Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • magyarl

    tag

    válasz magyarl #2586 üzenetére

    Sziasztok!
    Gondoltam megosztom a tapasztalataim akksi témára, mivel sikerült helyreállítanom a korábbi merülés problémám (Gservice Fix nélkül, rootolva):
    Location mode-ot Device only-ra állítva, eltűnt az extrém sok NlpWakeLock-om, de még így sem tudott rendesen mélyen aludni, ha ki volt kapcsolva a képernyő.

    Azon az Aggressive Doze mód valamit segített (néhány kivételezett programmal), de így is maradt egy aggresszív wakelock: com.google.android.gms/measurement...
    Elég sok gugli nyomozás során azt derítettem ki, hogy ez egy gugli rendszerén keresztül meghívható szolgáltatás, amivel az app fejlesztője felhasználói szokásokat küldethet vissza magának. Ez viszont kézzel letiltható minden programból (nem tudván melyik okozhatja a bajt) a kezes kis DisableServices progival.

    Ajánlás alapján ezeket tiltottam le az összes programomból és a System-ben amit találtam:
    - AppMeasurementService
    - AnalyticsService
    - minden ami Firebase-zel kapcsolatos

    És láss csodát az ébren tartás az aránytalanul sokkról visszaesett 5%-ra, 48 óra alatt a 3:45 SoT-ból lett 5:20 (hasonló használati szokások mellett). Semmi anomáliát nem tapasztaltam eddig, minden értesítést meg is kapok. A Google Services a fogyasztási listán az első helyről átkerült az utolsók közé :C

    [ Szerkesztve ]

    SONY KDL-43W755C

Új hozzászólás Aktív témák