Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
üzenetére
"Elég csak az, hogy minden "web browser" keresés a Chrome-ot hozza ki elsönek" – Látod, ez az, ami még csak nem is igaz, pedig megtehetnék, hiszen övék a kereső is, meg van böngészőjük is, mégsem az.
Amint látható, első helyen a wiki áll, ami elmagyarázza, mi is az a böngésző. Utána jönnek (ebben a sorrendben) Firefox, Safari, Opera, Maxthon, Avant, és csak ezek után jön a Chrome. Az Opera a részesedésétől függeltenül igen előkelő helyen áll a Google-nál, míg furcsa módon, az Internet Explorer sehol sincs a listában, mintha nem is létezne. Fura.
De nem igaz, hogy magát tolná előtérbe, holott megtehetné. Én nem szeretem, amikor sírnak egyesek
, hogy így, meg úgy, The Evil Galactic Google is Taking Over meg hasonlók, amikor szabad piac van, meg verseny. A MS is előjött a saját böngészőjével, és van annyi tőkéje, mint a Google-nak, hogy reklámozza, még sincs a fasorba se. Miért? Valamit rosszul csinálnak. De ezért ne a Google legyen már a mumus. Bárki megcsinálhatja, amit ők – jobban –, ha tudja, és van elég tőkéje hozzá. Szabad a verseny, szabad a piac. -
-
shev7
veterán
válasz
üzenetére
"Chrome piaci részesedésére, mint ahogy az is, hogy a jelentös Chrome-divat ennek a marketingnek a nem túl áldásos következménye."
Ezzel nem teljesen ertek egyet. Mikor kijott a Chrome, a nagy hype miatt en is feltettem. Nem jott be, ment is a levesbe. kesobb kapott meg egy eselyt. Kiforrottabb, most hasznalom.
Igen tenyleg nagy. Igen tenyleg hajlamos az ember arra, hogy ha az egyik szolgaltatasukat hasznalja, akkor hasznalja a tobbit is. De azert szerintem egyenlore meg megvan az az elonye az MS-sel szemben, hogy a novekedeset es piacszerzest nem ugy erte el, hogy zart apikkal/formatumokkal rakenyszeritette magat az emberekre.
-
x007
tag
válasz
üzenetére
Olyan területeken szerez dominanciát, amik ott vannak minden ember szeme előtt, szerintem ez az egyetlen oka, hogy mostanában mindeki sír miattuk. Szerintem sok IT céget lehet mondani, amik bőven nagyobbak a Google-nál, és mégsem nyavalyog miattuk senki se.
Ettől függetlenül azt tartom, hogy a szörnyet bébi korában kell visszafogni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ntomka
nagyúr
Kapitalista társadalomban élünk, a Google is csak egy profitorientált cég. A számára kedvezőbb döntéseket hozza. Lehet jófejkedni a szabványokkal, meg free soft harcokkal, de a biztos jövedelmet senki sem kockáztatja meg egy vállalat életében. Végül is mi ezen a meglepő? Bármely cég ezt tenné a helyében.
-
Spilerke
csendes tag
Egyelőre még nagyon korai szerintem egyeduralomról beszélni. A Chrome még szinte jelentéktelen, a telefonjukról kijelenthetjük, hogy csúnya bukta (pedig nem rossz készülék), az operációs rendszerük szinte szót sem érdemel. (bár az még nagyon gyermekcipőben jár) Mostanában a Google csúnyán beégett, ha mások vadászterületére tévedt...
-
ntomka
nagyúr
Mivel ez még nagyon az eleje az egész API kidolgozásának, én úgy gondolom az a céljuk, hogy a pluginek (flash és társai) a kiegészítésekhez hasonlóan legyenek telepíthetők. Szóval nem hiszem, hogy a most 15-20MB-os telepítőkből 200MB-osakat akarnak varázsolni, csak azért, mert tele van mindenféle kacattal, nem lenne ésszerű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- E-roller topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- iPhone topik
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- VR topik
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Plus Pink 128GB használt karcmentes 94% akku (316 ciklus) 6 hónap garancia
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T2000 W11
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- PlayStation 5 SLIM DIGITAL 1 TB + kontroller 2027.11.25-ig garanciális, számlával!
- 11" M1 iPad Pro 3. Gen 128 GB Silver - 27% ÁFA - Garancia (0434BE)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, hogy így, meg úgy, The Evil Galactic Google is Taking Over meg hasonlók, amikor szabad piac van, meg verseny. A MS is előjött a saját böngészőjével, és van annyi tőkéje, mint a Google-nak, hogy reklámozza, még sincs a fasorba se. Miért? Valamit rosszul csinálnak. De ezért ne a Google legyen már a mumus. Bárki megcsinálhatja, amit ők – jobban –, ha tudja, és van elég tőkéje hozzá. Szabad a verseny, szabad a piac.

.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)