Hirdetés

2019. augusztus 20., kedd

Hozzászólások

(#1) einstein


einstein
(senior tag)

Ez a tömörülés várható volt amikor elértünk arra a pontra, hogy az átlag felhasználóknak az átlag alkalmazásokhoz már nincs szükségük magasabb teljesítményre.Csak az árral lehet játszani, ami örvendetes.

(#2) Kendek válasza einstein (#1) üzenetére


Kendek
(nagyúr)

Hát, az attól függ. Én például átlag alkalmazásnak tekintem az Office-t is. Atommal valami rémálom, olyan lassú a diagrammokkal teletűzdelt Excel táblázatban mozogni, ami ugye a kis kijelző miatt szükséges lenne.
Érdekes viszont a helyzet, ami feláll így hamarosan. De azért még valószínűleg a két csoport el fog határolódni egymástól mind minőségben, mind árban.

<-ƘƘ->

(#3) shabbarulez


shabbarulez
(őstag)

Ezek biztos nem lesznek két magos procik, maradnak ugyanúgy egy magosak ahogy eddig, csak az órajelük fog eltérni. A két magos CULV procik az SU9x00 szériából kerülnek ki. Azok nagy valószínűséggel majd akkor fognak olcsóbbá válni, ha év vége felé megérkeznek a 32nm-es ULV Arrandale-ek és így letörik az áruk.

(#4) shabbarulez


shabbarulez
(őstag)

Ezt már nem először olvasom itt a PH-n hogy a 2. generációs Atom drágább lesz. Azért nem ártana egybe látni az egész képet. Azzal hogy a rendszerek 3 chipesről 2 chipesre módosulnak az északi híd ára még nem fog köddé válni. Ahogy beköltöznek a cpu mellé az északi híd elemei, úgy a cpu ára is emelkedik az északi híd árával arányosan. Ez minden más további 2 chipes megoldás árazásánál is ugyanúgy megfigyelhető. Szóval az első generációs N270 Atom $44, az északi és déli híd pedig $39. A második generációs Atom cpu+déli híd összköltsége sem lesz ennél magasabb, csak az árak máshogy oszlanak meg a három helyett két chip között, a cpu lesz majd $63, a déli híd meg $20

(#5) einstein válasza Kendek (#2) üzenetére


einstein
(senior tag)

Nyilván ez a megkülönböztetés megmarad még egy darabig, de pont az a lényeg, hogy a magasabb teljesítmény - ami már elég az átlag Office-os felhasználásra is - szintén elérhető jó pár éve. Ha pedig teljesítmény növelésre nincs szükség, marad az árcsökkentés és szépen lassan lecsusszannak a netbookos kategóriába.

(#6) rudi válasza shabbarulez (#3) üzenetére


rudi
(nagyúr)

99% hogy gyártás szintjén nincs egymagos CULV proci. Szinte biztos vagyok benne, hogy csak egyféle alapot gyártanak, ami kétmagos, aztán kikapcsolnak ezt-azt. Hiszen a Core 2 Solo SU 3500 és Core 2 Duo SU9400 azonos áron van. Emellett erősen esélyes az is, hogy nem minde SU9x00-nek készülő prociban ép a teljes L2 Cache. És akkor kell nincsálni a maradékból kétmagos kisebb cachevel. Az meg akkor pentium kell hogy legyen valami kisebb számmal.

[ Szerkesztve ]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#7) Duree


Duree
(veterán)

Valóban csökkenthetne az ára.Most még szerintem drága

Notebook javítás alaplap szinten, csatlakozók , chipset , smd csere. Kijelző és káva javítás, csere

(#8) gabor85


gabor85
(őstag)

jóval nagyobb teljesítmény, jóval kevesebbért. itt mozgolódás lesz! ;]

(#9) Devid_81


Devid_81
(veterán)

Végre eltakarodik a kis Atom+G945, ezek az ultra alacsony fogyasztású procik meg egészen jó teljesítményt nyújtanak.

RoboKaland, Természettudományos Robotika szakkör és tábor -- https://robokaland.eu/ --

(#10) Napfénysüti


Napfénysüti
(nagyúr)

Ez most egy jó lépésnek látszik az Intel részéről.

Més que un club!

(#11) Silentfrog


Silentfrog
(veterán)

Kiváncsian várjuk a tényleges fejleményeket!

(#12) N-vidi-A


N-vidi-A
(őstag)

Már ideje volt! :R

Migiri, migiri, úgy ám! :D

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.