Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Asztrofotózás
- Projektor topic
- Mini-ITX
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Új gamer márka érkezik Kínából
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
válasz
Hieronymus #21 üzenetére
Két külön beszélgetés volt az i7 meg az Atom, de sebaj.
Nem összehasonlítás képpen írtam. -
A memória méretét korlátozza az Intel.
A 4GB-al szerelt táblagépek esetében trükközéssel lépték át a korlátot.Az i7-3770T processzor 45W-os DTP-vel rendelkezik. Az ára nagyjából azonos egy táblagép árával.
Hiába tud passzív hűtéssel dolgozni, túl jó egy táblagépbe. A fogyasztását is beleértve.Ebben a kategóriában csak az a teljesítmény növekedés hasznos, ami nem jár fogyasztás növekedéssel.
-
pengwin
addikt
-
törölt tag
Az a koncepció problémája hogy érinthető a szabadon érinthető 42C°-nál melegebb burkolat. A CPU 96C°-ig teljesen ok, nálam 66C°- 72C YT hallgatás+nézés közben.
Ha gondolod letiltom a Xeon-on HT-t és megnézem mennyire akad alacsony órajeles "I5-el", és enterprise grade SSD-vel az "átlag" Weboldal.
performance/w-ban 32% eltérés az általad linkelt oldalon.
Nem akarok "melyik a jobb" csatát vívni, teljesen más a rendeltetése a két CPU-nak.
-
gabor.79
tag
válasz
#16939776 #17 üzenetére
Persze, én is adtam már el teljesen passzív i75500U-t, de a vége az lett, hogy a gazdája inkább elkezdte hűteni, mert nyolcvan fokos volt a ház.
Ha meg összehasonlítod a két CPU-t, a kétszeres teljesítményért kapsz négyszeres fogyasztást - mindenki eldöntheti, hogy melyik a fontosabb számára.
Az pedig nem a processzorokon múlik, hogy egy átlag weboldalhoz manapság néha az i5 is kevés.
-
gabor.79
tag
"részemről az Us i5ök a legalja annak ami szájhúzva elfogadható teljesítmény netezős/office használatra. ezeket nem értem minek gyártják kb."
Azoknak készítik, akiknek fontos, hogy passzív hűtéssel, hang nélkül menjen a masina. Én például egy Atom Z3735F-et használok, kikapcsolt turbóval, és bőven kielégíti az igényeimet.
De mondd csak, ha neked a kedvenced a somlói juhfark, te bemész minden henteshez, hogy mi a fenének árulnak itt kolbászt meg szalonnát, amikor te a bort szereted?
-
törölt tag
Amit láttam akadozást, extrém, indokolatlan válasz idő ingadozást, bármilyen területen felhasználva, az mind túlterhelt memóriavezérlőre utalt.
Próbáltam azonos magszámú, lekorlátozott órajeles desktop CPU-t, ugyan abból a évjáratból, ott pont 2x-ese volt a memória sávszél, és 1/3 a késleltetés. Az atom cpu 1/2 teljesítményre volt képes közel azonos fogyasztás mellett. Amint valami memória intenzív feladat került elő 1/6-a lett az átlag teljesítménye, vegyes feladatnál 1/2 és 1/6 között variált végtelen nagy késleltetés csúcsokkal.Szerintem 2x elméleti sávszél növekedés, ugyan ilyen késleltetés mellett. kb. ennyit hozna vegyes feladatnál, bonyolultságtól függően.
Szerintem nem feltétlenül a magok, igp indokolatlanul gyengék, hanem az IMC vár túl sokat a memória műveletek között.
Tévedés jogát fenntartom
-
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
#16939776 #12 üzenetére
Kell is, nehogy tönkremenjenek
Amúgy valós probléma a házon belüli konkurencia, sőt van hogy még meg sem jelenik az új, de a híre gátolja a régi eszközök eladását. Osborne effektus -
törölt tag
2 csatornás vezérlővel, átlag használat közben (ezeknél min. 50%-os cpu kiterhelést jelent) ugyan ebből a TDP-ből min. 30%-al több teljesítményt adna a soc.
Gyorsabb memória művelet-> több Idle ciklus/mag, ami aktív használat közben ellensúlyozná a +1 memóriamodul fogyasztását, de teljes tétlenségben hátrány. Ha nem intenzív használatra, munkára tervezték, akkor érthető lépés a 2. memória modul elhagyása, a hosszabb készenléti idő okán.Kínosan ügyelnek rá hogy ne jelentsen konkurenciát a mobil Corei családnak, nem szabad olcsón eladni 1:1 azt a teljesítményt.
-
pengwin
addikt
"itt nem csak CPU magok vannak, hanem IGP EU-k is, amik eléggé ki vannak éhezve sávszélre"
Ennyi IGP EU-nakbőven elég egy memóriacsatorna.
Meg itt a CPU magoknak is kevesebb sávszélesség kell, mint akár egy U-s CPU-nál.
Azt is nézd meg, hogy az Intel GT2-es IGP-i se duplázzák a teljesítményüket SC-ről DC-re váltva, pedig ott 3-4-szer ennyi EU van. -
.mf
veterán
"Arra a lehetosegre nem gondoltal, hogy egy 2 csatornas memoria vezerlo nem hozna a gyenge magok miatt akkora elorelepest, hogy erdemes legyen foglalkozni vele?"
De itt nem csak CPU magok vannak, hanem IGP EU-k is, amik eléggé ki vannak éhezve sávszélre. Most bezzeg nem találom azt a cikket, ahol egy korábbi generációs, kétcsatornás működést is támogató Atom esetén nézték meg a teljesítmény változását 2x2 vs 1x4 GB kiépítéssel, és a második csatorna kiesése eléggé drasztikusan visszavetette a játékokban mért teljesítményt.
Értem én, hogy Atomnál a játékot felhozni, mint sajtreszelővel recskázni. De ott van egy nagy űr, piaci rés a Windowsos 2in1 és tabletekre, amiknek alsó- és középkategóriájába a Core m túl drága, túl magas TDP-jű és túl rövid akkuidős; a jelenlegi Atomok pedig elég gyengék; oda egy továbbfejlesztett, felcombosított Atom jobban passzolna -- de láthatóan inkább csak herélik és a rókabőröket húzogatják, mint komolyan fejlesztenék. Az Android uralja a tablet-piacot is, néhány felső-kategóriás gépen kívül Windows alig van, és ahogy nő a tabletek aránya a desktopokkal és laptokokkal szemben, ezzel a MS részesedése is csökken. Már a MS is megelégelte az Intel téblábolását és elindult az x86-emuláció felé. Márpedig a Windows az x86 fő területe. Ezzel az Intel csak maga alatt vágja a fát. -
fattyu
veterán
válasz
Hieronymus #8 üzenetére
de értem... részemről az Us i5ök a legalja annak ami szájhúzva elfogadható teljesítmény netezős/office használatra. ezeket nem értem minek gyártják kb.
-
-
fattyu
veterán
wow. 10 meg 6 watt tdp... die hard 3? ez egy yugo. keveset eszik viszont nem megy.
-
Fiery
veterán
Arra a lehetosegre nem gondoltal, hogy egy 2 csatornas memoria vezerlo nem hozna a gyenge magok miatt akkora elorelepest, hogy erdemes legyen foglalkozni vele?
Kb. mint ahogy egy 6 magos Broadwell-E-nel sem akkora was ist das a 4 csatornas memoria vezerlo -- sok esetben eleg lenne a 2-3 csatorna is.
Es ha mar felhoztad az AMD-t: ok is a gyenge magokhoz 1 csatornas memoria vezerlot hasznalnak a Stoney Ridge eseteben. Es ugyanugy 1 csatornat hasznaltak a Kabininel, Mullinsnal, es 1 csatornat terveztek a fiokba dobott Amur (ARM) eseteben is.
-
.mf
veterán
"illetve a memóriavezérlőt is modernizálják, így az egycsatornás egység mostantól támogatja a DDR4-es szabványú memóriákat"
>>modernizálják
>>egycsatornásFFS intel... Mintha nem lenne az alacsony órajelű Goldmont magokkal már elevel alaposan kiherélve, még egyet bele kell rúgni, hogy még használhatatlanabb legyen, és a sokkal drágább Core m és Core i-Y felé nyomják az embereket... Remélem visszafelé sül el, a MS rááll a Windows ARM-ra portolására és emulálására, valamint az AMD Zen-alapú APU-ira is több versenyképesebb árú mobil termék fog majd épülni az elkövetkező években.
-
Lacok
őstag
Üdvözlendő a HDMI 2.0 támogatás.
-
Dtomka
veterán
De megindult az Intel...értem ezalatt, hogy szinte mindennapra jut egy Intellel kapcsolatos hír.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az Apollo Lake közvetlen utódjának tekinthető rendszer sok újítást nem kínál majd, de egy ponton nagy előnyt biztosít a partnereknek.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest