Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • TeeJay

  félisten

  na legalább könnyen bővíthető nem úgy mint egyes Dell modellek ahol az alaplapot ki kell venni egy HDD--> SSD cseréhez...

  remélem m2 nvme is jön már nem csak m2 sata és akkor jó kis Aspire cuccok lesznek
  be is neveznék egyre a mostani Acer laptopom 6,5éve üzemel folyamatosan gond nélkül :R

  Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

 • Reggie0

  nagyúr

  válasz TeeJay #1 üzenetére

  Acer amugy nem rossz, ha nem kell kapcsolatba kerulni a szervizzel.

 • QwErTy42

  addikt

  válasz TeeJay #1 üzenetére

  Én meg pont úgy tudom, hogy az Acer-nek van a belépő kasznijában olyan jól konstruált belső szerkezet hogy csak na... RAM és háttértár cseréhez is bontani kell, mint atom. A rendszergazdátlanunk pont ezzel szopta be, amikor RAM-ot akart bővíteni.
  Hogy a Dell is ezt a gyakorlatot követi, az meglepett. Szégyen. :(((

  ...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

 • gege547

  tag

  válasz QwErTy42 #3 üzenetére

  Ezt típusa válogatja. Nálunk a családban 3 Acer lapos van és az én második laptopom (az elsőben elszállt a tápáramkör és független szervízben 3 hónap tökölés és vagy 20 újra szerelés után a második szerelő csinálta meg) olyan szar hogy atomjaira kell szedni.
  Akksi ki, kb 30 csavart kitekerni az aljából, dvd olvasó kihúz, lapos megfordít, képernyő felnyit, az akkis résznél kezdve óvatosan körben szétpattintani de csak annyira hogy kipattanjon. Ezután fél centit megemelni a billentyűzetet. Óvatosan mert csak ennyi helye van a szalag kábelnek. Billentyűzet szalag kábel kikapcsol (ez nyilván az alaplap közepére kapcsolódik hogy ne lehessen normálisan hozzáférni.) a toccspadé is. Ezután le lehet emelni az billentyűzetet a fedlappal.
  Merevlemez cserénél:
  Ahhoz hogy a merevlemezhez hozzáférjünk először ki kell kötni a jobb oldali 2 usb portot mert a szalag kábal a merevlemez tetején fut el. Első szétszedésnél rohadt óvatosan mert valami zseni kitalálta hogy oda kell ragasztani a HDD tetejéhez a kábelt. Ha a kábel ki lett kötve és leszedve a HDD ről ki lehet azt csavarozni és kipattintani és kicserélni.
  Ram csere/bővítés:
  Ki kell kötni: Monitor, Wifi és Bluetooth chip, Rendszer hűtő ventilator, bekapcsoló gomb és a betáp (igen külön kábele van mind a kettőnek).
  Alaplap felpattint (már megint a rohadt pattintás) de ezt is óvatosan mert a visszajelző ledeknek is rövid a kábele és az it le kell húzni. Alapalp megfordít és akkor lehet cserélni a ramot. Valamint rálátása lesz az embernek a dupla hőcsöves hűtsére ami a GPU-ról és a CPU- ról szállítja a hőt a ventihez. A paszta jó 2 év után nem száradt be de én cseréltem egy jobbfajtára.

  Ezután az egész összerak: Szopás kb az összes szalagkábellel van mert miliméterre pontosan ki vannak számolva. Nem túlzok tényleg miliméter pontosan. Az összepattintás előtt be kell kapcsolni a gépet megnézni hogy a billentyűzetet sikerült e bekötni mert attól hogy a kapocs megfogja kábelt nem mindig ér be eléggé. ja és mondtam már hogy csak annyi hely van hogy férfi kéz alig férjen be és annyira bennvan a csatlakozó hogy a női ujj ne érje el?

  A billentyűzetes móka stabilan 2 emberes mert az egyiknek tartania kell felülről a fedlapot amíg a másik alulról beköti a kábelt.

  Az első szétszedős összerakós móka 2 óra volt. A második már csak háromnegyed.

  A másik két laptopon az egész 10 perc és 5 csavar.
  Szóval ja katasztrófa és indokolatlan mert a műanyag is annyira szar hogy a csavarmenetek kiszakadnak illetve eltörnek. Sok csavar sima önmetsző műanyag csavar és nincs fém menete aminek van ott a réz menet mellett annyira vékony a műanyag hogy nem bírja.
  Az ember nem ezt várná egy 200-210 ezres laptoptól.

  Ja és a driver támogatás is egy határ trágya. A honlapon lévő driverek elavultak és alig frissülnek. Külön szopó az intel driver mert azt csak akkor engedi telepíteni magát ha aláírták a laptopra. Ezért is van 1 éves intel driverem és szarja össze magát az egész ha hdmi-vel tv-t kötök a laptopra. Az új driver megoldaná a problémát ha lehetne telepíteni...

 • gege547

  tag

  válasz Reggie0 #2 üzenetére

  Nekem a szervízzel volt a legkevesebb bajom. Hozták vitték a laptopot 2 hét volt az egész. Az egyetlen szálka hogy ha találnak nem garanciális hibát (hiába nem azzal küldted be átnézik az egész cuccot) akkor vagy ki kell fizetni a javítási költséget vagy visszaküldik és a szállításit. Olyan opciót nem ajánlottak hogy hagyják a picsbe csinálják meg a garis bajt a másik le van tojva.

 • TeeJay

  félisten

  válasz QwErTy42 #3 üzenetére

  EU szinten betiltanám az olyan laptopok forgalmazását amiben nem lehet alulról HDD/SSD és RAM cserét végrehajtani...

  Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

 • QwErTy42

  addikt

  válasz TeeJay #6 üzenetére

  +1

  ...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

 • Reggie0

  nagyúr

  válasz gege547 #5 üzenetére

  En nagyon sokat szivtam veluk es a javitas soran is hasznalnak hulladekot. Pl. lecsereltek a felso panelt(touchpad-es) es a cseredarab eltero szinu volt es festesi hibas. Persze az utobbit csak szetszedeskor lehetett latni, belul foszlott rola a festek. Aztan a kijelzot sem tudtak rendesen "javitani", raadasul cserelni akartak, csak valami egy honapot mondtak mig megjon az uj panel. Baromi lassuak, es trehany munkat vegeznek. Pl. a kijelzo mellol nem soportek ki a port es ott mozgot az LCD es a vedouveg kozott.

  Viszont legalabb azt nem vettek eszre, hogy szetszedtem :)

  [ Szerkesztve ]

 • Sinisi

  senior tag

  Ez az Mo.-n viszonylag ritkás jelenlét nem a legjobb stratégia.

 • zetor2000

  aktív tag

  Nekem nincs gond a szerelésével. Ez egy Aspire V7-581. Igaz, sok a csavar az alján, 15-16db, de akkor lepattan a komplett alja, és mindenhez hozzférni, amihez általában kell. HDD, SSD, Akku, stb. Ami nem tetszik, bár ez szerintem általános lesz, hogy a laptop akksi levegős lesz idővel, felfújódik, olyan lesz, mint a zacskós tej, és használhatatlan lesz tőle a touchpad, meg a klaviatúra is görbül. Ebben a gépben legalábbis. Samsung S9-ben csak a touchpad 2 gombját nyomta fel.
  Másik acer masina kollegámé volt, az valami 3870vagy ilyesmi, de ott egyes burkolati elemek alatt voltak a bővítésben érdekelt dolgok. Procicseréhez ott is ki kellett szedni a jóistent is.

  Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

 • gazdi40

  csendes tag

  Ht nekem egy aspire e575g van tölük de többet se veszek, A ramtol kezdve minden baja van. Hirtelen hardverösszeomlás hűtés nulla.. Kb sejtettem hogy a szervizük ugyanúgy selejt mint a gyár mostanában. A régi acerem jó volt de az újakért nem hogy pénzt jo nagy segberugást érdemes adni.Az ügyfél-szolgálatuk meg kb a dilettáns arrogáns idióták gyülekezete. Akinek van esze nem veszi

 • TeeJay

  félisten

  válasz gazdi40 #12 üzenetére

  Taníts mester milyet vegyünk akkor... Két tucat Acer noti van a környezetemben ismerősöknek és soha egyikkel sem volt baj, tökéletes mind. Ja ár / érték arányban meg jobb mint a többi. HP-t sosem vennék, Dell még oké de a belépő szint ott is sz*r, a lenovo ami még jó a többit meg kerülöm

  Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

 • QwErTy42

  addikt

  válasz TeeJay #13 üzenetére

  A Lenovo nem jó. Az elmúlt években nem is volt. A szervize meg a legalja.

  ...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

 • Reggie0

  nagyúr

  válasz TeeJay #13 üzenetére

  Valamelyik mindig rossz lesz valakinek, mert poruljart vele. Igazabol barmelyikkel megvan az eselyed eljutni a szervizig, a kerdes csak az, hogy milyen a szerviz. Nekem pl. ment Acer gep szervizbe, de ment HP, Toshiba is. Viszont ugyanezekbol szinten lattam sokat amelyik birta rendesen, sot a szerviz utan ezek is(kivetel az Acer, de ott a nagyteljesitmenyu GPU a para, az meg mindenhol para).

  Az en esetemben most pl. csak Lenovo tud olyat ami megfelel az elvarasaimnak. Mondjuk abbol is csak a thinkpad szeriarol szabad beszelni, mert annak egy fokkal jobb a szervize, mint az alapnak. (Alienware meg majdnem jo).

  [ Szerkesztve ]

 • hallador

  addikt

  válasz TeeJay #13 üzenetére

  Azért nem kellene hülyeségeket írni, Az Acer 2005 - 2011 között olyan notebookokat gyártott ami maguktól is egy év után eltörtek, mert olyan anyagból készültek. Ehhez nem kellett atomfizikusnak lennie, hogy a saját Extensa modelljeik is úgy törtek össze, hogy a káva magától eltört. Ráadásul szét kellett szedni darabokra, ha valamit cserélni kellett a legtöbben.

  Aztán amikor már olyan szinten volt legalja, ehhez képest a Fujitsu-Siemens olcsó amilói minőségi csodák voltak,kb erről szólt a hírek is, akkor elkezdtek minőséget gyártani, csak éppen akkor már olyan szinten volt hírneve az Acernek, hogy azóta is azt nyögik Magyarországon biztos. Elég csak megnézni az itteni fórumokat.

  Szóval taníts mester a HP-ről ami ezt nem csinálta meg, és jelen pillanatban a ProBook 400-as sorozat a legjobb SMB cheap notebokok a piacon nem az Acer TravelMate x349/400-as sorozat ez van a HP-t nem vennék sztorival.

  Azért azt érzed mester, hogy az Acer-nek 20 év kellett ahhoz, amit a Dell, HP, Fujitsu már akkor tudott ne adj el notebookot 1 év garival, majd két évvel, majd most így 2017 környékére az Acer is elért odáig, hogy nem 1 évvel adunk el notebookot, és nem csak BRNO-ban tartunk fel szervizt, hanem a fillér utcában is ahol eddig is volt szerviz, csak nem garanciális notebookoknak, hanem azutániaknak, és ahol már 10 éve úgy álltak a vevőhöz mintha csak ilyen hülye lenne..., amikor előttem egy szerencsétlen néninek a notebookját visszadobta a szerviz, mert csak nem belevaló (kompatibilis) memóriát tettek bele, mondjuk egy értelmesebb gyártónál az alap, hogy tehetsz bele memóriát, vagy ha ilyen helyzet van, akkor nem azzal indítanak, hogy gari off, mert hát hozzányúltál... Meg hát ha nem mi adtuk el neked, akkor kb húzzál, meg amúgy is, ha megvetted, akkor beletesszük neked jó pénzért, amivel még mindig nem lenne baj mindaddig, ha a hozzáállás is olyan lenne...

  Az egy dolog, a fórumokon jönnek az acer-es emberek, hogy szét lehet szedni hallod, meg bele lehet tenni, csak a szerviz nem tud róla..., hogy ezt megteheted.... meg azt is.. meg majd kiszeded mikor odaadod a szerviz futárnak, aztán nem veszik észre.... Meg megy a sunyiskodás...

  Egyben biztos lehetsz mester, hogy egy HP ProBook/EliteBook, Dell Latitude, Fujitsu bármi-ben nem ugrik a gari, és nem is kezdenek genyózni, ha esetleg tettél bele valamit....

  Ugye ahhoz neked sem kell nagy tehetség remélhetőleg, hogy 2017 Április 1-ején sikerült is az ami a HP-nek 30 éve ugye, azaz van hivatalos magyar szerviz.... Ha szerinted ez nagyon fasza, akkor eltévedtél.

  Ha Acer, akkor csak a TraverMate 600-as sorozattal kezdenék.

  De ha egy EliteBook, Latitude 5/7000, Futsu LifeBook E/C/S vagy a TravelMate között kellene választanom, akkor ugye érzed mester melyik lenne a nyerő... Már csak a garancia miatt is... Holott az Acer TravelMate 600-as sorozatot mindig is szerettem, mert tényleg jó, már 2008-ban is jó volt...

  Én már voltam a fillér utcában az ec-co-ban, nem egy HP/DELL/Fujitsu szerviz, főleg, mert kicsit úgy vannak vele, mint egy valódi nagy teljesítményű szervizháttér, hanem mint egy családi vállalkozás, ami sok minden, de nem szervizhálózat...

  Azért majd szólj, ha az audi lecserélte a 65000 pc/desktop/notebook/workstation flottáját Acerre, vagy amikor a Siemens az 50 000-es flottáját lecseréli Fujitsuról, Acerre... és még lehetne sorolni...

  Szóval Mester hátrébb az agarakkal... Előrébb a realitásokkal...

  [ Szerkesztve ]

  The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

 • Reggie0

  nagyúr

  válasz hallador #16 üzenetére

  Mondjuk tuti bele lehetett tenni abban az idoszakban is, mert en beleraktam es egy szot nem szoltak erte BRNO-ban. Sot meg a bill-t is magam csereltem ki(eredetire) es az sem volt baj.

  Amugy a tobbiben igazad van. Spec azt nem tudom, hogy a HP-nek miert van rossz hire itthon.

  [ Szerkesztve ]

 • hallador

  addikt

  válasz Reggie0 #17 üzenetére

  A HP-nek nincs rossz híre, nem is volt, 2004 decemberében amikor a Lenovo megvette az IBM pc üzletágát a HP kb 8 - 9 évig vezette a Business eszközök piacát világszinten. Szóval én nem tudok róla, hogy rossz híre lenne, de a HP is elkövetett nem kevés hibát az évek során, ami nem a HP, mint inkább a csodálatos sunyi magyar kereskedő sara, például a Pavilion dolgok a 2000-es években, amikor a HP csak business gépeket árult a magyar piacon az az nx,nc Olaszországból, Spanyolországból behoztak szürke importtal pavilion gépeket, amik minőségben sem volt a legjobbak, és természetesen magyarosan a kereskedő már supportot nem biztosított hozzá.

  A másik ilyen dolog, az nx gépek 1 éves garija, majd ezen széria utódja a ProBook B széria egészen 2011-ig 1 év garival adták a gépeiket, az ára nem egyszer megközelítette az akkori nc, majd ezek utódjainak szánt EliteBook gépek árait, ha hozzá vettél + 2 év garit, akkor pont annyiba kerültek ezok a gépek.

  Szóval a HP sem egy szép és makulátlan banda, de a 10 éves NX-ek még mennek, mert minőségben akkor a legjobb volt.

  Az sem tett jót, hogy a HP vezette be először a piacon az ultrabook szerű király kategóriát, aztán micsoda véletlen ma nem lehet kapni már klasszikus business gépet. Talán a LifeBook E, de más már nincs. Ez sem tett jót, bár utólag kiderült ez mégis piacvezető ötlet volt.

  Semmi nem fehér vagy Fekete, de a Dell, HP, Fujitsu Magyarországon jól cseng. Ma már az Acer is ha nincsenek elő ítéleteid, nekem nincs mert én a notebook piacot valamennyire ismerem, de ha megnézed a magyar ember még amikor meghallja a Fujitsu nevet még mindig az olcsó Fujitsu-Siemels amilo-ra gondolo, holott, 2009-ben gyakorlatilag eltűnt.

  Ma én simán vennék Acer-t ha nem annyiba kerülne egy Travelmate 600-as sorozat, meg lenne utódja neki, mert az utolsó 648-as volt és Magyarországon nem annyira éri meg, ha ugyanannyiért bármi más is van, ami rendesen bővíthető. 2 ram slot, nvme + 2,5 hdd/ssd slot stb.

  Én azt gondolom az Acer rengeteget javult az elmúlt 3 évben. Minőségben hozza a Pavilion, Inspiron szintjét, de nagyon spórol a supporton. A fillér utcai szerviz nem sokat segít Debrecenbe, vagy Zalaegerszegen szerintem.

  Szerintem az x349 pedig nagyon jó gép sokat tud minőségben hozza a konkurenciát, csak kár, hogy bővíthetetlen. Az az tudásban, minőségben ott a Dell Vostro 5000, vagy a HP ProBook 400 mellett, bővíthetőségben, supportban viszont sajnos nem.

  The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Hozzászólok Aktív témák