Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Dell notebook topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
Ez a képminőség még egy mobilarenás tesztben is gyászos lenne...
-
E770
aktív tag
szerintem egy ilyen készüléket csak úgy szabadna árusítani, ha a vásárláskor aláír a vevő egy kockázat megismerési és vállalási nyilatkozatot
-
zserbox
őstag
ez valami eszméletlenül gyenge
-
.OM.
aktív tag
Ez megdöbbentően gyenge gép a képek alapján. Kicsit erős, de egy évtizede a mobilom jobb képeket lőtt...
ex .Oldman.
-
Horbal
őstag
Jól odab#&@ott a marketing a számoknak - kár hogy fotózni nem lehet vele.
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
nagyúr
140-ért inkább a belépő Nikon D3300-at kittel, igaz az egy 20-al drágább, de legalább nem lesz zajos...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
.mf
veterán
Már megint kezdődik a szezon-fazon.... Ilyen átfogáshoz APS-C-n még jónéhány obira szükséged lesz, ezek árát, méretét és tömegét is add hozzá.
Ettől függetlenül az egész kategóriát nem értem, meg ezt a számokkal való hadviselést, hogy 50x meg 60x zoomátfogás. Minek, ha még az erős kompromisszumokkal használható tartomány is csak a fele? Minek, ha ilyen képek lesznek belőle, hogy még széles oldalán is gyászos, vízfestményes, elkent, részlettelen?
Lenne inkább mondjuk ekv. 25-500 20x átfogás (plusz esetleg a végére egy 1.5x tele-előtét, így ekv. 750 talán már madarászóknak is elég), de nagyobb és jobb szenzorral (1/1.7" a következő bevett méret, attól még talán nem nő kezelhetetlen méretűre), s élesebb (meg akár fényerősebb, bár a nappal madarászóknak ez nem lényeg) optikával - tehát mint a Stylus 1, csak hosszabb telével. A Sony RX10 (1" 24-200 f2.8) már kissé véglet az árával (megjelenéskor 1300 USD), méretével és tömegével, de még annak is több értelmét látom, mint ennek, mert az valamire használható, ez viszont nem.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
bbrain
tag
A videók linkjei ugyanoda mutatnak!
Everything you read on the internet is true - Albert Einstein
-
Alg
veterán
Mikor megláttam a gagyi kínai gyerekpuskákra emlékeztető sasos matricát már sejtettem milyen "minőségű" termékről lesz szó
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
6.regem
csendes tag
Ennyire kéne: * . Gondolom a képviselet ilyenkor le van nyűgözve.
-
hibavissza
veterán
Szerintem pont lesz...nem érdekli őket. Aki ilyet vesz az még életében nem járt fotós oldalon vagy valami speciális célra kell. Pl. madártani dokumentálásra: Két szárnya, egy csőre, két lába, pipa. Két szárnya, egy csőre, két lába, pipa. Két szárnya, egy csőre, két lába, pipa. Két szárnya, egy csőre, két lába, pipa. Két szárnya, egy csőre, egy lába, fotó.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolto
őstag
Szűzmáriám, ez a gép valami hiperszánalmas, és nem csak az 1200 mm-es végén. Szerintem az egyetlen értelmes marketingszöveg az lehetne mellé, hogy "Bárkiből azonnal akvarell-tájképfestőt csinálunk!"
Viszont a két különböző napon készült repülős kép nagyon tanulságosan illusztrálta a légköri hatásokat. A minap néztem a YT-on a B&H videóját egy 1200 mm-es Canon 5.6L obiról, amit használtan 120e (!) dollárért árultak pár éve. Annak is az volt a fő baja, hogy a felszín közelében a városokban már annyira szennyezett a levegő, hogy már emiatt is szinte lehetetlen tiszta, kontrasztos és éles képet készíteni vele.
Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
-
DonToni
aktív tag
"gyenge JPEG képminőség" - Megkockáztatom, hogy a Sony Xperia SL telefonommal jobb képeket készítek...!
-Anti-
-
ViZion
félisten
A nagy zoom átka lecsapott erre is Túlárazott, nincs raw, pedig a ~2007-es modellben is volt, és az is csinált legalább ilyen képeket... Szal. ebben a kategóriában inkább Pana olcsóbban, vagy valami belépő dslr.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
6.regem
csendes tag
válasz hibavissza #12 üzenetére
Én csak nudista strand mellett tudom elképzelni a használatát. Két mell, pipa...
-
lgjoe
újonc
Én ezt nem értem... Az embereknek tényleg ennyire számítanak a számadatok? Merthogy mással nem igen lehet eladni ezt a gépet. Jó nagy megapixel, jó nagy zoom, egy filléres flicsőr, aztán tessék 130-ért, olyan képpel, mintha 20 ezer lenne. Nekem egy Oly XZ-10 van, ami szintén 130 ezres áron nyitott, míg most kevesebb mint 60, amennyiért viszont a legjobb kompakt gép mostanság. A képminősége kategóriákkal jobb mint ennek, pedig pontosan ugyan akkora szenzora van, igaz "csak" 12 Mpixeles (kérdés mire kell a 16, amire nem elég a 12...). Tehát nem csak ezen múlik a dolog. A processzor ugye ott lenne, a kikapcsolható zajszűrés nem megoldhatatlan hisz a kicsiben is megvan, ahogy a RAW lehetőség is. Ezekkel máris rengeteget javulna a kép, és ezek mind meglévő nem drága dolgok. Esetleg egy kicsivel finomabb rajzú lencse rövidebb zoommal (ez lehet drágább), amiből képkivágással lehetne elérni az erősebb nagyítást (ha minden áron szükséges). Állítom, hogy részletesebb képe lenne egy valamire való digi zoomnak, mint ennek a kb 640X480-as felbontást adó tele állásnak (16 Mpixel ugye?). Képernyőn nézve nem 100 %-ba teljesen jó lehetne. Szóval nem értem igazából mi motiválja a gyártókat ilyenkor, ha amúgy kimagaslóan jó gépeket is tudnak gyártani.
-
csaszi72
senior tag
240fps video?
120 de még a 60 is elég lenne de 1080p-ben . Egy társadalom civilizáltságának mértékét a rabokon lehet lemérni.(Dosztojevszkij)
-
Matthu
aktív tag
Tök szép olajfestményeket készít. A zoomot leszámítva a telefonom agyonveri.
-
Tomcat
őstag
Ennyi pénzért ez egy eléggé halvány alakítás aminek a tényét még a különleges "lézercélzó" sem tudja feledtetni. Én biztosan nem vennék ilyet semmi esetre sem.
Tomcat
-
törölt tag
Ha kijön rá egy firmware update, ami kikapcsolhatóvá teszi a jelenleg fixen rajta lévő művészi szűrőt, akkor egészen jó kis masina lesz belőle
-
oraihunter
aktív tag
-
Alg
veterán
válasz oraihunter #26 üzenetére
... hogy aztán sose használják ekv. 300mm felett.
már ekv 6-700-nál sem lehet komponálni (egy ilyen kicsi/könnyű masinával), annyira remeg az ember keze, állványra meg ezt nem fogják rakni, az hótziher.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest