pana tv-t , hasonlítják össze azza a Samu tv-vel, amiben ugyanez a panel van.
Ott ténylegesen kijönne, hogy melyik cég milyen elektronikát képes fabrikálni...
Azután már szépen el lehetne dönteni hogy ár-érték alapján melyik cég fejére kerüljön a korona... -
Treff
aktív tag
Ilyen panel van ebben a tvben: ips vagy VA?
-
kokobe
őstag
válasz
idegen lény #73 üzenetére
Direkt igen ahogy jön aztàn cseszek visszaolvasni !
-
SunMount3r
nagyúr
Már megéri újra Panasonic-ban is gondolkodni?! És ráadásul aktív 3D-s is (Jó fricska ez, a kedves 3D-t temetőknek, ócsárolóknak...
)
Nekem Samsu H6400-van, az 14K-val olcsóbb, mint ez, kíváncsi lennék képminőségben hogyan különböznek...
mufi: az én H6400-asom is produkál hasonlót, de ott csak a négy sarkában van elsötétedés és leginkább csak homogén háttér előtt. Pl normál adásnál is észrevehető némilgeg, de pl. filmezésnél egyáltalán nem zavaró, csak ha direkt erre figyel oda az ember. A Samu topic-ban az írták rá, hogy valamilyen szinten ez normális és, hogy a panel felfüggesztése miatt van.
(Bár szerintem nekem is kicsit több, mint kellene...)
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
Nincs is jobb egy nehéz tévénél! Visszasírom a régi időket, amikor még sérvet kaptál, ha megemeltél egy tévét egyedül. Költözésnél is maga volt az álom. Vagy inkább ólom. Egy 48 colos TV akkoriban felérhetett volna egy kisebb grizzly súlyával!
Ezt a "tévélyük"-et meg a "teknológiá"-kat direkt csinálod?
-
Mercel
senior tag
Hát.. ez nem venne rá, hogy lecseréljük a közel 5 éves G30-as plazmát.
Ami egyébként problémamentesen tud USB hdd-re rögzíteni.
Ez azért durva hiányosság 2016-ban. Nagyjából alap, hogy fel tudjam venni amit akarok, ráadásul így a time shift funkciónak is annyi amit még azok is előszeretettel használnak akik amúgy semmit nem vesznek fel.. -
_Atesz
addikt
Ez tök jó, de hol vannak már az oledek?
-
törölt tag
válasz
idegen lény #67 üzenetére
Copypaste egy másik tesztből?
A meccs meg mehet tovább. A Samsunghoz lehet venni a régiekhez való nagyméretű és akár világítós távot is. Az jobb is.
-
törölt tag
válasz
idegen lény #62 üzenetére
Wow
, ez jó kifogás lenne, ja de nem az.
kokobe Azért remélhetőleg a dx900-nak nem ilyen világos színű bútorhoz való kerete van. Azért elég viccesek ezek a Panás fiúk.
-
Ashitaka
tag
Szia Nekem is a TX-40cs630E van, lassan már 1 éve és semmilyen felhősödést nem tapasztalok.
Megértem a problémádat-és csodálkozok is a Pana szerviz reakcióján- de néhány nem teljesen jól működő készülék miatt még nem kell megutálni egy gyártót. Kicsit off Példa: egy olyan beltéri egységem van,amit több tízezres darabszámban adtak el,és az enyém pont beleesett abba a pár tucatba amit gariztatni kellett. Ráadásul 2x egymás után. Attól,hogy én így jártam,még nem szidom a gyártót,hogy milyen sz@r termékeket állít elő.
A legnagyobb,legnevesebb márkáknál is becsúszhat egy pár elrontott példány. Igaz ez bármilyen műszaki termékre.
És hogy on is legyek: köszi a tesztet,szerény lökött véleményem szerint ez egy jó készülék.
Ami az árát illeti,az előbb-utóbb úgyis esni fog és akkor jó vétel lesz.
Annak aki nem akar a tv-én játszani,mindenképp. -
kokobe
őstag
válasz
idegen lény #62 üzenetére
Nem konkrétan mindenben a top ami a prémium kategóriàt illeti a dx900-as konkrétan soha nem làtott képminőséget produkàl lcd-led teknológiàban oledben pedig a cz950 amiben lg panel van mivel csak ők gyàrtanak oled panelt.
-
kokobe
őstag
válasz
johnywalker #30 üzenetére
Vicces amit ìrsz akkor miért van az hogy a pana hozza a legjobb képminőséget lcd-led teknológiàban làsd DX900 és oled teknológiàban is làsd cz950 ràadàsul lg panellel...
-
törölt tag
Az milyen munka, hogy a 3D-t nem teszteljük, mert nincs szemüveg?
Lauda Mindent felesleges dolgot kikapcsolva sikerült nekik 70 ms alá menni:
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
"A képjavítókat mindegyiken ki lehet kapcsolni, és akkor alacsony lesz."
Ez a mondat természetesen nem igaz
A Samsung a tavalyi TV-ire például adott ki firmware frissítést amivel lecsökkentette az input lagot 70-ről 30ms-ra, mert a szoftverbe egy kis hiba csúszott
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Ezzel arra utalt, hogy ha kikapcsolsz minden képjavítót, akkor ~70ms lesz az input lag, tehát tovább csökkenteni nem lehet, csak ha kikapcsolod a TV-t
Ezzel nem tudsz mit tenni, így csinálták meg a TV-t, nem annyira a gyors reakcióidőt igénylő játék volt a fő szempont.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
idegen lény #52 üzenetére
Ezt most nem egeszen ertem.
-
törölt tag
Mi értelme a vékonyságnak, ha a merőlegesen kilógó kábelek eleve ráadnak 10 centit? Akkor inkább legyen tv 2-3 centivel vastagabb és vezessék el a kábeleket oldalt, vagy lefelé. Ráadásul nem kell teljesen a szélére rakni az oldalsó csatlakozókat, rakhatnák 10 centivel beljebb és akkor ugyanúgy alul lehetne elvezetni a kábeleket, mintha merőlegesen indulnának.
Az L alakú hdmi sem megoldás, mert még mindig ott van az antennakábel, ethernet, usb, scart, stb. -
törölt tag
A Panasonic TX-40DS630 külsejét alapvetően meghatározza a fémszínű, körülbelül másfél centiméter vastag káva, amihez tökéletesen passzol a krómozott, csillogó talp.
Valóban meghatározza, tegnap láttam egy ilyet 50"-ban, és nagyon zavaróak a tévén ezek a világos fémcsíkok.
A Sonynál legalább van fekete és ezüst változat is a tavalyiaknál.Flashget: PC-s játékhoz alsó kategóriás tévét kell venni.
Na igen, ja, de mégse. Nem ajánlott, mert nagy a megjelenítők elmosódása és mozgásfelbontásuk csak 300-350 sor, mint ahogy a samu összefoglalóban is írva vagyon
.
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz
idegen lény #45 üzenetére
edge led esetében ha ki is kapcsolsz mindent akkor sem fog 40 alá menni, játékhoz meg 30 alatti érték a jó..ezért kell kompromisszumot kötni vagy a játékból ad le valaki vagy a mozi élményből.
mivel nem kötök kompromisszumot játékhoz ott a 24"-os samsung, tévézéshez meg ott a szintén Samsung F6640 magas input laggal, cserébe szép képpel Gera góljához vagy BD filmekhez. nekem ez utóbbi számít..
sőt nekem smart hülyítés sem kell minden csoda 3 napig tart aztán elmúlik...bár arra van kínai 5" tégla vagy droid+wint futtató 10,6" tablet.. -
válasz
Miket kell kikapcsolni ezeken a tv-ken, hogy kisebb legyen az input lag?
Osynho A hattervilagitas elhelyezesenek nem is lehet koze az input lag-hoz.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
"A képjavítókat mindegyiken ki lehet kapcsolni, és akkor alacsony lesz. Minek monitor, ha van egy nagyképű full HD-s TV?."
Kérdés, hogy milyen alacsony. Régebbi Samsung TV-ken 40-50ms volt az input lag, ha mindent kikapcsoltál, a mostani TV-ken meg 20ms. Csak a firmware-en múlik, hogy mennyi az input lag, azaz mennyi feldolgozást végez képjavítók nélkül, de ezt már leírtam máshol
Panasonic-on tök mindegy, hogy mit kapcsolsz ki 70ms marad az input lag, mert így csinálták meg a TV-ket, illetve nem a játékos célközönség a lényeg a Paná-nál
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
Játékhoz nem edge led tv-t kell venni..ezeknek filmekhez zévén, sportokhoz, BD filmekhez gyönyörű a képük cserébe magas az inputlag.
konzolokhoz, PC-s játékhoz alsó kategóriás tévét kell venni ahol alacsony az inputlag cserébe szarabb a kép filmekhez, sportokhoz...én nem játszom tévén arra van a monitor mivel nem kötök kompromisszumot.
VA panel meg veri az IPS-el szerelteket...[ Szerkesztve ]
-
csiki_89
csendes tag
nekem egy 40 colos cs630 van nagyon jó tv, nagyon szép a képe, játszok is rajta, Cs:Go-t nemtudom mennyi lehet a késleltetése, valaki esetleg tudja, csak nem olyan sok mint ennek :S
-
nemlehet
őstag
Nem feltétlen, nekem egy 120k körüli LG TV-m van (42LF652V-ZA) és azon is oldalra vannak a csatik. Nincsenek kint a szélén ezért szépen el lehet őket vezetni ha valakinek erre van igénye, még se zavarják a fali konzolt.
Van egy másik TV itthon a szüleimnek, az egy Pana és az is nagyon felhős. Nem vagyok a sasszemű képminőségmániákus, de amikor először bekapcsoltuk feltűnt a felhősödés és az, hogy rettentő idegesítőek a képjavító eljárások. Hülyét kapok a szüleimtől, ők folyton ezzel a mesterséges 400 Hz-el néznek mindent. A SMART sem túl jó, az én LG-en sokkal gyorsabb (bár azért jótól távol áll, de használható) és a videóformátumokkal is bajban van. Sok mindent lejátszik, de sokszor kockásodik meg elzöldül a kép tehát használhatatlan.
Persze attól ez a TV még lehet jó.
-
Úgy tűnik a lefelé/oldalra álló csatlakozók még mindig a felső(bb) kategóriás TV-k kiváltsága.
Szerintem direkt rakják így oda a csatlakozókat. Főleg az antenna csatlakozó az ami ebből is nagyon kilóg, és akadályozza a falra akasztást.
Ez is egyfajta vásárló terelés: hogy ha falra akarod akasztani a TV-t, akkor drágábbat vegyél. -
Bundyta
tag
Ezt a média lejátszó funkciót kár erőltetniük a TV gyártóknak.
Akinek van egy kis esze, úgyis célhardware-t használ - mint én a Grétit (Egreat RS-6-ost.)
Az meg egyenesen blődség, h a DivX - meg gondolom az XviD - licenc nem fért bele a TV árába és így nem is játssza le az ilyen kódolású videókat.
(Mielőtt valaki a torkomnak esne, csak szeretném közölni, az elérhető sorozatok egy része még mindig a fenti két kódolással érhető el.)
A QuickTime lejátszást nem értem: soha nem találkoztam QT kódolású letölthető tartalommal, de lehet, hogy tévedek.
Gondolom a SCART bemeneten keresztül ez a TV sem tud RGB, illetve S-Videó jelet fogni. Legalábbis nem említettétek meg a cikkben.
-
kromatika
veterán
Jó,jó,De még jobb lenne ha nem lenne My Home Screen 1.0 okostévérendszer,media lejátszó benne,mert nincs semi értelme,és ez álltal kb 20% al olcsóbb lenne.Na az lenne az igazi.
-
Tamás9x
őstag
válasz
johnywalker #27 üzenetére
Ezt kérlek indokold, minden Pana tv silány?
Ez az, tény..[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
Csak a pancserek vesznek Panasonic-ot, főleg ma már a FullHd Tv alapvetés kellene hogy legyen....
De nem ilyen bevilágítási értékekkel, ez egy marketing hír...hiába a szépítés. -
pomorski
őstag
Köszi a tesztet, tetszett.
-
hemaka
nagyúr
Szimpatikus tv, ha valaki csak filmeket nézne rajta kisebb nappaliban vagy szobában, jó választás lehet.
-
-
idegen lény
őstag
válasz
asanotadanob #21 üzenetére
A Sony meg a Panasonic felhősödik?
Akkor maradok továbbra is az olcsó, passzív 3D-s LG-nél.
-
asanotadanob
tag
Dettó! Nekem is most kezdett el felhősödni, decemberben egy Sony W805-re cseréletem be, ami már alapból felhősödött. Azt cserélte a Sony, de a többi is felhős volt. Így lett a Pana.
Nagyon kiábrándító ez az LCD technológia, nem is értem hogyan lehet ennyi sz@rt eladni, ennyi pénzért.Alap beállításon egyébként nem az igazi a képe, ezekkel a beállításokkal viszont a plazmát közelíti.
[ Szerkesztve ]
-
110-120 körül lenne akkor rohannék megvenni a boltba. Pedig nem szeretem a boltokat. Inkább a használt garis cuccokra esküszök.
[ Szerkesztve ]
-
ALBY
senior tag
Köszi az alapos tesztet. Jó tévének tűnik, megjegyzem a típust, bár tényleg nem olcsó.
-
Kasya
nagyúr
Mult heten vettem pont 200-ert az 50"-es varianst. Nagyon elegedett vagyok a minosegevel. A magyaritas enyhen xar, a menurendszer sem epp kivalo, de ezeken kivul funkcionalitasat tekintve nagyon elegedett vagyok vele.
A hangja atlagos, de semmikeppen sem rossz. Tipik tv hang.
Szvsz megeri az arat.
-
Sinesol
veterán
Az lenne az ideális, ha simán lefelé néző csatlakozók lennének mint egyes monitoroknál, ez még senkinek nem jutott eszébe? Amúgy annyira magától értetődő, hogy nehéz elképzelni, mégis milyen ötlettől vezérelve csinálják másképp...
Tökéletes lenne, mindegy hogy falon van, vagy a talpán áll.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
hypno skate #14 üzenetére
Ha a talpán áll a TV (márpedig azért az az elsődleges használati megoldás, lássuk be), akkor meg ha csak oldalirányba néző csatlakozók lennének, akkor irtó hülyén néznének ki az oldalt lelógó kábelek, szélsőséges esetben pedig el is húzhatja a TV-t.
A személyes véleményem az, hogy oldalra azért általában van 1-2 HDMI és az USB-k is erre néznek szinte minden típusnál, szóval aki falra akarja szerelni, az úgy is megoldhatja. Sőt. Egy HDMI-nek is elégnek kell lennie, és raksz elé egy HDMI-s erősítőt, amibe annyi forrás mehet, amennyit akarsz (hangra meg hát úgy is kell az erősítő)...
[ Szerkesztve ]
-
hypno skate
senior tag
Én a hátrafelé néző csatlakozókat nem értem. Sem ezen, sem a többin.
Nálam falon lóg a TV, és baromi macerás bármit csatlakoztatni. Kiváltképp a merevebb kábeleket. -
kukulec
őstag
ennek nincs buta verziója?
-
mufi
senior tag
Később keresek képeket...nem, a gyári lábain volt a polcon, nem lógattam a falon...
-
Ha netán falon lógatod, az okozhat felhősödést. Nekem először a talpán állt pár hétig (tx47et5, nem mai darab, de edge led...) semmi probléma nem volt.
Aztán vettem egy superslim falra lógatós tartót. (ilyesmi)
Volt hogy nem figyeltem és beszorult a fal és TV közé valami kábel, amitől nem feküdt fel rendesen, és a TV szép lassan elkezdett vetemedni, és így a plexi ami a háttérfényt oszlatja nem működik egyenletesen. Mire rájöttem hogy ez a baj, az beletelt egy kis időbe -
mufi
senior tag
Nekem ennek a nagytestvére, a TX cs630 van, és b*szottul felhősödik a kép. Elküldtem a pana márkaszervízbe, ahol megállapították, hogy a felhősödés csak a képernyő jobb felső sarkában észlelhető. (Pedig mobillal készített fotókon jól látható, sárga, fehér, kék, zöld, piros, fekete...színeken is!), ráadásul úgy jött vissza a TV, hogy a káva meg volt repedve a szakszerűtlen szereléstől. Kb egy hónapos huzavona után írt a panasonic, hogy ha igényt tartok rá, akkor kicserélik a kávát, ingyen...
De a felhősödést nem tudják megszüntetni, így mindenkinek ajánlanám, hogy jól gondolja meg a panasonic vásárlását...igen, sajna az első 14 napban nem jött elő a hiba.... -
Sinesol
veterán
A teszteredmények fényében nem tűnik rossz választásnak 200k körül az 50"-es Panasonic TX-50DS630E verzió. Vagy lehet hogy a nagyobb panel teljesen más minőségű és tévesen következtetek a teszt alapján?
Na meg nem az az E betű a tipus végén vajon mire utal?
[ Szerkesztve ]
-
dealerman
aktív tag
Van ettől olcsóbban ebbe a méretbe UHD TV is....,mert annak olyan is a képe
-
Koszonom a tesztet!
Nekem a tavalyi, TX verzio van itthon es remek a kepminosege az egyszer biztos.
torma1981 Ez is egy velemeny. Elfogadjuk.
A suzuki is elvisz mindenhova, minek az audi? Kb ennyi amit irtal. Hogy ilyen kepminoseget nem kapsz 47 collban ennyiert, az biztos.
Kiprobalom ezt a szinbeallitast, kulon koszonet erte!
[ Szerkesztve ]
-
Tudnak azok ilyen képminőséget? Mert oké, hogy a méret a lényeg, de azért a képminőség sem kutya egy TV esetében.
Ezzel együtt mondjuk én sem vagyok elájulva tőle. Hogy játék üzemmódban ~68ms a késleltetés, az az nagyon sok, 30-40ms átlagosnak, 30ms alatt igen jónak számít. Közel 70ms? Sok. Innen kezdve semmiféle játékra nem ajánlott, sőt, ilyenkor lehet lenne értelme a bekapcsolt képjavító tech-ek mellett nézni egyet, mert bizony találkoztam már olyannal, hogy amiatt késett a kép a hanghoz képest közel 3 tized (!) másodpercet, mert ennyire lassú volt a képjavító technológia a TV-ben. Ami azért brutális...
Ezzel együtt akinek csak TV / mozifilm nézésre kell, jó választás lehet, de tényleg maximum tetszet plecsnit érdemel...
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
Szerintem ennyit nem ér meg. 47 colban vannak más gyártók termékei.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Megnéztük, mit tud a Panasonic DS630 családba tartozó, középkategóriás, 40 hüvelykes, Full HD-s televízió.