Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Asztrofotózás
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
nightmare13 #27 üzenetére
Hasonló véleményen vagyok. Mintha nem ugyanaz a fejhallgatóm lenne, mint amiről a teszt készült. ANC-vel ugyanaz a tapasztalatom, mint neked. Én próbáltam vezetékes üzemmódban Loxje D10-el, és nagyon jól skálázódott vele. Ennyi pénzért még vezetékésekeket is megszégyenít akár 20-25ezer HUF-ig.
-
simonzé
addikt
Szörnyű ezt a sok okos kommentelőt olvasni. Mit nem értettek azon hogy egy hirdető elhelyezi a termékét egy felületen, reklámozás céljából?
Fikázzátok szorgalmasan, így elveszitek a ph bevételi forrását. Persze havidijat fizetni mindegyik névtelen bölcsnek büdös, de nagyonokosnak lenni, na az tetszik.Tetszik a termék? Vedd meg! Nem tetszik? Ne vedd meg! Az agyad nem csak azért van, hogy kitöltse a teret.
-
Kapanyél
őstag
válasz
nightmare13 #27 üzenetére
Azért a hangjuk egy elég fontos szempont szerintem.
Én legalább 60%-kal súlyoznám a mindenmás mellett.
A HD25-nek nagyon jó hangja van, a Pioneert nem hallgattam, de a 40-es driver miatt biztosan dinamikus lehet, a Jays pedig - régi BT ide vagy oda - mocskosul jó. Igaz, az most leértékelve ennyi, nem egy belépő-belépő kategória.
De hát ugye kinek mi a fontos: nekem a hang az első, a többit meg tudom szokni - kivéve, ha nyom valahol annyira, hogy az teljesen elrontja az egészet. -
lomposfarkas
tag
"zenehallgatásra csak annak javasoljuk, akinek minimálisak az igényei e téren"
Azért ez világos beszéd.
Meg a "fejlődés" is vicces. Manapság ahhoz, hogy elérjük akár pl. a filléres Panasonic Rph 030 hangminőségét, a Pana árának a sokszorosát kell kipengetni. -
nightmare13
őstag
Az érveket, és a normális válaszokat én is elfogadom, de a csípőből szarozást nem szeretem.
Hangjukat nem tudom, de leírom, hogy melyikkel mi a bajom.
Pioneer - alapvetően okés, felépítésre jól néz ki, üzemideje okés, viszont 1 év garancia, plusz fémet talán nem látott (ettől még lehet, hogy a méret szabályozás ugyanúgy fémre épül, de a képeken nem látható)
Sennheiser - az a fejpánt megoldás és a vezetékek benne (mégha csak dekor kábel) egy nagy no-no. Üzemidő okés, pozitívum a két év garancia
Jays - régi BT technológia, üzemidőről hivatalos oldalon nem találtam semmit, de a félcsuklós megoldás a kagylók rögzítésére ismét egy no-no.
A három közül, ha nem lenne meg az A30, a Pioneert esetleg megnézném, másik kettőt nem tudom elképzelni, hogy kibírják törés, szakadás nélkül 2 évig.
Annyira nem merültem bele, de a fentiek közül talán egyik se csatlakoztatható 3,5 mm-s kábellel, hogy passzívan használható legyen, így mondjuk a Switch mellé még egy adaptert/fülhallgatót csomagolnom kellene.
Ha a négy közül kellene választanom vakon, továbbra is az A30-t venném szerintem all-rounderként (munka, játék, zene, film).
Amúgy a szerző említi, hogy amikor bekapcsolta a zajszűrést, nála megnőtt a hangerő. Nálam ez nem így működik, meg az összes többi reviewban se, amit olvastam vagy megnéztem.
Ha benyomom az ANC-ot üresben, olyan érzésem van néhány pillanatig, mint amikor nyomásnövekedés ér pl repülőn aztán beáll normál szintre az érzet.
A lejátszott anyag nem hogy hangosabban szól, hanem visszavesz a basszusból a fejhallgató, és enyhén halkabb, viszont tisztább érzetre. A külvilágot nem tudja teljesen kizárni, de szerintem egy ilyen megoldás se teljesen, mert csak meghatározott dB tartományban képesek tompítani a külvilágon.
Üresben, csak ANC-t használva enyhe fehér zaj hallható, ez tuti zavarna egyeseket, zenelejátszás közben nem érzékeltem ezt.
Nekem 14 ezerbe került, annyit szerintem bőven megér 2 év garanciával. Persze másik BT fülesem csak sport fülhallgató van, szóval a saját preferenciám alapján történt a választás. -
Kapanyél
őstag
válasz
nightmare13 #25 üzenetére
A szar akkor is szar, ha bármit írsz róla, ez tök igaz.
De azért az érveket szívesen elolvasom és - képzeld! - a saját tapasztalataidat, szubjektív véleményedet is elfogadom (max én nem így gondolnám, ezért is szubjektív).De így, hogy használod is, tökre kíváncsi vagyok, hogy 20eFt-ig ugyanezt választanád?
(Pioneer SE-S3BT, Sennheiser HD-250 BT, Jays x-Five Wireless az árkategóriában) -
Kapanyél
őstag
válasz
nightmare13 #22 üzenetére
Elolvastam a tesztet, amiből nem derül ki, hogy mennyire jó. De az igen, hogy egy totál amatőr csávó írta, aki nem hallott még rendes zajszűrős fejhallgatót.
Leírtad a lényeget: a többi gyártónál is a legolcsóbb, de még elfogadható komponensek. Csak náluk ezeket a komponenseket olcsósítják a high-end termékeik fejlesztésénél szerzett tapasztalataik felhasználásával. Nagyon nem mindegy, hogy föntről mozdulnak lefelé tudatosan, vagy szarból próbálnak építeni valamit, hogy a lehető legjobb legyen.
Sok mindent le lehet másolni, de ezek a tréfagyárak még ezt sem teszik meg olykor: egy kábelbevezetés, egy stift elhelyezése, egy forrasztás, néhány rece egy húzásmentesítőn, a szivacs varrása... ezek mind-mind hosszú évek tapasztalatát tartalmazzák, amitől a legalja JBL füles is hozza évekig azt a szintet, amire tervezték. Ha valami nem tetszik benne, más típust keresel, mert tudod, hogy nem az a példány a rossz. Ennél meg kibontasz egy másik dobozt és lehet, hogy az megfelel...A telefonos példád sántít, mivel mind a Xiaomi, a Meizu meg a többi gyártó, aki vitte is valamire, nagyon sokat adtak az árukért anno. Messze jobb gépeket adtak ugyanannyiért, mint amiből egy Samsung J-s alapkészüléket vehettél volna. Az Elephone, Ulefone, ZTE meg a többi nevesincs ipari hulladékgyár ugyanúgy nincs már szinte sehol.
[Sinesol]
Ezeknél a kínai csodáknál meg minden kategóriában, és a minőségi szórás is rapszodikus. -
nightmare13
őstag
Legalább ne mondd, hogy szar, ha nem próbáltad ki.
Ha ezt a review-t olvasod el, akkor meg jó lenne?
PrimeAudio
Azokban az elismert márkák által gyártott 15-20 ezer forintos cuccaiban a piacon elérhető legolcsóbb, de még elfogadható komponensek vannak, ezt remélem tudod. Úgyhogy minőségben nem hinném, hogy efölött lennének. Azért a feltételes mód, mert én meg azokkal nem tudom összehasonlítani, de 1-2 alkatrész beszerzést láttam azért.
"És miután ezeknek a régi gyártóknak már kiépült forgalmazói hálózata van, a vételár is sokkal kisebb mértékben tartalmaz marketing költséghányadot"
Ezt remélem magad se hiszed el. A nagy márkáknál marha nagy marketing költségek vannak, amik ha a termék árához hasonlítjuk, lehet, hogy nem nagy, de ez csak azért van, mert a nagy márkák rohadt sokat el is kérnek a termékeikért. Rengeteget költenek arra, hogy sztárok, sztárocskák (Tiktok, Youtube és társaik) az ő cuccaikkal jelenlenek meg valahol, hatalmas hirdetések lógjanak az épületeken, hatalmas promóciós rendezvények, kiállítások, stb.
És a mára befutott márkák is kezdték valahol. Ezek szerint néhány éve a OnePlustól se kellett volna venni, a Xiaomit a föld alá kellett volna temetni, a Realmenél még megelőzhető a baj! -
Kapanyél
őstag
válasz
nightmare13 #20 üzenetére
Arról van szó, hogy 15-20eFt-ért elismert márkájú (és ezzel együtt évtizedes, szakmailag releváns fejlesztési tapasztalattal rendelkező) gyártótól is választhatsz terméket, ami sok esetben minőségben, de hangzásban biztosan lemossa egy tüsszentéssel ezt.
Ezek a top márkák már pontosan tudják, hol lehet spórolni a terméken, nem találomra gagyi.
És miután ezeknek a régi gyártóknak már kiépült forgalmazói hálózata van, a vételár is sokkal kisebb mértékben tartalmaz marketing költséghányadot, azaz több benne az, amiért fizetsz.
Ahogy a tesztből is kiderül, ez nem hozza egy 40-60e-es fejhallgató minőségét, amivel bestbuy lehetne, hanem kb. az árát sem éri meg. Függetlenül attól, hogy 15k manapság nem számít sok pénznek (pedig de).Ha nem kattintasz rá az első nyomuló hirdetésükre, hanem fölcsapod az árukeresőt, még kifoghatsz olyan akciókat is, mint pl. a JAYS fejese 39e-ről leárazva tízenvalahányra.
-
nightmare13
őstag
Az első dolog amit kiemelnék, az az ár: nem kb 15 ezer, hanem általában 50 € körül van, ami inkább 18 ezer, mint 15 ezer.
A második a rengeteg szarozásos komment. Használtátok?
Nekem van itthon kettő darab A30. Asszony korábban dolgozott a Harman Kardonnál, volt lehetőségem 1-2 cuccot kipróbálni, de azokhoz képest egyáltalán nem szar a cucc.
ANC-nál oda van írva, hogy max 23 dB, de hogy mintha nem is lenne, az nem igaz (Mondjuk én pont nem használom, a feleségem szokta, amikor épp agyf...t kapok WoT közben).
A cég lehet hogy nem nagymenő, a webshopjuk szokásos kínai, de van legalább európai raktáruk, és 3 nap alatt itt volt a fejhallgató, ami sokszor még hazai webshopoknak se megy.
A Facebook oldalukon szétnézve a kommentek között az is elmondható, hogy az ügyfélszolgálatuk se kamu, korrekten és gyorsan cseréltek, ha kellett, folyamatosan érdeklődnek a hozzászólóknál, hogyan tetszett a termék, stb.
Persze, nem top minőség, de nézzetek körül külföldi tesztek között is, folyamatosan dícsérik. -
Sinesol
veterán
Csak annyit mondtam, hogy nem meglepö ha olcso hatasu egy olcso cucc. Ettöl még nem feltetlen vacak.
Mondjuk fura ez az egesz, sok ember szerint a fém ház a minösegi, miközben az aluminium/acél is egy total hetköznapi anyag, még csak nem is draga. Ráadasul joval nehezebb is, miközben atlagos felhasznalas mellett, nem is igazan van szükseg ra, pl. egy HD650 is müanyag es szinte elnyühetetlen.
-
Kapanyél
őstag
Érdekes módon az ebben az árkategóriában elérhető JBL, Panasonic, Philips és Jays fejhallgatókról nem minden esetben mondható el, hogy egy "vacak".
És hát, valljuk be, ha nem önti a fogyasztásra buzdító gépezet a pofánkba, hogy egy sokszázezres holmi is alap, a tizenötezer forint nem is annyira kevés pénz. -
Sinesol
veterán
“Ezek a plasztik elemek kicsit olcsó hatásúak”
Ez egy olcso 15k-s fejes, nyilvan ezert is olcso hatasuak az anyagok, fura ebbe belekötni..
-
RetepNyaraB
veterán
Kedves Pro!
Tényleg, miért nyomjátok már legalább a harmadik tesztet a cégtől?
Oké, olcsó. Ezenkívül ennek pl. milyen komolyabb érdeme van? A hordtáska, meg a repülős adapter? #Nevicceljünkmár. -
D4v3
őstag
Én tavaly rendeltem aliról egy Studio Pro 50-et, már nincs meg
Kényelmes és jól is szólt (bár tök botfülű vagyok), de már az elején is megvolt az olcsó-kínai feeling. Magamat is meglepve végül, egyszer sem ejtettem le az asztalról, de 10 hónap használat után az összevissza forghatható kis műanyag rész a pánt és a ház talákozásánál megadta magát, úgyhogy onnantól már csak a kábel tartotta ott az egészet.. oké, szigszalag megoldotta. Erre 3-4 hét után a jobb oldalival ugyanez megtörtént. Azóta egy Corsair HS50 boldogít és durva a különbség anyaghasználatban, pedig ez sem egy drága füles.
A 2 év garancia kimerült annyiban, hogy a hivatalos oldalon kaptam valami sablont választ és hogy próbálkozzak aliexpressen. Ott pedig kaptam egy féláras kupont egy ugyanilyen fülesre. -
válasz
bLaCkDoGoNe #6 üzenetére
Nálam van egy A70 ebből és egészen elfogadhatóan szól, arra jó , hogy számítózás közben ne zavarjak senkit, ráadásul 80 órás üzem ideje van. Nem egy Bose de nem is annyi az ára.
-
devast
addikt
A cég adatai, aki ezt gyártja/forgalmazza, szó szerint a magyar nyelvű weboldalukról kimásolva:
Szolgáltatás
Email:oneodiode@gmail.com
Telefonszám:+852 6940 3848 (Mon to Fri 9:00 am - 6:30 pm, UTC+8 HKT)
Címet: Flat 1 506,1 5/F, Lucky Center, N0.165-171, Wan Chai Road, HongKong -
csendes
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #6 üzenetére
Lehet, hogy hibás volt a tesztelt fejhallgató. Az előfordul, hogy a bekapcsoláskor furcsa zajokat produkál, de néhány másodperc után már tűrhetően működik a következő bekapcsolásig, sőt bekapcsolt ANC-vel még jobban is szól valamivel [link]
-
Kapanyél
őstag
Ha a semmiből egy gagyinevű kínai szarnak a hirdetését tolják ezerrel az arcodba hirtelen úgy, hogy a másodikat féláron adják, és az egész cumó pártízezer forintba kerül, ráadásul van annyi tartaléka a hazai forgalmazónak a marketing budgetből, hogy ide is beerőszakoljon egy tesztet erről, akkor soha nem fogom még csak kipróbálni sem. Nem sznobság, csak tapasztalat. Szép képek, süt róluk, hogy a termék sokkal ótvarabb, mint minden, amit aliról vagy wishről lehet rendelni. Csak már éppen megüti a külseje azt a szintet, amivel el lehet érte kérni egy ezresnél többet.
Nagyot álmodtak, gondolom, berendeltek több száz darabot is belőle, aztán várják, hogy rászaladjanak a népek.
Egy Logout tesztet érne az egész maximum. -
Shin Chen
tag
csak nekem tűnik úgy a vezető kép, mintha valaki a teljesség igénye nélkül photoshopolta volna a hölgyemény fejére azt a fülest?
Nagyon _csmány -
Kapanyél
őstag
Milyen hálátlan lehet egy ilyen agresszíven hirdető, második darabot már féláron adó forgalmazónak a hulladékát komolyan venni és úgy is tesztelni.
-
Konkrétan hívták magukat OneAudio-nak is már pár éve, majd visszaváltottak OneOdio-ra.
Vagy fonetikus...vagy ez amolyan kínai mizéria, pl. az 'odio' szabad fordításban gyűlöletet jelent, és lehet, a család egyik ága így próbál konkurálni a másikkal.
Pl. emlékeim szerint az iSK és Takstar is egy család két oldalágának külön érdekeltsége. 'Központilag' viszik a gyártósort, aztán más-más név alatt matricázza és árulja magának tkp. ugyanazt mindenki.
-
Yutani
nagyúr
Eredetileg ez OneAudio akart lenni, csak az már foglalt volt, ezért az 'audio' szót inkább leírták fonetikusan?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Megvizsgáltuk a paraméterek és az ár alapján ígéretesnek tűnő headsetet.
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6800 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Apple iPhone 12 // 128 GB // Kártyafüggetlen // 78% akku
- ASUS Zenbook 14 UX425E i7 1165g7/16GB/512SSD/új akku!/1.14kg
- Moza R5 bundle + next level racing wheel stand 2.0
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest