Hirdetés

2019. május 24., péntek

Hozzászólások

(#1) Kinder


Kinder
(senior tag)

Lehet, hogy egy használt, 5.1-es rendszert venni jobban megéri.

(#2) Sárkányvölgy válasza Kinder (#1) üzenetére


Sárkányvölgy
(senior tag)

Vagy egyszerűen csak azokra gondoltak, akik nem tudnak egy 5.1-es rendszernek helyet biztosítani a lakásban.

Üdv, Sárkány

(#3) wierra


wierra
(senior tag)

Ez mióta hangprojektor? :U
Ez egy mezei 2.0 soundbar.

"If Honda does not race, there is no Honda." - Soichiro Honda

(#4) RudY


RudY
(őstag)

SC-HTB250 a mélynyomós változata (50-60 ezer között).
Általános TV nézéshez egyértelműen jobb a beépítettnél, "komoly" filmezésre, zenéhez, nyilván más az irány.

(#5) Cifu


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A tesztet köszönjük szépen!

De igazából én sem teljesen értem ezeknek a hangprojektoroknak / soundbaroknak a létjogosultságát. Ha nincs hely 5.1-re, akkor is inkább ajánlanék egy Edifier R1010BT vagy R1280T hangfalpárt, élve a gyanúval, hogy jobban szólhat ennél. E mellett maximum az szólhat, hogy tényleg szépen nézhet ki a TV alatt...

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#6) scdlsc válasza Cifu (#5) üzenetére


scdlsc
(tag)

Pedig szerintem egyszerű a magyarázat. Sokan megveszik ennyiért, mert csak. Nem érdekli annyira a hangzás, de ez mégis csak "jól" szól, meg megfizethető, meg látja sok helyen, ezért neki is kell egy.

[ Szerkesztve ]

(#7) dingdongkng válasza scdlsc (#6) üzenetére


dingdongkng
(kvázi-tag)

A mondat első fele az igaz. Sok mai TV-nek konkrétan használhatatlan a beépített hangszórója. (Anyanyelvű TV adásnál érthetetlenek a dialógusok). Nem kell nekik audiofil hangzás, csak érthető legyen a TV hangja, és ez kicsi szép relatív olcsó, és egyáltalán ellátja a feladatát. (Fit for purpose)

A kávéautómata előtt mind egyenlők vagyunk...

(#8) Sárkányvölgy válasza Cifu (#5) üzenetére


Sárkányvölgy
(senior tag)

Ennél biztosan jobban, de akad pár normális soudbar, ami tényleg jól szól. Kérdés, hogy megérik-e az árukat?
A 1280 biztos, hogy jobban szól ennél, de az is (szerintem), hogy TV kimenetre ennél komolyabb cuccot felesleges rákötni.

Üdv, Sárkány

(#9) Balika911 válasza Cifu (#5) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Ezeken nincs HDMI/optikai bemenet csak analóg, az új tévéken pedig gyakran csak HDMI/optikai kimenet van, analóg nincs.

[ Szerkesztve ]

JBL Studio 220 hangdoboz eladó

(#10) Cifu válasza Balika911 (#9) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az LG és Philips TV-ken szokott lenni fejhallgató kimenet, tehát van rajtuk analóg kimenet. Hogy a Samukon nincs, azt tudom, a többi gyártónál vegyesfelvágott.

Especiel ciki, hogy sokszor fél millió forintba kerülő TV-kben is tejfölösdoboz szintű hangkeltők vannak, ez nem vitás. De egy ilyen hangproji ennyiért tényleg csak vészmegoldás, mert ha valaki kiad fél milliót egy TV-ért, akkor ugyan tegyen már hozzá annyit, hogy legalább egy normális 2.0 vagy 2.1 rendszer berakható legyen mellé - ez még akkor is elviselhető, ha az 5.1-et tényleg macerás kiépíteni.

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#11) macilaci78 válasza Kinder (#1) üzenetére


macilaci78
(Korrektor)

Lehet, hogy TV-t is jobban megéri használtan venni, akkor már belefér egy jobb hangú is, nem? :U

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#12) tecsu válasza Sárkányvölgy (#8) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

Akármilyen "soundbart" hasonlítasz össze hagyományos hangsugárzóval (egyazon áron), mindig az utóbbi viszi el a prímet.

A soundbar csupán egy felesleges hóbort, ami akiknél most éppen menő, hamarosan ciki lesz. A hangfal pedig teszi a dolgát, adja a funkciót amiért létezik. A soundbarnál a dizájn messze megelőzi a funkciót.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#13) Kroni1 válasza Cifu (#5) üzenetére


Kroni1
(PH! kedvence)

Persze, ez tényleg nem egy komoly termék, de sokaknál annyi hely sincs a szerkényen, hogy egy 2.0 hangfalpár elferjen a tv mellett, (pl. anyámnál) vagy a gyerekek miatt átmenetileg nem szivesen raknak ki tul drága terméket (pl. nálunk ezért nincs most) szoval van létjogosultsága az ilyesminek is szerintem..

(#14) AxBattler


AxBattler
(PH! félisten)

Nem vagyok egy audiofil, nekem biztosan megfelelne, főleg egy 400x500-as szobában.
27" - 32"-os monitor alatt is teljesen jó lehet...

(#4) RudY
Köszi, ez még jobbnak tűnik, de szerintem ha valaki ebben a kategóriában nézelődik, akkor az alap változat basszusa is megfelel neki, és elsődleges neki a kompakt méret.

[ Szerkesztve ]

.............................. "Cable management is for the weak!" ................................

(#15) tecsu válasza Kroni1 (#13) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

Akiknél könyvespolc-hangsugárzók számára sincs hely, azoknak meg teljesen mindegy. Ők biztos nem vesznek soundbart. (Mellesleg a hangsugárzókat falra is lehet tenni, sőt van olyan, amit be lehet építeni. Vagy a mennyezetről szögben irányíthatsz - még ez is jobb, mint bármiféle soundbar.)

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#16) Balika911 válasza tecsu (#12) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Ezt úgy írod, mintha a hangfalak dizájnjával kapcsolatban a WAF nem lenne egy de facto sztenderd mérőszám. :)

[ Szerkesztve ]

JBL Studio 220 hangdoboz eladó

(#17) tecsu válasza Balika911 (#16) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

A hangfalaknál általában a funkció megelőzi a dizájnt. Rengeteg féle hangfal/hangsugárzó van, a neked megfelelő arányút választhatod.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#18) Chal válasza Cifu (#5) üzenetére


Chal
(PH! addikt)

Van értelme, ha jól van megcsinálva. Egyrészt a csatlakozók miatt. Aktív sztereó hangszórókon soha nem fogsz HDMI ARC-ot és hasonlókat találni, mert nem TV-zéshez/mozizáshoz tervezték őket.

Másrészt a tárhangzásban a semmitől a csillió csatornáig és a Dolby Atmosig széles a skála, így nem éri meg binárisan gondolkodni (nincs helyem és vagy pénzem egy a nappaliból nettó 3 köbmétert elfoglaló rendszerre, akkor inkább nem kell SEMMI!).
Sokaknak már az is nagyon bejön, ha van egy center, amiből a párbeszédhangok szépen és megfelelő hangerővel szólnak. Ha van mellette front, és meg van támogatva DSP-vel és mélynyomóval is az egész, máris sokkal jobb élményt fogsz kapni, mint 2db monitorhangfallal, legalábbis ami a filmeket illeti, biztosan. És ezen a ponton meg is érkeztünk a soundbarokhoz, amik 1db dobozban adják ezt (illetve a subbal együtt kettő), direkt TV-khez, és az azok körül fellelhető dolgokhoz való csatlakozásokkal és funkciókkal.

Nem éri meg azon felhördülni, hogy de az nem is 5.1, 7.1, stb...!!! Tényleg nem, de nem is 2.0. Meg kell hallgatni, vannak amik egészen szépen szólnak.

Ja és igen, ez nem hangprojektor, hanem soundbar.

[ Szerkesztve ]

(#19) Balika911 válasza tecsu (#17) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Soundbarból is rengeteg féle van, és semmivel jobban nincsenek megdizájnolva, mint a többi szórakoztatóelektronika. A funkciójuk pedig az, hogy beteszi az ember a TV alá, rádugja optikán vagy ARC-on a tévére, aztán használja.

A hangfal + erősítő (vagy aktív hangfal) egy más műfaj.

[ Szerkesztve ]

JBL Studio 220 hangdoboz eladó

(#20) Dr. X válasza tecsu (#12) üzenetére


Dr. X
(fanatikus tag)

Általában az embereknek van tévéje a hálószobában és a nappaliban is. Szerinted mindenki körbe akarja bástyázni a hálót meg nappalit 5.1 meg 7.1es hangrendszerrel, mert annak az igazi a hangja? Egyesek nem értik meg, hogy a jó és tiszta hangminőség a lényeg, nem a veseszaggató basszus és az IMAX mozikat verő hangminőség. Az esti BL meccs/BK/bármilyen sorozathoz minek komoly hangrendszer?

(#21) plazma tamás


plazma tamás
(újonc)

Valamikor Kb. 10 éve vettem 1 toshiba 47" lcd (csatlakozokkal jól ellátott) tévét, azon volt nemtudom pontosan de talán 2x15wattos jó minöségü beépitett hangszóró plusz rca sub kimenet amire egyszer késöbb hosszu kábellel egy használaton kivüli olcsó yamaha aktiv subwoofert kötöttem,ez nem volt túl nagyméretü elfért bárhol a szobában. Jelet érzékelve ki-bekapcsolt (energia tudatosan) és kellően megtámogatta a nélküle mélyhangban szegénykes hangképet amitől teljesen élvezhetővé vált a dvd és tévénézés stereoban (gondolok itt csendesebb nem akciofilmekre) . Olyannyira hogy ezek után csak ritkán éreztem szükségét bekapcsolni a jól kiépitett 5.2 rendszeremet. Kár hogy azóta kispórolják a TV-k sub kimenetét és hangprojektorok vételére sarkallanak amik subwoofer nélkül, szerintem megint csak mit sem érnek.

(#22) Csapoati


Csapoati
(PH! nagyúr)

Ilyet használok 3 hónapja. Az értelmét firtató usereknek: volt egy 2.1-es hangfalam rákötve, de nagy volt a mélynyomója, foglalta a helyet a tv-szekrény mellett. Vettem egy ilyet, elfér a tévé alatt, szóval semennyi plusz helyet nem foglal. Sokkal jobban szól, mint a beépített hangszórók (a mélyek is egész jók, főleg music beállításnál), ráadásul egy mozdulattal lököm rá a telefonról a zenét. Nekem megérte. Vehettem volna a mélynyomós változatát nem sokkal drágábban, de pont emiatt tettem át a 2.1-et a számítógéphez, ott az íróasztal alá befér, szóval ezért nem hiányzik az sem.

[ Szerkesztve ]

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#23) Cifu válasza Chal (#18) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Van értelme, ha jól van megcsinálva. Egyrészt a csatlakozók miatt. Aktív sztereó hangszórókon soha nem fogsz HDMI ARC-ot és hasonlókat találni, mert nem TV-zéshez/mozizáshoz tervezték őket.

Ha neked HDMI ARC kell, akkor az ilyen soundbar is csak egy olcsó szükségmegoldás.
Egy házimozierősítő + hangfalak (2.0 és tovább, amíg lehetőség és hely van) megoldhatja ugyanezt, nyilván többért, de jobb minőségben. Az erre a kérdésre a rendes válasz. Szerintem.

Másrészt a tárhangzásban a semmitől a csillió csatornáig és a Dolby Atmosig széles a skála, így nem éri meg binárisan gondolkodni

Én sem binárisan kezeltem a témát.

Amit a felhozott példákból el tudok fogadni az az, ha tényleg annyira nincs hely, hogy sehova nem lehet normális hangfalakat / erősítőt tenni, illetve ha az adott TV-n csak digitális kimenet létezik és szűkös a keret. Meg persze a WAF még érvényes indok. :)

És ezen a ponton meg is érkeztünk a soundbarokhoz, amik 1db dobozban adják ezt (illetve a subbal együtt kettő), direkt TV-khez, és az azok körül fellelhető dolgokhoz való csatlakozásokkal és funkciókkal.

Szigorúan saját vélemény, de ahány olcsóbb ilyen soundbart hallgattam, mind eléggé "elmegy" hangélményt nyújtott. Még a drágábbak sem voltak hú, de lenyűgözőek (pláne, amikor csodás térhangzást igérve teszik mindezt egy soundbar-al). Ha valaki esztétikai okokból dönt mellette, hát lelke rajta.

Én ez alapján annyit tudok mondani, hogy akinek a hangzás fontos, az inkább kezdjen el erősítő + hangfalak felé menni. Ha kevés a pénz, akkor a lent említett hangfalak általános használatra megfelelőek, ha van analóg kimenet a TV-n.

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#24) Kroni1 válasza Csapoati (#22) üzenetére


Kroni1
(PH! kedvence)

Ennyi. Az a baj, hogy sokan a saját igényeiből indulnak ki, és nem akarják elhinni ha valakinek más igényei vannak.. :)

(#25) Kroni1 válasza Cifu (#23) üzenetére


Kroni1
(PH! kedvence)

Nálunk is kevés a hely, és a gyerekek miatt sem merek semmi drágábbat venni. A kövi tv-nél igyekszem beépített hangprojektorosat venni, az talán elég is lesz nekünk. Amúgy nagyon gondolkodtam a Yamaha YAS-306-on, az mélynyomó nélkül is nagyon jó filmezéshez, 130-ért majdnem megvettem, de a 3 gyerek nagy érzékkel azt is hamar kinyírná, úgyhogy nem vállaltam be..

(#26) tecsu válasza Dr. X (#20) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

Én hangminőségről beszéltem és arra is utaltam, nem veseszaggató basszusról. Egy soundbart a konyhából ugyanúgy kihajítanék, mint a nappaliból. Nem kell 7.1, elég a sztereó is a jó hangminőséghez. Persze a "jó" szubjektív... de akinek megfelel egy csíkhangszóró, annak talán a tévé csipogója is megteszi.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#27) tecsu válasza Balika911 (#19) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

A soundbar az alakja miatt soundbar és előszőr volt a hangfal, majd egy dizájner kitalálta, hogy legyen rúd alakú (egyébként a center hangsugárzó nyomán), a többi mérnök majd úgyis kihoz belőle valamit... A hangfalnál ez fordítva van: a doboz akusztikai és elektronikai tervei után a dizájner próbálja kipofozni. Természetesen van olyan hangfal, ami inkább dizájnos, mint jól szól, de mint írtam legalább lehet választani, a soundbarnál minden esetben a dizájn, többek között az akusztikailag egyáltalán nem nyerő alak a prioritás.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#28) Csapoati válasza tecsu (#26) üzenetére


Csapoati
(PH! nagyúr)

Persze a "jó" szubjektív... de akinek megfelel egy csíkhangszóró, annak talán a tévé csipogója is megteszi.

Ez nettó hülyeség, én azonnal éreztem a különbséget és ezért is vettem meg ezt a Panasonicot, miközben volt egy 2.1-es rendszerem.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#29) mjani1172 válasza Cifu (#5) üzenetére


mjani1172
(őstag)

Nagyon egyszerű a válasz: Nekem azt mondták otthon,szűnjön meg a sok hangszóró és kábel.Nem kell a porfogó,nem esztétikus,stb...

(#30) Chal válasza tecsu (#27) üzenetére


Chal
(PH! addikt)

Úgy tippelem, hogy te sem hallottál még jó soundbart :) Sokan teljesen félreértelmezik a dolgot, szerintem te is. Már hogyne lehetne jó hangzást csinálni ilyen kialakítással? Láttál/hallottál már YASP szériás Yamahát, esetleg Sonos Bar-t? Nekem amúgy egy Focal Dimension van, szerintem a 200eFt alatti stúdiómonitorokat megeszi reggelire zenei anyag esetén is (mozinál meg tesztelni is időpocsékolás lenne). Mármint minőségben. De mondok még ennél is jobbat zenére: Naim Mu-So. Már csak azért érdemes bemenni valahova meghallgatni, mert teljesen hihetetlen, hogy abból a dobozból az a hangzás jön.

Szóval igenis lehet nagyon jó zenei teljesítményt és minőséget kihozni egy soundbarból. Erre azt fogod mondani, hogy persze-persze, csak az drága! És ezzel egyet is értek, csakhogy ne menjünk el azon apróság mellett, hogy ezzel megdőlt az elmélet, mi szerint minden soundbar szar, és csak divatból árulják. Nem szar, csak ebből is lehet csinálni gagyi csiligány műanyagot, meg jót is. Ha bemész egy boltba, akkor meg is kapod ezt a termékskálában 10eFt-től úgy 1 millióig. És amikor azt mondod hogy mind szar, mert soundbar, akkor nem nagyon lesz igazad. Igen, a 10 ezres lehet hogy szar, de ne tedd az Edifier, Mackie, akármi mellé már pls., az se 10eFt.

Aztán térjünk rá nyugodtan a mozira is, mert hát végülis az a lényege egy soundbarnak: 100%, hogy a Focal Dimensionom áráért nem kapok olyan sztereó cuccot, ami jobban szól mozi esetén. És ugyanez az állítás lehet, hogy nem lesz igaz a legolcsóbb soundbarra. Csak azt akarom mondani ezzel az egésszel, hogy kár általánosítani, ezek is csak olyan termékek mint minden más, lehet belőle venni nagyon olcsót is, ami többnyire nincs a helyzet magaslatán, de van nagyon jó minőségű is, amiért természetesen többet kell fizetni.

[ Szerkesztve ]

(#31) JoeYi


JoeYi
(őstag)

nekem tetszik. Nem foglal sok helyet, nem feltűnő, nincs sok kábel és cserében jobb lehet a hangja mint a TVmnek (Samsung ES6100). Az ára is ok

(#32) tecsu válasza Chal (#30) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

Nem hallottam még jó soundbart - ez tény. De olvastam, hogy a Technics meg még valami milliós csoda már olyan dolgokat produkál (bizonyos körülmények között), mint mondjuk egy 3-500 ezres hangrendszer: nagyszerű. Bár én ezt sem hiszem el, mert valamennyire ismerem az akusztikát és a fizikát.

Ha egy összeget kifizetnél soundbarra, de ahelyett mégis hagyományos hangrendszert veszel (egyazon árért), ez utóbbi nyeri a hangminőség-tesztet - egyértelműen.

A Focal Dimensiont szeretném meghallgatni, mert egyrészt kedvelem a Focalt az újabb fikák ellenére is, másrészt tudom, hogy valamivel trükköztek: olyan, mintha... Azt meghallgatnám.
Avatatlan füleknek, mondjuk háziasszonyoknak konyhába biztos megfelelő a Dimension, de ők tuti nem vesznek oda ilyet, a nappaliba meg van kiforrottabb, kompromisszummentesebb megoldás.

Ez olyan, mint a Mercedes luxus hangrendszere a Burmester sokezer euróért... nem rossz, de messze van a jó hangzástól. Egy Lexus Mark Levinson megeszi reggelire olcsóbban, de ez utóbbi is komoly kompromisszum, hiszen autóban pici helyekre kellett besuvasztani a hangszórókat, míg egy nappaliban megadható nekik a tér minden szempontból.

#31 A kábel a legkevesebb. Könnyedén el lehet rejteni, bár elhiszem, hogy néhány ember a millióból ebből problémát csinál.

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#33) Cifu válasza mjani1172 (#29) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez a #16-osban említett WAF esete.
Ez természetesen olyan tényező, amire nincs jó válasza egy párkapcsolatban élőnek se. :DDD

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#34) Chal válasza tecsu (#32) üzenetére


Chal
(PH! addikt)

Nehéz megmagyarázni olyannak a dolgot, aki csak abban tud gondolkodni, hogy telepakolja a nappalit hangfalakkal. Hidd el, tényleg van az a réteg, akinek legalább annyira fontos hogy kinézzen valahogy a lakás, és ebbe az 1- 1.5 méteres ládák nem férnek bele, nekik kedveznek a jó minőségű soundbarok, mert teljesen vállalható hangzásuk van zene és mozi tekintetben is.

A skála pedig soha sem annyira egyértelmű mint ahogy írod. Adott ársávban lehet, hogy nem kapsz jobb cuccot annyi pénzből, más ársávban meg igen. 200-250eFt környékén pl. a Focal helyett biztosan nem adnék pénzt belépő 5.1 vackokért, ahogy ugyanennyiért se vennék se mellé, se helyette sztereót. Sokkal drágábban meggondolandó lehet a dolog, de ott sem nekem: számomra egy 5.1, 7.1 továbbra is elrondítja a lakást, de nem vagyunk egyformák, elfogadom hogy valakit ez nem zavar, sőt, még tetszik is neki a látványa (régen nekem is tetszett, ma már nem). Viszont azt nehezen fogadom el, ha valaki nem érti meg ezt az ellenvéleményt, pláne úgy, hogy egyértelműen készülnek nagyon jó cuccok "bar" kialakításban.

A Focal Dimensiont érdemes meghallgatni (én napi sok órában teszem mostmár, egyik legjobb döntésem volt szerintem hangcucc vásárlás terén ever :) ). De ha már hallgatózni mész, akkor sokkal inkább ajánlom a Naim Mu-So-t, attól fog leesni az állad igazán. Egyszer biztosan birtokolni fogok egyet :)

(#35) Sanya válasza Chal (#34) üzenetére


Sanya
(PH! nagyúr)

Ne vitatkozz vele, nem tudod meggyőzni semmiről.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#36) szgaborsz


szgaborsz
(kvázi-tag)

Yamaha ysp 2500-as hang projektorom van immár négy éve. Imádom. Előtte volt minden 5.1-ben, kef, pio, onkyo, anthem mrx, Goldenear forcefield 3 sub, és csak a nagyját soroltam fel. Akinek nincs dedikált moziszobája, illetve vannak szomszédai, annak szerintem bőven megfelelő lehet egy jobb minőségű hangproji.

(#37) Korbel78 válasza tecsu (#32) üzenetére


Korbel78
(fanatikus tag)

"A kábel a legkevesebb. Könnyedén el lehet rejteni, bár elhiszem, hogy néhány ember a millióból ebből problémát csinál."
No offense: idősebbként és családosként (majd meg tudod, hogy mire képes a gyermeki kíváncsiság és kreativitás) máshogy fogsz majd te is gondolkodni.
:K

"Van olyan döntés, aminek az ára örökké tart." (Janne Teller)

(#38) Kinder válasza macilaci78 (#11) üzenetére


Kinder
(senior tag)

Nem érted a lényeget, csak trollkodsz.
Egyrészt a "hangprojektor" minden tesztben elvérzik még egy sima 2.0 "rendszer" ellen is, hiszen a hangszórók közti távolságot nem tudja emulálni ( holott ez lenne a feladata ).
Ezért felesleges is megvenni, csak jól néz ki.
Másrészt ( és így jutunk el ide a másrészthez ) amennyibe ez az új hangprojektor kerül, kb ég és föld különbséggel jobban szól egy ugyanannyiért vett, még garis 5.1-es rendszer.

Semmi nem indokolta a nyitó írásommal kapcsolatban, hogy akár csak megemlítsük a TV-t, ez csak a te trollkodásod, ami nem való ide.

De legyen, vezessük le, fix árkerettel.
Esti Blu-ray filmnézés otthon az asszonnyal, lámpák lekapcsolva, tehát csak a képet látod, hogy miből, honnan szól a hang, azt nem:
1, Új tévé, brutál képminőség, fostalicska hang.
2, Új tévé, brutál képminőség, 5.1 térhangzás.
3, Használt tévé, átlagos képminőség, fostalicska hang, pattogatott kukorica, sör.
4, Használt tévé, átlagos képminőség, brutál 5.1 térhangzás.

Én a kettest választom.
A te troll válaszod viszont egyes alá, leülhetsz.

[ Szerkesztve ]

(#39) Kroni1 válasza Kinder (#38) üzenetére


Kroni1
(PH! kedvence)

Nem értem miért trollkodás, szerintem egy humoros reflektálás volt arra amit te írtál. Az a baj, hogy a sajáttól eltérő igényeket nem vagytok képesek elfogadni, akinek több pénzt megér a kényelem a neki kellő dizájn, a célnak megfelelő funkció az mind hülye..

(Tényleg én se értem miért vesz valaki új teherautót áruszállításhoz, mikor egy öreg fullextrás porsce is kijönne ugyanabból..)

(#40) tecsu válasza Korbel78 (#37) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

Pontosan tudom miről beszélsz. :)) És valóban okozott kis fejtörést, de ma már nincs efféle probléma. A kábel tabu, és kész. Másrészt tényleg el lehet rejteni a kábeleket. A hangrendszert az ember nem szokta áttelepítgetni, hanem évtized(ek)ig fix, legalábbis a helye, hiszen akusztikailag is adja magát, tehát a kábelt simán falban, padlózatban lehet vezetni akár fali csatlakozókkal stb. Nagyon szépen meg lehet csinálni, ha az embernek van némi pénze és ideje.

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#41) tecsu válasza Kroni1 (#39) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

Én éppen írtam, hogy semmi gond ezzel, csak divathóbort, ami majd elmúlik.
Az analógiád viszont teljesen rossz, mert a teherautónál a funkció jóval a dizájn előtt van, pont ellentétesen, mint a hangprojektorok esetében.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#42) moleculez


moleculez
(PH! addikt)

Ne keverjük ide a házimozi rendszereket, teljesen más liga. Nekem pl pont jó lenne itthon, többet úgysem tudnék kihasználni. Sőt, mondok jobbat, BT hangszórót raktam a lábamhoz, éjszaka nem zavar senkit, mégis sokkal jobb mint a TV sajátja. (Azt nagyon fel kell hangosítani ugyanezért a hangzásért).
Olyan max 20ért jöhetne is.

"Nem vagyok pesszimista. Az nekem úgysem menne...@abusalempictures

(#43) kusztax


kusztax
(kvázi-tag)

Hát talán a világ egyik legidegesítőbb dolga, hogy külön hangszórók kellenek a normális hangzás elérése érdekében. DE! Még ha csak ennyi lenne.

Az, hogy NE külön távirányítóval kelljen szabályozni a hangot,, az optikai vagy a jack kimenettel megoldatlan. Ha pedig van egy saját hangszetted, akkor szinte egyáltalán nem működik, hogy a TV saját távirányítójával szabályozzuk a hangot, hanem kell mégegy távirányítóval b@***kodni.

Tehát, amikor kapcsolgatod a TV-det, a másik kezedbe is legyen távkapcsoló, mert minden csatorna más hangerővel küldi az adását. Még véletlenül se legyen kényelmes. Az alap kényelemért fizess még tízezreket, hogy kompatibilis legyen a TV-del egy új hangszett/hangprojektor, véletlenül se használt az általad szeretett, jól bevált hangszettedet.

Csak röviden a sztorim ezekkel a hangcuccokkal és a mostani TV-kkel

2017 szeptember: ideje váltani lapos TV-re, vettem egy NAVON 49 colos, FullHD TV-t. Állat volt. Jack be, hangerőszabályzás 1 távirányítóval. Csak hát nem volt okos TV. Plusz 1-1,5 óra múlva a hang akadozni kezdett minden csatornán. (Coax kábellen jött az adás a TV-be.) Ár: 110 000 Ft

2018 április: Köszönöm NAVON a szolgálatot, eladtam, jöhet a Phillips 4K-s okosTV-je, 50 col. Csodálatos kép, elképszető színek, nincs csíkozódás a színárnyalatoknál, gyors mozgás, nincs elmosódás. WOW a kép. Hangerőszabályzás a jack és optikai kábellel: két távirányító. Az okosfunkciók gyakorlatilag CSAK Netflix és Youtube, blöeee, hát ez nem sok minden okosfunkció, gyakorlatilag nulla. Utáltam a TV-t a két rossz tulajdonsága miatt, eladtam. Ár: 130 000 Ft

2018 június: Csá Phillips, szia Tesla S901, 49col! Ígéret: 4K, qrva jó beépített hangprojektor, ANDROIDOS OKOS TV!!! Wááááááá! Ár: 180 000 Ft
Hát... 4K, de gyors mozgásnál mosódik, Forma1 még csak-csak nézhető, Tenisz gyakorlatilag kilőve, ütésnél eltűnik a labda. A kis dolgokkal alig bírkózik meg: Fociba ki nem veszed, hogy mi folyik a játéktéren, ha épp a pókkameráról vagy felsőbb helyről vett kameráról látod a meccset, vagy éppen gyorsan futnak a játékosok vagy kapkodják a kamerát. Vízilabda katasztrófa.
Színárnyalatoknál színsávok vannak, borzalmas egy 4K-tól ilyet látni. Azt gondolná az ember, hogy erre nem fog sor kerülni.
Hibák: automatikusan bekapcsol a TV egyszer csak, pl. amikor nem vagy otthon és fogyasztja az áramot, vagy éjszaka közepén, amikor aludnál. Volt már rá példa, hogy atomatikusan kikapcsolt, figyelmeztetés nélkül.
DLNA? Azt írják van benne, PC-ről mégse tudok semmit se átlőni.
Vártam volna: A Magic távirányító kimerül abban, hogy bluetoothos és hangvezérlés. Semmi kurzorvezérlés hadonászással. A hangvezérlés csak ilyen Youtubenál és társainál működik. Az, hogy azzal irányítsam a hangerőt vagy a programot, lehetetlen (igen, angolul próbálom). Ja, és a hangvezérlés nem az én hangomat érzékeli, hanem a TV-ből jövő beszéd hangját. WTF?
Azt gondolná az ember, hogy mindenféle képjavító beállítások javítják a kép minőségét. HÁT NEM, ellenkezőleg! Itt konkrétan rontják a kép minőségét. Minden képjavító beállítást ki kellett kapcsolnom ahhoz, hogy egy tűrhető, viszonylag éles képminőséget kapjak. Borzalmas.
A TV adás szolgáltatók által adott CI+ kártya fogadási hely nincs a TV oldalán. De még csak be sem programozható, hogy a kártya adataival fogjon a TV titkosított adásokat.
Ami tényleg jó: nagyon jó a hangzása, mivel beépített, előre irányuló hangprojektora van, DTS minőségben, majdnem vetekedik a saját hangszettemmel. Jack dugóval külső hangszettet is lehet vezérelni a TV saját távvezérlőjével.
Android OS. Tökéletesen működik, egy csomó app. Bár nem annyi mint a telefonra vagy tabletre, lényegesen sokkal kevesebb, de a TV-re szükségesből nagyjából minden. Kicsit sajnálom, hogy a magyar TV-k még nem kaptak rá az okosTV ízére (lehetne pl. RTLMost alkalmazás TV-re is [csináltam magamnak az Android Studióba. :D ]).

Szóval ennyit a TV vásárlásról. MINDENKÉPPEN nézd meg és próbáld ki mielőtt vásárolsz egy TV-t. Ha nem engedik, hogy kipróbáld (dugogass minden cuccot a TV-be, jacket stb.), akkor menj másik üzletbe, és ezt közöld is velük, hogy most veszítettek egy vásárlót (akkor talán megváltozik a hozzáállásuk).

[ Szerkesztve ]

(#44) Cifu válasza kusztax (#43) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A történetedhez:

1.: Tény, hogy idén nem vásároltam TV-t, de régebbi (2-3 éves) LG TV-knél a fejhallgató-kimenet hangerejét simán változtatta a hangerő-szabályozó.
2.: Már bocsánat, de ezek a TV-k mind belépő szintűek, a Navon és a Tesla ráadásul kis cég, a TP Vision alias TPV Technology (aki a Philips márkanevet a TV-k terén megvette) közepes méretű. OIyasmiket vársz el tőlük, amiket a drágább TV-k sem mindig tudják (ugyebár itt jön ki, hogy mennyi időt és erőforrást pazarolnak a kutatás-fejlesztésre, mert az, hogy a hangvezérlés reagál a TV-ből jövő hangra, eléggé alapszintű hiba...).
3.: Egy 110-130e Ft-s TV-től ne várj értelmezhető okosfunkciókat, hiszen nyilván ennyi pénzért nem fog normális, értelmezhető teljesítményű SoC (plusz memória, háttértár, stb.) kerülni beléjük. El kell fogadni, hogy olcsó húsnak híg a leve...

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#45) kusztax válasza Cifu (#44) üzenetére


kusztax
(kvázi-tag)

1-es ponthoz:

Idén júniusba végigjártam szinte az összes boltot, ahol ki vannak állítva a TV-k és kipróbálhatók. Egyetlen új szériás TV sem volt képes már (!) a jack kimenet hangerőszabályzására. Csak a kifutó szériák, amik nem voltak elég okosak, csúnya volt a képük, nem volt 4K stb. Mindegyikhez kellett a gyártótól saját márkás hangszett és még az sem 100%, hogy a hangerő vezérelhető legyen a TV távkapcsoló saját gombjaival. (Ilyen márkák pl.: LG, Samsung is.)

A Sony volt az egyetlen tűrhető köztük, de azzal sem volt minden OK. Ezért esett a választás a Teslára. Egy kompromisszumos megoldás volt, ami jó leírása ellenére csalódás lett.

De összességében a tényleges tanúlság az volt a jövőre nézve (sztem mindenkinek):
Ha kell TV, de lesz@rod, hogy mit tud, akkor 70-250 eFtért bármi jó.
Ha kell TV és van pár dolog amit szeretnél ezzel kapcsolatba, akkor indíts 300-400 eFt-nál és minden kívánságodat teljesítik.
Nyilván, hiszen ez a céljuk a gyártóknak, hogy minél több pénzt költsön el az ember --> kapitalizmus (ami normális fizetés mellett még jó is lenne).

[ Szerkesztve ]

(#46) dethroner


dethroner
(PH! addikt)

Aki elégedetlen a tv hangjával, az első körben miért nem a hangmenüben bűvészkedik? Könnyedén ki lehet hozni egy olyan szintet, amiben már elfogadható a tv adás. Minden másra meg ott a mastercard a házimozi.

Félre a jóval, helyet a rossznak, engedj a szívedben utat a gonosznak!

(#47) kusztax válasza dethroner (#46) üzenetére


kusztax
(kvázi-tag)

Van, amin nem lehet javítani a beállításokban. Ha az igény magas, nem elég a TV egyetlen hátsó hangszórója.

(#48) dethroner válasza kusztax (#47) üzenetére


dethroner
(PH! addikt)

Ez így van. De mint írtam, tv adáshoz elég. Ha meg filmhez, zenéhez kell, ahhoz az ilyen szutykok nem érnek semmit.
Viszont két hangszórója van a tévének, nem egy ;)

Félre a jóval, helyet a rossznak, engedj a szívedben utat a gonosznak!

(#49) Kroni1 válasza tecsu (#41) üzenetére


Kroni1
(PH! kedvence)

Vártam, hogy valaki lecsapja a labdát. Szerintem jó az analógiám, csak te rosszul gondolsz a soundbarra, itt a fő funkciók a kenyelem, a helytakarékosság és nem a dizájn vagy a zenehallgatási hangminöség. Akinek nincs helye erősítő meg hangfalak számara az feltesz egy bart a falra és még a gyerekek se szedik szét.
Amúgy most komolyan szerinted az átlag userek hány százaléka vágyik arra, hogy ha bekapcsolja a tv-t mindig második távirányitóval be kelljen kapcsolni a stereo erősítőt, és azon kelljen állitgatni a hangot? Ok, vannak hazimozi erősítők is hdmi arc-al, de egyrészt zenére azok se az igaziak, és árban egy olyan rendszer messze drágább egy normál soundbarnál.

Szerintem nem hobort és nem fog elmúlni egyhamar. a mai világ az egyszerűsödés felé halad, sokkal nagyobb rétegnek van igénye erre, mint egy igazán jól hangzó stereo erősítőre, kábelekkel, nagy sugárzókkal, plusz nyűgként második táviranyítóval. Aki az ncis hangján akar javitani, és neha filmezni, bluetooth zenélni szeretne annak ez sokkal kényelmesebb és 80-100e körül már rohadt jól szóló soundbarok vannak! Az ismerőseim nagyrésze BT-n hallgat telórol mp3-at, mert kényelmesebb mint a kábelezés, es a flac-ról nem is hallottak sosem. Szóval lehetünk igenyesek, de el kell fogadni, hogy vannak akiknek máshol van a hangsúly.

"Nem hallottam még jó soundbart" - mondjuk így nehéz veled erről vitázni, de hallgass meg csak egy yas-306-ost akár mélynyomó nélkül hogy mit tud filmek alatt, nekem hatalmas meglepetés volt! A soproni uton az extremaudioban ki volt allitva.

Hidd el az emberek 90%-ának fel se tünne az ennél jobb hangminőség, ergo tök felesleges neki a "jobb hang" mint funkció. Viszont a kábelek (amiket persze pénzért el lehet tuntetni) meg a sok nyűg meg a porfogó felület, meg hogy az aaszony morcos az feltűnik. :)

[ Szerkesztve ]

(#50) LKaresz válasza Cifu (#10) üzenetére


LKaresz
(lelkes újonc)

Az még cikibb, hogy megveszed a drága Tv-t, amin I/O külön dobozban, de az analóg jack nem fér bele a keretbe, ezért veszel 7500-ért optikai-analóg átalakítót, hogy rá tudd kötni az aktív dobozokra. (A Sonymon kivételesen van fejhallgató aljzat.)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.