Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
#90933760 #50 üzenetére
Már megbocsáss, de elég komoly hülyeségeket beszélsz, amikor a 20-30 centiről nézett telefon 300+ ppi-jét a legalább 2 méterről nézett 55-ös tévé felbontásához hasonlítod. A felbontás és a nézési távolság egymással arányosak. Az OK, hogy nem kell 1 méterre ülni az 55-öshöz ahhoz, hogy kivaló UHD forrással minden részletet láss, de hogy annyit, amennyiért megéri a plusz pénzt, ahhoz bizony 2 méteren belülre kell kerülni, ahol már a házimozi hangja se optimális, de sokan egy átlag nappaliban nem is tudnak/akarnak másfél méterre ülni a(z egyébként nagyképernyősnek mondható, 140 centis) tévéhez.
A monitor nem kérdéses, bár átlagembernek megint csak nem igazán fontos, hogy a 22-24" Full HD-nál nagyobb felbontás legyen az íróasztalukon.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
access_denied
senior tag
válasz
#90933760 #50 üzenetére
Csakhogy itt az ember a pénzéért semmi pluszt nem kap. Ki kell majd találni a plusz szolgáltatást és azzal párosítani a 4K-t. Semmi de semmi nem fogja indokolni a váltást.
Végfelhasználónkét érdekesen várom, hogy mivel fogják megmagyarázni az értelmét. Mert hogy hazudni kell jó nagyot az egészen biztos.
-
törölt tag
válasz
access_denied #49 üzenetére
Ha ezeket a nézési távolság stb. dolgokat alapul vesszük akkor tényleg nincs értelme elméletben. Csak hogy a gyártók tényleg ebből élnek, tehát ha nincs semmi értelme akkor is ez lesz, mert azoknak meg kell élniük, a szállítóknak is, a nagykereknek, a kiskereknek, mindenkinek. Fent kell tartani a körforgást. Ez pedig az egyik legnagyobb ok.
Aztán ott vannak a telefonok, azt mondták 300 dpi felett már úgy se látja a szem. Mégis látja. Meg mennyi ideig kutatták a 4:3 tökéletes képarány dolgot. Mégis jobb a 16:9 a legtöbb szempontból, a hátrányai ellenére is. És a 21:9 is jobb lesz, bár már nem ekkora különbséggel. És lehet 48:9 is, mert a 3 monitort ki kell váltani egyel. Vagy 32:9, mert a 6 monitort is ki kell váltani.
Ha már az 55 colos TV-nél tartunk, az olyan 120x75 centi lehet. Ebbe a 300 dpi-vel belefér ~15ezer képpont. Tehát bőven van hova még fejlődni, még ha nem is fog látszódni, de szerintem igen. Szóval lesz 16K is, de mivel ennél vannak nagyobb TV-k is és ott is akarunk 300 dpi-t de még többet is lesz 32K is. Ennél feljebb már én se hinném, ez annyi idő hogy fejlődik közben más megjelenítési technológia is, meg ezt előre megmondani lehetetlen.
Úgyhogy röviden azért kell ez, mert a gyártóknak élniük kell, az emberek szeretik a fjúcsőröket, és a fejlődést lehetetlen megállítani meg nem is akarja senki.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz
access_denied #46 üzenetére
Amúgy ez nem neked szól, nem akartam leüvölteni a sampont a fejedről, hanem úgy általánosságban mindenkinek. Ez a 4K dolog már olyan teret hódít magának, mint az Apple kérdés, divat fikázni, itt meg divat a 4K-t állandóan. És mikor minden hírnél van egy tucat hozzászólás emiatt már kicsit kiakasztó tud lenni, ezért mondtam el azt amit, meg közben a kérdésedre is kaptál egy választ. Úgyhogy ne vedd magadra, egyáltalán nem sértő szándékkal írtam.
-
törölt tag
Igenis van értelme a 4K-nak. 22 colon a fHD patent apró képpontokat ad, de azért ha megerőltetem akkor látni. A 22 col meg már nem épp nagynak számító méret, 27-32 colon már bőven nagynak mondhatók a képpontok. Főleg monitornál amit közelről néz az ember. Nem kell a hülye rizsa a nézőtávolsággal meg hogy közelről kisebb monitor is elég. Nagyok a képpontok fHDnál, igenis kell a 4K.
A TV az amit valóban messzebbről néz az ember, de ott is bőven ráfér a növelés. Meg a gyártóknak élnie kell valamiből, ebben a világban pedig ebből teszik.Minek kellettek a mai procik mikor 486-on is lehetett ugyanúgy Wordözni meg játszani. Minek kellettek a 128x128-as pöcs telefonkijelzők, ha egyszer a kétsoros monokrómon is lehetett mindent látni. Ezeknek az állandóan feltett értelmetlen felesleges kérdéseknek amik minden egyes ilyen hírnél vagy tesztnél elhangzanak kb. ennyi értelme.
Eljön jó pár év és a 8K is úgy lesz lefikázva, mint most a 128x128-as telefonkijelző... -
access_denied
senior tag
Valaki mesélje már el, hogy mi haszna van a 4k-s felbontásnak? Több mint a full HD-nak a telefonban?
-
IT.SZB.IKM
csendes tag
Igaz...és FULLFAPAD Suzuki 1.1 volt azaz még (ami a Sizukinál extra volt) kalaptartó sem volt benne. Amúgy inkább 1999 mert akkor nyitott a West End. Az ilyen tévéknél kezdetben csak azt felejtették el mutatni, hogy tartozott hozzájuk egy sörös rekesznyi doboz, amit a fal mögé rejtettek (de most, hogy nézem a videót azon is szerepel) ja és úgy melegedett mint a bűn.
-
Godefroy
senior tag
Igen a 90 es évek végén volt, itt Budapesten a Media Marktban.
Nem nagyobb mint 42" volt ami mellé ajándékba adták a suzukit, a felbontása pedig 848*480 volt. (kevesebb mint az 720x576 hagyományos TV-re optimalizált DVD)Csak az elso 10 vásárlónak járt ajándék. (igaz annyit talán egész évben el sem adtak).
Az ár 3 millió volt (miheztatartás végett budapesti 52nm-es lakásomat 4,2 millióért adtam el 99 ben)[ Szerkesztve ]
Arra sosem emlékezünk ami nem jut eszünkbe...
-
keIdor
titán
2015-2016 környékén már remélem lesznek 300k környékén hasonló TV-k, valahol akörül van a lélektani határ... brutál szép egyébként. Ezekkel a marha pici kávákkal nagyon megnyerő mind, gyártótól független.
Mihók77: Nem, ugyanis nem egy árkategória a kettő. Amit te szeretnél tized ennyibe kerül.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Formaster
addikt
Azért az lol, hogy 5-10 millás tv mellé ajándék suzuki. Biztos beleült a szuzkába, akinek a nappalijában 10 millás plazma hevert
-
lenox
veterán
Nem tudom, miert gondolja valaki, hogy nem kell a 4k tv otthonra... Ha nem kellene, akkor mibol keresnek a gyartok a penzt? Na ugye, hogy kell...
-
Mihók77
csendes tag
Sokáig az őskori normál tv felbontást néztük, aztán még csak most kezdenek elterjedni a FullHD tartalmak, csatornák, most meg egyből itt az UHD. Nem sietség ez kicsit? Én egy FullHD 50 colos tévét akarok majd, plazmát 125 ezer Ft ért újonnan, tökéletesen megfelelne.
-
kromatika
veterán
jó ár szerintem.főleg hogy ez a nyitó ár.
-
törölt tag
Látom ennek semmi értelme.
-
Ati1979
veterán
Annyira nem is drága.
(Csak a 84" -os változat. )Szvsz. 1-1,5 év alatt (addigra beindulhat a komolyabb sorozatgyártás több gyártónál is), lemehet az ára kb. 2-3 ezer dollára.
Az már tényleg nem lenne rossz ár... -
törölt tag
válasz
anubys1984 #32 üzenetére
A fHD és a palDVD is ugyanezt csinálja. Itt is ugyanúgy meglesz.
És ez a katasztrófa az egészben. Nézed a méregdrága TV-n a méregdrága filmet. Ami vagy nem 4K, mert ott vannak a fekete csíkok, eleve nincs kihasználva a felület. Vagy torzítani kell, információ kiesés, vagy le kell vágni a film széleit. -
anubys1984
aktív tag
válasz
#90933760 #26 üzenetére
4k nem lehet natívban 21:9, hacsak nincsenek széthúzva a pixelek, az meg ocsmányul nézne úgy ki.
Alcatel OT 311 (2001), Alcatel OT 535 (2004), Nokia 6100 (2005), Nokia 2610 (2007), Nokia C5-00 5MP (2012), Xiaomi RedMi Note 2 Prime (2016), Xiaomi Redmi Note 5 (2018), Poco X3 Pro (2022)
-
válasz
#90933760 #26 üzenetére
Sorry, félreértettem
Akkor úgy fogalmazok, hogy a moziból érkező filmek nagyon nagy aránya alul-felül fekete csíkkal jön ki dvd-re. Talán az utóbbi időben kezdenek rászokni a 16:9-es formátumra BD-ken, de ezt lehet csak én tapasztaltam, nincs sok ilyen filmem."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
erdoke
titán
Azzal egyetértek, hogy az 55-ösnek UHD filmezésre nem sok értelme van, de az egész távolság dolog nagyban függ a forrás minőségétől. Jelenlegi 55" az elérhető csúcs minőséggel és átlagos szemmel 2,5 méterről kb. ideális.
Na de miért venne valaki esti mozizásra kis méretű, másfél milliós LCD tévét?A legjobb aláírás a héten
-
-
Strezi
őstag
Pontosan! Kb 4M (100 000FIM) volt akkor, 1998-ban. A Suzukira nem emlékszem, mivel finnországban láttam
http://www.youtube.com/watch?v=piIOf3rTcP8
Deye rendszerek felügyelete, javítása - Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Szerintem egy jó ideje már nem a hardver a szűk keresztmetszet, hanem az, hogy az ember hajlandó legyen blu-rayt venni, ami azért jóval drágább a dvd-knél. 40 colon kb. 3 méterről például én a 720p és az 1080p között sem látok már akkora különbséget (576 és a 720 között azért jobban). Szóval én is azt gyanítom, hogy csak tényleg nagy képátlónál van jelentősége a 4k-nak.
mzso [link] Philips csinál ilyet, de ezt mondjuk soha nem értettem, hogy miért jó, hogy a filmek egy része 16:9 a másik 21:9. Azt vágom, hogy az utóbbi az mozi szabvány, de akkor miért nem lettek a tv-k is olyanok, minek kell ennyire variálni.
[ Szerkesztve ]
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
Stafni
aktív tag
Szia!
1024x1024-es Sony mellé biztos, hogy nem járt. 2,4M volt nettóban a nagykerben. Egy új fapad swift ára meg kb. 1,5M lehetett. Emlékeim szerint a 8-10M-s készülékek mellé adtak autót, de hogy milyen marka volt azt nem tudom. Aztán talán lesz még valaki akinek vannak még emlékei a múltból.
-
kolmi93
tag
szép lett!
szerintem UHD-nek kb. 84" alatt nincs értelme, annak a pixelsűrűsége egy 42 colosé, amit már 2 méterről simán lehet nézni, az úgy már tényleg moziélmény
jah, és persze csakis OLED-ből, az lesz az új plazmaA Pokolnak nincsen feneke, szólt. Aki belebukik, abban a zuhanás örök. Az őrületnek nincsen alkonya, mert éjszaka.
-
Tigerclaw
nagyúr
Elméletben jó dolog a technika fejlődése, de azért be kellene ismerniük, hogy nem minden érett a consumer piacra. Minek egy rohadt drága UHD TV, ha nincs mit nézni rajta? Majd vesz a tulaj hozzá több millióért UHD kamerát is a nyaralási videózására? A TV csatornák még mindig a HD-ra való átállással bajlódnak és a HD műsorok szórásával is csak gondok vannak, mivel rendes Full HD minőségben elég sok sávszélességet megesznek a HD csatornák, ha meg nem kapnak annyit, az egésznek semmi értelme. Ez az egész HD téma minden területen bűzlik az átverésektől, kompromisszumos megoldásoktól. HD csatornák amiken felskálázott nem HD tartalmak vannak, HD csatornák amik minősége gyakran a 720p-t sem éri el. Egyedül a készülékgyártók nyernek az egész átvágáson, mert el tudták, el tudják adni a HD ready sub 720p, a 720p, az 1080i-p, a különböző 3D tévéket és blu-ray lejátszókat, persze szépen etetve a népet, mindig csak eggyel feljebb lépve. Jön a 4k, a 8k, majd ezekre is a 3D variánsok, majd jön a szemüveg nélküli 3D minden felbontásra. Közben évente alig jön valódi minőségi nagy felbontású film, főleg nem olyan, aminek nem computeranimáció a fele. A legtöbb új Blu-ray kiadvány sem éri el a Full HD minőséget, pedig ott elvileg nem is kellene takarékoskodni, mert van hely a lemezen.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
anubys1984
aktív tag
Gyönyörű darab. Már csak tartalmat kéne adni hozzá, hogy legyen értelme bárkinek is megvenni.
Alcatel OT 311 (2001), Alcatel OT 535 (2004), Nokia 6100 (2005), Nokia 2610 (2007), Nokia C5-00 5MP (2012), Xiaomi RedMi Note 2 Prime (2016), Xiaomi Redmi Note 5 (2018), Poco X3 Pro (2022)
-
pemgabor
csendes tag
Szép készülék, bár elrontják a Samsungtól lopott design elemek.
-
vinibali
őstag
"Elég csak a plazmatévék magyarországi bevezetésére gondolni, amikor egy-egy 42 hüvelyk képátlójú készülék mellé Suzuki Swiftet adtak ajándékba az áruházak."
ilyen tényleg volt?BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
Ispy
veterán
Ez a tv soha nem lesz 120-150k
Az 50''-os pana plazmának, amit vettem 270k volt a kifutó ára és ez már bejáratott technológia. Ráadásul a sony lcd ára még ennél is magasabb, szóval szerintem egy ilyen készülék "normál" ára valahol 400-500k között lesz. Ha egyszer.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
törölt tag
Engem majd a 4K 21:9 fog érdekelni, 32 col körül. Ha majd használtan lesz 30k-ért. 5 év...
Amúgy milyen panelek lesznek, itt is erőltetnek majd TN-t, vagy minden IPS vagy végre oled valami?
És mikor fognak a pixelek natívan 32 bitet megjeleníteni? -
törölt tag
Egy ilyet elfogadnék, de hát a minőséget fizetni kell 5rugó
-
törölt tag
Szép a készülék. Bár szerintem egyre kevesebb ember ül le és tölt órákat a készülék előtt. Sokan maximum a gyerekeket ültetik le. Reméljük lekvár és kakaó álló lesz a készülék!
Dióhéjban igazán nagytudású és dizájnos de szerintem felesleges pénzkidobás!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
" A hasonló méretű LCD vagy plazma modellekhez képest ez még mindig igen soknak számít"
Akkor ez OLED is lesz? Vagy valami negyedik variáns?
A design tetszik, dolgozni jó lenne.
-
wolfman
veterán
"...ultra realisztikus színeket produkál"
Jah, emlékszem még a "Mega contrast" kifejezésre és barátaira, amik minden generációnál egyre EPIC-ebb megnevezést kaptak, csak éppen semmit nem változtak a gyakorlatban. Smells like marketing
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
fuze
őstag
Nagyon baba
adms.hu | UI Designer
-
TESCO-Zsömle
félisten
Az már nem rossz.
Sub-Dungeoneer lvl -57
Új hozzászólás Aktív témák
ph Májusban érkezik a boltokba az 55 hüvelykes XBR-55X900.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest